Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

öyle bir risk varsa doktorlar uyarır zaten, mesele bakımı falan değil buradakiler insanlığını kaybetmiş, geliniz diye kayınvalideler şeytan olmuş millet de hak veriyor. bu ne saygısızlık ya! bu nasıl vicdansızlık! Allah korkusu da mı yok bun insanlarda aklım almıyor, bir tanesi yemek verme falan demiş, bu nedir ya.

ben de çalışıyordum annem ameliyat oldugunda ve ameliyat günü izin alabildim sadece annem taburcu oldugunda geldi yengem baktı anneme, ne var bunda Allah aşkına!

tuvalet bahane diyenlere söylüyorum benim annem de 100 kg. civarı ve bırakın ameliyatlıyken artık normal zamanda bile alafranga tuvalete oturamıyor bacakları acıyor.

gerçekten insanlıktan utandım yazılanları gördükçe, yazık eşim evlenmeden önce hep derdi ki "annemi babamı sevmez, istemezsin diye korkuyorum bazen", ben de eşimden korkuyordum acaba çok anneci mi niye böyle söylüyor diye, meğer adam bu tür kadınların varlıgından haberdarmış da ondan korkuyormuş, yorumları okudukça eşimin endişesinde ne kadar haklı oldugunu gördüm.

yine söylüyorum böyle düşünen herkes gün gelir muhtaç olur başkasına ve gerçekten Allah affetsin diyorum başka da bir şey diyemiyorum. yazık hem de çok yazık!

gayet açıklayıcı olmuş.
bu açıdan düşünülmesi açısından yani.
yoksa kuru kuruya vicdansız gelin sen ne biçim insansın demekle yardımcı olmuş olmuyoruz.

Güzelce akşam eşinize söyleyin

Düşündüm annen geldin iyi hoş da anneanne var baban var görümce var

Buraya sığamayız annen koltuk köşelerinde rahat da edemez

Klozet de uzun bir süre lazım olur ağır bir ameliyat sonuçta

Acaba evlerine klozet mi yaptırsak deyin

Bide merak ettim hastane sizin eve yakınmı yoksa size uzakmi yani o haldede hastaneden çıkıp uzaksa size gelmek daha yorucu olur esim 5 dklim mesafeden gelene kadar oldu dirildi acisindan bide oyle agir ameliyat gecirip iki saatlik yolu nasil cekecek

Aynen canım bazı arkadaşlar insan kendi annesine bakar ama kv demiş te benim annem abilerimin de annesi oluyor yalnız dimi . Ben bu yüzden evlilikten uzak duruyorum sırf eşleri merhametsiz diye, o zaman banada yazık değil mi . Bak biraz önce banyosunu yaptırdım . Ben 31 yaşımdayım görseniz beni çok zarif minicik birşeyim beni görenler o tatil senin bu tatil benim gezen bir şey sanır görünüşümden . Ayrıca bende çalışıyorum sevgilimi uzaktan seçtim düşün korkuyorum evlenelim derse ben annemi kabul ettiremezsem annem üzülürse sırayla bakalım der kardeşlerim kabul etmez biliyorum diye . Halbuki en çok istediğim şey çocuğum olsun kandi ailem olsun annemin banyosunu yaptırırken bebeğim benim dedim kadın benim yüzümden evlenemiyorsun dedi demin, olsun çocuk doğurmak şart değil sende benim minik bebişimsin dedim. Yaani kardeşlerimin de annesi o . Vicdanla alakalı birşey tabiki. Ben olsam ne gerekiyorsa yapardım ayrıca ben annemi 1 yıl yatakta silerek tekizledim o yüzden o bakımların hepsini gencecikken kendi kendime öğrendim bende bilmiyordum yani. Zaten ilk birkaç günde kavranılıyor herşey. şuan hemşire gibi iğnesine kadar vurabiliyorum.

Şu durumda en iyisi hastanede kalsın. Evde enfeksiyon riski yüksek, neden bu hastaları hastanede tutmuyorlar?

Sizde insanlari bilmeden yardim etse bir kulp bulurdunuz diyebilicek kadar kv seviyorsunuz sizdemi kv sanirim

O klozetin illaki yaptırılması lazım.Hadi bugün burda yarın yine lazım olacak.
Yaşlı ve hasta insanın evine şart.

gerçekten ben de yorumları gördükçe oğlum olmasın kızım olsun diye geçirmeye başladım içimden, kanım dondu inanın kendimde değilim o kadar şaşırdım, yemek yapma, kanepede yatır diyen olmuş ya

cidden oğlum olursa da vicdan sahibi bir kız bulur umarım, Allah ıslah etsin inanın dondum kaldım. ben de ciddi ciddi artık yaşlılıkta huzur evi düşünmeye başladım ve geçen günlerde kimseye yük olmak istemedikleri için intihar eden yaşlı bir çift vardı, onlara da şimdi hak verdim

Siz herkese bakmayın konu sahibine bakın ona yorum yapın çünkü yorumunuz onu hedef alıyor gibi görünüyor. Bak ne güzel dediniz ki bende konuya ilk yorumumda bunu belirttim kiloluya klozet lazım. Bende dedim özellikle yaşlılara da klozet şart bundan sonra evlerine mutlaka taktirmalari lazım diye.
Konu sahibi zaten kendide dedi aynı sehirdeykende gelip kaliyorlarmis. Ama açık kalp ameliyatı olacak birisi var ortada. Bana kalsa annem yada yakınım geçirse ablamın evine bile göndermem küçük çocuk varsa eğer. Çocuğun üzerinden gözünü ayıramaz zaten ,mümkün değil. Bu ihmalkarlık yüzünde kafasını televizyon ünitesine çarpıp kafasını yaran çocuklar gördük haberlerde yada bir eşya altında kalan.
Her neyse ama demek istediğim kadına hastalığında bakım için biri gerekli. Kızı hemşire bunu düşünmeli ve birini bulmaliydi bakımdan anlayan. Kadının hayatı söz konusu.

Ve sunuda söylemek isterim. Bizim evde tuvalet kapısı dışa açılıyor neden biliyor musun 2013 ramazan bayramının son gün hiç unutmam babamın gözleri kararmaya başladı. Hemen ertesi günü amcam gelip kapının açılış yönünü dışarı doğru olarak değiştirdi babam içerde duserde kalır diye.. Demek istediğimi sanırım anladınız 2-3 ay önceden bilen biri bunu düşünmeliydi..

Hastane benim evime çok uzak.
Yani uzaksa yollarda o cileyi stresi cekene kadar evinde bakılması daha iyi sonucta arka koltukta uzanması lazim kilolu diyosunuz rahat edemicek ki trafik bu bi kaza olsa bisey olsa bide yollar kapali bilemedim kendinede iskence yani yazik esinizle konusun tek basina halledemem deyin istemiyorum demeyin ama anneannen nasil yardimci olacak oda yasli kadin kardesinle konus o yada sen izin alip uyilesene kadar yardim edin deyin çözümü o bulsun

Hasta bakmak kolay değil tamam, beceremeyebilir, müsait degıldır evi vs tamam lakin böyle davrancaksa konu sahibi evine hiç kabul etmesin daha ıyı. Agır amelıyattan cıkmıs insana istenmediğini hissettirerek zulum edilmez. Kanepede yatır, yok önune bı corba ver yemek yapma fılan... Verdğiniz akıllar akıl mı? Kadını evine sokmasa şu dediklerinizden iyi yapmış olur. Almak istemiyorsa almıcak ona lafım yok ama alıyorsa o şekilde de davranılmaz.

Arkadaş çok açıklayıcı yazmış; konu sahibi şu bahsedilen şartları eşinize sorar mısınız kendisi geceyarılarına kadar çalışırken siz evde tek başınıza bebekle beraber NASIL bakacaksınız? Kimse yardıma gelmeyecek mi? Siz ona denildiği gibi 2-3 (!) gün baktıktan sonra kendi evinde kim ona bakacakmış?

Lütfen bunları eşinizle konuşup halledin yoksa işiniz çok zor bile değil imkansız..

Çok katılıyorum. Konu sahibesinin eşinin anasından bahsetme şeklini de çok tuhaf, soğuk buldum. Sanki bir insan değil bir eşya ya da kedi köpek gibi bahsetmiş. Yorumların çoğu da vicdansızca. Kadınlar çok vicdansız olmuş. Kv yle yaşayın kimse demiyor ama bir yaşlıya hürmet etmek bu kadar zor olmamalı. Altı üstü 3 gün için üstelik. İnsanlar çok taşkalpli olmuş.

Gerçektende söyledikleri tuhaf yaşlı kadın kalp ameliyatı olmuş herkesin içinde kanepede yatabilirmi.Ona özel oda ve yatak lazım.Gelenden gidenden hatta evdeki insandan mikrop kapmaması lazım.

Sanki oturmaya geliyor.

Kendi kayınvalidelerine nefret dolular galiba.

yapılacaklar ve önlemler tartışılır canım, konu sahibine bir şey diyemem ama burada konu açması bile garip bence.

evime gelmeyin gibi bir şey olmaz ama eşiyle konuşup destek isteyebilir. ben yorumalrı okudukça dondum kaldım, annem falan aklıma geldi, dışarıda evlatların bakmadığı insanlar geldi, üzüldüm açıkçası, bende çok rahat büyüdüm, hiç zora gelemem ama vicdanım el vermez bizde kalmasın demeye, en kötü parasını verir yanıma 3 günlüğüne bir hemşire falan getirtirim ama yine de gelmesin diyemem.

konu sahibi eşine güzelce söyleyebilir, yada görümcesine güzelce söylesin sende gel tek başıma zor olur falan diye. ama hiç eve almamak bambaşka bir şey.

Ananem hep derdi , elden ayaktan düssem ne kızımın kapısında ne gelinimin kapısında iki gün yatak üçüncü gün toprak .. işte doğuruyoruz büyütüyoruz emekler veriyoruz üstelik bizde anne oluyoruz ama o doğuran büyüten annelerin kıymetini hiç anlayamıyoruz. sağlıkta herkes otursun evinde ama böyle bir hastalıkta hala klozetin bilmem neyin lafını yapıyorsanız , o çok değer verdiğiniz büyüttüğünüz kızının ilerdeki kocasıda sizi türlü bahanelerle istemezse belki anlarsınız. ne ekerseniz onu biçersiniz bu dünyada. bakmak zorunda değilsiniz kesinlikle , dinimizdede evlatlar bakmakla yükümlü gelin damat değil , ama Allah rızası varya herşeye değer . tabi herkesin değerleri , vicdan yapısı farklı..

Canım bak çok güzel dedin özel bakılması gerekiyor. Çocuk olan ev nasıl temiz olur. Bir kadın hem çocuğa yetişip hemde hasta (ki açık kalp ameliyatı çok ciddi ve özen ister) birine bakabilir mı. Bu arada da evi çok temiz tutmak zorunda yoksa kadın mikrop kapabilir.
Burada asıl iş kızına düşüyor konu sahibi değil asıl o vicdansız gibi görünüyor. Hemşire olarak ameliyat sonrasında nasıl bakılması gerektiğini bilmiyor mu? Yine oğlunun evinde (çocuk var ama yine bir ihtimal diyorum sonuçta 2-3 ay içinde klozet taktirmak aklına gelmemiş) kızı izin alıp bakabilir sonuçta profesyonel. Yada bakacak profesyonel birini bulabilir. Ben annemi bu şartlarda asla ama asla bilgisiz ve hijyen olmayan ortama bırakamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…