KV VE KP bizimle yaşayacakmış!

cnm senın yazdığın babaneler masallarda oluyor galiba bu devrın babaneleri senden benden daha bilmiş .. eşimin babanesi 85 yaşında akşam bızdeydı diğer oğlunun yaşında yaşıyor normalde okadar koşturdum bulaşık kahve çay sonunda oturdum bana dıyorki gelin senın çocuğuun nerde *dedesı aldı dedim hee rahat rahat oturuyonda ondan sordum dıyor

ayrı ev tutun haftasonları temizlik yemek gibi işleri siz ve halanız beraber yapın hafta içi sırayla arayın yoklayın arada yine yemek götürün tamamdır bunu açık açık annen kaynanasına söylesin ben zaten çalışıyorum yorgun bir şekilde eve geliyorum 50 yaşına geldim kimseye hizmet edecek gücüm yok desin kırılır küser diye düşünmeyin babanız konuşmuyorsa size bırakıyorsa annen çekinmeden söylesin

Ana baba 6 cocuga bakar buyutur de 6 cocuk anasina babasina bakamaz demisler...

Hic yapamiyorsaniz guzel bir huzurevine yerlestirin hic olmazsa sana biz bakiyoruz kahrini cekmezler

eşi ve ailesi ile ilgili bölüme yazmak için bu başlığı attım sorun zaten benden çok annemin ben zaten uzakta üniversite okuyorum dikkat çekme den kastınızı anlamadım

aslında olay birazda şöyle diğer amcamların eşleri kesinlikle bakamayız diyolar biri rahatsız zaten diğeriyle küs onlar ev tutulsun istiyolar çünkü sırayla bile olsa biliyolar kendi eşleri bakmaz ama babannem kabul etmiyo :)

Hic yapamiyorsaniz guzel bir huzurevine yerlestirin hic olmazsa sana biz bakiyoruz kahrini cekmezler

haklısınız onlar altı çocuğu büyütmüş ama şu konuyu atlıyosunuz bakıma muhtaç değiller allah uzun ömür versin hiçbir rahatsızlıkları yok babannem kendi ağzıyla şunu diyo ben köyde sıkılıyorum dedeniz konuşmuyo erkenden uyuyo yemek yapmak bulaşığını makinaya yerleştirmek zor geliyo bana ben rahat etmek istiyorum yani daha rahat etmek derdinde ama takdir edersiniz ki benim annem 52 yaşında çalışan ve yüksek tansiyon hastası bi kadın o daha rahat etsin diye yeni gelin gibi hizmet edemez ...

Son düzenleme:
Annnen genç kız değil 50 yaşında. O da yillarca calışmış ve yorgun. Her zaman söylediğim bir sey var ev ev üzerine olmuyor.
Yakinlarda bir ev ayarlayip eliniz üzerinde olsa.
Annen haftasonlari yemeklerini yapar. Bir kısmını buzluğa depolar.
Baban her aksam yanlarına uğrar eksik gediklerine bakar.
Böylelikle hem onlar huzurlu hem de siz hzurlu olursunuz.:)

tavsiyeleriniz için teşekkürler ...amcamlarla konuştuk onlarda babanneme henüz bakıma muhtaç olmadıklarını insanın en rahat edeceği yerin kendi evi olduğunu söylediler pek gönüllü olmasa da kabul etcek gibi hayırlısı bizim korkumuz bunca yıldansonra yüz yüze bakılmıycak konuma gelmek

huzurevlik bir durum yokki ortada..ne alaka söyledikleriniz????......

babaanne mevcut düzeninden daha rahat bir düzen istiyor, dedeyi yalnız bırakıp ya da birlikte,gelinin evine yerlşmek hizmet beklemek olayı..yoksa evi barkı var babaannenin, eli kolu da sağlam şu an için..

yani hasta yaşlı bakıma muhtaç 2 yaşlı insanı sokağa atma durumu yok yani sizin anladığınız gibi..

Son düzenleme:

sen de niye oturuyosun ki hayret birşey, gelin kısmı oturmaz. hep işler hep işler
işin bile yoksa millet otururken sen şööyle bir tozunu alacaktın etrafın

gerçekten masallardaymış o babanneler ya tüh..

Canım sadece babaannen yada deden olsa vede bakıma muhtaç olsalar neyse ama herk ikisi birden üstelik gayette sağlıklıyken,imkanları da varsa(ev alınması ve temizlik,yemek vs hallolması gibi) sizde veya diğer kardeşlerde kalması bence gereksiz. Annen kaç yaşına gelmiş ikisi birde ağır gelir,her evin düzeni var. Eğer bakıma muhtaç olsaydı ikisinden biri hayatta olsaydı eminim ki annen seve seve bakımını üstlenirdi, o sevabı kimseye bırakmazdı ama şuan ki durumda babaannenin işgüzarlığı söz konusu, bu çok itici bir durum. Ayrıca babanın da işin içinden sıyrılması klasik bildiğin Türk erkeği profili 'aileme karşı hanımı tutmayayım' tamamen, siz diretin çünkü imkan var bunu değerlendirsinler..

cevabınız için teşekkürler :) annem hem babama hem babannemlere açıkça kırmadan ama net bi şekilde onlara bakamayacağını ev tutulursa yardım edeceğini (yemek vs)kendisinin bu sorumlulk için hem yaş hem beden hemde psikolojik olarak hazır olmadığını söyledi zaten babannem dışında herkes hemfikir babam arada çıkışıyo ailem benim bakıcaz tabi gibilerinden ama annem net bi şekilde o zaman baban beşte kalkınca sende kalkarsın akşam arkadaşlarına çıkmayıp orurup muhabbet edersin diyince biraz çark etti gibi :)

işin ucu kendi rahatına da dokununca tabii :)
hatta babanla sen konuşurken falan 'baba insanları bizim yanımıza almayı istiyorsun ama yemek yapmayı öğrenmeye başladın mı? annem işteyken b.annemlere bişeyler hazırlarsın herhalde, yaşlı insanlaraz az yese de sık yer biliyorsun' gibi olabilecekleri anlatırsan sanırım bunun çocuk oyuncağı olmadığını da kavrar iyice..

Insan evladi cok nankor cok..

Benim babaannem ve dedemde birbirleri ile surekli kuserlerdi.Zavalli dedem kalp ameliyati oldu bir sure sol kismi felc kaldi.Babaannem bakmadi evden kovdu.
Ayni ulkede yasayan 5 evladi var,sadece babam sahip cikti.Annem ve babam sabah 7 den aksam 22 e kdr calisirlar.Annem birkac saatligine eve gelir yemek hazirlardi. Bende bekardim o donem.Okula gitsemde ilgilenirdim,kardeslerimde..Cok mu zor yani??Sonra dedem duzeldi evine dondu

Bu sefer Babaannem kanser oldu ,gecen sene vefat etti..Dedem kaldi ortada.75 yasinda hasta,anneme zamaninda ne kdr kotuluk yapmis olsalarda Allah rizasi icin bakiyor. Onu gectim,iciniz nasil rahat ederki?Erken kalkiyormus mus..

Birinin dedigi gibi analar babalar 10 evladi buyutur ,10 evlat 1 babaya anaya sahip cikamaz
Evde 1 kisi fazla olsa ne olcak?Sofraya 1 tabak fazla konsa? Nankor insan evladi

Çok üzücü bir durum malesef Yaşlı insanlara okadar üzülüyorumki.
Unutmayın birgün sizde yaşlanacaksınız ailenizde.
Ne ekersen onu biçersin.
Yanlız bırakmayın ne olur onları ilgiye biraz şefkate ihtiyaçları var
Belki aynı ev olmaz ama bütün çocukları toplanıp bir bakıcı tutun bari
Yaşlı başlı kadın nasıl yemek temizlik yapsın ki
Annende genç değilmiş kendi hallerine bırakmayın lütfen kesinlikle herkes para versin aylık kadın tutulsun taraftarıyım..

emin olun bizde üzülüyoruz sonuçta benimde annem babam bi gün yaşlancak bakıma ihtiyaçları olcak zaten maddi manevi destek oluyoruz herzaman ama dediğiniz gibi annem biraz ileri yaşta ve çalışan bayan onada üzülüyorum bi hafta sonu var herkes ayrı saatte kalkıcak biri kahvaltı yapınca öbürü öğle yemeği istiycek bende uzakta okuyoum az çok destek olurdum benim ki biraz önce can sonra canan hesabı gibi oluyo sanırım ....inşallah kimsenin üzülüp kırılmayacağı orta yol bulucak Allah ın izniyle

yorumunuz için teşekkürler ama üslubunuzu kırıcı buldum ben burda herkese elimden geldiğince cvp vermeye çalıştım iyi yada kötü yorum yapan herkese ama erken kalkıyo mus mus uydurduğum bişey değil ayrıca herkes aynı tempoya ayak uydurmak ve kaldırmak zorundada değil...biz zaten içimiz rahat etmediği için ve belki göremediğimz ama herkesi mutlu etcek seçenekler sunabilirsiniz diye buraya yazdık yoksa bakmıyoruz diyip kenara geçmek çoka zor olmasa gerek !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…