Abartılmamış, ortada birçok hastalığı olan birinden bahsediliyor. Herşeyi geç şeker hastalığı var.Aynen çok abartılmış bakımı zor olurmuş hatta evimde ölürse ne yaparım falan bile konuşuldu yani. Öncelikle zaten teknoloji gelişti ameliyatlar o kadar ağır olmuyor. Benim eniştem bypass oldu 3 damarı komple değişti. Bayram üzeriydi evinde rahat edemez gelen giden çok olur diye karşı dairede oturan gelinine dedi ki sizde kalayım tamam dedi kız da hatta çok memnun oldu. Oturma odasındaki koltuğu hazırladı ona. Klozetli ve nromal iki tuvalet var klozetli olanı güzel dezenfekte etti sadece eniştem kullandı. Zaten hastaneden çıktığında iyiydi. Yattı sadece bir de pansumanı yapıldı evde. Yemekte hafif şeyler yapıldı. Kaldı ki görümce hemşireymiş zaten hastanede kalmak için izin alacaktır hem eve de gelir bırakmaz ki annesini yardım eder. Ben konu sahibi neyse de eşine kızdım haklısın bakıcı tutalım ne demek. Çok yazık..
biz sanırım şeker hastalığının yarattığı komplikasyonları yaşayıp gördüğümüz için özellikle ve önemle uyarıyoruz.Abartılmamış, ortada birçok hastalığı olan birinden bahsediliyor. Herşeyi geç şeker hastalığı var.
Teşekkür ederim. Ben de kv bakarım elimden geleni yaparım ama benim kv melek gibi biri. Cadı biri olsaydı bilemem. Burdaki olumsuz yorum yapıp da bakmak istemediği için konu sahibine kızan insanlara alın o zaman kendiniz bakın demek geçiyor içimden.kesinlikle katılıyorum.
bu kadın neden bakmak zorunda onu da anlamış değilim.
böyle bir zorunluluk yoktur.
kimse kimseyi mecbur tutamaz.
şartları böyleyken.
kızı bakacak herşeyden önce.
anne ile kıyaslanması kesinlikle çok yersiz.
sırf vicdana oynanıyor.
aylarca hasta baktım ben.
kv me de baktım.
vicdanım yerinde mesela benim:))
ancak burada bu kadıncağıza sonuna kadar hak veriyorum.
elinden gelen yardımı yapsın ama tek bakamaz bakamaz bakamaz.
Benim rahmetli babamda da vardı, Allah kimseye göstermesin.biz sanırım şeker hastalığının yarattığı komplikasyonları yaşayıp gördüğümüz için özellikle ve önemle uyarıyoruz.
yaşamayan bilemiyor.
rahmetli annem mesela ilaçları etkileşim yaptığı için komaya girecek kadar şekeri yükseliyordu.
evdeyken.
bu işler öyle basit değil.
aynen ya.Teşekkür ederim. Ben de kv bakarım elimden geleni yaparım ama benim kv melek gibi biri. Cadı biri olsaydı bilemem. Burdaki olumsuz yorum yapıp da bakmak istemediği için konu sahibine kızan insanlara alın o zaman kendiniz bakın demek geçiyor içimden.
hah işte daha ilk mesajdan niyetleri belliydi zaten, bir de kadın sırf fesatlığına açık kalp ameliyatına mı girecek diyenler vardı. gelin baksının bahanesi klozet olunca iyi niyet aradım ama bulamadım ben. sonuç ortada işte. klozet bahane bu belliydi zatenEşimle mantıklı bi şekilde konuştum. Bana hak verdi ben konuşurum dedi.
Az önce ablasını aradı. Annem hastaneden çıkmadan klozet taktıralım bundan sonra hep lazım olur dedi.
Birkaç dk sonra kv aradı. Hemen duygusallığa bağladı klozet istemedi. Benim mi size gelmem sorun falan filan duygu sömürüsü yaptı eşime.
Eşimle aram gerildi.
Yani artık iyi niyet aramıyorum ben. Gayet güzel eşim anlattı etti onlar için klozet taktırayım dedi. Ama kv üste çıktı.
Bu konuda ki kız evlatta sağlıkçı olduğu halde bakmıyor zaten geline gönderiyor, Allah kız veya erkek evlat değil hayırlı evlat versin öyle dua edinBöyle gelinleri görünce kız çocuğu doğurmak istiyorum valla
Oğlu kardeşine klozet taktıralım eve hep lazım olacak zaten demiş , kv aramış size gelmem mi sorun istemiyorum klozet falan demiş. En son kv evine bakımdan anlayan bir yardımcı tutma konusunda anlaşılmış galiba.çok sayfa olmuş sonuç ne oldu?
Oğlu kardeşine klozet taktıralım eve hep lazım olacak zaten demiş , kv aramış size gelmem mi sorun istemiyorum klozet falan demiş. En son kv evine bakımdan anlayan bir yardımcı tutma konusunda anlaşılmış galiba.
Yeni konuşulmuş zaten benim de anladığımyani k.valide kendi evine gidiyor anladım.
o zaman sayfalardır süren bu tartışma niye ki :)
Yeni konuşulmuş zaten benim de anladığım
Bu konuda ki kız evlatta sağlıkçı olduğu halde bakmıyor zaten geline gönderiyor, Allah kız veya erkek evlat değil hayırlı evlat versin öyle dua edin
yani k.valide kendi evine gidiyor anladım.
o zaman sayfalardır süren bu tartışma niye ki :)
Aklımda kaldığı kadar yazayım.
Kv'nin ameliyat olacağı aylar öncesinden belliydi ama ameliyat sonrası hiç durumu, nasıl ve ne şekilde bakılacağı hiç konuşulmadı. Konuşmuşlarsa bile beni dahil etmezler zaten. Fakat konuşulsa eşimden haberim olurdu.
Bu kadar ciddi bir ameliyatta hiçbir hazırlıkları yok sonrasına ilişkin. Sadece sın dakika topu bana attılar.
Eğer vicdansız ya da insanlıksız gibi tabirler bana ise kabul edemiyorum. Tabi sizleride anlıyorum çünkü şurda yazdıklarımla yazıyorsunuz.
Aslında biraz düşünürseniz kv'yi, kalacağı şartları, hijyenini, enfeksiyon durumunu yani sonrasını düşünen araştıran bir bendim. Klozet yoksa işin basit kısmı nedir ki. Fakat benim evimde yeterli konforu hijyeni sağlayamam. Bakımını yapamam. Ama bu demek değil ki ben hiçbir şey yapmam. Üzerime düşeni elbetteki yaparım. Kv ile aramda bir sorunum yok severim de. Geçmişteki şeyler geçmişte kaldı.
Dün eşimle konuştuk yani ben bakım işinin ne kadar meşakkatli olduğunu anlattım. Hatta eşime dedim deneyimli bir bakıcı tutalım parasını sen ver gerekiyorsa dedim. Bizde haftasonları gider bakarız dedim. Şükür eşim beni vicdansız görmediği için söylediklerimi gayet mantıklı buldu. Ben vıdı vıdı etmedim etmemde.
Kendi annem olsada yani annemde aynı şehirde olsaydı fakat benim evinde kalmak isteseydi gene aynı şeyleri emin olun söylerdim. Ben ilgilenmem bakmam etmem demedim ki. Üzerime düşeni yapacağım elbet dedim.
kızının bakmayacağı,bakmayacağım dediğini konu sahibi hiç belirtmemiş.kadın 2-3 gün,siz de kalayım,siz de klozet var demiş.ne malum,kızının bakmayacağı?belki geline hiç yük olmayacaklardı.kızı annesiyle ilgilenip,geline yardımcı olacaktı.
yazık ya insanlık ölmüş.
kadın hastaneden çıkana kadar,zaten biraz iyileşir.gelinin evine gelince,güzelce,eve klozet taktırmak için konuşulur,çünkü ileride,bu ihtiyaç doğacak,yaşlı insanlar için.bir banyo tadilatı,taş çatlasın 10 gün.10 gün sonra da kadın kendi evine geçer.
bir de konu sahibi hafta sonları eşimle giderim,yardım ederim demiş.yani hafta arası gitmeyi düşünmüyor.kızı da çalışıyorsa,izin alamıyorsa,ev de 3 yaşlı insan.bir tas çorba komşular mı yapıp getirecek?
3 sene önce ağır bir ameliyat geçirdim.kızım yok,kız kardeşim yok.annem yaşlı ve parkinson hastası.hastane de,kuzenim ve arkadaşım 3 gün ,gündüz baktılar.geceleri eşim işten çıkıp geldi.eve geldim,kimsem yok.komşum,1 tas çorba getirmese,ilk gün açtım.2.gün kalktım yemeğimi yaptım.bir hafta sonra ufak ufak her işimi yapıyordum.
annem sağolsun,1 hafta sonra ziyarete geldi.akşama kadar oturdu,gitti.erkek kardeşim evli,gelinimiz bir kez hastaneye geldi,bir kez de eve ziyarete.yabancı gibi.
velhasıl şu dünyada kimseden kimseye fayda yokmuş.şimdi oğlum evlendi,gelinim var.sağolsun,ondan da beklemem bana bakmasını.eşimle konuştum,bir kez daha ameliyat olursam,paralı hemşire tutacak.hem hastanede,hem de evde bakım için.eşime benden önce birşey olursa,huzur evine yatacağım,evimi bağışlayıp.yaşlılık planlarımızı yaptık eşimle.
not:hayırsız bir evlat değilim,annem, babam nezle bile olsa,günlerce,getirip bakarım.her hafta sonları ziyaretlerine gider,gönüllerini alırım.kardeşimin eşi,bileğindeki sinir sıkışmasından ameliyat olacak,ailesi uzakta olduğu için,ben gidip bakacağım.yani karşılık görmedim ama insanlığım hala ölmedi,çok şükür.
Mesele bakmak, bakmamak da değil. Ondan çok daha önemli bir sorun var, kadından habersiz kadın üzerine plânlar yapılması! Kadına emrivaki yapılıyor, tabiri caizse eşek yerine konuluyor! Hem de bebekli bir kadın ve bu derece ağır bir hasta! Kim olsa çıldırır!
Böyle gelinleri derken konu sahibine haksızlık etmiyor musunuz?Böyle gelinleri görünce kız çocuğu doğurmak istiyorum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?