- 3 Şubat 2018
- 25.775
- 110.896
- 598
- Konu Sahibi cilekreceli_
Sanane size ne diyenler, eminim ki aynı durumu yaşasanız böyle demezdiniz.
Yok zamanda koltuk takımı almak olmaz bana göre. Düğün için önceden birikim yapmış olsalar neyse ama borçları bile varken üstüne 5 bin borç yapmak ne kadar mantıklı ?
Anne baba yardım etmek zorunda değil diye bir düşünce empoze edilmiş yeni nesile ama eğer doğurduysan destek olmak zorundasın kimin anne babası git nasıl evlenirsen evlen der ki elinden geleni yapmaya çalışır yurtdışında yaşamıyoruz. Türk toplumunda bu böyledir.
Ve eminim böyle diyenler de mutlaka bir destek beklemiştir ya da bekleyecektir.
Ama benim için destek olmasa bile düşünce yeter.
Gelin hanımın sorunu diyenler olmuş işte düşünceli olmak zor iş yıpratır bu kadar düşüncesiz insan varken etrafta.
Ben evlenirken kv ve kp den birsey beklemedim. Dügün günüme kadar ne takarlar ederler diye bir fikrim yoktu,cünkü bizde maddiyat pesine düsmek ayip sayilir. Onlar ellerinden ve fönüllerinden geleni taktilar. Dügün masraflarina gelince: Hepsini esim ve ben karsiladik. Hemde bir kurus borc almadan. Annelerimiz babalarimiz bizi büyütmüs,okutmuslar daha ne istiyoruz ki? Ha tabi bizde "bizi evlendirin, para nerde?" Moduna girebilirdik,ama elimiz ayagimiz tuttuktan sonra ne gerek var. Ve yine dedigim gibi: sizin hesabiniza karisilmasini istemiyorsaniz,sizde karismayin kimseye!