Kv ve evi belllediği evim

Çocuğu ihmal var, fiziksel-duygusal şiddet var. Allah aşkına 183 aramak için ne olmasını bekliyorsunuz
Hanımefendi aile içinde işler öyle yürümüyor maalesef. Ben gayet ciddi bir şekilde konuşmamı yaptım ve ondan sonra çok çok özenli davrandığını da görüyorum.

Canım selam, abartılı değil tam da olması gereken tepkiyi yüz göz olmadan usulünce vermişsin. Şu aralar çok mu yumuşak yüzlü ve gereksiz anlayışlıyım diye kendime yükleniyorum biraz, o yüzden böyle tepkileri görünce hoşuma gidiyor işte olması gereken diyorum. Ağlamasına da aldırma, kv de kimmiş salla anlamında demiyorum elbet ama bu kadar gönlü kırılsaydı daha önce uyardığında da ağlardı, oğlunun görmesini beklemezdi. Duygu sömürüsüyle dediğini yaptırmaya çalışıyor işte.
Ben kv yi sallamıyorum açıkçası mihail. Eşime şaşıyorum. Annesinin hallerine o kadar tepkisiz ki ve benim halime de bir o kadar duyarsız. Adamın memleketine gelmek demek afedersin kıçını yayması, koyvermesi, özensiz davranması mı demek. Eşim de dahil kimseye eyvallahım olmaz orası ayrı ama “el insaf” dedirtiyorlar insana.

Abartılı değil kesinlikle. Dik durun taviz vermeyin eşiniz size bir sey soykerse de sakince sebeplerinizi anlatin ama savunma şeklinde degil sizin hayatınıza müdahale ettikleri ve buna izin vermeyeceğinizi belli eder seklinde. Basja da kafanıza takmayın yuz gostermeyin yumuşamayın sakın
Çok sağolun, bu şekilde tepki veriyorum ben de zaten. Ama eşimin tepkisizliği şaşırtıyor beni sadece.

Hanımefendi aile içinde işler öyle yürümüyor maalesef. Ben gayet ciddi bir şekilde konuşmamı yaptım ve ondan sonra çok çok özenli davrandığını da görüyorum.
Mesajlarınızda şiddet gördüğünü, banyo yaptirilmadigini, annenin ilgilenmediğini yazmıssiniz. Aile içi veya değil bence gerekli resmi bildirim yapılmalı.
İsimsiz bildirimde de bulunabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

İyi yapmışsın da 1,5 yaşındaki çocuk dövülür mü yahu, eltin nasıl güvenebiliyor o kayınvalideye ? Benim kv çocuğuma bağırsa bile feleğim şaşar ki asla öyle bi şey yapmaz. Karı koca çalışıyorlar niye düzgün bir bakıcı tutmuyorlar ?

İyi yapmışsın da 1,5 yaşındaki çocuk dövülür mü yahu, eltin nasıl güvenebiliyor o kayınvalideye ? Benim kv çocuğuma bağırsa bile feleğim şaşar ki asla öyle bi şey yapmaz. Karı koca çalışıyorlar niye düzgün bir bakıcı tutmuyorlar ?
Bakıcı parası vermek istemiyorlar, kendileri de sürekli kv den yiyorlar zaten. Eltim çok sorumsuz ve aylak. Ben de kv ile konuşurken aynı şekilde dile getirdim durumu “benim annem benim çocuğuma aynı muameleyi yapsa, annem demem aklını alırım adamım” ..istemeyen baktırmasın dedi, çekildi.

Çok sağolun, bu şekilde tepki veriyorum ben de zaten. Ama eşimin tepkisizliği şaşırtıyor beni sadece.

Onun ailesi olduğu annesi olduğu icin tepki veremiyirdur. Burda onemli olan senin vermiş olduğun tepki karşısında sana tavır alıyor mu esin bu onemli. Sana tavir almıyorsa sorun yok bence. sakın konuyu deşip esine söylenme çünkü hem sanki sen hataliymissin da savunuyorsun gibi olur bi yandan da esin de fazla kafasi bunalır. Yani esin sana bi sey deniyorsa bosver takma kafana. O kv kp onkar takip dursunlar kafalarına

Mesajlarınızda şiddet gördüğünü, banyo yaptirilmadigini, annenin ilgilenmediğini yazmıssiniz. Aile içi veya değil bence gerekli resmi bildirim yapılmalı.
İsimsiz bildirimde de bulunabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
Şiddetten kastım, ellerine vurması ama çok güçlü bir şekilde:/ eltim diğer çocuğunu da bebeklikten itibaren kv ye bıraktı, anne ilgisizliği kanıksanmış artık ailede. İsimsiz bildirimde bulunsam da benim yaptığım kabak gibi ortaya çıkar. Bahsettiğim gibi çok çok daha özenli kv çocuğa karşı, şiddet de uygulamıyor.

Onun ailesi olduğu annesi olduğu icin tepki veremiyirdur. Burda onemli olan senin vermiş olduğun tepki karşısında sana tavır alıyor mu esin bu onemli. Sana tavir almıyorsa sorun yok bence. sakın konuyu deşip esine söylenme çünkü hem sanki sen hataliymissin da savunuyorsun gibi olur bi yandan da esin de fazla kafasi bunalır. Yani esin sana bi sey deniyorsa bosver takma kafana. O kv kp onkar takip dursunlar kafalarına
Öyle mi diyorsun, walla eşime de gıcık olmaya başlamıştım. Kv ye de birşey demeyim mi?

Çocuğuma sürekli şiddet uygularsa ben de o çocuğu istemem tabiki. Siz birde hamileyken yaramaz çocukla uğraşmak zorunda kalmışsınız. Önceden uyarmamış olsanız tepkiniz fazla derdim ama defalarca söylediğiniz halde hâlâ aynıysa tepkinizde haklısınız.

Bakıcı parası vermek istemiyorlar, kendileri de sürekli kv den yiyorlar zaten. Eltim çok sorumsuz ve aylak. Ben de kv ile konuşurken aynı şekilde dile getirdim durumu “benim annem benim çocuğuma aynı muameleyi yapsa, annem demem aklını alırım adamım” ..istemeyen baktırmasın dedi, çekildi.
Kaynin,eltin çocuklarına bu sekilde davranılmasına müsade edip baktirmaya devam ediyorlarmış ...ama sen bu muameleye senin cocugunun da şahit olmasına mecbur musun ? O meseleyi ne yapacak kayınvaliden? Ayni şeyleri tekrar tekrar yaşamamak ,konuşuyor olmamak için çocuğun size gelmesine izin vermemissin ...o zaman neden aglaniyor kayinvaliden? Yalnız bu meselede ana konu atlanilip kaynin sana karşı doldurulacak .Eltinin kayninin sirretligine de hazır ol derim 😕

Vallahi şu konuları gördükle öyle bir üzülüyorum ki..Şu ülkenin çocuklarının haline bak..Eltiniz madem gezmeye meraklı bi tip, niye o günahsızı doğuruyorsun arkadaş! Zaten birine bakamamışsın, öbürünün suçu ne. Nasıl bi kötü devirdeyiz yarabbim, sen vicdan ver kullarına.

Öyle mi diyorsun, walla eşime de gıcık olmaya başlamıştım. Kv ye de birşey demeyim mi?

Bence aynı hareket olmadığı sürece konuyu daga açma. Ha tekrarlar iseler yine kv ve kp ye tepkini ver ama eşini asla arada birakb
ma. Yani niye sessiz kalıyorsun gibi adama yüklenme. Ha gönül isterki esin tepki gostersin ama erkekler malesef annelerine tek söz edemiyorlar bu konuda eşleri istar edince de eslerinden soguyorlar. O yuzden tepkini ailesine koydun dik dur savunmaya gecme esine de sakin konuyu açıp tartışma ortami olmasin. Anladığım kadarıyla esin senin gosterdigin tepkiye bi sey dememis

Kaynin,eltin çocuklarına bu sekilde davranılmasına müsade edip baktirmaya devam ediyorlarmış ...ama sen bu muameleye senin cocugunun da şahit olmasına mecbur musun ? O meseleyi ne yapacak kayınvaliden? Ayni şeyleri tekrar tekrar yaşamamak ,konuşuyor olmamak için çocuğun size gelmesine izin vermemissin ...o zaman neden aglaniyor kayinvaliden? Yalnız bu meselede ana konu atlanilip kaynin sana karşı doldurulacak .Eltinin kayninin sirretligine de hazır ol derim 😕
Onları da umursamıyorum anamnezim yaa, o kadar faydasız, sömürücü tipler ki. Büyük kızları da terbiye olarak kızıma çok kötü örnek teşkil ediyor ve inanılmaz iki yüzlü yetiştirmiş kv sağolsun ayrıca laf taşıyıcı. Hayatımızda olmasalar daha iyi. Olsalar bizi de yeme içme yeri belleyecekler çünkü, hoş ben müsade etmem ama.
Kv ye o konuyu da söyledim, sen bu çocuğu böyle yetiştirdiğin için benim çocuğum zarar görüyor, ben sürekli tetikteyim diye..hepsine kendini sıyıran bir cevabı var. Güzel yavrum ilk günler o kadar ürkmüştü ki uykusunda ağlıyordu “bebek(adını söyleyerek) gelmesin hayır hayır” diyerek. Eşime bunu da anlattım, ona da tepkisiz kaldı. Benim asıl kızgınlığım bütün bu olup bitende eşime karşı aslında, hepsinde tepkisiz. Beni yatıştıracak bişeyler söylese kafamda mesele haline bile gelmeyecek. Çünkü gerekli tepkiyi verip engellemeye çalışıyorum diğerlerini bi şekilde

Vallahi şu konuları gördükle öyle bir üzülüyorum ki..Şu ülkenin çocuklarının haline bak..Eltiniz madem gezmeye meraklı bi tip, niye o günahsızı doğuruyorsun arkadaş! Zaten birine bakamamışsın, öbürünün suçu ne. Nasıl bi kötü devirdeyiz yarabbim, sen vicdan ver kullarına.
İkinci de oluversin mantığıyla yapılan bir çocuk:/
Ama asıl mesele kv ve kp de bence. Elti ve kaynımın bütün sorumsuzluklarına destek olurlarsa olacağı bu. Kaynım o kadar aylak, ipsiz bir tip k..i kv eşim ve kaynımın komşunun çocukları gibi iyi bir muhabbetleri yok diye bile eşimi suçlardı. Halbuki eşim gayet sevilen, hoşsohbet bir insandır. Kaynım benzin ve içki parasını tüketip geldiğinde(geçen yıl,belki hala yapıyordur) elindeki olan 10 lirasını verirdi. Kv lerin durumları da öyle çok iyi değil, hatta iyi bile denilemez kötü yani

Son düzenleme:
Bence aynı hareket olmadığı sürece konuyu daga açma. Ha tekrarlar iseler yine kv ve kp ye tepkini ver ama eşini asla arada birakb
ma. Yani niye sessiz kalıyorsun gibi adama yüklenme. Ha gönül isterki esin tepki gostersin ama erkekler malesef annelerine tek söz edemiyorlar bu konuda eşleri istar edince de eslerinden soguyorlar. O yuzden tepkini ailesine koydun dik dur savunmaya gecme esine de sakin konuyu açıp tartışma ortami olmasin. Anladığım kadarıyla esin senin gosterdigin tepkiye bi sey dememis
Niye öyle söyledin ki, keşke söylemeseydin dedi. Annesine ne dedi acaba. Annesi bence naz için yer yapıyor eşime. Benim her tepkimde böyle zırvalarsa işimiz var:/ Ama asıl benim önlemek istediğim kaynım ve eltim çocuklarının sorumluluğunu bize de atmaya çalışmasın ya da kv nin evi gibi yemeğimizi yiyelim, çocukları bırakalım mekanı bellemesinler idi.

Yoo çok iyi yapmışsın herkes doğurmayı biliyorsa bakmayıda bilecek. Bir buçuk yaşında çocuk dövülür mü ya doğur at kayınvalideye nasıl rahatlık. Sonra saygısız,sevgisiz,merhametsiz nesil yetişiyor. Kızınızı da yazık etkilenir yavru. İstediği kadar ağlasın kv çok isterse kendi evinde baksın

Back
X