Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

amac klozet ne var bunda . ben dogumdan sonra klozet olmassa bile nekadar zor olacak dedim kendi kendime.

Şimdi genel olarak cevap vereyim çünkü teker teker alıntı yaparsam sayfa sayısı artacak.
Öncelikle yeni besil gelin değilim 36 yaşımdayım.
Kızım tüp bebek ve doğduğundan beri benimle uyumaya alıştı. Bende kızıma kolay kavuşmadığım için ve büyük olasılıkla tekrar anne olamayacağım için mümkün olduğu kadar kokusunu içime çeke çeke uyumak istedim uyuyorum da.
Kızım bana bağımlı değil tam tersi görebileceğiniz en özgür ve sosyal çocuklardan. Bir ortamda herkesle muhabbet kurabiliyor.

Konu kızım değil zaten.

Gorumceniz ilgilenemez ki calisiyormus.
Yani soyle bi durumda insan ònce öz annesine olsa napar? Ne der bunu dusunmeli.
Tabi k.v aranizda bi sıkınti yoksa.

Canım bakımı malesef çok zor ve profesyonel birisi bakmalı. Kadın bu yüzden bile enfeksiyon kapıp gidebilir kaldiki en basiti tek başına tuvalete bile gidemeyecek ağrısı olabilir ve bir kişi 100 kg üzeri birine tek başına yardım edemez. Çok çok ağır yük. Birşey olsa senin yüzünden derler

Eşim aşırı yoğun çalışıyor eve gelince gece 12-1e kadar sonra yatıp işe gidiyor. Kızı ile bile ilgilenemiyor. O nedenle izin alıp annesine bakması mümkün değil. Kendine ve bize bile zaman ayıramayan bir insan. Ona saygım sonsuz tabiki.

Konuyu okuduğumdan beri özel huzurevlerinin internet sitelerine kayıyor gözüm
Verilen hizmetler içinde ;
İleri derecede kanser hastalarının post up bakımı
Demans hastalarının bakımı
Felçli hastaların bakımı gibi hizmetler var
Yüzlerce site çıktı önüme, ne kadar duyarsızlaşmışsak artık mantar gibi türemiş yaşlı bakımevleri

Bu arada Lakito bu seçeneği değerlendirebilirsiniz, özel huzur evlerinde ameliyat sonrası geçici bakım hizmeti varmış, ne kadar isterseniz o kadar yatırılabiliyormuş hastalar ...

Ameliyatlı insanlar için eğilip kalkmak zor , o yüzden istemiş söylemiş zaten klozet var diye.

3 gün kalmaya gelininin bu kadar huzursuz olacağını kadın ne bilsin?

Galiba oyle dusunuyorlar ama oyle degil biz bypass sonrasi neler yaptigimizi anlatayim arkadaslar belki o zaman ciddiyeti anlarlar

1 belli araliklarla yuruyus yapmasi gerekiyor ve bu yuruyuste birinin onun koluna girmesi gerek tek basina yuruyemez

2 yataktan tek basina kalkmaz sirtindan tutup olanca kuvvetiyle birinin kaldirmasi lazim.

3 banyo yapmaz bir sure ve bu sure icinde mikrop kapmamasi icin hergun ilik suyla silinmesi kiyafetlerinin degisilmesi gerekli ki bunuda tek basina yapamaz birinin giydirip cikarmasi gerekiyor.

4 gunde 2 fela o yaraya pansuman gerekiyor. Bu sirada ortamin steril olmasi gerekir.

5hergun sabah o kadinin odasi dezenfektanla steril edilmeli. Oyle herkesin oturdugu odada oturamaz o kadin enfeksiyon kapmamasi lazim.

6 ilac saatleri ara ve ana ogunleri duzenli verilmeli

Biz maskelerle girdik ilk 10gun odasina ve sadece bir kisi ona el surdu oda her girisinde dezenfektanla ellerini sildi. Normal yatakta yamaz cunku saga sola donemiyor. Biz hasta yatagi ve yemek taburesi kiralamistik yemeginide o odada yiyordu. Bizkmle yemeye cok sonra basladi. Bu kadar ozenle 2 ayda ancak iyilestirebildik cunku seker hastalarinin yaralari gec kapaniyor.

Lakito kabul edip etmemek sizin bileceginiz is ama kabul etsenizde asla tek basiniza yapamazsiniz. Ya arkadasin inerdigi gibi birini tutucaksiniz yardimci olucak yada gorumceniz gelicek.

Gorumceniz ilgilenemez ki calisiyormus.
Yani soyle bi durumda insan ònce öz annesine olsa napar? Ne der bunu dusunmeli.
Tabi k.v aranizda bi sıkınti yoksa.
öz anne ile arada bir sıkıntı olsa da annemdir der insan bakar
ama kayınvaldye iyiyse bakılmalı sevaptır çünkü ,
ama kötüyse sonuna kadar bakmam ne yaparsa yapsın denilmeli
o zaman sevap değil vicdan yok ,

peki şunu söyler misiniz?
görümce izin alıp gelecek mi ? bu 3 gün olmayacak bu apaçık ortada ama madem klozet sorunu var kızıyla beraber bakarsanız ne yapalım o da anne işte diyebilirsiniz.
kocanızın tutumu ne ?
görümceniz nasıl bir insan ?

Kv ameliyat olacağını aylar aylar önceainden biliyordu ani bir durum değil.
Yazmayı gerçekten istemedim fakat ben kv'ye gösterdiğim hürmeti kendi anneme göstermiyorum. Sık sık da görüşüyoruz zaten. Unutamadığım şeyler yaptılar ama ben genede tavır almadım.
Ben ilgilenmem de demiyorum hep dedim. Fakat kendi evinde kendisine özel yatağı odası var. Hijyeni daha sağlıklı olur. Ben gider gene ilgilenirim. Yani kendi evi varken bende kalmak niye ve sadece kendisi de olmaz aile boyu olur. Görümce, kp, anneanne.
2-3 gün 10 gün,2 hafta sorun olmaz ama eminin aylar sürer. Bademcik ameliyatı değil bu.
Vicdansız değilim tam tersi fazla vicdanlı olduğum için tepeme çıkılıyor gibi hissediyorum.

Birde iyi birşeymiş gibi gelip alkılamışlar.

Dediğiniz gibi tamamen insanlıkla ve vicdanla alakalı bir durum.

Herkes kendini gösteriyor zaten.Bi haftalar sonra uzaktan uzağa dilinin ucuyla geçmiş olsun demek var ,bi nasılsın bile diye sormamak var, birde kalpten gönülden destek olmak var.

İçinde merhamet olmayan insana ne diye bir şey deyip kendini yoracaksın ki.

Yapmak isteyene illa bir şey demeye gerek kalmıyor.

Asansör ve klozetli ev konusunda katılıyorum.Rahat edersiniz.

Bunlar birer tecrübe oluyor bizlere. .Ev alırken ya da taşınacakken yaşlılığıda hastalığıda hesap etmek lazım.

Bakıp bakmamak size kalmis ama zordur ameliyatli hastaya bakmak benimde eşim yeni belinden ameliyat oldu iki yaşında oğlum var ve çok zorlaniyorum kalkmasına oturmasına üstünü degismesine yardim ediyorum yataginda donerken ters bi hareket yapiyo o an bagriniyo yetis diye elimde ne varsa birakiyorum ama şu bi haftadır bende bittim ki kv daha ağır ameliyat daha çok özen gosterilmesi gerekiyo burada kızı calisiyomus nasil izin alip baksin diyenler varda kvdede gelinini kandırıyor iki uc gün diye sonucta iki uc sonra evine gidince yine kizi olmicak sonucta calisiyo yine nasil bakacak yani tamamen iyilisene kadar gelinde kalacak bence konu sahibide saf yerine kondugunu emrivaki yapildigi icin bakmak zor geliyo arayipta guzellikle kizim durum boyle boyle bana sen yardimci olur musun iyilesene kadar idareedilirdi ama arayipta sonucta orasi benim oğlumun evi onami soracam mecbur bakacak kafasi hemde kucuk cocugu varken oglu gece yarilarina kadar calisiyoken yani oglusu yardimci olamicak kizida keza oyle gelini hizmetli gibi gorup emrivaki yapmak cokmu vicdanli bi hareket

Görümcem izin alır mı bilmiyorum güya anneanne ilgilenecekmiş. Tamam kadın çok dinç ama 85 yaşında.
Görümcem annesi ile ilgilenir fakat bana göre kendini düşünen bencil biri

Ameliyatlı insanlar için eğilip kalkmak zor , o yüzden istemiş söylemiş zaten klozet var diye.

3 gün kalmaya gelininin bu kadar huzursuz olacağını kadın ne bilsin?
bakın ben bu ameliyat nasıldır sonrasında süreç nedir bilmyorum ama yaşayanlar yazmış
kalp ameliyatı olup da 3 gün sonra ayaklanan oluyor mu da 3 gün kalacakmış ?
bunun bir de enfeksiyon boyutu var
özenle bakılması var hani geçireceği ameliyat çok ciddi ya sonrası da ciddidir
bilemiyorum fevri yazdım ama konu sahibine de sordum burada hani klozet için geliniyorsa görümce de gelmeli konu sahibi ile beraber kadına yardımcı olmalılar
klozet için kadın gelip iyileşene kadar da gelin uğraşacaksa karşıyım ben buna

bence 2 gün değil en az 2 hafta kalacak, psikolojisi de bozuk olur onun şimdi, kolay gelsin valla, senin de psikolojinin bozulacağı günler yakın
bence de çok anlamsız zor bi ameliyattan sonra evine gitmesi gerekirken sana gelmesi, üstelik geçmiş olsuna gelip gidecek eş dost akraba da sana yıkılmış olcak, akıllıymış kaynana

Görümcem izin alır mı bilmiyorum güya anneanne ilgilenecekmiş. Tamam kadın çok dinç ama 85 yaşında.
Görümcem annesi ile ilgilenir fakat bana göre kendini düşünen bencil biri
yanı kayınvaldenizin annesi de mi size gelecek?
bence görümcenizle konusun kesinlikle tek başıma ben yapamam sen de izin al burda bak annene diyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…