• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ve kp min çocuğumu görmesini istemiyorum normal mi

Şiddet ve taciz gibi olağanüstü durumlar harici ,kimsenin kendisine yapılanlar/yapılmayanlar sebebi ile,sırf hoşlanmıyor diye torunlarını göstermemeye /görüşmelerine sınır koymaya hakkı yoktur...
Torunların da anneanne / babaanne / dede sevgisi ilgisi görmeye hakkı vardır.

Bencillik ne kötü bir duygu :kahve:

Evet arkadaşlar hepiniz haklısınız belki. beni anlayan bir kac aynı şeyi yaşayan var. tabiki sebeplerim var. durduk yere değıl.en önemli sebebim eşimi 3 aylıkken Köy e bırakıp arada bir çocuklarını görmeye gitmeleri o da ayda bir kac kez. bahaneleri de çalışıyor olmaları ve hafta sonları da ev işlerinin olması. çalışmaları tamam da ev işleri nedir. yani kendi çocuklarını bile arada görmüşler. ve eşim bunun eksikligini hala yaşıyor. bunun disinda İşte düğün sırasında ve sonra ki zamanlarda parasal muhabbetler.hic paraları olmuyor hep borçları var nedense. güya torunlarının odasını birlikte alacaktık. biz aldık ödedik eşimle 8 ay oldu bir daha ne ses çıktı ne bir şey söylediler. ha bir kere 300 tl verdiler. sanki o fiyata oda doseniyor da. ve bunun gibi bir sürü parasal konu yüzünden sinir oluyorum.
parasal konularda destek olmak zorunda değil kimse
söz verilip yapılmamışsa da kendi ayıpları boşverin

eşinizi bırakıp gitmeleri de kendi vicdanları
inşallah eşinize de böyle dırdırlar yapmıyorsunuzdur

Konu sahibi bende seninle aynı sorunları yaşıyorum.Torun sevilir ama sevmenin de bir şekli olur. Dikkatsiz şekilde bir çocuğu sevmek çocukta kalıcı zararlara yol açabilir.Çocuğu ayaklarından tutup tepe taklak sallamak nedir ya bu ne bicim sevmek, Allah korusun bacakları çıkabilir,beynine kan toplanıp beyni zarar görebilir.Sinir damarları zarar görüp sakat bile kalabilir.Haberlerde gördüm bir adam 1 buçuk yaşındaki oğlunu tepe taklak çocuk ağliyor sussun diye sallamış ve sinir lifleri kopmuş çocuğun sol tarafı sol ayağı sol eli ömür boyu felç kalmış.Sevmenin de bir adabı var.Sırf babanne dede diye çocuğumuzu sakat birakmalarina izin mi vercez.Konu sahibi mesafe koy bebeğine dikkat et.

Neden böyle hissediyorsun peki?

Ben de kp in kızıma yaklaşmasını istemiyorum çünkü leş gibi sigara kokuyor mesela :işsiz:

Kv sağolsun bize gelmeden önce duş alıp üstünü değiştirmeye zorluyor ama yine içiyor yine kokuyor adam :duduk:

Kızlar bana bi akıl verin kv ve kp çocuğu görmeye geldiler mi sinir oluyorum biliyorum şimdi onların da torunu diyeceksiniz ama ne yapabilirim köyde duruyorlar genelde ama bazen gelip çocuğu özledik demiyorlar mı deli oluyorum. Ben ne yapacam bi akıl verin
Sen ne sacmalıyorsun pardon??torunu görecek tabii senın annen de baban da görmesinler

Kızlar bana bi akıl verin kv ve kp çocuğu görmeye geldiler mi sinir oluyorum biliyorum şimdi onların da torunu diyeceksiniz ama ne yapabilirim köyde duruyorlar genelde ama bazen gelip çocuğu özledik demiyorlar mı deli oluyorum. Ben ne yapacam bi akıl verin
kv ve kp size ne yaptı acaba bir sebebi olmalı kızmanızın

Konu sahibi bende seninle aynı sorunları yaşıyorum.Torun sevilir ama sevmenin de bir şekli olur. Dikkatsiz şekilde bir çocuğu sevmek çocukta kalıcı zararlara yol açabilir.Çocuğu ayaklarından tutup tepe taklak sallamak nedir ya bu ne bicim sevmek, Allah korusun bacakları çıkabilir,beynine kan toplanıp beyni zarar görebilir.Sinir damarları zarar görüp sakat bile kalabilir.Haberlerde gördüm bir adam 1 buçuk yaşındaki oğlunu tepe taklak çocuk ağliyor sussun diye sallamış ve sinir lifleri kopmuş çocuğun sol tarafı sol ayağı sol eli ömür boyu felç kalmış.Sevmenin de bir adabı var.Sırf babanne dede diye çocuğumuzu sakat birakmalarina izin mi vercez.Konu sahibi mesafe koy bebeğine dikkat et.
aynen k
Allah korusun .biraz mesafeliyim zaten bir kac kere uyardı eşim ama...sizin nasıl ilişkiniz nasıl davranıyorsunuz ne yapıyorlar

aynen k

Allah korusun .biraz mesafeliyim zaten bir kac kere uyardı eşim ama...sizin nasıl ilişkiniz nasıl davranıyorsunuz ne yapıyorlar
Ben zaten mesafeliyim daha da mesafeli oldum. 1 adım yaklaşıyorsam,10 adım uzaklaşiyorum onlardan.O bir adimi da formaliteden iyi davranıyorum onlara sırf eşimle aram bozulmasın diye ama normalde resmiyim.Esimde ailesini uyarıyor ama laftan anlamiyorlar.Eşimle ailesi yüzünden çok kavgalarımiz oldu boşanma noktasına geldik kaç kez ama eşim benden vazgeçmedi şükür.Onlar ailem sende esimsin ikinizi de atamam dedi bana.Ama eşim biraz pısırık bazı konularda ailesini uyarmakta geç kalabiliyor.Bu eşimin en büyük hatası,bi anlık düşünemedim haklısın uyarmam lazımdı diyor. Ama ben şunu farkettim sonradan kafaya takmaktansa direk o anda tepkini koyacaksın.Eşin baktın uyarmiyor mu sen uyaracaksin, eşinde duysun seni.Ben yavruma kıyamam öyle yapmayın tehlikeli diceksin,Eşinede başka bir odada sen de gördüğünde susma uyar diye devamlı tembihliceksin ki o da uyarsın,kurallarını koycaksın o çocuğun annesi sensin,çocugunun başına birşey gelse en çok ağlıcak olan sensin onlar üç gün ağlar,sen ömür boyu Allah korusun. Bebeğini o insanlarla başbaşa bırakma sen mutfaktayken bebeğini yine ters çevirebilirler dikkat et, mutfağa gitmen gerekir eşin mutlaka bebeğin yanında dursun,dikkat edin,ben böyle yapıyorum

Yok namus şeref işi yok şükür de geçmişte yaşananlar soğuttu. beni. Bir de bebek bakma becerileri yok garip garip hareketler... bir gün bir baktım daha 2 aylık bebek ayaklarından tutmuş ters çevirmiş sallıyor. olcuyormus guya ne demekse.neye uğradığımı şaşırdım böyle şeylerden dolayı istemiyorum.
Hemsireler dogdugu anda bile öyle ölçüyor. Ama Allah korusun tabii hepimiz insaniz, elden bir kaysa telafisi yok. Ama bu gorusturmemeniz icin gecerli bi sebep değil. Yanlarinda durun, yanlis hareketlerinde saygi çerçevesinde uyarın

Ben zaten mesafeliyim daha da mesafeli oldum. 1 adım yaklaşıyorsam,10 adım uzaklaşiyorum onlardan.O bir adimi da formaliteden iyi davranıyorum onlara sırf eşimle aram bozulmasın diye ama normalde resmiyim.Esimde ailesini uyarıyor ama laftan anlamiyorlar.Eşimle ailesi yüzünden çok kavgalarımiz oldu boşanma noktasına geldik kaç kez ama eşim benden vazgeçmedi şükür.Onlar ailem sende esimsin ikinizi de atamam dedi bana.Ama eşim biraz pısırık bazı konularda ailesini uyarmakta geç kalabiliyor.Bu eşimin en büyük hatası,bi anlık düşünemedim haklısın uyarmam lazımdı diyor. Ama ben şunu farkettim sonradan kafaya takmaktansa direk o anda tepkini koyacaksın.Eşin baktın uyarmiyor mu sen uyaracaksin, eşinde duysun seni.Ben yavruma kıyamam öyle yapmayın tehlikeli diceksin,Eşinede başka bir odada sen de gördüğünde susma uyar diye devamlı tembihliceksin ki o da uyarsın,kurallarını koycaksın o çocuğun annesi sensin,çocugunun başına birşey gelse en çok ağlıcak olan sensin onlar üç gün ağlar,sen ömür boyu Allah korusun. Bebeğini o insanlarla başbaşa bırakma sen mutfaktayken bebeğini yine ters çevirebilirler dikkat et, mutfağa gitmen gerekir eşin mutlaka bebeğin yanında dursun,dikkat edin,ben böyle yapıyorum
çok haklısınız.o an ben vardım sadece bebegimin yanında uyardım bir daha görmedim çok şükür eşime de anlattım. Ben de uyaririm dedi. ben de koydum mesafe ama onlar daha çok görüşmek istiyor bakalım böyle gidiyor simdilik

Ben kayınvalide ve kayınpederle görüşmüyorum uzun yıllardır. Hayli geçerli gerekçelerim de var bunun için. Buna rağmen çocuğumu onlara göstermemek aklımın ucundan dahi geçmedi. Babasıyla sürekli gitti gördü babaannesini,dedesini yavrum. Görüşüp görüşmeme kararı da bana düşmez çocuğuma düşer. Birbirlerini görmek her iki tarafın da hakkı ve buna hem çocuğumun hem de onların ihtiyacı var.
Şimdi düşünce yapınızı anlamak için soruyorum. Ben hep şey düşünürüm. Görüşmemek için hayli geçerli sebeplerim var diyorsunuz ya belli ki daha kırgın olan taraf sizsiniz.
Bu durumda kv ve kp sizin gönlünüzü alması gerekmez mi?
Yani gelinimiz kırgın gelmiyor bize ama oğlumuz torunumuz geliyor.
Bu şekilde geçinip gidiyorlar.
Oh ne ala memleket diye düşünüyorum.

Şimdi düşünce yapınızı anlamak için soruyorum. Ben hep şey düşünürüm. Görüşmemek için hayli geçerli sebeplerim var diyorsunuz ya belli ki daha kırgın olan taraf sizsiniz.
Bu durumda kv ve kp sizin gönlünüzü alması gerekmez mi?
Yani gelinimiz kırgın gelmiyor bize ama oğlumuz torunumuz geliyor.
Bu şekilde geçinip gidiyorlar.
Oh ne ala memleket diye düşünüyorum.
Onların benim kırgın olup olmayışım umurlarında değil. Benim de onların özür dilemeleri, gönül almaları umrumda değil. Biz zaten aile gibi değildik, görüştüğümüz zamanlarda da kopuktuk. Ben onları, onlar da beni en baştan aile gibi görmedik zaten. Hiç anne-baba demedim mesela, onlar da bana kızım demedi. Hep sizli-bizliydik. O yüzden oğulları ve torunlarıyla görüştükleri sürece beni umursamazlar, ben de onları. Ama yaşadığım herşey benimle onların arasında. Çocuğumun bir suçu yok, onu ya da çocuğum üzerinden karşı tarafı cezalandıramam.

Çocuğumun bu ebeveynlik ilişkisine, babaanne-dede kavramına ihtiyacı var. Zaten çok kalabalık çevremiz ya da akrabalarımız yok, olandan da soyutlayamam çocuğumu. Büyüyünce algılayacak yaşa geldiğinde benim görüşmeme nedenimi sorarsa anlatırım. O zaman kararı kendisi verir. Sormazsa da kendisi istediği sürece onlar hep hayatında olacak çocuğumun

Onların benim kırgın olup olmayışım umurlarında değil. Benim de onların özür dilemeleri, gönül almaları umrumda değil. Biz zaten aile gibi değildik, görüştüğümüz zamanlarda da kopuktuk. Ben onları, onlar da beni en baştan aile gibi görmedik zaten. Hiç anne-baba demedim mesela, onlar da bana kızım demedi. Hep sizli-bizliydik. O yüzden oğulları ve torunlarıyla görüştükleri sürece beni umursamazlar, ben de onları. Ama yaşadığım herşey benimle onların arasında. Çocuğumun bir suçu yok, onu ya da çocuğum üzerinden karşı tarafı cezalandıramam.

Çocuğumun bu ebeveynlik ilişkisine, babaanne-dede kavramına ihtiyacı var. Zaten çok kalabalık çevremiz ya da akrabalarımız yok, olandan da soyutlayamam çocuğumu. Büyüyünce algılayacak yaşa geldiğinde benim görüşmeme nedenimi sorarsa anlatırım. O zaman kararı kendisi verir. Sormazsa da kendisi istediği sürece onlar hep hayatında olacak çocuğumun
Söyledikleriniz doğru ama mesela bu durum bana kendimi değersiz hissettirir eşim umursamıyor gidip geliyor kv tornunu görüyor beni kazanmaya çalışmıyor gibi gibi
Ama siz bunları aşmışsınız takdir ettim yapabilen insan sayısı az
Davranışınız kv tutumuyla karşılaştırılamayacak kadar yüce

Söyledikleriniz doğru ama mesela bu durum bana kendimi değersiz hissettirir eşim umursamıyor gidip geliyor kv tornunu görüyor beni kazanmaya çalışmıyor gibi gibi
Ama siz bunları aşmışsınız takdir ettim yapabilen insan sayısı az
Davranışınız kv tutumuyla karşılaştırılamayacak kadar yüce
Kayınvalide sorunu değildi benimki, genel olarak ailenin tavrından hoşlanmıyordum.

Ama sizin yazınız üzerine yorum yapmak gerekirse benim kendimi değerli hissetmek için kayınvalidenin ya da kayınpederin sevgi gösterisine ya da kazanma çabasına ihtiyacım yok. Olmasa da olur, hatta olmasa daha iyi olur :)

Eşim de umursamıyor değil aslında ama ailesi neticede. Atsa atılmaz satsa satılmaz. Düzeltebileceği birşey yok, o da kabullendi napsın. Şu anki durumdan ben memnunum. Onlar bir ara görüşmek istedi ama kabul etmedim. Çok iyiyiz biz böyle.

Çocuğumu sevsinler, dede-babaanne olarak varlıklarını ve sıcaklıklarını hissettirsinler, bana yeter. Benimle paylaşabilecekleri tek şey evladıma gösterdikleri ilgi-sevgi olur bu saatten sonra. Fazlasına izin vermem

Onlara karşı bi nefretiniz mi var yada bi kabullenmeyiş:) yani ben daha o aşamalara gelmedm ama kötü insanlar olmamalarına ragmen daha yeni kabulleniyorum. Belki sizdeki de böyle bi durumdur. Ama alışın mecbur yani eşinize değer verip seviyosanız onlarda eşinizin ailesi. Özellkle anne olduktn snra bunu daha iyi anlamış olmanız lazım. Anlıyorum sizi az çok. Geçer inş bunlar

normal değil
ben kv ile bayramdan bayrama 1 saat görüşen insanım ama ben bile böyle bişey diyemem
çocuğum olsa sık sık görmek hakları olur diye düşünüyorum

Back
X