- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
Açık kalp ameliyatı sonrası bakım sürecini biliyor musunuz? Bunu bilerek mı bu yorumu yaptınız merak ettim.
Benim dedem ve babanem 2 ay arayla by-pass ameliyati oldular. Ameliyat sonrasi 5-7 gun hastanede kaldilar yaslari ileriydi. Sonrasinda eve ciktilar. Dikis vs olmadigi icin de doktora kontrole 1 ay sonra gittiler. Eczaci gelip hergun pansumanlarini temizliklerini yapti. Oyuzden soyledim.Kadın 2-3 kalıp hastaneye kontrole gider zaten. Hastaneden de evine geçer.
1 ay evden çıkmaması olası değil.
Böyle konularda geline sorulmadığı kesin bu olayı ben olsam idare ederdim ki kv diyince bile içimde nefretten başka bir duygu yok karşı tarafı kesinlikle savunmuyorum ama orta yol bulunmalı isterse tüm dünya bana kötü desin umrumda değil bana kalsa kv ameliyattan çıkamasın ölsün çok iyi olur derdim ama ölmesi olayı çözmez bu seferde baba ve büyük annenin bakılması problemi çıkar yani bunlar hiç bitmez Allah rızası için bakmak gerekKarşı taraf kararını verirken kime sormuş peki?
Bu hafta perşembe ya da cuma olacak ameliyatı. Ameliyat olacağını en az üç ay önceden biliyorlardı ama hiçbir hazırlık yapmadılar. Dün akşam telde bana geleceğini öğrendim.
Ayrıca ben durumumdan bahsediyorum şartlarımdan. Bahane gibi algılanıyorsa birşey yapamam.
Siz neyse boşverin konuşacak mısınız eşinizle ?Beni anladığınız için çok teşekkür ederim. Ben olabildiğince objektif olmaya çalışıyorum. Bana ne ilgilenmem ne hali varsa görsün demiyorum ki.
Böyle konularda geline sorulmadığı kesin bu olayı ben olsam idare ederdim ki kv diyince bile içimde nefretten başka bir duygu yok karşı tarafı kesinlikle savunmuyorum ama orta yol bulunmalı isterse tüm dünya bana kötü desin umrumda değil bana kalsa kv ameliyattan çıkamasın ölsün çok iyi olur derdim ama ölmesi olayı çözmez bu seferde baba ve büyük annenin bakılması problemi çıkar yani bunlar hiç bitmez Allah rızası için bakmak gerek
Eyvah o zaman...Evet açık kalp ameliyatı yaptım. Cerrahım ben
Oğlum 7 aylıktı kaynanam safra kesesinden ameliyat oldu gel bende kal dedim gelmedi.. ki çok kötü şeyler yaşamıştık. kızı geldi yanında kaldı 1 hafta ama sadece kaldı.. ben 3 tencere yemek yapıp taşıdım 1 hafta boyunca.. kahvaltı bulaşıklarına bile dokunmazdı görümce.. yedir içir doyur yıka temizle gebermiştim.. 7 aylık çocuk zaten durmuyo. O 1 haftada 3 4 kilo vermiştim.. üstüne bi de laf söylediler.. eşim de kızdı bırak ne halleri varsa görsünler dedi.
Oğlum 2 yaşındayken de sol kolundan ameliyat oldu.. 1 hafta bende kaldı bebek gibi yatırdım.. üstünü değiştirdim.. banyosunu yaptırdım.. kayınpederim de bendeydi.. ama naptı evimden gider gitmez kocama yavşayan bi kadın vardı kaynanamın komşusuydu bu kadın.. onunla görüşmüş hemen.. bende öğrendim bunu.. yuvamın huzurunu kaçıran kadınla ne işin var senin napmaya çalışıyosun dedim diye bi sürü laf söyleyip hakaret edip hep birlikte küsmüşlerdi bana :))
Ben insanlığımı yaparım o da kendine yakışanı yapar.. özünde ne varsa dışına o vurur derim ben.. şimdi yine bi şey olsa yine bakarım.. siz de idare edin bi süreliğine ve görümcenizden eşinizden yardım istersiniz.. zaten yardımcı olucaklardır diye düşünüyorum.. olmadı bi yardımcı ayarlasın yanınıza eşiniz siz de daha rahat idare edersiniz
ayrıca tekrar sorayım konu sahibinin babası hastalansa, bakacak evde karısı, annesi ve kızı olsa, konu sahibinin kocası çalışmıyor olsa, kalkıp babama bak diyebilir mi? Bunu normal karşılar mıyız?
Eyvah o zaman...
cok hakli bir gerekce kalp ameliyatinda zorlanmamasi lazim ayrica onun yaninda kizi da gelsin ve ilgilensinMerhaba hanımlar. Hemen ön bilgi verip sorunuma geçeyim.
Ben İstanbul'da yaşıyorum. 28 aylık bana sın derece düşkün ve tüm zamanımı alan bir kızım var. O nedenle halen işe dönüş bile yapamıyorum.
Kv de İstanbul'da yaşıyor. O, Avrupa yakasında; ben ise Asya. Evde annesi (sağlığı gayet yerinde), emekli kocası ve kızı ile birlikte. Görümcemde çalışıyor.
Kv'nin bu hafta içi açık kalp ameliyatı ile kalp kapakçığı değişecek. Ayrıca kendisinin ileri derece astım, kansızlık, şeker, tansiyon sorunu var ve en az 100 kilo.
Bugün telde bana ameliyattan sonra bana gelip iki üç gün bende kalacağını, sonra evine geçeceğini söyledi. Sebebi ise bizim evde klozet var onlarda yok. Moralini bozmak için birşey demedim ama sonradan canım sıkıldı. Bu isteği bana saçma geldi ve bana sorulmadan alınan bir karar. O kadar ciddi ve sağlık sorunları olan bir kişinin bende iki gün kalıp eve geçeceğini söylemesini aklım mantığım almadı. Kaldı ki görümcem sağlıkçı. Kv bilmese o bilir. Amaç nedir anlamadım. siz olsanız kabul eder miydiniz?
Keşke benim gibi hasta ve hasta yakını ile tanışabilirsiniz..Sizin gibi hasta ve hasta yakınlarıyla muhatap olmak zorunda kaldığımız için eyvah dediyseniz, üzülmeyin, alıştık
Valla ben yaşadıklarımdan ders aldım şımarık ex kv m yüzünden üç aylık bebeğimle bir anda sokakta buldum kendimi ve şeytan kadının öyle açık kalp ameliyatlık bir durumu da yoktu gelip evime yerleşti şeker hastasıydı istediği zaman insulinini yapıp bir şey yemiyordu şekerini düşürüyordu istedigi zaman da insulinini yapmayıp şekerini yükseltiyordu ve daha neler neler ben bu şeytan kadınla birlikte yaşamak zorunda kaldım gene nefretim depreşti neyse konu sahibinin evine temelli yerlesilmedigi müddetçe bence çok fazla sorun etmesin beterin beteri var kendine yazık eder zaten ameliyat sonrası bu işin böyle olmayacağını hepsi anlayacak inşallah ve bir daha da böyle bir sey yapmadan önce en azından oturulup konuşulması gerektiğini farkederler umarımYani büyük konuşmayayım da benim evimde benden habersiz hasta bakacağım diye plânlar yapılacak öyle mi? Ben eşek başı mıyım diye sorardım. Ben içimden küfrederek baktıktan sonra ne hayrı kalır ne sevabı. Tam tersi boyum kadar günaha girerim.
Valla bak demiyorlar anladığım kadarıyla zaten. Benim babam ameliyat olduğunda eşim hastanede yardımcı olmuştu. Gelse bizim evde kalsa yine yardım ederdi.
hem ölsün gebersin deyip hem Allah rızasından bahsetmeniz enteresan olmuşBöyle konularda geline sorulmadığı kesin bu olayı ben olsam idare ederdim ki kv diyince bile içimde nefretten başka bir duygu yok karşı tarafı kesinlikle savunmuyorum ama orta yol bulunmalı isterse tüm dünya bana kötü desin umrumda değil bana kalsa kv ameliyattan çıkamasın ölsün çok iyi olur derdim ama ölmesi olayı çözmez bu seferde baba ve büyük annenin bakılması problemi çıkar yani bunlar hiç bitmez Allah rızası için bakmak gerek
Valla ben yaşadıklarımdan ders aldım şımarık ex kv m yüzünden üç aylık bebeğimle bir anda sokakta buldum kendimi ve şeytan kadının öyle açık kalp ameliyatlık bir durumu da yoktu gelip evime yerleşti şeker hastasıydı istediği zaman insulinini yapıp bir şey yemiyordu şekerini düşürüyordu istedigi zaman da insulinini yapmayıp şekerini yükseltiyordu ve daha neler neler ben bu şeytan kadınla birlikte yaşamak zorunda kaldım gene nefretim depreşti neyse konu sahibinin evine temelli yerlesilmedigi müddetçe bence çok fazla sorun etmesin beterin beteri var kendine yazık eder zaten ameliyat sonrası bu işin böyle olmayacağını hepsi anlayacak inşallah ve bir daha da böyle bir sey yapmadan önce en azından oturulup konuşulması gerektiğini farkederler umarım
Aa evet bence de enteresan yaa ben hiç farketmiştim vay be çok şaşırdımhem ölsün gebersin deyip hem Allah rızasından bahsetmeniz enteresan olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?