Kv'nin ağzını dikcem yakında

Konu sahibinin babası da kızını düşünüp damadın yaptığı her şeye karışsın o zaman.

"Eve iyi bak, mesleğinde ilerle, kızımın hiçbir şeyini eksik etme, eve yiyecek olarak şunları al, yüzü süzülmüş eve et falan protein al, o da yoruluyor, ben nasıl annesine bulaşıkları yerleştirmeye yardım ediyorsan sen de et, kızımı tatile götür, şu şehire tatile götür, özel emeklilik sigortası yaptır" falan sürekli dır dır yapsın.

Damat ona, o damada alışır, zamanla her şey. Damat bir şey derse haklı da olsa haksız duruma düşer. Ha kavga sebebi olur, evliliği bozmaya çalışır, damat ancak o zaman tepki gösterebilir veya cevap verebilir. Ama kızını düşünüyor diye yapılmaz böyle.

Erkeğe olunca olmuyor değil mi? Erkek adamın işine, sorumluluklarına, keyfine karışmak yakışık almıyor. Hani adalet?
bu yazının altına imzamı atarım

Konu sahibinin babası da kızını düşünüp damadın yaptığı her şeye karışsın o zaman.

"Eve iyi bak, mesleğinde ilerle, kızımın hiçbir şeyini eksik etme, eve yiyecek olarak şunları al, yüzü süzülmüş eve et falan protein al, o da yoruluyor, ben nasıl annesine bulaşıkları yerleştirmeye yardım ediyorsan sen de et, kızımı tatile götür, şu şehire tatile götür, özel emeklilik sigortası yaptır" falan sürekli dır dır yapsın.

Damat ona, o damada alışır, zamanla her şey. Damat bir şey derse haklı da olsa haksız duruma düşer. Ha kavga sebebi olur, evliliği bozmaya çalışır, damat ancak o zaman tepki gösterebilir veya cevap verebilir. Ama kızını düşünüyor diye yapılmaz böyle.

Erkeğe olunca olmuyor değil mi? Erkek adamın işine, sorumluluklarına, keyfine karışmak yakışık almıyor. Hani adalet?
Harika yazmissin. Eline sağlık.

Ne kadar çirkin bir üslup. Haklı olsanız da haksız duruma düşersiniz böyle. Siz ona alışıyorsunuz, o size, zamanla her şey.
Ha kavga sebebiniz olur, evliliğinizi bozmaya çalışır amenna, o zaman tepki gösterirsiniz, ama oğlunu düşünüyor diye yapılmaz böyle.
O zaman koca adam annesiyle yatsın madem dusunuyor. Ben sevmiyorum başkasınin düzenine karşılamasını . Sanki kv yı ne ilgilendiriyor o zaman oğlunu evlendirmeseydi kendisi hazirlasaydi . artık oglan kv den çıkmış bi kere karısı var . bu yaptığı karısına hakaretten başka bir şey değil ..:KK59:

Esiniz iyi ki anneci degilmis
Allah muhafaza anneci olsa demek ki ucunuz bir arada uyuyacakmissiniz

Tek tek alıntı yapmaya üşendim. Ben neden kendimi anlatamadım acaba, normalde güzel de kullanırım yazı dilini oysa.
Bakın ben bu tarz hareketler normal demiyorum, ama oluyor maalesef diyorum. Kaçışı var mı? Tersleyince duracak mı karşı taraf? Hadi diyelim idare edemeyecek kadar şiştiniz, olabilir; ancak bu üslup yanlış diyorum.

Kaç kişi eşim buradaki yazılarımı görmüş diye ağladı, konu açtı. Aynı şey olsa? O zaman anneci olmayan adam anneci olur işte. "Benim annem bizi düşünüyor, senin dediklerine bak" der.
Başlık "kv ye katlanamıyorum, her şeye karışıyor" vs gibi olsa tamam, ama ağzını dikeceğim falan bunlar çok çirkin. Zaten konu sahibinin bana yazdıklarına bakacak olursam, normalde de ılımlı bir insan değil. Ben kendisini terslemediğim halde bana bile neler yazdı, belki de anlattığı gibi değildir, bilemem.

Anlıyorum burada kv elinden çok çeken var, ama kendinizi haklıyken haksız duruma düşürmeyin diyorum. Her şeyin bir yolu var.

kendi annem bu kadar karıssa sıkılırım ki esimin annesine ne oluyor herkes yerini bilcek herseye karısmayacak fikir istersem alırım gerisinden kimene ya

Esin anneci değil madem aman uyandırma onu annesini şikayet edip iyi mutlu görün hep o zaten farkindaymis bu ilk onerim;) bir diğeri yüzüne yüzüne zitlasarak değilde tatlılıkla anne ben bilirim isimi merak etme en güzel şekilde hazırlıyorum kahvaltı yemek vs gibi söylerseniz inanın bi kaç uyarıdan sonra anlayıp vazgececek çünkü oğlu ona destek değil kolaylıklar;)

5 aylık evliyim kv'dem herşeyimize karışıyo yediğimize içtiğimize gezdiğimize aldığımıza yani evde kullandığım çaya deterjana kadar bıktırdı bunalttı eşim artık tersliyo bozuyo laftan anlamıyo ben bişey demek istemedim şimdiye kadar sadece her dediğine cevap veriyorum ama ters konuşmuyorum
Bu akşam yine aile yemeği vardı herkesin içinde yok kahvaltıda şunu yiyin oğluma şunu yap falan sanki aç bırakıyoruz artı haftanın en az üç dört günü birlikteyiz sürekli dır dır dır
Allahtan eşim anneci değil
Ben ne diyim bu kadına da artık sussun!?
Altta kalma cevabini ver. Sustukca tepemize cikiyolar. Benim simdiki aklim olsaydi kendimi nasil savunurdum.dusunuyorum okadar basit seylere mudahale etmiski.ama gecti artik uzagim cok sukur yilda bir goruyorum.mesala esim hamile kiyafeti almisti bana oyle bi kavga cikardiki ,neymis diger iki gelini goymemiste bunun ne ozelligi varmis. En basiti bu susmadi kadin sonra esimin dayilari girdide devreye sustu kadin .dusunun artik siz.bu sadece bitanesi anlatsam bitmez.

kızım hafta da 3-4 gün ne diye görüşüyosunuz ki zaten. benim kaynanamda aynı şekilde yapıyodu ilk aylarda ne söylersen söyle anlamıyodu. ben eşimi evde yemeğe beklerken kapıda yakalayıp gel oğlum azcık yede öyle gidersin diyomuş. eşim 'benim evim var karım yemek yaptı beni bekliyo' diye diye alıştırdı en sonunda. sende eşinle konuşacaksın ama asla şikayet değil şikayet edersen annesini savunmak ister haliyle. senin annen sana nası kıymetliyse onun annesi de ona kıymetli unutma

Karsina al ve "buyugumsunuz annemsiniz saygim var ama benim evime karismanizdan rahatsiz oluyorum de" yada buna benzer bi sey
Bu arada konya kv de neymis diye baktim anlayamadim bi an :KK45:

5 aylık evliyim kv'dem herşeyimize karışıyo yediğimize içtiğimize gezdiğimize aldığımıza yani evde kullandığım çaya deterjana kadar bıktırdı bunalttı eşim artık tersliyo bozuyo laftan anlamıyo ben bişey demek istemedim şimdiye kadar sadece her dediğine cevap veriyorum ama ters konuşmuyorum
Bu akşam yine aile yemeği vardı herkesin içinde yok kahvaltıda şunu yiyin oğluma şunu yap falan sanki aç bırakıyoruz artı haftanın en az üç dört günü birlikteyiz sürekli dır dır dır
Benimkide öyle canım herşeyi kendi
Eşyası sanıp karışıyor kendi kayınvalidenin ağzını diktikten sonra zahmet olmasa benimkinide dikebilirmisin kalın bir iple:)

İyi de kavun kokusu kavun kokusu karışacak tabii eşinin annesi o dememiş ki. Haklı olsanız da üslubunuz yanlış demiş. Gerçekten ağzını dikmek falan hoş bir tabir mi sizce?

kavun kokusu "Ne kadar çirkin bir üslup. Haklı olsanız da haksız duruma düşersiniz böyle. Siz ona alışıyorsunuz, o size, zamanla her şey.
Ha kavga sebebiniz olur, evliliğinizi bozmaya çalışır amenna, o zaman tepki gösterirsiniz, ama oğlunu düşünüyor diye yapılmaz böyle." demiş. Dediği şey birden fazla argüman içeriyor.

1- Üslubunu çirkin bulmuş.
2- "Ha kavga sebebiniz olur, evliliğinizi bozmaya çalışır amenna, o zaman tepki gösterirsiniz, ama oğlunu düşünüyor diye yapılmaz böyle"

Ben ilki hakkında yorum yazmadım. ikinci söylediğine cevap yazdım. "Kardeş buraya ağız dikme falan yazmasan daha iyi olur. Çünkü ..." vs diye bir mesaj, normal bir mesaj olurdu benim için. Ama dertli olan kişi erkek olsa diyemeyeceğimiz şeyleri dertli olan bir kadın olunca da dememek lazım. Ben onu demek istedim.

Ah ah arkadaşım önce allah yardımcın olsun ben 15 çenesinden bıktım 1 yıldır görüşmüyorum eşimde neler söylerdi ama dinlemezdi şimdi öyle rahatım ki allah sanada nasip etsin rahat etmeyi

Konu sahibi kaynanasina kotu bir sey dememis ki farkindaysaniz. Kendimi tutuyorum diyor. Aramizda konusulmak uzere agzini dikecegim demis. Her seye karisan insanlardan nefret ederim. Elinden geldigince az gorus. Bir de akil verdigi zaman evet veya hayir diye hic cevap verme. Duymazdan gel. Insan catlar valla ona karis buna karis.

Dünkü sinirle açtım konuyu başlık yanlış olabilir eyvallah ta nedir bu uslubun çirkin yanlış vs..
Sabote ettiniz konumu fikir almak için yazıyoruz çok bilmişler şikayet ediyo kural ihlali yapmışız sayenizde dünden beri yazamadım!Üzgün üye oldum :D
Ne yapıyım hala bilmiyorum duymazdan mı geleyim rahatsız olduğumu mu belirteyim?

Dünkü sinirle açtım konuyu başlık yanlış olabilir eyvallah ta nedir bu uslubun çirkin yanlış vs..
Sabote ettiniz konumu fikir almak için yazıyoruz çok bilmişler şikayet ediyo kural ihlali yapmışız sayenizde dünden beri yazamadım!Üzgün üye oldum :KK70:
Ne yapıyım hala bilmiyorum duymazdan mı geleyim rahatsız olduğumu mu belirteyim?

Birincisi o kadin dedigin, kayinvaliden susmaz. Onun annesi sonucta. Simdi sinirlenmeden oglun oldugunu dusun. Sonra evlendigini dusun. Onu evlense dahi hala ayni sekilde dusunursun.

Biraz karsindakine empati sunarsan belki ayni empati sana gelecektir.

Ikincisi; haftanin uc dort gunu gorusmek niye. Gorusme surelerinin kisalmasi gerek.

Ucuncusu ben de banlandim dun. O yuzden polemikten beraber gitmeyelim. :KK70:

Back
X