- 9 Şubat 2017
- 314
- 897
- 103
evet bana göre çok komikgülmeniz ne kadar sinir bozucu
Ortada gelebilir miyim yok öncelikle, ameliyattan sonra sizde kalacağım var bu emrivaki dur bana göre rica değildir. oda sorunu var ki konu sahibi mecbur kendi yatağımı vereceğim diyor.konu sahibi görümcesini arayıp danışabilir annem bizde kalmak istiyor ama kalp ameliyatı çok hijyenik olması lazım napalım nsıl edelim diye sonuçta kadın özel olarak gelinini aramış ben gelmek istiyorum diye ricada bulunmuş . eğer geline haber vermeyip oğluna emrivaki yapsa haklı . ama gelinini aramış kendine yakın görmüş , hata etmiş.. kızıda suçlu tabiki ben olsam asla gelinin eline bırakmam annemi , ne kadar iyi bakarsa baksın gelin çok nadir kendi annesi kadar değer verir ( heleki burda yemek verme diyenleri okudukça gelin olduğumdan nefret ettim ) demekki kızıda vurdumduymaz , gelinide türlü bahanelerle gelmesini istemiyor , uygun koşullar oluşturmak istese eşine söyler bak şöyle yapalım yatak alalım , ayrı oda lazım evde çocuk var eşi hayırmı diyecek , evladı yapmasa ben yapardım , ben normal hayatta çok gidip gelmem eski sıkıntılardan dolayı ama şuan hasta olsa kv bana ihtiyacı olsa koşa koşa giderim bakarımm kızı gibi. kendi evimede alırım iyileşene kadar en iyi şartlarda bakarım , ister oğlu bakmasın ister kızı bakmasın ben allah rızası için bakarım , heleki beni arıyorsa gelmek istiyorum diyorsa o haliyle başımın üstüne yeri olur , bu bahaneler gerçekten çok acı...
aha da aradığım vicdan sahibi insan ...konu sahibi görümcesini arayıp danışabilir annem bizde kalmak istiyor ama kalp ameliyatı çok hijyenik olması lazım napalım nsıl edelim diye sonuçta kadın özel olarak gelinini aramış ben gelmek istiyorum diye ricada bulunmuş . eğer geline haber vermeyip oğluna emrivaki yapsa haklı . ama gelinini aramış kendine yakın görmüş , hata etmiş.. kızıda suçlu tabiki ben olsam asla gelinin eline bırakmam annemi , ne kadar iyi bakarsa baksın gelin çok nadir kendi annesi kadar değer verir ( heleki burda yemek verme diyenleri okudukça gelin olduğumdan nefret ettim ) demekki kızıda vurdumduymaz , gelinide türlü bahanelerle gelmesini istemiyor , uygun koşullar oluşturmak istese eşine söyler bak şöyle yapalım yatak alalım , ayrı oda lazım evde çocuk var eşi hayırmı diyecek , evladı yapmasa ben yapardım , ben normal hayatta çok gidip gelmem eski sıkıntılardan dolayı ama şuan hasta olsa kv bana ihtiyacı olsa koşa koşa giderim bakarımm kızı gibi. kendi evimede alırım iyileşene kadar en iyi şartlarda bakarım , ister oğlu bakmasın ister kızı bakmasın ben allah rızası için bakarım , heleki beni arıyorsa gelmek istiyorum diyorsa o haliyle başımın üstüne yeri olur , bu bahaneler gerçekten çok acı...
Benim annem biraz ağır geçirdi 15 gün kadar araştırma hastanesinde yatıp tedavi gördük. Eve geldik sonrası. Annem yutkunma sorunu yasiyordu. Suyu bile zor içiyordu (bilenler bilir sağ tarafından geçirdi. Hafızada gel-git problem oluyor bazen. Bizim 3 ay kadar öyle oldu.) İlaç icirecekken (annemi kaldırmak için sağ tarafının boynuna yakın kısmından tutulması gerekiyordu) yanına oturup öyle kaldırıldı ablam üstüne doğru eğilip , annem yutkunmadı kaldı gözleri büyüdü
espiri anlayışımız farklıevet bana göre çok komik
kayınvaldenızın nasıl bir insan oldugunu yazın da ona göre yorum yapalım diyorlar
vicdansa vicdan kaynananın iyi mi kötü mi oldugu ne farkeder vicdan sahibi insan iyiye de bakar kötüye de
Bende buna benzer şey yazdim o ameliyatı olan insan okadar yolu nasil cekecek ki normal doğum yaptım dikislerim vardi hastane arabayla bes dklik uzaklıkta olmasına rağmen o yol uzadida uzadi tumseklerde geciyo acı cekiyosun oturamiyosun bide bu kadin yaşı var ameliyat ağır yani o yollarda perişan ettirmezdim gorumcenin işine gelmis ugrasmak istemiyo asil vicdansız kendi kızıAynı durumda olsam işten izin alırım.Evede klozet taktırırım ya da medikalden birşeyler almaya çalışırım.Annemi yolda yorduğuma değmez.
Bende buna benzer şey yazdim o ameliyatı olan insan okadar yolu nasil cekecek ki normal doğum yaptım dikislerim vardi hastane arabayla bes dklik uzaklıkta olmasına rağmen o yol uzadida uzadi tumseklerde geciyo acı cekiyosun oturamiyosun bide bu kadin yaşı var ameliyat ağır yani o yollarda perişan ettirmezdim gorumcenin işine gelmis ugrasmak istemiyo asil vicdansız kendi kızı
abla benim hayat tecrübem herkez kadar çok değil lakin kimseyi küstürmeden hallet işini ben sana bakmaya geliyim dersinMerhaba hanımlar. Hemen ön bilgi verip sorunuma geçeyim.
Ben İstanbul'da yaşıyorum. 28 aylık bana sın derece düşkün ve tüm zamanımı alan bir kızım var. O nedenle halen işe dönüş bile yapamıyorum.
Kv de İstanbul'da yaşıyor. O, Avrupa yakasında; ben ise Asya. Evde annesi (sağlığı gayet yerinde), emekli kocası ve kızı ile birlikte. Görümcemde çalışıyor.
Kv'nin bu hafta içi açık kalp ameliyatı ile kalp kapakçığı değişecek. Ayrıca kendisinin ileri derece astım, kansızlık, şeker, tansiyon sorunu var ve en az 100 kilo.
Bugün telde bana ameliyattan sonra bana gelip iki üç gün bende kalacağını, sonra evine geçeceğini söyledi. Sebebi ise bizim evde klozet var onlarda yok. Moralini bozmak için birşey demedim ama sonradan canım sıkıldı. Bu isteği bana saçma geldi ve bana sorulmadan alınan bir karar. O kadar ciddi ve sağlık sorunları olan bir kişinin bende iki gün kalıp eve geçeceğini söylemesini aklım mantığım almadı. Kaldı ki görümcem sağlıkçı. Kv bilmese o bilir. Amaç nedir anlamadım. siz olsanız kabul eder miydiniz?
olabilirespiri anlayışımız farklı
ya zamanında bana çok şeyler yaptılar şuan mesafeliyim , çok gidip gelmem öyle arayınca konuşurum ancak. ama dediğim gibi hasta olsa ( ki benim kv kızı yok 3 oğlu var ) koşa koşa eşim söylemeesede , kv beni aramasada gider bakarım yada evimde yapabileceğim ne varsa ortam yoksa bile oluştururum , maddi imkanım yoksa paylaşırım çocuklarıyla şöyle yapalım diye yinede bırakmam iyileşene kadar. kimseyi yargılayamayız tabiki burda konu sahibi bakmak istemiyorsa oda doğal hakkı allah bile zorlamamış istemezse bakmayabilir gelin yada damat . bize laf düşmez , ama diyorum ya allah rızası için yaparsak bazı şeyleri allahta bize acır farklı bir yerden mükafatını verir. konu sahibine tek kızdığım nokta bahanelerle burda ben aslında bakmak isterim ayağı yapması , kusura bakmayın bakmak isteyen insan hertürlü koşulu oluşturur, kendi oluşturamıyorsa etrafındakilerden yardım alır. hee bakmak istemiyorsamda bunu açıkça söylerim , ama bahaneler bana çok çirkin geliyor...aha da aradığım vicdan sahibi insan ...
siz kayınvaldenizle problemleriniz olmuş, ama bana ihtiyacı olsa allah rızası için bakarım diyorsunuz
burda kaynanan iyi mi kötü mü anlatmamışsın ki ona göre yorum yapardık diyenler var
Istemiyorum dese bu kez de kocasıyla kavga edecek...Hasta bakmak kolay değil tamam, beceremeyebilir, müsait degıldır evi vs tamam lakin böyle davrancaksa konu sahibi evine hiç kabul etmesin daha ıyı. Agır amelıyattan cıkmıs insana istenmediğini hissettirerek zulum edilmez. Kanepede yatır, yok önune bı corba ver yemek yapma fılan... Verdğiniz akıllar akıl mı? Kadını evine sokmasa şu dediklerinizden iyi yapmış olur. Almak istemiyorsa almıcak ona lafım yok ama alıyorsa o şekilde de davranılmaz.
burda millet vicdandan insanlıktan atıp tutuyor da
peki buradaki görümce nasıl bir insan ? siz allah aşkına kadının ameliyat olacağı bir anda çıkmamış bir klozet yaptırmaz mısınız , siz annenizi klozet yok diye böyle önemli bir ameliyat geçirmişken gelinin evine bizim evde klozet yok diyip de yollar mısınız? görümcede de iş yok
kaynana peki , ameliyat olacagı belliymiş önceden ki olmasa bile o cüssede kadına her zaman lazım bu , bunu taktırıp evine insan kendi yatagında yatıp kendine de kızının bakmasını istemez mi ?
konu sahibi bence bunlara akıl erdiremedi ki ben de erdiremedim açıkcası
Ben acımam. Kalacak yeri var. Kocası kızı var neden gelinin evinde kalıp huzurunu bozacak. Haa ben açıksozlulukle söylerdim istemiyorum diye. Ama böyle. Kalacak yeri olmasa yardıma muhtaç olsa en önce ben teklif ederim. Ama burda bi mecburiyet yok.kapıdaki köpeğine yapmaz insan bunu, yazık gerçekten, ne zaman kaybetmeye başladınız vicdanınız? yahu düşmanın gelse bakıma muhtaç olsa bakarsın, ne demek yemek yapma, yatagını verme, ver önüne çorba ne demek ya
böyle düşünenlerin yaşlılığı ne olacak hiç bilmiyorum, elden ayaktan düştüğünüzde umud ediyorum gelininiz de sizin gibi düşünen biri olmaz. Allah affetsin.
Açıkçası orayı ben de anlsyamadım. Hemşireymiş üstelik. Demiyor mu annemin özel bakıma ihtiyacı var? Kv bunca garipliğin arasında telef olmasa bari.
kız güldüm ya böyle ciddi bir konuda yazdığına allah iyiliğini versin :)Açıkçası orayı ben de anlsyamadım. Hemşireymiş üstelik. Demiyor mu annemin özel bakıma ihtiyacı var? Kv bunca garipliğin arasında telef olmasa bari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?