Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

Bakımın ne derece zor olduğu ve ekstra zaman ve çaba gerektirdiği, bu işin tecrübelileri tarafından yazılmasına rağmen, hala konu sahibini vicdansızlıkla suçlayanların, ya tüm yorumları okumadıklarını ya da, konu sahibi eziyet çeksin diye uğraştıklarını düşünüyorum artık.Bu kadın bir android olmadığına göre, hem çocukla ilgilenip, hem çocuğun hareketlerini kontrol etmeye çalışıp, hem steril bir ortam yaratmak için uğraşıp, hem yemek bulaşık, çamaşır ve hastanın kişisel bakımıyla ilgilenecek zamanı nasıl bulacak? Ayrıca böyle zorlu bir ameliyatta annesini yalnız bırakan görümce göze görünmüyor da neden konu sahibi vicdansız oluyor.Üç günmüş zaten diyenler, nasıl bunun üç gün olduğundan eminler? Tecrübeli arkadaşlar üç günden fazla aylar sürebileceğini belirtmişler.Hadi konu sahibinin canı çıksın diye düşünüyorlar diyelim, bu kv için de problem değil mi? Yarın başına bir şey gelse, dikişlerine bir şey olsa ne bileyim enfeksiyon kapsa yine konu sahibi mi suçlanacak?

Öncelikle hastanede serumlu muayene gören hastalar çok uzun süre kalıyor. Evet hastanede 1 hafta kalır bir ihtimal. Ama geri kalan 2 ay da enfeksiyon kapabilir(ki şeker hastası belki daha uzun zaman olacak iyileşme)
Açık kalp ameliyatı geçirenlere nasıl bakılması gerektigi gayet nettir aslında ya neyse.

Bana bazı şeyler çok ilginç geliyor zaten.Eskiden de araba çarpmış adamı karga tulumba bir arabaya bindirip, hastaneye götürmek, ya da bilinçsizce ve hunharca kalp masajı yapmak filan gibi vicdani olgularımız vardı.Neyse ki az biraz eğitimle bunları bir nebze aştık.Şimdiyse profesyonel bakım gerektiren konularda bile, "senin vicdanın yok mu, zalım" olgusunu geçemiyoruz.Neyin faydali ve teknik olduğuyla değil, nasıl daha insan oluruzun zararlı abartısıyla dolup taşıyoruz.Vicdandan insan öldürecek bir milletiz anlayacağınız.

+1 vallahi duygularima tercuman oldunuz

Çok teşekkür ederim desteğiniz için.
Yani bana vicdansız diyenlere de birşey diyemiyorum. Açsın biraz araştırsınlar ameliyatı ve ameliyat sonrasını ondan sonra beni suçlasınlar. Halen üç gün oğlunun evinde kalamıyor gibi yorumlar. Takıldıkları şey çok ilginç.
Bakıcı sadece pansuman yapacak sanıyorlar. Oysa o hastanın hergün belli aralıklarla ayağa kaldırılması gerekecek. Buradan öğrendiğim kadarıyla tutuş, kaldırılış şekli bile çok önemli. Ve ben bunları düşünüp sırf evimde üç gün bakmadığım için vicdansızım.

Benim dedem 15 sene önce açık kalp ameliyatı oldum bizde kaldı ve ben evde maskeyle gezdiğimizi doktorun bizi o yönde uyardığını falan hatırlamıyorum sadece bol yürüyüş meselesi vardı, hastaneden hiç cikarmamalilar o zaman, gelinin evinde steril ortam sağlanamayacak kendi evinde buhar temizliği falan mı yapılacak

Uzun uzun yazılacak bir konu değil,herkesin düşüncesi kendine, konu sahibi belli ki destek bulmak istedi yarı buldu yarı bulmadı ki biz %100 haklısın da desek aile içi mesele, kıl düştü zaten konuya, şu saatten sonra evinde kalsa ne olur gelininde kalsa ne olur

Eşinle konuştun sana hak verdi mantıklı buldu, hasılı kendi habitatınız içinde durumu çözdünüz, dert kısmı vicdansız diyenler mi oldu, geçmiş olsun şimdiden

yani bunu sana gelip kalıcam diye soylemesi sacma sana gelicekte bakalım siz bakabilcekmisiniz ustelik 2-3 gun kalıp sonra evine donemez ya ameliyattan cıkıp millet ufacık bir operasyon geciriyor 1 hafta evde cıkmıyor..

Eşinle konuştun sana hak verdi mantıklı buldu, hasılı kendi habitatınız içinde durumu çözdünüz, dert kısmı vicdansız diyenler mi oldu, geçmiş olsun şimdiden
Bakın kv'min ameliyat sonrası bakım sorununu benim mi çözmem gerekiyordu? Sadece benim? Bir ben mi düşünmeliyim? Evet bir ben düşünüyorum şu noktada ve çözüm bulmaya çalışıyorum. Herneyse...Benim bu kadar açıklamama rağmen benim sadece yazdığım kendimi ifade etmeye çalıştığım mesajım size dert olmuş demek ki.

Yani şu son vakte kadar ne eşi ne kızı ne kocası acaba ameliyattab sonra ne olacak nasıl olacak diye bir durum değerlendirmesi yapmıyor. Son dk bana gelme niyetini öğreniyorum. Açıyorum netten bu ameliyatı ve ameliyat sonrasını araştırıyorum. Ben tek başıma ilgilenemeyeceğim için bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Ben suçlu oluyorum.

Sen eşinle konuşmadın mı, konuştun, bitti

Ayrıca kimin nezdinde suçlu oluyosun? Burayı kastediyosan daha neler yani, bin çeşit kadının aynı fikirde olmasını beklemiyodun heralde dimi,çözüm esinde o da kalmasına taraftar değilmiş zaten

Eger bakimiyla ilgili sorunlariniz olsaydi zaten ilk mesajda bunu belirtirdiniz. Iste kayinvalidem gelmek istiyor ama iste bakimi konusunda zorlanir miyim neler yapabilirim gibisinden. Sizin ilk mesajinizin, iki gun kalip gitmez bebegim cok huysuz, kabul etmeli miyim? Sonradan yaziyorsunuz iste ben bakimi zor diye dedim de ben onu dusunuyorum da falan. Yapip yapmamak sizin karariniz, benim basima gelse ne kadar zorlanirim kim bilir ama vicdanen dogru olani siz de biliyorsunuz bence, insanlar da burda bunu yazdilar. Teknik profesyonellik iyi guzel ama bi yabancinin bakmasi var aile icinde bakilmasu var. ben mi dusuncem diyorsunuz da ben zaten dedim yardim isteyin gorumcenizle konusun, doktorlar konusun vs. Maske takmak falan da bana abarti geldi, oyle olsa hastanede kalir, kimin evi o kadar steril ve hijyenik. Sizin ev kayinvalidenizin evinden daha hijyeniktir bence.

Aynen
Konu ilerledikçe bir onaylanma telaşı ve yeni eklenen detaylara döndü konu

Normal bir kalp ameliyatı değil bu. Şeker hastası birinin kalp ameliyatı. Bir de sanırım morbid obez. Dolayısıyla kaldırması, bakımı çok çok zor. Aşağıdaki mesajı çok aydınlatıcı bulmuştum. Okumayanlar okusun diye alıntılıyorum. 2-3 gün değil, aylardan söz ediliyor.

Buraya da kopyala-yapmıştır yapayım da okuması daha kolay olsun:

"Galiba oyle dusunuyorlar ama oyle degil biz bypass sonrasi neler yaptigimizi anlatayim arkadaslar belki o zaman ciddiyeti anlarlar

1 belli araliklarla yuruyus yapmasi gerekiyor ve bu yuruyuste birinin onun koluna girmesi gerek tek basina yuruyemez

2 yataktan tek basina kalkmaz sirtindan tutup olanca kuvvetiyle birinin kaldirmasi lazim.

3 banyo yapmaz bir sure ve bu sure icinde mikrop kapmamasi icin hergun ilik suyla silinmesi kiyafetlerinin degisilmesi gerekli ki bunuda tek basina yapamaz birinin giydirip cikarmasi gerekiyor.

4 gunde 2 fela o yaraya pansuman gerekiyor. Bu sirada ortamin steril olmasi gerekir.

5hergun sabah o kadinin odasi dezenfektanla steril edilmeli. Oyle herkesin oturdugu odada oturamaz o kadin enfeksiyon kapmamasi lazim.

6 ilac saatleri ara ve ana ogunleri duzenli verilmeli

Biz maskelerle girdik ilk 10gun odasina ve sadece bir kisi ona el surdu oda her girisinde dezenfektanla ellerini sildi. Normal yatakta yamaz cunku saga sola donemiyor. Biz hasta yatagi ve yemek taburesi kiralamistik yemeginide o odada yiyordu. Bizkmle yemeye cok sonra basladi. Bu kadar ozenle 2 ayda ancak iyilestirebildik cunku seker hastalarinin yaralari gec kapaniyor.

Lakito kabul edip etmemek sizin bileceginiz is ama kabul etsenizde asla tek basiniza yapamazsiniz. Ya arkadasin inerdigi gibi birini tutucaksiniz yardimci olucak yada gorumceniz gelicek."

(Mesaj oglumbenimherseyim'e ait. Bilgiler için teşekkurler oglumbenimherseyim )

Son düzenleme:
Ben artık birşey yazmak açıklamak istemiyorum. Sadece ameliyattan sonra son durumu yazacağım merak edenler için.
Allah yardımcın olsun. Gerçekten çok zor bir ameliyat.
2008 de 27 yasındayken 2 kere acık kalp ameliyatı oldum. 5 gün yogun bakımda kaldım. İnanın yogun bakımdayken bile o agrılar nefes almalar dayanılmazdı. Evde 15 gün oturarak uyudum
Uyumak denirse. Öksüremiyodum nefes alamıyodum. Kaburgaları kesiliyo ve boydan aşşagıya dikişlisin. Kemik agrısı öksürme yanma aklına ne gelirse o evrede yaşıyosun. Öksürürken yastıgı alır duvara kaburgamı yaslar minik minik öksürmeye çalısırdım. Kolları kesinlikle kaldıramıyosun ztn. Bırak bardak tutmayı çay kaşıgını kaldıramadım. Tam 3 ay toparlanma evresi 6 ayda kendime gelebildim. İnanın birinin degil 3 kişinin yardımı gerekiyo. Bunu tek başınıza yapmanız imkansız.
Ve şunuda söyliyim. Kadın çok yaşlıymış. Allah korusun kv ölürse eger eşiniz size yüklenebilir. İşte istemedin gibilerden aranızda sorunlar çıkabilir. Sen gerekeni demişsin artık hiç bile söyleme. Hatta bakarız gelmek istiyorsa sorun etmeyelim. İkimiz hallederiz bi şekilde diyip geçin.
Kızıda bu ameliyatın çok zor oldugunu sonrasınında zor oldugunu bildigi için topu size arıyor belli. Kızınızıda uzak tutun o ortamdan. Hayırlısı olsun

3-6 ay diyorsunuz. Bir de siz gençmişsiniz. Konu sahibinin kayınvalidesi hem yaşlı, hem çok kilolu, hem de şeker hastası. Allah kolaylık versin.

Bu arada, umarım şimdi çok iyisinizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…