Kv ve evi belllediği evim

Dönmedim anamnezcim, yaz tatili için geldik. Eve yerleşmedik bile. Ama kv işte. Eşim de pek hevesli ana babasını evimizde misafir etmeye. Engelleye engelleye ancak haftada bir, pazar günü, çocukların olmadığı vakitte evet dedim. Onda da çok tutmuyorum zaten, yemeklerini yiyip,kahvelerini içip kalkıyorlar. Eşim 10 gün sonra gidecek, birlikte vakit geçirsinler diye karşı çıkmıyorum ama temelli geldiğimizde ya da ilerleyen vakitlerde daha sert tepkilerim olacak. Bugün akşam sırtım ağrıdı, biraz dinlenmem lazım dedim, eşim “ne yaptın ki “ dedi. Saatlerce ayakta kalmıştı . Bak iyi hatırlattın, bundan sonra mümkünse anasının evine gitsin, orda görsün beyfendi anasını. Eşimle bir kez daha çok daha ciddi konuşmalıyım, haklısın.
Sen almanyada misin? Neden temelli doneceksiniz?

Dönmedim anamnezcim, yaz tatili için geldik. Eve yerleşmedik bile. Ama kv işte. Eşim de pek hevesli ana babasını evimizde misafir etmeye. Engelleye engelleye ancak haftada bir, pazar günü, çocukların olmadığı vakitte evet dedim. Onda da çok tutmuyorum zaten, yemeklerini yiyip,kahvelerini içip kalkıyorlar. Eşim 10 gün sonra gidecek, birlikte vakit geçirsinler diye karşı çıkmıyorum ama temelli geldiğimizde ya da ilerleyen vakitlerde daha sert tepkilerim olacak. Bugün akşam sırtım ağrıdı, biraz dinlenmem lazım dedim, eşim “ne yaptın ki “ dedi. Saatlerce ayakta kalmıştı . Bak iyi hatırlattın, bundan sonra mümkünse anasının evine gitsin, orda görsün beyfendi anasını. Eşimle bir kez daha çok daha ciddi konuşmalıyım, haklısın.
Dönme bacım buralara ne işin var allasen

İyi yapmışsınız... Hatta az bile yapmışsınız.
Eviniz imarethane değil.
İstemediğinizi açık açık söyleyin.

Deneyimleyip ne yapacaklar ki? Araba falan olsa hadi neyse de ev için denemek çok manasız.
O terimi ben kullandım. Evim bahçeli, iki katlı tabiri caizse görkemli bir ev. Ahşap, tarihi, yeni restore edilmiş. Hava atmak istedi açıkcası, hiçbir katkısı olmadığı aksine öncesinde sizden bi halt olmaz dediği bizim aldığımız evle

Buna nasıl engel oldunuz?
Ben şok
Ne yüZsüz
Telefonda görüşürken öylesine birşeymiş gibi “evi temizletelim, baharda biz geçelim diyoruz dedi” coşkulu bir şekilde. O esnada şok oldum sonrasında arayıp, öyle bir şeye asla izin vermediğimi, kesinlikle fikrini bile akıllarından çıkarmalarını söyledim. Şimdi hala evle ilgili kendi eviymiş gibi fikirler öne sürüyorlar :KK53: hızlarını alamadılar mübarekler

Siz net olarak söylemissiniz ağlasada o çocugu alip tekrar size gelecekler hatta salçayi bile kaynatirlar size tek tavsiyem onlar sizdeyken kizinizi yaninizdan hatta kucaginizdan ayirmayin hep yaninda olun

Telefonda görüşürken öylesine birşeymiş gibi “evi temizletelim, baharda biz geçelim diyoruz dedi” coşkulu bir şekilde. O esnada şok oldum sonrasında arayıp, öyle bir şeye asla izin vermediğimi, kesinlikle fikrini bile akıllarından çıkarmalarını söyledim. Şimdi hala evle ilgili kendi eviymiş gibi fikirler öne sürüyorlar :KK53: hızlarını alamadılar mübarekler

Nasıl insan bunlar
Çok oldum
İyi ki eşin yanında

Siz net olarak söylemissiniz ağlasada o çocugu alip tekrar size gelecekler hatta salçayi bile kaynatirlar size tek tavsiyem onlar sizdeyken kizinizi yaninizdan hatta kucaginizdan ayirmayin hep yaninda olun
Yok o kadarına cesaret edemez. Benden çekinir. Bi hayli duruldu gibi başlardaki coşkulu haline kıyasla.

Selam kızlar,
Kv kaynımın iki çocuğuna bakıyor. Çocuklardan küçüğü 1 buçuk yaşında ve haydutvari bir yapısı var. Daha o bebek demeyin, gerçekten bebeklikten canavar yetiştiriyorlar. Çocuğu döverek, yüksek sesle bağırarak yetiştirdikleri için, o da gördüğünü uyguluyor. Bizzat benim kızıma uyguluyor.
Benim evime kv ben yerleşmeden geçip söz konusu çocuklar(çocuklar sadece pazar günü anne babasının yanında, kaynım ve eltim de sürekli yeme içmelerini kvden karşılıyorlar) ile geçip oturmak istedi, izin vermedim tabi. Biz geldik, bizde akşamlamak istediler, evimiz yerleşmedi, eşyalar her yerde, yorgunuz, ben hamileyim ve ayakta çok kalamıyorum. Bunları düşünüp hassasiyet göstermiyorlar tabi. Herşeyden ötesi evim bahçeli ve zemin taş. Küçük çocuk için çok tehlikeli. Kv baktığı çocuğa hiç dikkat etmiyor, çocuk kaç defa düştü, ağzı burnu morardı bizim evde. Daha da kötüsü benim kızıma saldırıyor, gözlüğünü avuçlayıp alıyor, kafasına vuruyor vs. Gözümü saniye ayırsam ittirse kızımı ve kafası,gözü taşa gelse Allah muhafaza, düşünmek bile istemiyorum. Ha kendileri asla düşünmüyor, çocuk bu özenmeyeceksin, öyle böyle büyür kafasındalar.
Geçen gün konuştum, çocuğa dikkat etmiyorsun bizim ev onun için tehlikeli diye, güldü geçti. Çocuğa şiddet uygulama bak o da benim kızıma uyguluyor dedim, benim vurmam ona tesir etmiyor ki dedi:/ Bugün akşam kv ve kp bizde akşam yemeğindelerdi. Kaynım aradı, çocuğu size bırakacağız nerdesiniz diye, onlar da burdayız buraya getir dediler. Ben de içerdeydim, duydum ve hayır buraya getirmesinler, dikkat etmiyorsunuz çocuğa burda dedim. Yemeklerini yemişlerdi, kahvelerini içeceklerdi. İçip kalkıp gittiler. Kv giderken ağlamış eşime. Ne var şimdi bunda ağlayacak?
Sizce ben mi abartılı tepki vermişim kızlar?
Bildirim yapmanız gerekirken 1,5 yaşındaki çocuğu haydutvari diye etiketlemeniz cok üzücü. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın tavrındasiniz.

İyi yapmışsın çocuk yapıyorlar bi pazar gorüyorlar nasıl iş anlamadım
Yaaa bibibella sorma. Bir de geçen yaz bebek 4 aylıkken başladı eltim işe, normalde çalışmayacaktı güya ama gezmeye tozmaya para yetmeyince işe kaçtı. Kv de öncesinde bir sürü dertleniyor, ben şöyle hastayım,böyle hastaym diye..eltim de kv ye tripli direkt kendisi bakar mısın demiyor, kp e kaynım söylüyor. O da “getirin anneniz bakar” diyor. Şapşal ben de duyarlıyım ya nasıl kzııyorum, bu kadına niye acımıyorsunuz, bebek bakımı ne kadar zor falan diye..ertesi gün elti aradı, kv hemen atladı “aaa ne demek seve seve bakarım” diye..ben kalakaldım..o yüzden kimin ne hali varsa görsün diyorum, bana ilişmesin de

Ben ve eşim Türkiye’de kamuda öğretmeniz. Geçici olarak yurtdışına görevlendirilmiştik. Eşimin iki yıl daha görevi var tontriko. Görev bitimi dönmek zorundayız.
Anladim tatlim. Bence anahtarini ve ipleri eline al. Bu erkeklere guven olmaz, vakit varken anlasmani yap kocanla kv ile mesafeli olun

Tepkiniz doğru ama öncesinde yanlış davranmışsınız.
Bu durumu sadece kv ile değil, önce eşinizle sonra gerekirse kp veya eltinizin vs olduğu ortamda konuşacaktınız. Daha doğrusu olanı biteni söyleyip, tepkinizi gösterip, bundan sonra istemiyorum diyecektiniz.
Eğer böyle bir durum zaten yaşandıysa bi şey diyemem tabi .
Kv nin sorumsuz ve düşüncesiz olduğunu zaten belirtmişsiniz, Allah yardımcınız olsun.

Anladim tatlim. Bence anahtarini ve ipleri eline al. Bu erkeklere guven olmaz, vakit varken anlasmani yap kocanla kv ile mesafeli olun
2 yıl daha yedek anahtar onlarda kalacak maalesef, çünkü bahçede ağaçlar vs var bakılması gereken. Dönüşte zaten anahtarı değiştirir ve vermem. Açıkçası önümüzdeki iki yıl, bunların tavrını ve eşimin tutumunu gözden geçirmek için de bir fırsat. Benim kadrom burda ama eşimin hala eski görev yerimizde. Baktım saçmalık diz boyu, ben tekrar eski yere dönerim. Erkeklere güven konusunda haklısın. Ben daha çok kendime güvenerek geldim zaten eşimin memleketine ama bakıcaz artık duruma göre.

Kimsenin çocuğuna bakmak yada evinizde ağırlamak zorunda değilsiniz. Kv bakmayı kabul ettiyse sorumluluğunu kendi evinde yerine getirsin. Eltiniz niye küçücük çocuğu kendi bakmak yerine haftada 1 gün görüyor çocuğunu o da ayrı bir sorun, daha bebek yani yazık günah çocuğa.

Tepkiniz doğru ama öncesinde yanlış davranmışsınız.
Bu durumu sadece kv ile değil, önce eşinizle sonra gerekirse kp veya eltinizin vs olduğu ortamda konuşacaktınız. Daha doğrusu olanı biteni söyleyip, tepkinizi gösterip, bundan sonra istemiyorum diyecektiniz.
Eğer böyle bir durum zaten yaşandıysa bi şey diyemem tabi .
Kv nin sorumsuz ve düşüncesiz olduğunu zaten belirtmişsiniz, Allah yardımcınız olsun.
Öncesinde konuştum uzun uzun. Mesela aşırı rahat ve düşüncesiz halleri zaten. Üstelik saat 10 olmuş, benim kızımın uyku saati. Sabah hep birlikte tarlaya gidip iş yaptık. Ben gün boyu dinlenemedim. Gece karnımdaki yavrumdan dinlenmiş uyuyamıyorum. Bunların hepsinden haberdarlar ve görüyorlar ama umurlarında değil. Tek dertleri kendi keyiflerinin yetmesi. Kaynımın kızı da gelse ben daha uzun süreli ayakta kalacaktım.

Canım selam, abartılı değil tam da olması gereken tepkiyi yüz göz olmadan usulünce vermişsin. Şu aralar çok mu yumuşak yüzlü ve gereksiz anlayışlıyım diye kendime yükleniyorum biraz, o yüzden böyle tepkileri görünce hoşuma gidiyor işte olması gereken diyorum. Ağlamasına da aldırma, kv de kimmiş salla anlamında demiyorum elbet ama bu kadar gönlü kırılsaydı daha önce uyardığında da ağlardı, oğlunun görmesini beklemezdi. Duygu sömürüsüyle dediğini yaptırmaya çalışıyor işte.

Selam kızlar,
Kv kaynımın iki çocuğuna bakıyor. Çocuklardan küçüğü 1 buçuk yaşında ve haydutvari bir yapısı var. Daha o bebek demeyin, gerçekten bebeklikten canavar yetiştiriyorlar. Çocuğu döverek, yüksek sesle bağırarak yetiştirdikleri için, o da gördüğünü uyguluyor. Bizzat benim kızıma uyguluyor.
Benim evime kv ben yerleşmeden geçip söz konusu çocuklar(çocuklar sadece pazar günü anne babasının yanında, kaynım ve eltim de sürekli yeme içmelerini kvden karşılıyorlar) ile geçip oturmak istedi, izin vermedim tabi. Biz geldik, bizde akşamlamak istediler, evimiz yerleşmedi, eşyalar her yerde, yorgunuz, ben hamileyim ve ayakta çok kalamıyorum. Bunları düşünüp hassasiyet göstermiyorlar tabi. Herşeyden ötesi evim bahçeli ve zemin taş. Küçük çocuk için çok tehlikeli. Kv baktığı çocuğa hiç dikkat etmiyor, çocuk kaç defa düştü, ağzı burnu morardı bizim evde. Daha da kötüsü benim kızıma saldırıyor, gözlüğünü avuçlayıp alıyor, kafasına vuruyor vs. Gözümü saniye ayırsam ittirse kızımı ve kafası,gözü taşa gelse Allah muhafaza, düşünmek bile istemiyorum. Ha kendileri asla düşünmüyor, çocuk bu özenmeyeceksin, öyle böyle büyür kafasındalar.
Geçen gün konuştum, çocuğa dikkat etmiyorsun bizim ev onun için tehlikeli diye, güldü geçti. Çocuğa şiddet uygulama bak o da benim kızıma uyguluyor dedim, benim vurmam ona tesir etmiyor ki dedi:/ Bugün akşam kv ve kp bizde akşam yemeğindelerdi. Kaynım aradı, çocuğu size bırakacağız nerdesiniz diye, onlar da burdayız buraya getir dediler. Ben de içerdeydim, duydum ve hayır buraya getirmesinler, dikkat etmiyorsunuz çocuğa burda dedim. Yemeklerini yemişlerdi, kahvelerini içeceklerdi. İçip kalkıp gittiler. Kv giderken ağlamış eşime. Ne var şimdi bunda ağlayacak?
Sizce ben mi abartılı tepki vermişim kızlar?

Abartılı değil kesinlikle. Dik durun taviz vermeyin eşiniz size bir sey soykerse de sakince sebeplerinizi anlatin ama savunma şeklinde degil sizin hayatınıza müdahale ettikleri ve buna izin vermeyeceğinizi belli eder seklinde. Basja da kafanıza takmayın yuz gostermeyin yumuşamayın sakın

Back
X