Cımbızlamak istemesem zaten sadece orayı alıntılamazdım.Ben buraya bir ayrı takıldım. Çocuğunuza şiddet uygulamasa sorun yok o halde.
İçim rahatladı tavrınıza insanlar saygı duymayı sınırlarını bilsinler kım olursa olsn önce saygıSelam kızlar,
Kv kaynımın iki çocuğuna bakıyor. Çocuklardan küçüğü 1 buçuk yaşında ve haydutvari bir yapısı var. Daha o bebek demeyin, gerçekten bebeklikten canavar yetiştiriyorlar. Çocuğu döverek, yüksek sesle bağırarak yetiştirdikleri için, o da gördüğünü uyguluyor. Bizzat benim kızıma uyguluyor.
Benim evime kv ben yerleşmeden geçip söz konusu çocuklar(çocuklar sadece pazar günü anne babasının yanında, kaynım ve eltim de sürekli yeme içmelerini kvden karşılıyorlar) ile geçip oturmak istedi, izin vermedim tabi. Biz geldik, bizde akşamlamak istediler, evimiz yerleşmedi, eşyalar her yerde, yorgunuz, ben hamileyim ve ayakta çok kalamıyorum. Bunları düşünüp hassasiyet göstermiyorlar tabi. Herşeyden ötesi evim bahçeli ve zemin taş. Küçük çocuk için çok tehlikeli. Kv baktığı çocuğa hiç dikkat etmiyor, çocuk kaç defa düştü, ağzı burnu morardı bizim evde. Daha da kötüsü benim kızıma saldırıyor, gözlüğünü avuçlayıp alıyor, kafasına vuruyor vs. Gözümü saniye ayırsam ittirse kızımı ve kafası,gözü taşa gelse Allah muhafaza, düşünmek bile istemiyorum. Ha kendileri asla düşünmüyor, çocuk bu özenmeyeceksin, öyle böyle büyür kafasındalar.
Geçen gün konuştum, çocuğa dikkat etmiyorsun bizim ev onun için tehlikeli diye, güldü geçti. Çocuğa şiddet uygulama bak o da benim kızıma uyguluyor dedim, benim vurmam ona tesir etmiyor ki dedi:/ Bugün akşam kv ve kp bizde akşam yemeğindelerdi. Kaynım aradı, çocuğu size bırakacağız nerdesiniz diye, onlar da burdayız buraya getir dediler. Ben de içerdeydim, duydum ve hayır buraya getirmesinler, dikkat etmiyorsunuz çocuğa burda dedim. Yemeklerini yemişlerdi, kahvelerini içeceklerdi. İçip kalkıp gittiler. Kv giderken ağlamış eşime. Ne var şimdi bunda ağlayacak?
Sizce ben mi abartılı tepki vermişim kızlar?
Birşey demesem kv sürekli cümbür cemaat kalmak için yol yapmaya devam ederdi. Kadının coşkusu bir dinmedi Üstelik saat geç oldu, gelin hamile heryeri ağrıyor(inliyorum bazen sırt bel ağrısından, zor nefes alıyorum,görüyorlar), çocuğun uykusu geldi demezler daha da otururlardı.normal tepki
bir şey demeseniz daha neler diyeceklerdi
ama biraz daha yumuşak söyleseniz olurdu diye düşündüm
nasıl denirdi diye düşündüm bulamadım
Bu çok iyi fikir. Gerçekten öncesine göre çok daha özenli ve dikkatli bebeğe karşı. Bu arada birçok kişi annesini uyar demiş ama ortada muhattap alınacak bir anne yok, kadın akşam yemeği için kv ye gelip 1-2 saatliğine görürse görüyor çocuklarını. Üstelik evdeyken de büyük kızın anlattığına göre kendisi sürekli telde oynayıp bebeğin bütün ihtiyaçlarını büyük kızına yaptırıyormuş. Bebek annesi için herhangi bir heyecan, sevinç belirtisi dahi göstermiyor gördüğünde, anne kelimesini bile telafuz etmiyor.Kv nize bir daha siddet uygularsa sosyal hizmetlere sikayet edeceginizi soyleyin. Bunu da yapin boyle goz yumuluyor sonra hastalikli bireyler yetisiyor. Annesi dusunmuyorsa siz dusunun.
Bebek nihayetinde o da, sürekli onu da uyarıyorum “hayır, vurma, cici yap” şeklinde ama nafile. Kızım çok küçük ve çok narin, kibar bir çocuk. Kuzeni ona yaklaşırken kızım tepeme çıkıyor, ürktüğü için. İlk günler kabusu olmuştu, rüyasında ağlayarak bebeğin ismini sayıklıyordu gelmesin diye. Kv apartmanında 4-5 daha bebek var hepsi kaynımın kızından ürküyormuş. Ben yetiştiren kv olduğu için sürekli onu uyarıyorum ama o da “ aaa bişey olmaz, yarın büyüyünce seni beni beğenmez o, çok iyi olur” diyor:/Kızınız kendini savunamiyor mu?
Mudahele edin yani çocuğu durdurun gerekirse hafiften korkutup kv'nizin kucağına verin ya başında dur çocuğun yada bir daha görürsem fena olur deyin .
Ben bir gün kayinvalideyim, kayınbiraderimin çocuğu hep orada , kızımı ittirip duruyordu. Yapma etme diye çocuğu uyarıyorum kv den ses yok tabi. Biraz sesimi yükselttim korktu çocuk ağlamaya başladı kv söylendi bana niye aglatiyorsun diye. Dedim o zaman sahip çık , benim kızım da ağlıyor bir saattir hiç sesin çıkmıyor sadece birine sahip çıkarsan böyle olur dedim. Uzun zaman hem çocuk bir şey yapamadı korktuğu icin. Hem kv dikkat etti. Doğru değil çocuğu korkutmak ama çok arsız birşey yapma demekten anlamıyordu napayım.
Niye öyle söyledin ki, keşke söylemeseydin dedi. Annesine ne dedi acaba. Annesi bence naz için yer yapıyor eşime. Benim her tepkimde böyle zırvalarsa işimiz var:/ Ama asıl benim önlemek istediğim kaynım ve eltim çocuklarının sorumluluğunu bize de atmaya çalışmasın ya da kv nin evi gibi yemeğimizi yiyelim, çocukları bırakalım mekanı bellemesinler idi.
Selam kızlar,
Kv kaynımın iki çocuğuna bakıyor. Çocuklardan küçüğü 1 buçuk yaşında ve haydutvari bir yapısı var. Daha o bebek demeyin, gerçekten bebeklikten canavar yetiştiriyorlar. Çocuğu döverek, yüksek sesle bağırarak yetiştirdikleri için, o da gördüğünü uyguluyor. Bizzat benim kızıma uyguluyor.
Benim evime kv ben yerleşmeden geçip söz konusu çocuklar(çocuklar sadece pazar günü anne babasının yanında, kaynım ve eltim de sürekli yeme içmelerini kvden karşılıyorlar) ile geçip oturmak istedi, izin vermedim tabi. Biz geldik, bizde akşamlamak istediler, evimiz yerleşmedi, eşyalar her yerde, yorgunuz, ben hamileyim ve ayakta çok kalamıyorum. Bunları düşünüp hassasiyet göstermiyorlar tabi. Herşeyden ötesi evim bahçeli ve zemin taş. Küçük çocuk için çok tehlikeli. Kv baktığı çocuğa hiç dikkat etmiyor, çocuk kaç defa düştü, ağzı burnu morardı bizim evde. Daha da kötüsü benim kızıma saldırıyor, gözlüğünü avuçlayıp alıyor, kafasına vuruyor vs. Gözümü saniye ayırsam ittirse kızımı ve kafası,gözü taşa gelse Allah muhafaza, düşünmek bile istemiyorum. Ha kendileri asla düşünmüyor, çocuk bu özenmeyeceksin, öyle böyle büyür kafasındalar.
Geçen gün konuştum, çocuğa dikkat etmiyorsun bizim ev onun için tehlikeli diye, güldü geçti. Çocuğa şiddet uygulama bak o da benim kızıma uyguluyor dedim, benim vurmam ona tesir etmiyor ki dedi:/ Bugün akşam kv ve kp bizde akşam yemeğindelerdi. Kaynım aradı, çocuğu size bırakacağız nerdesiniz diye, onlar da burdayız buraya getir dediler. Ben de içerdeydim, duydum ve hayır buraya getirmesinler, dikkat etmiyorsunuz çocuğa burda dedim. Yemeklerini yemişlerdi, kahvelerini içeceklerdi. İçip kalkıp gittiler. Kv giderken ağlamış eşime. Ne var şimdi bunda ağlayacak?
Sizce ben mi abartılı tepki vermişim kızlar?
Eltimin çocuklarının sorumluluğunu alıp onları daha da aymazlığa yöneltmek istemiyorum orası ayrı bir konu gerçekten. Kv zaten geçen seneden beri bizim bahçeye çocukları salıp kendi de keyfine bakma derdinde.Aman taviz verme. Eşin konuyu açarsa da valla eltim gezsin tozsun benim evime postasin cocukkari esine deki valla anne de cok kızdım de ama senin hatırın icin de fazla ses edemedim ama musadede etmem benim icin cocuklarim onemli de. Politik oyna bence
Aslında eşimi takmazlar benden çekinirler. Kv naz olsun diye yapıyor bunları. Bir de benim eve yerleşmek için yol yapıyor. Daha ne yapabilirim ki sizce?Eşinizi önce ikna edin birlikte oturup konuşun her şey herkesin gözü önünde olsunki bu aglamali duygu sömürüsü olmasın kimse haksız yere suclanmasinn özellikle siz suclanmamis olursunuz. Tek başınıza bir şey yapabileceginizi sanmıyorum. Ters tepiyor belliki. Eşinizi dinlerler sizi pek takmiyorlar anlaşılan bu konuda. Ve tavriniz yetersiz daha net olun direkt olun
Kendi evi yok mu?Aslında eşimi takmazlar benden çekinirler. Kv naz olsun diye yapıyor bunları. Bir de benim eve yerleşmek için yol yapıyor. Daha ne yapabilirim ki sizce?
Evin anahtarini onlardan alsaniz bahceyle ilgilenebilecem baska birileri yok mu? Siz yokken onlarin mekani oluyor. Ya da mesela sadece suyu actirip elektrigi actirmazsiniz ama oyle de yazin kullandiginiz icin sorun olur.Aslında eşimi takmazlar benden çekinirler. Kv naz olsun diye yapıyor bunları. Bir de benim eve yerleşmek için yol yapıyor. Daha ne yapabilirim ki sizce?
Onlardan başkasına vermek de hoş olmaz anahtarı. Benim müsadem olmayacağını bildikleri için cüret edemezler diye düşünüyorum ama umarım o kadar ileri gitmezler.Evin anahtarini onlardan alsaniz bahceyle ilgilenebilecem baska birileri yok mu? Siz yokken onlarin mekani oluyor. Ya da mesela sadece suyu actirip elektrigi actirmazsiniz ama oyle de yazin kullandiginiz icin sorun olur.
Madem bakamayacaksın ne demeye sorumluluk alıyorsun di mi? Bir de başkalarına postalamaya çalışıyor.Haklisin, kayınvalidem de kızının çocuğuna baktı bi ara 1 ay falan eğer alttan alsam bana baktıracaktı yine günde 1 saat yolluyordu çaktırmadan. Daireler yan yana yengesi seni özlemiş diyip yollardı. Sonra dedi benim belim ağırıyor 10-15 gün bakar mısın? Hayır ben sorumluluk alamam dedim. Bana yolladığında çocuğu erkenden geri gönderdim derken ben yalnızken yollamamaya başladı oğlu gelince hadi git dayı gelmiş diyor ama hala.
Anladım. Bu kadar rahatlık da garip yani. Aralarından biri de demiyor mu bu kadının da dinlenmeye ihtiyacı var diye?Öncesinde konuştum uzun uzun. Mesela aşırı rahat ve düşüncesiz halleri zaten. Üstelik saat 10 olmuş, benim kızımın uyku saati. Sabah hep birlikte tarlaya gidip iş yaptık. Ben gün boyu dinlenemedim. Gece karnımdaki yavrumdan dinlenmiş uyuyamıyorum. Bunların hepsinden haberdarlar ve görüyorlar ama umurlarında değil. Tek dertleri kendi keyiflerinin yetmesi. Kaynımın kızı da gelse ben daha uzun süreli ayakta kalacaktım.
Benim evim daha görkemli olduğu için hava atacak. Bir de bu kadın biz bu evi alana kadar özellikle eşime huzur vermeyen, hakaretin binbir türlüsünü yapan bir insandı. Ev alınca kıymete bindik.Kendi evi yok mu?
Yanı daha ne diyebilirsiniz ki?Anlamıyorum bu içice girmiş hayatları.ya bi salın ogluslarinizi gelinlerinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?