kV yüzünden mi sütüm gitti

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Kızlar 46 günlük bebeğim var. Ve maalesef sütüm yetmiyor yetmiyor yetmiyor. Emziriyorum emzirdikce gelmiyor. Size şunu sormak istedim
Doğuma 1 hafta kala kayın Valide olacak ruh hastası kadın gelmişti. 15 gün sonra gitti. O kaldığı 15 gün boyunca bana etmediği hakaret , söylemedigi laf kalmadı. Sezeryan oldum diye sen kadın misin dan tutun sütüm geç geldi diye sen ana misin a kadar..asla elini yemeğe sürmedi sen yapacaksın ben yiyeceğim dedi bende yapamadım aç kaldim çoğu zaman eşim lokantadan getirdi öyle yedik.. neyse bu kadını doğumdan 1 hafta sonra gönderdik eşim de pişman oldu.. hala gitmek istemiyordu, tum gun tv izliyodu ne yemek ne bebek elini sürmedi. esim bi ise yaramiyosun sen dedi zorla gonderdi.. benim sütüm az idi açaba bu kadın mi etkiledi. . Şu an gideli 1 ayı geçti süt hala az. Bu koca göğüslerim niye var ki.. ne işe yariyorlar bilmiyorum. Mama verdikçe Ağlıyorum .. sizce bu kadın yüzünden mi sütüm az benim..

15 gün boyunca bunlar olurken eşinin eli armut mu topladı, senin dilin mi yok oldu. verip cevap ilk günden yollasaydın kimse kimsenin analığına kadınlığna laf edemez. kesildiyse kaynana kadar senin de kocanın da suçu var.
Eşim defalarca söyledi. Yemek yap şunu yap. Eşime öyle deme konuşma dedi. Kadın o kadar cahil ki. Anlamadı bile

Oncelikle bebegin tamamen sutten kesilmemesi icin sutunu artiracak gidalar tuket internetten bakabilirsin
Nasil olsa sut az diye dayama mamayi yinede emzir sen ne kadar cok emzirmeyi denersen o kadar sut gelir neden sutun azaldi kim sebep oldu oraya takilmak yerine cocugunun anne sutu almasi icin ne yapabikirsin cozum ara derim

dönem dönem süt azalabilir hatta emzirirken bebeğinizi severseniz sütünüz birden coşar süt çoğunlukla psikolojiye bağlıdır sizin yapmanız gereken mutlu olmak süt yapıcı gıdalar tüketmek ve mamayı azaltarak vermemeye başlamak bol bol emzirmek..emzirme kampınının nasıl yapıldığını okuyup uygulayın..

Olan olmuş takıntılar ı bırak kafanı bosalt, dinlen sakın ol, Stress yaparsan eskiye takılırsan sütün hiç gelmez, sen nekadar rahat edersen ne kadar hafif olursan o kadar kaliteli olur sütün. Bol bol armut ye hoşaf ye bulgur pilavı ye kendini sıcak tut. Ayrıca bi derlerki göğüsleri büyük kadınların sütü pek olmazmış, yani kimseyi suçlamaya gerek yok. Küçük göğüslü kadınların bünyesi daha çok süt üretir mis ki çevremde çok gördüm.

Daha ilk hakarette yollasaymis keske kocaniz. 15 gun beklemesi sacma.

Eger bu yuzden sutunuzun gelmedigini dusunuyorsaniz moralinizi yuksek tutmakla ise baslayabilirsiniz. Gecmisi dusunmeyin ve bebeginizi bol bol opup koklayin ki sut yapici hormonlar calissin.

Bebeğine mama veriyorsan emzirme destekleyici sistem var onu dene.
Netten araştır bi, fayda görürsün diye düşünüyorum
Bir de bira mayası hapı baya artırıyormuş

Beslenme iyi olmadığı için üretim yavaşlamis olabilir... simdi sütüm yok deme var diye emzir güzelce protein ağırlıklı beslen, hurma ye humana still tea al, e bebekte malt birasi oluyor şimdilik onlardan al ve olsun olmasın emzir... benimde dönem dönem kesildi sütüm boş çektiğide oldu ama duzene girdi 2 sene emzirdim

bol bol bulgur pilavı yiyin çok faydası oluyor sütü çoğaltıyor
mama verdiğiniz için üzülmeyin
ama hem emzirin doymadıgı yerde mama yine verin
olur insallah sütünüz kadın gitmiş ututun kafanızda sürekli düşünmeyin
stresten uzak durmaya çalışın

Bu kadar stres yaparsan daha çok kesilir. Sütüm az diye emzirmeyi bırakma. Sen emzirdikçe çoğalır sütün. Bol bol emzir. Ama sütün hala gelmezsede kendini suçlama. Üzülme bu kadar. Bebeğinle ilgilen. Zaman çabuk geçiyor bir bakarsın büyümüş bebeğin. Bu günlerin tadını çıkar. Sağlık sevgi ve huzurla büyüt bebeğini. Allah kolaylık versin.

süt geri gelir, siz bir sakinleşin.
şöyle hafif sakinleştirici müzik açın, uykunuzu güzelce almaya çalışın, beslenmenizi de düzenleyin.
sütünüz gelir, gelmese de az da olsa gıda olur miniğe.
olan olmuş, daha da düşünmeyin geçmişi.

Eczane ve ebebk mağazalarında sütü arttıran içecekler var adı promalt mutlaka al benim öküz kocam yüzünden azalmıştı kullanınca inanılmaz arttı.

Ahhh ahhh geçmişe döndüm bian.

İlk çocuğumda daha 7. Ayımdayken geldi. Neler yapmadı ki? Burnumdan getirdi hayatı.

Akşama kadar tv izlerdi. Yan gelip yatardı. Sözüm ona yardıma geldi. Herkes öyle biliyordu. Halbuki gezmeye gelmiş. Yetmiyor gibi laf sokmaları da bitmedi.

Sezaryan oldum. Eve geldim. Kv dem sayesinde 15 günde sütüm bitti.

Her Allahın günü banyoda ağlama krizleri geçirdim.

Anacı bi kocayla 6 ayda psikojim yerle bir olmuştu.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki....

Eşinizin gerçekleri görmesine çok sevindim. Ya anasını haklı, sizi suçlu bulsaydı? Kadın iş yapmaya mı geldi buraya deseydi? Allahtan akıllı, başlı bir eşiniz var.

keşke kendi annen gelseydi canım ya maalesef elin kızının canı olmuyor:KK43: bende sezeryan oldum 3 gün hastane de kaldım 4 gün sonra evime geldiler birde yemekli:sinirli: yensin içilsin gözüm yok da kadın senin hiç mi insafın yok kızın yok neyse sende takılma herkesin başında emin ol.... şimdi stres yapma pozitif ol, bol bol su iç yeşillik, hoşaf, kıyma, kimyon arttırır bunlar aklıma gelenler birde humana nın çayı var onu da tavsiye ederim, sağlıkla sıhhatle büyüt kuzunu:anne:

Back
X