ablasının konu ile ilgili tavrı nedir?Eşimle mantıklı bi şekilde konuştum. Bana hak verdi ben konuşurum dedi.
Az önce ablasını aradı. Annem hastaneden çıkmadan klozet taktıralım bundan sonra hep lazım olur dedi.
Birkaç dk sonra kv aradı. Hemen duygusallığa bağladı klozet istemedi. Benim mi size gelmem sorun falan filan duygu sömürüsü yaptı eşime.
Eşimle aram gerildi.
Yani artık iyi niyet aramıyorum ben. Gayet güzel eşim anlattı etti onlar için klozet taktırayım dedi. Ama kv üste çıktı.
Merhaba hanımlar. Hemen ön bilgi verip sorunuma geçeyim.
Ben İstanbul'da yaşıyorum. 28 aylık bana sın derece düşkün ve tüm zamanımı alan bir kızım var. O nedenle halen işe dönüş bile yapamıyorum.
Kv de İstanbul'da yaşıyor. O, Avrupa yakasında; ben ise Asya. Evde annesi (sağlığı gayet yerinde), emekli kocası ve kızı ile birlikte. Görümcemde çalışıyor.
Kv'nin bu hafta içi açık kalp ameliyatı ile kalp kapakçığı değişecek. Ayrıca kendisinin ileri derece astım, kansızlık, şeker, tansiyon sorunu var ve en az 100 kilo.
Bugün telde bana ameliyattan sonra bana gelip iki üç gün bende kalacağını, sonra evine geçeceğini söyledi. Sebebi ise bizim evde klozet var onlarda yok. Moralini bozmak için birşey demedim ama sonradan canım sıkıldı. O kadar ciddi ve sağlık sorunları olan bir kişinin bende iki gün kalıp eve geçeceğini söylemesini aklım mantığım almadı. Kaldı ki görümcem sağlıkçı.siz olsanız kabul eder miydiniz?
Merhaba hanımlar. Hemen ön bilgi verip sorunuma geçeyim.
Ben İstanbul'da yaşıyorum. 28 aylık bana sın derece düşkün ve tüm zamanımı alan bir kızım var. O nedenle halen işe dönüş bile yapamıyorum.
Kv de İstanbul'da yaşıyor. O, Avrupa yakasında; ben ise Asya. Evde annesi (sağlığı gayet yerinde), emekli kocası ve kızı ile birlikte. Görümcemde çalışıyor.
Kv'nin bu hafta içi açık kalp ameliyatı ile kalp kapakçığı değişecek. Ayrıca kendisinin ileri derece astım, kansızlık, şeker, tansiyon sorunu var ve en az 100 kilo.
Bugün telde bana ameliyattan sonra bana gelip iki üç gün bende kalacağını, sonra evine geçeceğini söyledi. Sebebi ise bizim evde klozet var onlarda yok. Moralini bozmak için birşey demedim ama sonradan canım sıkıldı. O kadar ciddi ve sağlık sorunları olan bir kişinin bende iki gün kalıp eve geçeceğini söylemesini aklım mantığım almadı. Kaldı ki görümcem sağlıkçı.siz olsanız kabul eder miydiniz?
peki sonuç ne olduAklımda kaldığı kadar yazayım.
Kv'nin ameliyat olacağı aylar öncesinden belliydi ama ameliyat sonrası hiç durumu, nasıl ve ne şekilde bakılacağı hiç konuşulmadı. Konuşmuşlarsa bile beni dahil etmezler zaten. Fakat konuşulsa eşimden haberim olurdu.
Bu kadar ciddi bir ameliyatta hiçbir hazırlıkları yok sonrasına ilişkin. Sadece sın dakika topu bana attılar.
Eğer vicdansız ya da insanlıksız gibi tabirler bana ise kabul edemiyorum. Tabi sizleride anlıyorum çünkü şurda yazdıklarımla yazıyorsunuz.
Aslında biraz düşünürseniz kv'yi, kalacağı şartları, hijyenini, enfeksiyon durumunu yani sonrasını düşünen araştıran bir bendim. Klozet yoksa işin basit kısmı nedir ki. Fakat benim evimde yeterli konforu hijyeni sağlayamam. Bakımını yapamam. Ama bu demek değil ki ben hiçbir şey yapmam. Üzerime düşeni elbetteki yaparım. Kv ile aramda bir sorunum yok severim de. Geçmişteki şeyler geçmişte kaldı.
Dün eşimle konuştuk yani ben bakım işinin ne kadar meşakkatli olduğunu anlattım. Hatta eşime dedim deneyimli bir bakıcı tutalım parasını sen ver gerekiyorsa dedim. Bizde haftasonları gider bakarız dedim. Şükür eşim beni vicdansız görmediği için söylediklerimi gayet mantıklı buldu. Ben vıdı vıdı etmedim etmemde.
Kendi annem olsada yani annemde aynı şehirde olsaydı fakat benim evinde kalmak isteseydi gene aynı şeyleri emin olun söylerdim. Ben ilgilenmem bakmam etmem demedim ki. Üzerime düşeni yapacağım elbet dedim.
Evet sağolun. Eşim bunların farkında ben demesemde. Ayrıca çocuğum fazla hareketli. Beş dakika sabit duramaz.İşiniz zor allah kolaylık versin ama kv niz illaki sizin evde kalacaksa gorumcenizin ( işinden ücretsiz iznede ayrılabilir onun annesi sonuçta) yada eşinizin izin alması lazim sonucta o is iki üç gün surmicek bu bir gerçek allah korusun olduki kızınıza bişey oldu dustu hastalandı acil evden çıkıp hastaneye goturmeniz gerekti yada sizin ailenizden birine bisey olsa ki tekrar ediyorum allah korusun ama olmaz diye biseyde yok o an evden cikamazsaniz bile cunku tek birakamazsiniz sizinle birinin daha olması şart zaten sonuçta sizde kapanıp evde kalmicaksiniz hadi hastaligida geçtim markete gitmeniz gerekceli çarşıya çıkmanız gerekcek napcaksiniz kendinizi iki üç ay eve mi kapatcaksiniz yani bunlari da düşünmek lazim mesela kvnize özel diyet uygulanır hem kendinize hem kvnize ayrı ayrı yemekleri nasıl hazirlicaksaniz ki diyorsunuz yeri geliyo kendimize bile yemek hazirlayamadigim oluyor diye çocuğunuz surekli evde ol ucak bu süreçte sonuçta bebek anlatamazsınız evde sikilacak dışarı cikaramicaksiniz eşinizle sadece kvnin bakımını konuşmayın bunlari da anlatın
İyi bir sonuç olmuş. Eşin mantıklı bir insanmış neyse ki. Böyle durumlarda, özellikle ciddi ameliyatlarda bir profesyonel olması şart. Yoksa hakkına girersiniz, bir şey olsa suçlu olursunuz. Yoksa mesele nerede kalınacağı falan değildir eminim. Onlar hiç hazırlık yapmamışlar, umursamamışlar, son anda aman geline gideyim baksın işte bana işi ne demiş gibi duruyor.Aklımda kaldığı kadar yazayım.
Kv'nin ameliyat olacağı aylar öncesinden belliydi ama ameliyat sonrası hiç durumu, nasıl ve ne şekilde bakılacağı hiç konuşulmadı. Konuşmuşlarsa bile beni dahil etmezler zaten. Fakat konuşulsa eşimden haberim olurdu.
Bu kadar ciddi bir ameliyatta hiçbir hazırlıkları yok sonrasına ilişkin. Sadece sın dakika topu bana attılar.
Eğer vicdansız ya da insanlıksız gibi tabirler bana ise kabul edemiyorum. Tabi sizleride anlıyorum çünkü şurda yazdıklarımla yazıyorsunuz.
Aslında biraz düşünürseniz kv'yi, kalacağı şartları, hijyenini, enfeksiyon durumunu yani sonrasını düşünen araştıran bir bendim. Klozet yoksa işin basit kısmı nedir ki. Fakat benim evimde yeterli konforu hijyeni sağlayamam. Bakımını yapamam. Ama bu demek değil ki ben hiçbir şey yapmam. Üzerime düşeni elbetteki yaparım. Kv ile aramda bir sorunum yok severim de. Geçmişteki şeyler geçmişte kaldı.
Dün eşimle konuştuk yani ben bakım işinin ne kadar meşakkatli olduğunu anlattım. Hatta eşime dedim deneyimli bir bakıcı tutalım parasını sen ver gerekiyorsa dedim. Bizde haftasonları gider bakarız dedim. Şükür eşim beni vicdansız görmediği için söylediklerimi gayet mantıklı buldu. Ben vıdı vıdı etmedim etmemde.
Kendi annem olsada yani annemde aynı şehirde olsaydı fakat benim evinde kalmak isteseydi gene aynı şeyleri emin olun söylerdim. Ben ilgilenmem bakmam etmem demedim ki. Üzerime düşeni yapacağım elbet dedim.
Ben tek başıma ya da yaşlı bie kadınla bakamam imkanı yok zaten. Eşim, konuşacak. O da istemiyor bizim eve gelmesini. Fakat elimizden geleni yapacağız tabi.
Bu hepi topu üç gün yazanlar da, arkadaşlar burada üç gün bakmıyor gibi düşünmeryin. Çok ciddi ve sonuçları çok ağır hayati tehlikesi yüksek bir ameliyat. Yoksa yani böyle riskli olmasa hiç kafaya takmazdım zaten.
kalp ameliyatları farklı oluyr hastaneden çıktıktan sonra kimseyle bir süre görüşmemeli ziyaretçilerin getirdiği çiçek bile ölümcül oluyor, grip olan bir çocukla karşı karşıya gelmesi ölümcül oluyor , dedem de aynı ameliyatı geçirdi gerçekten tam karantinada olması gerek zorValla kusura bakmayın burada eleştirilere kendinizce cevap vermişsiniz ama ben hala sizi haklı bulmuyorum..
Öncelikle hastaneden tehlikeyi atlatmadan evde bakılacak düzeye gelmeden zaten çıkarmayacaklar yani sizin evinize geldiğinde bir riski kalmamış olacak.
Eğer evde bakamam diyorsanız kendi evinde de evde bakılacak ve orada nasıl şartlar sağlanacaksa 3 gün için hadi 1 hafta olsun sizin evinizde de sağlanabiliir sonuçta bie alete falan bağlı olamayacak normalde de eviniz temiz hijyenik değil mi sonuçta bir evladınız var.
Olay ani oldu diyorsunuz ama klozet gerekli olacağı sonradan akıllarına gelmiştir eşiniz bile bakıcı tutalım demiş ben anlayamıyorum bakıcı ne yapacak? tuvalete götürüp getirip günde 1 kere pansuman yapacak bunun için mi bakıcı? onun harici kadın zaten yatıyor yani ve kendi kafanıza göre bakıcı kararı alıyorsunuz bu kadının kendini yabancı bir kadına baktırmak isteyeceğini nereden biliyorsunuz. Kendi evladının evinde bile 3 gün hastalık halinde barınamıyorsa bir insan niye var o zaman bakıcılar bakacaksa?
Ben o anneni yerinde olsam bir daha oğlumun evine adım atmam ki kayınvalideniz kötü niyetli olsa 3 gün kızım demezdi. Ne diyeli umarım ileride aynı duruma siz düşmezsiniz.
Sizi anlıyorum benimkide öyle uyuturken bile saatleri mi aliyo ben uyutmazsam uyumuyor bile hiç durmaz saniye bile sizi iyi anlıyorum bide işler emrivakiyle yapılınca üstüne bal kaymak oluyoEvet sağolun. Eşim bunların farkında ben demesemde. Ayrıca çocuğum fazla hareketli. Beş dakika sabit duramaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?