Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

3-6 ay diyorsunuz. Bir de siz gençmişsiniz. Konu sahibinin kayınvalidesi hem yaşlı, hem çok kilolu, hem de şeker hastası. Allah kolaylık versin.

Bu arada, umarım şimdi çok iyisinizdir.
İyiym çok şükür. Evet çok zor bi dönem.

kalp kapagi ameliyayindan sonra direk sana gelirse ki zaten yuruyemicek kalp kapagi ameliyati agir bi ameliyat zor bi surec sana gekdiginde de hep yatmis olacak
boyle bi zmda kirma gelsin kalsin hastalikda saglik da bizim icin
kendi annenizi dusunun Allah korusun
ben sahsen ozellikle kendim davet ederdim zaten ki ben de kv pek haz etmem. annen gelsin bende kalsin derdim kaynanama gitmek istemezdim rahat edemem oyle cunku onun bana gelmesi daha iyi olurdu gorumcen de calisiyo sonucta ona da soyle annesi haliyle sık sık gelsin
olmadi maddiyatiniz iyiyse bi bakici yutun gunduz o ilgilensin aksam siz
cunku hep yatacak.
bi iki ay yatacak oyle iki uc gun degil

Kızı baksın. Ne sen onun kızı gibi olabilirsin ne o senin annen gibi olabilir. O sorumluluğu kaldırmak zor. Allah korusun bir şey olsa sen hedef olacaksın. Hiç gerek yok. En ufak bir şeyde gelin iyi bakamadı diyecekler. Gelip giden olacak; senin evine gelecekler. Sen nasıl yeteceksin? Bebeğin varmış. Annene nazın geçer. Anneninde sana nazı geçer. Annen olsa bir şeyi eksik yapsan hoşgörür ama kv öyle değil. Ne kadar iyi olursa olsun kendi kanın canın gibi olmaz. Olamaz.

Şunu da ekleyeyim; damatlarla gelinlerden beklenen şeyler farklı oluyor. Gelinin ailesi gelse damadın bir sorumluluğu olmuyor ama damadın ailesi gelse bütün sorumluluk gelinin üstünde. O yüzden ikisini karşılaştırmak çok mantıklı değil. Kaldı ki kadının kızı var.

Ameliyattan sonra hastanede kaç gün kalacağına bağlı sorunuzun cevabı. Eğer 1 , 1.5 hafta kalacaksa , toparlanmış olarak çıkacaktır. Yanında bir hemsireyle , hasta bakıcıyla kabul edebileceginizi söyleyebilirsiniz.
Yalnız kalmak büyük sorumluluk ister ama hayır demekte doğru değil gibi , bilemedim.

Koca, kaynana, görümce, kayınpeder el birliğiyle kadının hayatını mahvettiler. Hem de bebekli bir kadın. Yazıklar olsun.

Uc kucuk cocugum var.
Son dogumumda yirmi gunluk lohusaydim kv safra kesesi ameliyati oldu evlerimiz cok yakin.kizi yok iki oglu var bekar ve evi 4.kat diye oraya cikmasini istemedim.

Kendi evime aldim uc gun baktim.Sonra iyilesti gitti.

Boyle bir ameliyat olsa suan dua ediyor olurdum iyi ve sorunsuz atlatmasi icin.

Klozet ameliyat sonrasi gercekten gerekli.Halamiz da acik kalp ameliyati oldu zaten iyice kendine gelene kadar hastanede kaliyor.

Birkac gun de zorlanmamak icin sizde kalmak istedi sanirim tuvalet bakimindan.
Allah yardimcisi olsun kvnizin.Sag salim bir ciksinda fazla uzatirsa esinizle konusursunuz ama simdiden boyle dusunmeniz gercekten uzucu.esiniz bu dusuncelerinizi bilse uzulmez mi?

Ben olsam cok incinirdim.Annem boyle riskli ameliyata girecek ve hayat arkadasimin kaygilarina bak ?

Bu ameliyati sadece maddi durumu iyi olanlar mi oluyor?cunku bakiciyi sadece durumu musait olanlar tutabilir.yapmayin Allah askina.esimin halasida oldu 74 yasinda kilolu tansiyon hastasi ayni zamanda.bir hafta hastanede kaldi.eve ciktigin da da yatalak degildi.neleri nasil yapmaniz gerektigini zaten dr u anlatiyor.
Ama zaten siz kabul etmeyin bence.esinizde sanirim razi degilmis sizde kalmasina direk soyleyin biz kabul edemiyecegiz diye.
Cunku bu bakim yardim isleri bana gore tamamen icten gelmesi istenmesi gereken bir durum .

Son düzenleme:
Aynı durum annenizin başına gelmiş olsaydı düşünceniz aynımı olurdu ?
Bu bahsettiğiniz durumun daha zor şartlarını bir yıl anneme bakarak yaşadım ve kaybettim.Kayınvalide değil herhangi biride olsa vicdanen yardımcı olmak isterim her zaman.
Üstelik bu ameliyatta gerçekten alaturka tuvaletler kullanılamaz çok zor oda bu nedenle bunu istemiş olmalı ve haklı üstelik çocuklarının evi. Görümcenizde yardımcı olurdu birlikte hallederdiniz bu sorunu.
Bugün karşılaştığımız bu imtihanlar yıllar sonra bizim yaşayıp karşılık göreceğimiz olaylar buna böyle bakın.
Allah bu iyilik için sizi seçmişse bunun mükafatıda sizin için seçilmiştir.
Pozitif olun herzaman

Benim kayinvalidede ameliyat olcak dizlerinden gorumcem bakcak ama bende dedim bizde kal 1-2 hafta sonra iyilesirsin zaten diye 2 çocuğum var memnun oldu bu kadar buyutmeyin gözünüzde hastaya yasliya bakmak sevaptir bikacgunden neolucak

vicdansız filan değilsin ya.
bakma sen o bakıver nolcak çıları.
düşünmeden tartmadan,ağır hasta nasıl bakılır bilmeden yazıyorlar da yazıyorlar.
çoğu ameliyatlı bir hastaya bir saat bile bakmamıştır.
kv nin ailesinde iş yok.
seni bir kenara bırakalım.
kızı da eşi de hatta senin eşin de hepsi duyarsız kalmış olaya.
hiçbir şeyi düşünüp planlamamışlar ki.
suçlu sen niye olasın.
elinden geleni yap elbette.
ancak ameliyatlı bir kadınla seni başbaşa bırakıp çekip gitmeleri olacak şey değil.
o kadın rahatsızlansa şekeri vs yükselse ki kullanılan ilaçlar birbiriyle etkileşim yapabiliyor ve
şeker ve tansiyon kritik şekilde yükseliyor.
yaşadım biliyorum.
bu sebeple en başından tek bakmanı çok sakıncalı görüyorum.
sonra en ufak bir şeyde sen suçlanacaksın iyi bakamadın diye.
son durumları yazarsın bakalım neye karar verdiniz?

Konu sahibi başından beri seni savundum. O yüzden kaç tane eleştiri aldım. Vicdansizlikla suçlandım. Hala seni savunuyorum.
Burda bu ameliyati akrabasindan biri yaptirmisti da 5 ay bakıma muhtaç olduğunu yazmıştı. 2-3 günlük bir mevzu kesinlikle değil. Kaldı ki bu kv bir çok hastalığa sahip. Belki enfeksiyon kapacak başka bir şey olacak belki de bu yüzden aylarca kalkamayacak yataktan. Konu sahibi bakamaz arkadaşlar. Çocukla çok zor. Kaldı ki dediğim gibi bakmak zorunda değil. Evet iyilik yapılır ama zoraki yapılmaz. Isteyen yapar. Istemeyene zorla iyilik yap denmez.
Konu sahibinin annesi hastalansa yazmissiniz. Hic bir bağlantı kuramadim. Çünkü annesi hasta olsa bu kadın seve seve bakar çünkü kendi annesi. Haaa deseydiniz ki annesi hasta olsa damat bakar mıydı orda haklısınız. Konu sahibinin annesi hasta olsaydı damat bakmazdi. Peki neden kan bağı bulunmayan bu kadın kv.ye bakmak zorunda tutuluyor.
Hem dee klozet taktiralim denince herkes karşı çıkıyor. Hani kv klozet için geliyordu. Yalan.... Herkes planı yapmış kendi kızı kocası bile bakmamak için geline yüklenmisler. Kendi ailesinin bakmak istemediği birine neden baksın.. başından beri diyorum bu kadın kullanılacak. Sonra da bakamadin denecek.
Hala beni vicdansizlikla suçlayan olacaktır. Benim kv doğum yapacağım zaman yanımda tam 30 gün kaldı. Çok rahat ettim. O günden beridir de kv nin yaşadığı yere taşınalim diye eşime baskı yapıyorum. Çünkü kv rahatsız belki bir faydam dokunur diyorum. Kadın meleklerden bile daha üstündür o kadar iyi biri.
Amaaa konu sahibinin durumu çok çok farklı. Eşime bu konuyu okudum. Ben olsam bakmam dedim. Yazdığım yorumları okudum. Kadın bakmam zorunda değil dedi eşim. Bir erkek bunu söylüyorsa ne diyeyim. (Eşim annesine çok düşkün. Ama konu sahibinin durumu farklı)

+1

açık kalp ameliyatı bana çok ürkütücü geliyor
bence siz konunuzu yalnış ifade ettiniz
kv sizde 3 gün kalması değilde bir hastaya bakacak halde olmadığınızı anladım
kv anneciğim başımın üstünde yerin var lakin ben kızdan dolayı sana hakkıyla bakamayabilirim
Ve küçük çocuk nereden ne hastalığı alacağı belli olmaz Allah korusun o bir grip olsa senin yanına gelmesini önleyemem ya sana bulaşırsa .... diyebilirsin bence

Aynen çok abartılmış bakımı zor olurmuş hatta evimde ölürse ne yaparım falan bile konuşuldu yani. Öncelikle zaten teknoloji gelişti ameliyatlar o kadar ağır olmuyor. Benim eniştem bypass oldu 3 damarı komple değişti. Bayram üzeriydi evinde rahat edemez gelen giden çok olur diye karşı dairede oturan gelinine dedi ki sizde kalayım tamam dedi kız da hatta çok memnun oldu. Oturma odasındaki koltuğu hazırladı ona. Klozetli ve nromal iki tuvalet var klozetli olanı güzel dezenfekte etti sadece eniştem kullandı. Zaten hastaneden çıktığında iyiydi. Yattı sadece bir de pansumanı yapıldı evde. Yemekte hafif şeyler yapıldı. Kaldı ki görümce hemşireymiş zaten hastanede kalmak için izin alacaktır hem eve de gelir bırakmaz ki annesini yardım eder. Ben konu sahibi neyse de eşine kızdım haklısın bakıcı tutalım ne demek. Çok yazık..

kesinlikle katılıyorum.
bu kadın neden bakmak zorunda onu da anlamış değilim.
böyle bir zorunluluk yoktur.
kimse kimseyi mecbur tutamaz.
şartları böyleyken.
kızı bakacak herşeyden önce.
anne ile kıyaslanması kesinlikle çok yersiz.
sırf vicdana oynanıyor.
aylarca hasta baktım ben.
kv me de baktım.
vicdanım yerinde mesela benim:))
ancak burada bu kadıncağıza sonuna kadar hak veriyorum.
elinden gelen yardımı yapsın ama tek bakamaz bakamaz bakamaz.

Eniştenizin ne gibi rahatsızlıkları var ?
Konu sahibinin kv.sinin bir sürü ağır rahatsızlığı var. En önemlisi de şeker. Benim anneme doktor en fazla dört yıl yaşar demişti. Şeker hastası olduğu için iyi beslenemeyecekti. Kanser tedavisi gibi bir şey gördü. Çok şükür 6 yıl oldu yaşıyor ve ikinci tedavisini görüyor. Ama şeker hastalığından dolayı sürekli halsiz baygın yatıyor.
Enişteniz belki sağlıklı bu kv gibi rahatsızlıkları yok. Herkes bir olacak değil ki. He konu sahibinin eşi de annesinin nasıl biri olduğunu bildiği ve eşinin ne kadar zorluk çekeceğini bildiği için o da kendince çözüm arıyor ne var bunda. Aferin adam karısını ezdirmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…