Kv

Anne babaya göz dikmek değil bu onların yapması gerekiyor zaten ama biz ortak nokta bulamayacağız sizinle o yüzden düşüncenize saygı duyuyorum diyip susuyorum en iyisi bu sanırım

Evet biliyorum ama engel olamıyorum bu düşüncelere
Ben de rahat olmak kimseyi umursamamak istiyorum ama olmuyor

"Onlarin yapmasi gereken" diye bir kanun mu var? Ha baskasinin parasi ile dügün yapildi,altinlar takildi diyelim. Ondan sonra gecimlerini de mi kv saglayacak? Size altin aldirmaya kalksa sizi anlarim,ama kendi cocugu,kendi derdi. Siz herseyi kafaya takarak sirf kendinizi yipratirsiniz.

Aynen. Yani ancak bu kadar güzel anlatilabilir. Dügün le de bitmiyor. Sonra ev/araba vs. Alicagiz yardim etmiyorlar diye aglamaya baslarlar kocaman bebeler.
Ona ben de karşıyım ama düğüne destek olmalılar
Ohoooo sen de herşeye verecek bir cevap buluyorsun.Baba da kendi hayatından meshul oğul da.Kimse kimseye güvenerek borç yapmamalı.Bir kere yardım ederim.2.borçta vermem.
haha
Aynı evin içindeyken öyle de verirsiniz ki babanız sonuçta sizi bu yaşa kadar getirmiş

Konuda sizlik bir durum yok. Kadının kendi oğlu kendi parası. İster yardım eder oğluna ister etmez. Bu onların sorunu. Sanırım size garip geliyor bu durum nasıl bir anne evladının düğününü umursamaz da önce kendini düşünür diye ama yapacak bişey yok. Kadın kendi kazandığı parayı kendi harcamak istiyor demek ki. Önce kendini düşünüyor. Size tuhaf gelsede bunun için onu suçlamanız yanlış. Çünkü herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Bırakın annesinin bu tavrını kaynınız düşünsün. Kaynınız tepki versin. Siz karışmayın. Kendinize bakın. Yerinizde olsam yardım etmek için uğraşmam. Evlenmeyi bilen insan başkalarına yük olmadan gereğini yapmayıda bilmeli. Kendilerini düşünmeyen adamlarla ben niye uğraşayım? Niye onlar için kendi harcamamı kısayım? Takımı takar üzerime düşeni yapar çekilirim kenara.
Gerçekten anlayarak yorum yaptığınız için teşekkür ederim
Öyle yapmaya çalışacağım

Ona ben de karşıyım ama düğüne destek olmalılar

haha
Aynı evin içindeyken öyle de verirsiniz ki babanız sonuçta sizi bu yaşa kadar getirmiş
Bizim bakış açılarımız aynı değil.Bak kendin diyorsun bu yaşa kadar getirmiş.Bu yaşa kadar getirmiş insan da ister evine koltuk alır ister yemek odası takımı.Destek olur veya olmaz bu onların problemi.Bu kadar dert etme bence.

Bizim bakış açılarımız aynı değil.Bak kendin diyorsun bu yaşa kadar getirmiş.Bu yaşa kadar getirmiş insan da ister evine koltuk alır ister yemek odası takımı.Destek olur veya olmaz bu onların problemi.Bu kadar dert etme bence.
Elimden geleni yapacağım.
Dert etmek hoşuma gitmiyor ama elimde değil işte sürekli kafamın içinde bu düşünceler dönüyor

Sanane size ne diyenler, eminim ki aynı durumu yaşasanız böyle demezdiniz.
Yok zamanda koltuk takımı almak olmaz bana göre. Düğün için önceden birikim yapmış olsalar neyse ama borçları bile varken üstüne 5 bin borç yapmak ne kadar mantıklı ?
Anne baba yardım etmek zorunda değil diye bir düşünce empoze edilmiş yeni nesile ama eğer doğurduysan destek olmak zorundasın kimin anne babası git nasıl evlenirsen evlen der ki elinden geleni yapmaya çalışır yurtdışında yaşamıyoruz. Türk toplumunda bu böyledir.
Ve eminim böyle diyenler de mutlaka bir destek beklemiştir ya da bekleyecektir.
Ama benim için destek olmasa bile düşünce yeter.
Gelin hanımın sorunu diyenler olmuş işte düşünceli olmak zor iş yıpratır bu kadar düşüncesiz insan varken etrafta.
Birlik mi oturuyorsunuz Kv ile ya da keseniz ortak mı ? Senden bşy istiyorlar mı.

Sanane size ne diyenler, eminim ki aynı durumu yaşasanız böyle demezdiniz.
Yok zamanda koltuk takımı almak olmaz bana göre. Düğün için önceden birikim yapmış olsalar neyse ama borçları bile varken üstüne 5 bin borç yapmak ne kadar mantıklı ?
Anne baba yardım etmek zorunda değil diye bir düşünce empoze edilmiş yeni nesile ama eğer doğurduysan destek olmak zorundasın kimin anne babası git nasıl evlenirsen evlen der ki elinden geleni yapmaya çalışır yurtdışında yaşamıyoruz. Türk toplumunda bu böyledir.
Ve eminim böyle diyenler de mutlaka bir destek beklemiştir ya da bekleyecektir.
Ama benim için destek olmasa bile düşünce yeter.
Gelin hanımın sorunu diyenler olmuş işte düşünceli olmak zor iş yıpratır bu kadar düşüncesiz insan varken etrafta.

Sanirim gelin hanim ta kendinizsiniz.

Onlar sizin paranizi hesaplasa hoşmu olur? Yada annenler koltuk alsa ve nişanlin söylenseydi yine ayni mi düşünürdün?

Benim annemlerde dügünden önce koltuk takimi almişti. Bunun hesabini yapmak birak eşime, bana bile düşmez.

Çok çirkin hesaplar. Kadin misafirlerini iyi ağirlamak istiyor. Kendi parasini harcamak için dünki bebe olan, tanimadiği gelinine mi soracak?

Türk kültürü diyorsunda. Ayni kültür gelini hizmetçi olarak görüyor. Ev için bu sence değer mi? Ve bu çocuga yardim etmek nereye kadar? Büyüt, okut, ondan sonra hadi dügün ev eşyasi felani yap. Eh bide bebek oluyor. Bide ona para harca, kaç yil ona bak. Eh bu insanlar ne zaman rahatlayacaklar?

Ondan sonra yaşli olduklarinda kimse bakmak istemiyor.

Ha umarim tarlasini, arsasini satmaz kv'de. Sirf koltuk aliyor diye kötü olmuş kv'de bence kuruşunu bile vermesin sizlere. Zira değer bilinmiyor.

Sanirim gelin hanim ta kendinizsiniz.

Onlar sizin paranizi hesaplasa hoşmu olur? Yada annenler koltuk alsa ve nişanlin söylenseydi yine ayni mi düşünürdün?

Benim annemlerde dügünden önce koltuk takimi almişti. Bunun hesabini yapmak birak eşime, bana bile düşmez.

Çok çirkin hesaplar. Kadin misafirlerini iyi ağirlamak istiyor. Kendi parasini harcamak için dünki bebe olan, tanimadiği gelinine mi soracak?

Türk kültürü diyorsunda. Ayni kültür gelini hizmetçi olarak görüyor. Ev için bu sence değer mi? Ve bu çocuga yardim etmek nereye kadar? Büyüt, okut, ondan sonra hadi dügün ev eşyasi felani yap. Eh bide bebek oluyor. Bide ona para harca, kaç yil ona bak. Eh bu insanlar ne zaman rahatlayacaklar?

Ondan sonra yaşli olduklarinda kimse bakmak istemiyor.

Ha umarim tarlasini, arsasini satmaz kv'de. Sirf koltuk aliyor diye kötü olmuş kv'de bence kuruşunu bile vermesin sizlere. Zira değer bilinmiyor.
Yorumunuza saygı duyuyorum ama hiç okumadım var sayıyorum boş yargılar var içinde

Çünkü sizi ilgilendirmiyor .
Ama diyorsanız ki o gelin benim, o zaman yine haksızsınız kimseye zorla birşey yaptıramazsınız parasıyla evine koltuk almak isterse koltuk alır, size bilezik almak isterse bilezik alır bunun kararını siz veremezsiniz .
Ayrıca kaynınız evlenecek durumdaysa birikimini de yapmış olmalıydı . Kimsenin kısmasına gerek kalmazdı .

Çünkü sizi ilgilendirmiyor .
Ama diyorsanız ki o gelin benim, o zaman yine haksızsınız kimseye zorla birşey yaptıramazsınız parasıyla evine koltuk almak isterse koltuk alır, size bilezik almak isterse bilezik alır bunun kararını siz veremezsiniz .
Ayrıca kaynınız evlenecek durumdaysa birikimini de yapmış olmalıydı . Kimsenin kısmasına gerek kalmazdı .
Peki

Back
X