Canım bakımı malesef çok zor ve profesyonel birisi bakmalı. Kadın bu yüzden bile enfeksiyon kapıp gidebilirkaldiki en basiti tek başına tuvalete bile gidemeyecek ağrısı olabilir ve bir kişi 100 kg üzeri birine tek başına yardım edemez. Çok çok ağır yük. Birşey olsa senin yüzünden derler
gayet açıklayıcı olmuş.Galiba oyle dusunuyorlar ama oyle degil biz bypass sonrasi neler yaptigimizi anlatayim arkadaslar belki o zaman ciddiyeti anlarlar
1 belli araliklarla yuruyus yapmasi gerekiyor ve bu yuruyuste birinin onun koluna girmesi gerek tek basina yuruyemez
2 yataktan tek basina kalkmaz sirtindan tutup olanca kuvvetiyle birinin kaldirmasi lazim.
3 banyo yapmaz bir sure ve bu sure icinde mikrop kapmamasi icin hergun ilik suyla silinmesi kiyafetlerinin degisilmesi gerekli ki bunuda tek basina yapamaz birinin giydirip cikarmasi gerekiyor.
4 gunde 2 fela o yaraya pansuman gerekiyor. Bu sirada ortamin steril olmasi gerekir.
5hergun sabah o kadinin odasi dezenfektanla steril edilmeli. Oyle herkesin oturdugu odada oturamaz o kadin enfeksiyon kapmamasi lazim.
6 ilac saatleri ara ve ana ogunleri duzenli verilmeli
Biz maskelerle girdik ilk 10gun odasina ve sadece bir kisi ona el surdu oda her girisinde dezenfektanla ellerini sildi. Normal yatakta yamaz cunku saga sola donemiyor. Biz hasta yatagi ve yemek taburesi kiralamistik yemeginide o odada yiyordu. Bizkmle yemeye cok sonra basladi. Bu kadar ozenle 2 ayda ancak iyilestirebildik cunku seker hastalarinin yaralari gec kapaniyor.
Lakito kabul edip etmemek sizin bileceginiz is ama kabul etsenizde asla tek basiniza yapamazsiniz. Ya arkadasin inerdigi gibi birini tutucaksiniz yardimci olucak yada gorumceniz gelicek.
Birde iyi birşeymiş gibi gelip alkılamışlar.
Dediğiniz gibi tamamen insanlıkla ve vicdanla alakalı bir durum.
Herkes kendini gösteriyor zaten.Bi haftalar sonra uzaktan uzağa dilinin ucuyla geçmiş olsun demek var ,bi nasılsın bile diye sormamak var, birde kalpten gönülden destek olmak var.
İçinde merhamet olmayan insana ne diye bir şey deyip kendini yoracaksın ki.
Yapmak isteyene illa bir şey demeye gerek kalmıyor.
Asansör ve klozetli ev konusunda katılıyorum.Rahat edersiniz.
Bunlar birer tecrübe oluyor bizlere. .Ev alırken ya da taşınacakken yaşlılığıda hastalığıda hesap etmek lazım.
Galiba oyle dusunuyorlar ama oyle degil biz bypass sonrasi neler yaptigimizi anlatayim arkadaslar belki o zaman ciddiyeti anlarlar
1 belli araliklarla yuruyus yapmasi gerekiyor ve bu yuruyuste birinin onun koluna girmesi gerek tek basina yuruyemez
2 yataktan tek basina kalkmaz sirtindan tutup olanca kuvvetiyle birinin kaldirmasi lazim.
3 banyo yapmaz bir sure ve bu sure icinde mikrop kapmamasi icin hergun ilik suyla silinmesi kiyafetlerinin degisilmesi gerekli ki bunuda tek basina yapamaz birinin giydirip cikarmasi gerekiyor.
4 gunde 2 fela o yaraya pansuman gerekiyor. Bu sirada ortamin steril olmasi gerekir.
5hergun sabah o kadinin odasi dezenfektanla steril edilmeli. Oyle herkesin oturdugu odada oturamaz o kadin enfeksiyon kapmamasi lazim.
Biz maskelerle girdik ilk 10gun odasina ve sadece bir kisi ona el surdu oda her girisinde dezenfektanla ellerini sildi. Normal yatakta yamaz cunku saga sola donemiyor. Biz hasta yatagi ve yemek taburesi kiralamistik yemeginide o odada yiyordu. Bizkmle yemeye cok sonra basladi. Bu kadar ozenle 2 ayda ancak iyilestirebildik cunku seker hastalarinin yaralari gec kapaniyor.
Lakito kabul edip etmemek sizin bileceginiz is ama kabul etsenizde asla tek basiniza yapamazsiniz. Ya arkadasin inerdigi gibi birini tutucaksiniz yardimci olucak yada gorumceniz gelicek.
Sizde insanlari bilmeden yardim etse bir kulp bulurdunuz diyebilicek kadar kv seviyorsunuz sizdemi kv sanirimSanki yardim etse cok memnun kalacaktiniz. Bir kulp bulup yine sikayet ederdiniz. Ben bana kv yardima gelsin istemem hem basima kakar hem de insanin kendi annesi gibi olmuyor ama hasta bir insan yardim istiyorsa bu kadar gaddar olunmaz. En azindan vicdani olan yapmaz
Güzelce akşam eşinize söyleyin
Düşündüm annen geldin iyi hoş da anneanne var baban var görümce var
Buraya sığamayız annen koltuk köşelerinde rahat da edemez
Klozet de uzun bir süre lazım olur ağır bir ameliyat sonuçta
Acaba evlerine klozet mi yaptırsak deyin
Burada ki paylaşımlar yaşarsam ileride önlemler almama neden oluyor.
Mesela;
1- Asla torun bakmam. Doğuran bakmasını da bilsin.
2- Asla ben ölmeden çocuklarıma, para, mal, mülk vermem. Çok istiyorlarsa ya ölmemi bekleyecekler yada çalışıp kazanacaklar.
3- Kimsenin evinde gidip yatıya kalmam, çocuklarım da gelinler de, damatlar da gelmesinler kalmasınlar. En iyi misafirlik 30 dk. geçmemeli.
4- Annelik görevimi yapıp onlara eğer hala malım varsa %50 sini eşit paylaştırıp diğer %50 sini bir huzurevine bağışlayıp orada yaşamımı devam ettiricem.
5- Ne oğlumun nede kızımın huzuru için ne geline ne de damada susmam. Laf sokana lafı sokarım. Herkes haddini bilecek.
Siz herkese bakmayın konu sahibine bakın ona yorum yapın çünkü yorumunuz onu hedef alıyor gibi görünüyor. Bak ne güzel dediniz ki bende konuya ilk yorumumda bunu belirttim kiloluya klozet lazım. Bende dedim özellikle yaşlılara da klozet şart bundan sonra evlerine mutlaka taktirmalari lazım diye.öyle bir risk varsa doktorlar uyarır zaten, mesele bakımı falan değil buradakiler insanlığını kaybetmiş, geliniz diye kayınvalideler şeytan olmuş millet de hak veriyor. bu ne saygısızlık ya! bu nasıl vicdansızlık! Allah korkusu da mı yok bun insanlarda aklım almıyor, bir tanesi yemek verme falan demiş, bu nedir ya.
ben de çalışıyordum annem ameliyat oldugunda ve ameliyat günü izin alabildim sadece annem taburcu oldugunda geldi yengem baktı anneme, ne var bunda Allah aşkına!
tuvalet bahane diyenlere söylüyorum benim annem de 100 kg. civarı ve bırakın ameliyatlıyken artık normal zamanda bile alafranga tuvalete oturamıyor bacakları acıyor.
gerçekten insanlıktan utandım yazılanları gördükçe, yazık eşim evlenmeden önce hep derdi ki "annemi babamı sevmez, istemezsin diye korkuyorum bazen", ben de eşimden korkuyordum acaba çok anneci mi niye böyle söylüyor diye, meğer adam bu tür kadınların varlıgından haberdarmış da ondan korkuyormuş, yorumları okudukça eşimin endişesinde ne kadar haklı oldugunu gördüm.
yine söylüyorum böyle düşünen herkes gün gelir muhtaç olur başkasına ve gerçekten Allah affetsin diyorum başka da bir şey diyemiyorum. yazık hem de çok yazık!
Yani uzaksa yollarda o cileyi stresi cekene kadar evinde bakılması daha iyi sonucta arka koltukta uzanması lazim kilolu diyosunuz rahat edemicek ki trafik bu bi kaza olsa bisey olsa bide yollar kapali bilemedim kendinede iskence yani yazik esinizle konusun tek basina halledemem deyin istemiyorum demeyin ama anneannen nasil yardimci olacak oda yasli kadin kardesinle konus o yada sen izin alip uyilesene kadar yardim edin deyin çözümü o bulsunHastane benim evime çok uzak.
Bunu niye sen düşünüyorsun. Klozeti bahane edip emrivaki yapıp gelmeye çalışan kv. Bırak yatsın kanepede. Rahatını hiç bozma. Yemek yapamadığım zamanlar oluyor demişsin. Gene yapma. Umursama. Ver önüne çorbayi içine ekmek doğar icsin. Sonra kendi isteğiyle gider zaten. Kimseye de hesap verme. Ben çocuğa bakmaktan yetişemiyorum kv ye bakmaya de olsun bitsin.
Haa ailesi de gelirse evden cik git. Durma evde. Her seferinde sağlam bahaneler bul.
Galiba oyle dusunuyorlar ama oyle degil biz bypass sonrasi neler yaptigimizi anlatayim arkadaslar belki o zaman ciddiyeti anlarlar
öyle bir risk varsa doktorlar uyarır zaten, mesele bakımı falan değil buradakiler insanlığını kaybetmiş, geliniz diye kayınvalideler şeytan olmuş millet de hak veriyor. bu ne saygısızlık ya! bu nasıl vicdansızlık! Allah korkusu da mı yok bun insanlarda aklım almıyor, bir tanesi yemek verme falan demiş, bu nedir ya.
ben de çalışıyordum annem ameliyat oldugunda ve ameliyat günü izin alabildim sadece annem taburcu oldugunda geldi yengem baktı anneme, ne var bunda Allah aşkına!
tuvalet bahane diyenlere söylüyorum benim annem de 100 kg. civarı ve bırakın ameliyatlıyken artık normal zamanda bile alafranga tuvalete oturamıyor bacakları acıyor.
gerçekten insanlıktan utandım yazılanları gördükçe, yazık eşim evlenmeden önce hep derdi ki "annemi babamı sevmez, istemezsin diye korkuyorum bazen", ben de eşimden korkuyordum acaba çok anneci mi niye böyle söylüyor diye, meğer adam bu tür kadınların varlıgından haberdarmış da ondan korkuyormuş, yorumları okudukça eşimin endişesinde ne kadar haklı oldugunu gördüm.
yine söylüyorum böyle düşünen herkes gün gelir muhtaç olur başkasına ve gerçekten Allah affetsin diyorum başka da bir şey diyemiyorum. yazık hem de çok yazık!
gerçekten ben de yorumları gördükçe oğlum olmasın kızım olsun diye geçirmeye başladım içimden, kanım dondu inanın kendimde değilim o kadar şaşırdım, yemek yapma, kanepede yatır diyen olmuş ya
cidden oğlum olursa da vicdan sahibi bir kız bulur umarım, Allah ıslah etsin inanın dondum kaldım. ben de ciddi ciddi artık yaşlılıkta huzur evi düşünmeye başladım ve geçen günlerde kimseye yük olmak istemedikleri için intihar eden yaşlı bir çift vardı, onlara da şimdi hak verdim
Siz herkese bakmayın konu sahibine bakın ona yorum yapın çünkü yorumunuz onu hedef alıyor gibi görünüyor. Bak ne güzel dediniz ki bende konuya ilk yorumumda bunu belirttim kiloluya klozet lazım. Bende dedim özellikle yaşlılara da klozet şart bundan sonra evlerine mutlaka taktirmalari lazım diye.
Konu sahibi zaten kendide dedi aynı sehirdeykende gelip kaliyorlarmis. Ama açık kalp ameliyatı olacak birisi var ortada. Bana kalsa annem yada yakınım geçirse ablamın evine bile göndermem küçük çocuk varsa eğer. Çocuğun üzerinden gözünü ayıramaz zaten ,mümkün değil. Bu ihmalkarlık yüzünde kafasını televizyon ünitesine çarpıp kafasını yaran çocuklar gördük haberlerde yada bir eşya altında kalan.
Her neyse ama demek istediğim kadına hastalığında bakım için biri gerekli. Kızı hemşire bunu düşünmeli ve birini bulmaliydi bakımdan anlayan. Kadının hayatı söz konusu.
Ve sunuda söylemek isterim. Bizim evde tuvalet kapısı dışa açılıyor neden biliyor musun 2013 ramazan bayramının son gün hiç unutmam babamın gözleri kararmaya başladı. Hemen ertesi günü amcam gelip kapının açılış yönünü dışarı doğru olarak değiştirdi babam içerde duserde kalır diye.. Demek istediğimi sanırım anladınız 2-3 ay önceden bilen biri bunu düşünmeliydi..
Canım bak çok güzel dedin özel bakılması gerekiyor. Çocuk olan ev nasıl temiz olur. Bir kadın hem çocuğa yetişip hemde hasta (ki açık kalp ameliyatı çok ciddi ve özen ister) birine bakabilir mı. Bu arada da evi çok temiz tutmak zorunda yoksa kadın mikrop kapabilir.Gerçektende söyledikleri tuhaf yaşlı kadın kalp ameliyatı olmuş herkesin içinde kanepede yatabilirmi.Ona özel oda ve yatak lazım.Gelenden gidenden hatta evdeki insandan mikrop kapmaması lazım.
Sanki oturmaya geliyor.
Kendi kayınvalidelerine nefret dolular galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?