Bazı yorumları hayretle okudum
Hasta bakmak ne demek biliyor musunuz?
Bizde 3 kız kardeşiz babamı kanserden kaybetmemiş den hemen 1 ay sonra annem felç geçirdi.
Hastaneden eve geldiğimizde (ki bekar 2 kızdım büyük ablam evliydi) küçük ablam anneme bakarken yapamadı yanlış kaldırma şekli sayesinde annemi kaybediyorduk. Ablamin bir gün boyunca kendini kaybedercesine ağladığını bilirim.
Birde açık ameliyattan bahsediliyor.
Oğlunun evinde kalmasını anlatabilirim ama hemşire olan kızı bakıcı ayarlasın. Kadın yanlış hareketler sonucu hayatını kaybedebilir. Ve siz tek başınıza tuvalete goturemezsiniz o kiloda birini. Biz iki kardeş zor hakkediyorduk
Çok geçmiş olsun. Ve lütfen söyleyin sonrası için klozet yaptirsinlar belli yaştan sonra mutlaka gerekiyor.
Bu kadar anlaşılmadığımı görmek üzdü gerçekten beni. Oysa elimden geldiği kadar mantıklı bir şekilde açıklamaya çalışmıştım.
Kv'mi de anlatmadım ki yorumlar objektif olsun diye. Fakat ben vicdansız oldum. Olabilir gerçi kimse kimseyi tanımıyor. Yinede beni de tanımıyorsunuz o yüzden vicdansız, insanlık nereye gitmiş gibi yorumlar yapmazsanız sevinirim.
Bende hiç almasın demem zaten. Eşi gece 12-1 de geliyordu yanlış okumadiysam. Aslında iş kızının vicdanında bitiyor. Canım benim ne 3 günü 1 aydan önce toparlanması imkansız heleki şeker hastasıyım mümkün değil. Çok çok ağır. Bunu hemşire olan kızın düşünmesi ve yardımcı bulması yada izin alması gerekiyordu. Küçük bir hayat kadını ölüme götürür. Ki birşey olsa küçük çocukla ağır bir kadına tek başına müdahale edemez. Israrla söylüyorum ama konu sahibi suçlanır kimse bu kadın nasıl tek başına bakabilirdi demez zaten. Konu sagliksa bilen biri şart.yapılacaklar ve önlemler tartışılır canım, konu sahibine bir şey diyemem ama burada konu açması bile garip bence.
evime gelmeyin gibi bir şey olmaz ama eşiyle konuşup destek isteyebilir. ben yorumalrı okudukça dondum kaldım, annem falan aklıma geldi, dışarıda evlatların bakmadığı insanlar geldi, üzüldüm açıkçası, bende çok rahat büyüdüm, hiç zora gelemem ama vicdanım el vermez bizde kalmasın demeye, en kötü parasını verir yanıma 3 günlüğüne bir hemşire falan getirtirim ama yine de gelmesin diyemem.
konu sahibi eşine güzelce söyleyebilir, yada görümcesine güzelce söylesin sende gel tek başıma zor olur falan diye. ama hiç eve almamak bambaşka bir şey.
üzülme.Bu kadar anlaşılmadığımı görmek üzdü gerçekten beni. Oysa elimden geldiği kadar mantıklı bir şekilde açıklamaya çalışmıştım.
Kv'mi de anlatmadım ki yorumlar objektif olsun diye. Fakat ben vicdansız oldum. Olabilir gerçi kimse kimseyi tanımıyor. Yinede beni de tanımıyorsunuz o yüzden vicdansız, insanlık nereye gitmiş gibi yorumlar yapmazsanız sevinirim.
Canım bak çok güzel dedin özel bakılması gerekiyor. Çocuk olan ev nasıl temiz olur. Bir kadın hem çocuğa yetişip hemde hasta (ki açık kalp ameliyatı çok ciddi ve özen ister) birine bakabilir mı. Bu arada da evi çok temiz tutmak zorunda yoksa kadın mikrop kapabilir.
Burada asıl iş kızına düşüyor konu sahibi değil asıl o vicdansız gibi görünüyor. Hemşire olarak ameliyat sonrasında nasıl bakılması gerektiğini bilmiyor mu? Yine oğlunun evinde (çocuk var ama yine bir ihtimal diyorum sonuçta 2-3 ay içinde klozet taktirmak aklına gelmemiş) kızı izin alıp bakabilir sonuçta profesyonel. Yada bakacak profesyonel birini bulabilir. Ben annemi bu şartlarda asla ama asla bilgisiz ve hijyen olmayan ortama bırakamam
Bu kadar anlaşılmadığımı görmek üzdü gerçekten beni. Oysa elimden geldiği kadar mantıklı bir şekilde açıklamaya çalışmıştım.
Eşiniz ne diyor bu duruma?Bu kadar anlaşılmadığımı görmek üzdü gerçekten beni. Oysa elimden geldiği kadar mantıklı bir şekilde açıklamaya çalışmıştım.
hanımlar klozet olayı öyle aman aman bişey değil yahu , bir günde söküp takılıyor, 1 günde kullanılmadan bekleniyor bu kadar. 2 günde halloluyor yani evi yıkıp baştan yapmıyorlar, daha bu yaz yapıldı kvmin evine alaturka sökülüp klozet takıldı ve nedeni sadece kvmin kızkardeşi yazın tatile geldi onlara, çok kilolu oturamıyor alaturkaya diye. ne kadar büyüdü gözünüzde 2 günlük iş için 3 ay ev mi değiştirilir. kaldı ki ameliyata 2 hafta var denmiş. çoktan hallolurdu yapmaya niyeti olan. masrafı hakkında bilgim yok ama herşeyin yapılıp bitmesi 2 gün. bu konuda bilgim gayet net.
Benim annem biraz ağır geçirdi 15 gün kadar araştırma hastanesinde yatıp tedavi gördük. Eve geldik sonrası. Annem yutkunma sorunu yasiyordu. Suyu bile zor içiyordu (bilenler bilir sağ tarafından geçirdi. Hafızada gel-git problem oluyor bazen. Bizim 3 ay kadar öyle oldu.) İlaç icirecekken (annemi kaldırmak için sağ tarafının boynuna yakın kısmından tutulması gerekiyordu) yanına oturup öyle kaldırıldı ablam üstüne doğru eğilip , annem yutkunmadı kaldı gözleri büyüdüGeçmiş olsun.Yanlış kaldırma şekli derken nasıl bir şey yaptı?
Bakın, burda bana şunu yaptı bunu yaptı sevmiyorum evimde istemiyorum deseydiniz anlaşılırdı. Hiçbir şey yazmayınca zararsız bir kadın olduğu sonucuna vardı insanlar.
valla ben de bunu anlamıyorum
burda millet yok vicdandır yok sevaptır diye atıp tutuyor
bu kaynana kötü insan olunca kötülük yapmış olunca ona bakmamak günah olmuyor mu ?
iyi kaynanaya bakılmalı çok sevap cennete gideriz
kötü kaynanaya bakılmasa da olur günahı yok
Haydi bunları geçtim kadın çok ağır bir ameliyat geçircekmiş. Baştan anlamamıştım gelsin kalsın nolcak yazdım. Sonra öyle şeyler yazmışlar ki kadının profesyonel bakıma ihtiyacı var. Görümceyle mutlaka konuşun ya birlikte yapın ya hastabakıcı tutun. Evde tek başınıza başa çıkamazsınız.
Eşiniz ne diyor bu duruma?
Kafanıza takmayın, insan başına gelmeden anlamaz. Böyle önemli ameliyattan çıkan obezite sınırında bir hastaya da kucağında çocukla bir kadın tek başına bakamaz. Siz nereden bileceksiniz neler yapılması gerekiyor, nasıl tutulur, nasıl kaldırılır, oda sıcaklığı, nemi, dezenfektesi? Ben eşinizin tutumunu merak ediyorum asıl.
konu sahibi görümcesini arayıp danışabilir annem bizde kalmak istiyor ama kalp ameliyatı çok hijyenik olması lazım napalım nsıl edelim diye sonuçta kadın özel olarak gelinini aramış ben gelmek istiyorum diye ricada bulunmuş . eğer geline haber vermeyip oğluna emrivaki yapsa haklı . ama gelinini aramış kendine yakın görmüş , hata etmiş.. kızıda suçlu tabiki ben olsam asla gelinin eline bırakmam annemi , ne kadar iyi bakarsa baksın gelin çok nadir kendi annesi kadar değer verir ( heleki burda yemek verme diyenleri okudukça gelin olduğumdan nefret ettim ) demekki kızıda vurdumduymaz , gelinide türlü bahanelerle gelmesini istemiyor , uygun koşullar oluşturmak istese eşine söyler bak şöyle yapalım yatak alalım , ayrı oda lazım evde çocuk var eşi hayırmı diyecek , evladı yapmasa ben yapardım , ben normal hayatta çok gidip gelmem eski sıkıntılardan dolayı ama şuan hasta olsa kv bana ihtiyacı olsa koşa koşa giderim bakarımm kızı gibi. kendi evimede alırım iyileşene kadar en iyi şartlarda bakarım , ister oğlu bakmasın ister kızı bakmasın ben allah rızası için bakarım , heleki beni arıyorsa gelmek istiyorum diyorsa o haliyle başımın üstüne yeri olur , bu bahaneler gerçekten çok acı...Canım bak çok güzel dedin özel bakılması gerekiyor. Çocuk olan ev nasıl temiz olur. Bir kadın hem çocuğa yetişip hemde hasta (ki açık kalp ameliyatı çok ciddi ve özen ister) birine bakabilir mı. Bu arada da evi çok temiz tutmak zorunda yoksa kadın mikrop kapabilir.
Burada asıl iş kızına düşüyor konu sahibi değil asıl o vicdansız gibi görünüyor. Hemşire olarak ameliyat sonrasında nasıl bakılması gerektiğini bilmiyor mu? Yine oğlunun evinde (çocuk var ama yine bir ihtimal diyorum sonuçta 2-3 ay içinde klozet taktirmak aklına gelmemiş) kızı izin alıp bakabilir sonuçta profesyonel. Yada bakacak profesyonel birini bulabilir. Ben annemi bu şartlarda asla ama asla bilgisiz ve hijyen olmayan ortama bırakamam
burda millet vicdandan insanlıktan atıp tutuyor daBakın, burda bana şunu yaptı bunu yaptı sevmiyorum evimde istemiyorum deseydiniz anlaşılırdı. Hiçbir şey yazmayınca zararsız bir kadın olduğu sonucuna vardı insanlar.
Haydi bunları geçtim kadın çok ağır bir ameliyat geçircekmiş. Baştan anlamamıştım gelsin kalsın nolcak yazdım. Sonra öyle şeyler yazmışlar ki kadının profesyonel bakıma ihtiyacı var. Görümceyle mutlaka konuşun ya birlikte yapın ya hastabakıcı tutun. Evde tek başınıza başa çıkamazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?