Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

Abartılmamış, ortada birçok hastalığı olan birinden bahsediliyor. Herşeyi geç şeker hastalığı var.

Abartılmamış, ortada birçok hastalığı olan birinden bahsediliyor. Herşeyi geç şeker hastalığı var.
biz sanırım şeker hastalığının yarattığı komplikasyonları yaşayıp gördüğümüz için özellikle ve önemle uyarıyoruz.
yaşamayan bilemiyor.
rahmetli annem mesela ilaçları etkileşim yaptığı için komaya girecek kadar şekeri yükseliyordu.
evdeyken.
bu işler öyle basit değil.

Mesele bakmak, bakmamak da değil. Ondan çok daha önemli bir sorun var, kadından habersiz kadın üzerine plânlar yapılması! Kadına emrivaki yapılıyor, tabiri caizse eşek yerine konuluyor! Hem de bebekli bir kadın ve bu derece ağır bir hasta! Kim olsa çıldırır!

Teşekkür ederim. Ben de kv bakarım elimden geleni yaparım ama benim kv melek gibi biri. Cadı biri olsaydı bilemem. Burdaki olumsuz yorum yapıp da bakmak istemediği için konu sahibine kızan insanlara alın o zaman kendiniz bakın demek geçiyor içimden.

Benim rahmetli babamda da vardı, Allah kimseye göstermesin.

aynen ya.
bakarız tabi diyeceklerdir.
ah yazmak kolay hem de çok kolay.
ve de eğlenceli:))

hah işte daha ilk mesajdan niyetleri belliydi zaten, bir de kadın sırf fesatlığına açık kalp ameliyatına mı girecek diyenler vardı. gelin baksının bahanesi klozet olunca iyi niyet aradım ama bulamadım ben. sonuç ortada işte. klozet bahane bu belliydi zaten

yani k.valide kendi evine gidiyor anladım.

o zaman sayfalardır süren bu tartışma niye ki :)

Yeni konuşulmuş zaten benim de anladığım

mantıklı olan bu bence de.kendi evinde bakımdan anlayan birisinin bakması sağlığı açısından daha doğru olur.

buradaki konular biz geleceğin k.validelerine de ders olmalı bence artık öyle düşünüyorum.buraları okudukça eğer kızın varsa ve onu güzel,insaflı,vicdanlı yetiştiriyorsan dünyanın en şanslı insanısın yoksa Allah yardımcın olsun diyorum herkese.

Bu konuda ki kız evlatta sağlıkçı olduğu halde bakmıyor zaten geline gönderiyor, Allah kız veya erkek evlat değil hayırlı evlat versin öyle dua edin

kızının bakmayacağı,bakmayacağım dediğini konu sahibi hiç belirtmemiş.kadın 2-3 gün,siz de kalayım,siz de klozet var demiş.ne malum,kızının bakmayacağı?belki geline hiç yük olmayacaklardı.kızı annesiyle ilgilenip,geline yardımcı olacaktı.
yazık ya insanlık ölmüş.
kadın hastaneden çıkana kadar,zaten biraz iyileşir.gelinin evine gelince,güzelce,eve klozet taktırmak için konuşulur,çünkü ileride,bu ihtiyaç doğacak,yaşlı insanlar için.bir banyo tadilatı,taş çatlasın 10 gün.10 gün sonra da kadın kendi evine geçer.
bir de konu sahibi hafta sonları eşimle giderim,yardım ederim demiş.yani hafta arası gitmeyi düşünmüyor.kızı da çalışıyorsa,izin alamıyorsa,ev de 3 yaşlı insan.bir tas çorba komşular mı yapıp getirecek?

3 sene önce ağır bir ameliyat geçirdim.kızım yok,kız kardeşim yok.annem yaşlı ve parkinson hastası.hastane de,kuzenim ve arkadaşım 3 gün ,gündüz baktılar.geceleri eşim işten çıkıp geldi.eve geldim,kimsem yok.komşum,1 tas çorba getirmese,ilk gün açtım.2.gün kalktım yemeğimi yaptım.bir hafta sonra ufak ufak her işimi yapıyordum.
annem sağolsun,1 hafta sonra ziyarete geldi.akşama kadar oturdu,gitti.erkek kardeşim evli,gelinimiz bir kez hastaneye geldi,bir kez de eve ziyarete.yabancı gibi.
velhasıl şu dünyada kimseden kimseye fayda yokmuş.şimdi oğlum evlendi,gelinim var.sağolsun,ondan da beklemem bana bakmasını.eşimle konuştum,bir kez daha ameliyat olursam,paralı hemşire tutacak.hem hastanede,hem de evde bakım için.eşime benden önce birşey olursa,huzur evine yatacağım,evimi bağışlayıp.yaşlılık planlarımızı yaptık eşimle.

not:hayırsız bir evlat değilim,annem, babam nezle bile olsa,günlerce,getirip bakarım.her hafta sonları ziyaretlerine gider,gönüllerini alırım.kardeşimin eşi,bileğindeki sinir sıkışmasından ameliyat olacak,ailesi uzakta olduğu için,ben gidip bakacağım.yani karşılık görmedim ama insanlığım hala ölmedi,çok şükür.

yani k.valide kendi evine gidiyor anladım.

o zaman sayfalardır süren bu tartışma niye ki :)

dün öğlen yazılmış bu mesaj

Ben de ilk okuduğumda sizin gibi anladım.
Kızı izin alıp bakacak, sadece kendi evlerindeki alaturka tuvaleti kullanmak zor olacağı için oğlunda kalmak istemiş, o da zaten 2-3 gün diye algıladım.

Habersiz derken?
Yani bir kadının kayınvalidesi ameliyat olacak. Kadın hiç düşünmez mi ne olur, nasıl olur, nasıl hazırlık yapılır, hastaneye hangi malzemeleri hazırlayalım (gecelik, iç çamaşırı vs).

Sanki birden şikayeti oldu, acile gitti, hoppp ameliyata alacağız 2 saate dendi.

"kadından habersiz kadın üzerine plânlar yapılması" demişsiniz. Kadının nasıl haberi olmaz? Kendi kocasının annesi bu.
Kendisinin demesi lazım değil mi "kocacım, annen nasıl kullanacak alaturka tuvaleti" diye?

Ayrıca ülkemizde bu yaş grubunda kalp hastalarının yarısı aynı zamanda şeker hastası.
"Bu derece ağır hasta" derken, 60 kg, gayet fit, başka ekstra hiç bir hastalığı olmayan kişiler mi kalp ameliyatı olur sanıyorsunuz?

Böyle gelinleri görünce kız çocuğu doğurmak istiyorum valla
Böyle gelinleri derken konu sahibine haksızlık etmiyor musunuz?
Onu tanımıyoruz.
Ayrıca yapı olarak herkes hasta bakamaz o da bir özelliktir.
Mesela ben hastanın yanında daha çok hasta oluyorum

arkadas cocuguna verdigi egitimi kendisi hataliyken bide herseyde cocugu kendine kalkan kullanmak
kadin 3 gun degilde 3 ay gelse nolcak bu tripler niye
cok garip geldi bencede tamam herkes zorlanir hele sen bi once bak bakalim hayilirsiyla bi ameliyati atlatsin iyilessin kendine gelmesine bakimina allahtan bi tek sen yoksun birileride derki bu kadin bakamiyor zaten niyetide yok biseyler yapalim diye, merak etme

benim burdaki tavrim senin bakip bakamiycaginda degil bakamayadabilirsin gercekten zordur yapamazsin o ayri ama sendeki ve senin gibilerdeki mentalité bitiriyor beni arkadas sizde kadinsiniz sizinde anneniz gelininiz cocugunuz var bigun sizin basinizada gelebilir nasil boyle konusabiliyorsunuz anlamiyorum :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…