Kv

Kendi ödeyecekk zaten ama yine de gitmesin para diye,
yani benim aldığım birşeye de aman alma ne olacak diye müdahale eder
Cimri derken bunu kastettim
Konudaki evlenecek gelin sen misin canım?
Sen yada eltin kendi paranızla birşeyler alırken müdahale ettirmezsiniz olur biter.dediklerine he hee deyip bildiğinizi okuyun.
Ailelerden maddi beklenti içinde olup ve maddi destek alındı mı inanın o verdiklerini gözünüze soka soka hayatınıza müdahale ederler.

Normalde öyle olur zaten
Ama düğün var dedim 4 ay sonra dedim kenarda paraları yok ayrıca borçları var dedim
Anlamadınız herhalde ?

Yoooo anladım da evlenen de bi zahmet kendine güvenip evlensin.Üstelik anne babanın imkanı yok.

Hazır değilse evlenmeye beklesin.Ama vardır anne babanın durumu kendi gönlünden yapar o ayrı.

Borç da onların borcu düşünmüşlerdir herhalde.Düşünmüyorsa da kendi bilir size ne???

Konudaki evlenecek gelin sen misin canım?
Sen yada eltin kendi paranızla birşeyler alırken müdahale ettirmezsiniz olur biter.dediklerine he hee deyip bildiğinizi okuyun.
Ailelerden maddi beklenti içinde olup ve maddi destek alındı mı inanın o verdiklerini gözünüze soka soka hayatınıza müdahale ederler.
Maddi destek beklemiyor zaten kız
Takacakları bilezikleri de mi biz yapalım

Yoooo anladım da evlenen de bi zahmet kendine güvenip evlensin.Üstelik anne babanın imkanı yok.

Hazır değilse evlenmeye beklesin.Ama vardır anne babanın durumu kendi gönlünden yapar o ayrı.

Borç da onların borcu düşünmüşlerdir herhalde.Düşünmüyorsa da kendi bilir size ne???
Ben bile dikkat ediyorum harcamalarıma o yüzden beni çok ilgilendiriyor

Gine iyi kendi parasiyla aliyormus. Benim kv gil eşime düğünümüze yakın 5 tane halı aldirtmis evine. Bişi denmiyor işte.. Boşver ne yaparsalar yapsinlar.

sizin derdiniz düğün masraflarını bize yikacaklar diye düşünüyorsunuz sanırım.
2 oğlu varmış.diğeri eşiniz olunca
" oğlum bir yardım ediver " derler diye endişe ediyorsunuz.
yoksa bu kadar dert edinmeniz normal değil:)
sizde sadece kendi üstünüze düşeni yapın.
hediyeniz neyse alın dursun.harcamalardan niye kisiyorsunuz?
evelenecek insanlar kaç yaşında?
birikimleri var mi?
tabiki aileler destek olur ama kinada dağıtılan hatıra dediğiniz şeyler bana gorede gereksiz mesela.
ama isteyen alır , dağıtır.
yani destek olunacak derken biraz abartılıyor sanki .

sizin derdiniz düğün masraflarını bize yikacaklar diye düşünüyorsunuz sanırım.
2 oğlu varmış.diğeri eşiniz olunca
" oğlum bir yardım ediver " derler diye endişe ediyorsunuz.
yoksa bu kadar dert edinmeniz normal değil:)
sizde sadece kendi üstünüze düşeni yapın.
hediyeniz neyse alın dursun.harcamalardan niye kisiyorsunuz?
evelenecek insanlar kaç yaşında?
birikimleri var mi?
tabiki aileler destek olur ama kinada dağıtılan hatıra dediğiniz şeyler bana gorede gereksiz mesela.
ama isteyen alır , dağıtır.
yani destek olunacak derken biraz abartılıyor sanki .
Birikimleri yok
Bize öyle birşey diyemezler de ben bir anne olsaydım kendimden önce çocuğumu düşünürdüm
Fazla düşünceliyim kendimi övmüyorum yanlış anlamayın hassasiyetimi dile getiriyorum
Düşüncesizlikler bana dert oluyor ve bende de aynı bencillikler yapıldığı için o kıza bari daha iyi birşeyler yapalım diye uğraşıyorum

Birikimleri yok
Bize öyle birşey diyemezler de ben bir anne olsaydım kendimden önce çocuğumu düşünürdüm
Fazla düşünceliyim kendimi övmüyorum yanlış anlamayın hassasiyetimi dile getiriyorum
Düşüncesizlikler bana dert oluyor ve bende de aynı bencillikler yapıldığı için o kıza bari daha iyi birşeyler yapalım diye uğraşıyorum
sizi anladım ama anne babalar o yaşa gelince sizin su anda hissettiğiniz gibi yaklaşmıyor genelde bu olaylara.
ben baktım okuttum büyüttük
artık biraz kendime harcayim
onlarda birikimini yapsın diye düşünüyorlar.
bir yerde haklılar.
ama ben tamamen el çekmek taraftarida değilim.
anne bana diye herşeyi onlara yıkma taraftarida değilim.
ellerinden geleni yaparlar ama zorlamak
şart koşmak doğru değil.
kinada hediye dağıtmak v.s bana göre ayrıca bir masraf mesela.bunun yerine kullanacakları birşeyler almayı tercih ederim.
şartlarım çok iyi olursa bende isterim mesela istediklerini alayım.
ama imkanım yoksada evlenecek insanlar da elini tasin altına koyacak.
sizin iyi niyetli olduğunuzu anlıyorum ancak her anne bana aynı hassasiyet ve hislerle yaklaşmıyor.

Burada birkaç konuda daha denk gelmiştim düğün öncesi koltuk isteyen kayınvalideye.
Ya bunu milli bir gelenek haline mi getirsek? Kadın kendince haklı gelene gidene hoş görünsün istiyor. Siz de haklısınız daha düğün hazırları varmış. Ama onun oğlu, onun parası sonuçta iyisi mi hiç karışmayın.

(* Missisim burda kime hak vereceğini bulamıyor)

sizi anladım ama anne babalar o yaşa gelince sizin su anda hissettiğiniz gibi yaklaşmıyor genelde bu olaylara.
ben baktım okuttum büyüttük
artık biraz kendime harcayim
onlarda birikimini yapsın diye düşünüyorlar.
bir yerde haklılar.
ama ben tamamen el çekmek taraftarida değilim.
anne bana diye herşeyi onlara yıkma taraftarida değilim.
ellerinden geleni yaparlar ama zorlamak
şart koşmak doğru değil.
kinada hediye dağıtmak v.s bana göre ayrıca bir masraf mesela.bunun yerine kullanacakları birşeyler almayı tercih ederim.
şartlarım çok iyi olursa bende isterim mesela istediklerini alayım.
ama imkanım yoksada evlenecek insanlar da elini tasin altına koyacak.
sizin iyi niyetli olduğunuzu anlıyorum ancak her anne bana aynı hassasiyet ve hislerle yaklaşmıyor.
Evet bu da beni üzüyor
Mesela benim annemin evi var
Bana diyor ki kv ya annen kirada oturacak ya da sen
Demek istiyor ki annen ya evi sana verecek kendi kiraya geçecek ya da kendi oturacak evinde sen kirada oturacaksın
O da kendi evinde oturuyor. Ayrıca Arsa ve tarlası olmasına rağmen çocuklarına ev alma düşüncesi yok
Ve ben ölmeden kimse dokunamaz diyor
Ben kirada oturacağım da oğlu nerde oturacak hadi beni düşünmesin ama oğlunu düşünmeli
Ben olsam ölene kadar çocuğuma boşuna kira verdirmek yerine ev alırım
İlginç geliyor

Burada birkaç konuda daha denk gelmiştim düğün öncesi koltuk isteyen kayınvalideye.
Ya bunu milli bir gelenek haline mi getirsek? Kadın kendince haklı gelene gidene hoş görünsün istiyor. Siz de haklısınız daha düğün hazırları varmış. Ama onun oğlu, onun parası sonuçta iyisi mi hiç karışmayın.

(* Missisim burda kime hak vereceğini bulamıyor)
Bana hak vermeli bence
Nişandan önce de mutfak dolaplarını yeniletmişti :halay:

İyi geceler kızlar
Ben artık gerçekten anlam veremiyorum
Kv o kadar cimri ki başkasına gelince tabi
4 ay sonra kaynımın düğünü var herkes kendini kısıyor ona yardımcı olalım diye
Kv evde iş yapmaya başladı daha düğün altınları yok ortada birikimleri yok borçları var
Altın yapmak için para biriktiriyor sanıyorum çünkü aldığı paradan kimseye 5 kuruş vermez
Demesin mi koltuk takımı için yapıyorum bu işi birkaç tane de halı alacağım
Ben şok oldum komşu geldi oturuyorduk o da oğlunu yeni evlendirmiş aynı işi yapıyor
Kadın diyor ki ben düğünden kaç ay önce tamamladım altınları x abla çok rahat
Kv de e yapabileceğimiz kadar yapcaz artık ne yapalım dedi
Kızın kına gecesinde yaptıracağı hatıralıklara aman boşver ne gerek var diyor ki ufak masraf olmasına rağmen ama kendi 5 binlik masrafını görmüyor ( bu en basit örnek herşeye aman boşver alma onu yapma bunu der)
Koltuk takımını yine alsın ben birşey diyemem ama düğünden sonra alsın
Haksız mıyım?
Yani konu başlığına da lütfedip kayınvalide yazsaydın.KV ne
Kv nin kendi parası başkasını ilgilendirmez ki

Back
X