Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

Bakın yardımcı olmam demiyorum ben. Neden öyle anlaşılıyor anlam veremedim. Kv ile ilişkimi bile sizleri etkilememek için yazmadım
yok yooook yazmanız gerekirdi yanlış yaptınız
kaynananızla ilişkileriniz kötüyse hatta özellikle yazmanız gerekirdi

şimdi hiçbir şey belirtmeden yazdınız ya o zaman millet bi iyi oluyor bi iyi oluyor ki sormayın aman da yaşlı kadıncagız ne olur sanki kalsın sevaptır falan
ama kaynana kötü diye yazınca hemen bakma öyle kadına falan yazarlar

vicdansa herkese vicdan kaynana kötü olunca vicdan yok ama kaynana iyi olunca bakılmalı vicdan var
halbuki iyi de olsa kötü de olsa kocişlerimizin anneleri ( hani yok kocanı doğurmuş diyorlar ya )
 
Oyle demeyin acik kalp ameliyati diyor. Eger baypass gibi aciyolarsa ki tahminimce oyle mikrop kapmamasi icin cok ozenli olmak gerekiyor. Benim kayinvalidemde benim yanimda ameliyat oldu ama gorumcelerimde geldi yardima tek basima mumkun degil cunku egilip dogrulamiyor. Wcye gidiyor afedersinizckendi pijamasini indirip cekemiyor. Yaranin pansumani temizligi var. Ilaclarin duzeni yemek vs. Var cocukla ayni zamanda hasta bakamaz mumkun degil. Kaldi ki gelince 2 3 gunle kalmaz iyilesene kadar kalir diyor bence hakli konu sahibi 2 3 gunlugune degildir o iyilesene kadar kalacaktirda alistira alistira soyluyor.

Sevgili konu sahibi bence esinizle konusun ve kabul edemeyeceginizi bunun altindan tek basiniza kalkamayacaginizi soyleyin. Gerekirse medikalcilerden klozet alin. Gorumcenizde bi zahmet izin aliversin annesi hayati bir operasyon geciriyor sonucta. Baktiniz olmuyor en kotu gorumcenizide cagirin izin alip gelsin oda kalsin
 
Cok haksızsınız.ben kayınvalide için üzüldüm.açık kalp ameliyatı geçirecek sag cıkmama olasılıgı bile var.allah korusun Allah kimseye muhtac etmesin bizi
 
Bakın yardımcı olmam demiyorum ben. Neden öyle anlaşılıyor anlam veremedim. Kv ile ilişkimi bile sizleri etkilememek için yazmadım
yardımlaşarak bakmanız lazım zaten.
ben önceki mesajda da yazdım sana hak veriyorum.
bakımı zor olacaktır.
evirip çevirmek kaldırmak zor olacaktır.
tek başına küçük bir bebekle hakkından gelemezssin.
iyi bakılması lazım.
şekeri vs. hep ölçülecek ,ilaçları takip edilecek.
bunları hafife alan arkadaşlarımı anlayamıyorum.
en az iki kişi lazım.
akrabalardan genç bir kadın ayarlanamaz mı?
evde bakılabilir böylelikle.
kızı da izin alacaktır zaten.
hiç konuşmadınız mı?
 
Burada ki paylaşımlar yaşarsam ileride önlemler almama neden oluyor.
Mesela;
1- Asla torun bakmam. Doğuran bakmasını da bilsin.
2- Asla ben ölmeden çocuklarıma, para, mal, mülk vermem. Çok istiyorlarsa ya ölmemi bekleyecekler yada çalışıp kazanacaklar.
3- Kimsenin evinde gidip yatıya kalmam, çocuklarım da gelinler de, damatlar da gelmesinler kalmasınlar. En iyi misafirlik 30 dk. geçmemeli.
4- Annelik görevimi yapıp onlara eğer hala malım varsa %50 sini eşit paylaştırıp diğer %50 sini bir huzurevine bağışlayıp orada yaşamımı devam ettiricem.
5- Ne oğlumun nede kızımın huzuru için ne geline ne de damada susmam. Laf sokana lafı sokarım. Herkes haddini bilecek.
 
Kesinlikle gel buyur ben bakarım sana derdim o kendisi soylemeden ben teklif ederdim gel anne bizde kal bizde daha rahat edersin derdim. Mesela klozetse o gidince kapagini degistiririm olur biter.
cocuktan ilgilenmeyeceginizi falan mı dusunuyorsunuz bilmiyorum ama benim kızım 4 ayliktı kaynanam ameliyat oldu. Ben baktım onada. Bakılıyor yani merak etmeyin cocuk gibi sizden ilgi beklemez ki. Ne bileyim bu saglik konularında ben cok hassas davranìyorum. Tabi siz boyle olmak zorunda degilsiniz istemeyebilirsiniz. Ama bunu direk olarak yuzune soylemelisiniz bence. Boyle yuzune olur deyip arkadan yargılamak bence hic yakışmıyor.
 
Anlamadiginiz veya gozden kacirdiginiz bir durum var. Bu kadin merakli degil gelinin eline bakmaya ama klozet var diye gidiyor yani evinde kizi baksa da klozet ihtiyaci nasil karsilanacak?
tamam bu klozet meselesıne bir arkadasla da yazıştık falan hak verdim
düşüncemde yanlış oldugumu anladım
ama burada konu sahibi de gitti yazmıyor , klozet ayagına gelip de görümce çalışıyorum ben deyıp gelmezse o kötü bence bu kadar ciddi ameliyatın ciddi de bakıma ihitiyacı olur heralde
bu sorumlulugu ben olsam yalnız ben alamam görümce işten izin alıp gelip annesine benim evimde bakacaksa tamam ben de yardım ederım tuvaletine de rahat gider o tamam
ama benım eve gelıp sadece ben bakacaksam o da haksızlık
 
aynı şeyleri yazdım.
olay vicdana döndürülüyor.
ameliyatın zorluğu ve sonraki süreçte bakımı hiç düşünülmüyor.
mantuıklı hareket etmek lazım.
böyle ağır hastalara titizlikle bakılmalı ameliyat sonrası.
şakası yoktur bunun.
bi köşede kıvrılır yatar mı sanılıyor ki?
 
 
aynı şeyleri yazdım.
olay vicdana döndürülüyor.
ameliyatın zorluğu ve sonraki süreçte bakımı hiç düşünülmüyor.
mantuıklı hareket etmek lazım.
böyle ağır hastalara titizlikle bakılmalı ameliyat sonrası.
şakası yoktur bunun.
bi köşede kıvrılır yatar mı sanılıyor ki?
 
Kendi oglu gelini bakmazken akrabalardan bir kadın mı baksın yani ?
 
2 3 gün yada 2 ay olsun.. kendi anneniz aynı durumda olsa git annen baksın der misiniz? Bazen çok gaddar oluyor gelinler.
 
4 aylik bebek ile 27 aylik benek arasinda cok fark var. W7 aylik o benek hastanin butun esyalarini ellemeye musaittir mesela gidip babaannesinin kucagina hoplamaya calisir. Onun yatagina yatmak ister. Gidip opmek ister vs. Vs. 4 aylik bebekse zaten gunun buyuk bolumunu uyur. Sakin bir bebekse uyanikkende koyarsiniz pusete oynar yada en kotu kucaginiza alip dolastirirsiniz.
 

Hnaımefendi zaten hastaneden de pat diye çıkarmayacaklar ki kadını toparlanacak falan öyle çıkaracaklar. Bakım dediğiniz ne olacak ki? yattığı yer temiz olsun, tuvaleti temiz olsu yeter en fazla baticonla temizlenmesi olabilir yaranın onu da oğlu yapar akşamları zaten bir kolundan tutup sofraya ya da tuvalete götürecek, giyinmesine yardımcı olacak yani bu kadar. Zaten yatacak sürekli ne olacak başka. Kadın da zaten yük olmak istemiyor ki 2-3 gün diyor ki aslında o kadar ona yetmez ama demek ki gelininin huyunu biliyor. Kendi evinde nasıl bakılacaksa orada da öyle bakılacak. Lütfen yorum yaparken geleceğin kayınvalide adayı olduğunuzu unutmayın. Bir insanı oğlu evinde istemezse kim ister? Bir anne çocuğunu ne zorluklarla büyütüyor yetiştiriyor ama oğlu anne eşim istemiyor eve alamam diyecek öyle mi. Hayırlı evlat versin Allah.
 

görümceniz çalışıyormuş, altı üstü 2-3 gün anneniz sayılır bu kadın farkında mısınız? hadi öyle göremiyorsunuz eşinizin annesi, 2-3 gün bakacaksınız tabii, ne olmuş ben anlamadım? cidden bu konuda bile size hak veren varsa bir şey diyemeyeceğim artık, toptan öldürelim bu eşlerin anne babalarını rahata erelim. soruna gelince evet ben olsam kabul ederdim, tıpkı kendi annemi kabul edeceğim gibi...
 
sevgili dejavu_one yorum yaparken pek çok şeyi düşünerek yorum yapıyorum.
başta tecrübeler.
endişelenme sen:))
böyle ağır hasta bakımında bulundun mu bilmiyorum ama ben görüp tecrübe ettiklerim ve konu sahibinin yaşayacağı sıkıntıları tahmin ederek yorumda bulundum.
fikrim de halen aynıdır.
evde isteyip istememek veya vicdansız gelin noktasına çekilmesini doğru bulmuyorum.
bu şekilde yargılamaya da hakkımız olmadığını düşünüyorum.
herkes kendi vicdan muhasebesini kendi yapabilir.
 
Bazı yorumları hayretle okudum
Hasta bakmak ne demek biliyor musunuz?
Bizde 3 kız kardeşiz babamı kanserden kaybetmemiş den hemen 1 ay sonra annem felç geçirdi.
Hastaneden eve geldiğimizde (ki bekar 2 kızdım büyük ablam evliydi) küçük ablam anneme bakarken yapamadı yanlış kaldırma şekli sayesinde annemi kaybediyorduk. Ablamin bir gün boyunca kendini kaybedercesine ağladığını bilirim.
Birde açık ameliyattan bahsediliyor.
Oğlunun evinde kalmasını anlatabilirim ama hemşire olan kızı bakıcı ayarlasın. Kadın yanlış hareketler sonucu hayatını kaybedebilir. Ve siz tek başınıza tuvalete goturemezsiniz o kiloda birini. Biz iki kardeş zor hakkediyorduk
Çok geçmiş olsun. Ve lütfen söyleyin sonrası için klozet yaptirsinlar belli yaştan sonra mutlaka gerekiyor.
 

kapıdaki köpeğine yapmaz insan bunu, yazık gerçekten, ne zaman kaybetmeye başladınız vicdanınız? yahu düşmanın gelse bakıma muhtaç olsa bakarsın, ne demek yemek yapma, yatagını verme, ver önüne çorba ne demek ya

böyle düşünenlerin yaşlılığı ne olacak hiç bilmiyorum, elden ayaktan düştüğünüzde umud ediyorum gelininiz de sizin gibi düşünen biri olmaz. Allah affetsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…