- 24 Eylül 2010
- 6.211
- 20.311
- 548
Ben mesela konu sahibinin hiç tatile gidip gitmediğini merak ettim. Kendi yatakları dışında hiçbir yerde yatmıyormuş ya çocuk. Çocuk 3 yaşında olsa 3 yıldır hiç mi şehir dışına çıkmadılar? Kendisine de sordum ama cevap vermemeyi tercih ettiarkadas cocuguna verdigi egitimi kendisi hataliyken bide herseyde cocugu kendine kalkan kullanmak
kadin 3 gun degilde 3 ay gelse nolcak bu tripler niye
cok garip geldi bencede tamam herkes zorlanir hele sen bi once bak bakalim hayilirsiyla bi ameliyati atlatsin iyilessin kendine gelmesine bakimina allahtan bi tek sen yoksun birileride derki bu kadin bakamiyor zaten niyetide yok biseyler yapalim diye, merak etme
benim burdaki tavrim senin bakip bakamiycaginda degil bakamayadabilirsin gercekten zordur yapamazsin o ayri ama sendeki ve senin gibilerdeki mentalité bitiriyor beni arkadas sizde kadinsiniz sizinde anneniz gelininiz cocugunuz var bigun sizin basinizada gelebilir nasil boyle konusabiliyorsunuz anlamiyorum :/
Böyle gelinleri derken konu sahibine haksızlık etmiyor musunuz?
Onu tanımıyoruz.
Ayrıca yapı olarak herkes hasta bakamaz o da bir özelliktir.
Mesela ben hastanın yanında daha çok hasta oluyorum
Habersiz derken?
Yani bir kadının kayınvalidesi ameliyat olacak. Kadın hiç düşünmez mi ne olur, nasıl olur, nasıl hazırlık yapılır, hastaneye hangi malzemeleri hazırlayalım (gecelik, iç çamaşırı vs).
Sanki birden şikayeti oldu, acile gitti, hoppp ameliyata alacağız 2 saate dendi.
"kadından habersiz kadın üzerine plânlar yapılması" demişsiniz. Kadının nasıl haberi olmaz? Kendi kocasının annesi bu.
Kendisinin demesi lazım değil mi "kocacım, annen nasıl kullanacak alaturka tuvaleti" diye?
Ayrıca ülkemizde bu yaş grubunda kalp hastalarının yarısı aynı zamanda şeker hastası.
"Bu derece ağır hasta" derken, 60 kg, gayet fit, başka ekstra hiç bir hastalığı olmayan kişiler mi kalp ameliyatı olur sanıyorsunuz?
Konu sahibi açıklama yapmıştı bu konuda gözünüzden kaçtı sanırım. Çok zor hamile kalabildiğini ve belkide tek çocuğu olduğunu onun için onunla ayrı yatmak istemediğini söylemişti o nedenle yanından ayırmak istemiyormuş.Ben mesela konu sahibinin hiç tatile gidip gitmediğini merak ettim. Kendi yatakları dışında hiçbir yerde yatmıyormuş ya çocuk. Çocuk 3 yaşında olsa 3 yıldır hiç mi şehir dışına çıkmadılar? Kendisine de sordum ama cevap vermemeyi tercih etti
Kayınvalidesine bakmak zorunda değil net. Siz kendiniz kayınvalidenize zevkle bakabilirsiniz herkes aynı yapıda olmak zorunda değil. Herşeye tek mantıkla bakmanın alemi yok. Hasta bakmak özel şeyler gerektiren bütün vaktinizi ona adamanızı gerektiren aylarca süren evden bile çıkamamanıza sebep olabilen bir durum. Bilip bilmeden asıp kesen yorumlar yazmayın. Kızı,ailesi ilgilenmemiş bile bu durumla düzgün. Kadın bunu anlatmış dert yandığı bu. Kendi evladı kocası bakar çocuklu bir kadın bu yükümlülüğü devamın ardını bildiğinden almak istemez en doğal hakkıdır. Vicdanla zerre ilgisi de yok ayrıca.bir de ay çocuklu kadına mı gidip kalacak diye yorumlar var okuyunca öldüm
çocuklu kadınların dokunulmazlığı mı var çocuklarınız olunca anne-babalarınız kaçıncı plana atılıyor sizler için
valla görümceye laf yok bu konuda nedense:))Ben bu durumda erkek evladı kız evlattan daha ilgili buldum.
Kayınvalide oğlumda 2-3 gün kalır, sonra dönerim diyor. Eskiden yoğun bakım hemşiresi olan, şeker hastalığından olabilecek komplikasyonları da bilen sağlıkçı kızı da demiyor ki "Anne ne 2-3 günü. Senin aylarca bakıma ihtiyacın olacak. 2-3 gün klozet kullanıp, 4. günde alaturka tuvalete çömelebilecek durumda olamayacaksın. 4. günde seni bizim eve transfer etmek de zor olur. Biz en iyisi eve klozet taktıralım. Benim iznim bitince bakımında babama yardım etmesi için bir bakıcı da tutalım. Sağlığını hiç riske atmayalım."
Sağlıkçı olduğu için annesinin 4. günde normal tuvalet kullananamacağını, durumunun ağır olacağını biliyor olması lazım. Bilmiyorsa bile insan doktora sorar veya internetten ameliyat sonrası için araştırır.
Günahını almayayım ama bana annesinin orada 2-3 günden fazla kalacağını biliyor ve sesini çıkartmıyor gibi geldi. Annesi orada kalınca çok kilolu olan annesini (100 kg) gelin yalnız başına yürütemez, 2-3 gün değil, haftalar aylar geçince gelin gerilebilir, annesine çok iyi bakamayabilir, hatta bakmak istese de çocukla ilgilenirken farkında olmadan ihmal edebilir vs. Bunlar hep olabilecek şeyler.
Bir evlat bunları düşünmez mi? Erkek evlat karısının bulduğu bilgileri duyunca düşünüyor. Bu bilgilerden sonra bence karısını değil annesini düşündüğü için klozet yaptırmayı ve bakıcı tutmayı düşünüyor. Annesi en iyi şekilde bakılsın diye. Karısını düşünse en başta düşünürdü. Keşke bu bilgileri kendi araştırıp bulsaydı ama en azından öğrenince çözüm bulmaya çalışıyor.
Kayınvalideye sorsan kızı daha hayırlı evlâttır. Ama bence "bizde klozet yok" gibi saçma bir bahaneyle çocuklu evde, yürütemeyecek, muhtemelen yeterli bakımı yapamayacak birine emanet eden kız evlattansa, en iyi, en sağlıklı çözümü bulmaya çalışan erkek evlat ve gelin daha iyi. Sağlık için de daha iyi.
Kayınvalidesine bakmak zorunda değil net. Siz kendiniz kayınvalidenize zevkle bakabilirsiniz herkes aynı yapıda olmak zorunda değil. Herşeye tek mantıkla bakmanın alemi yok. Hasta bakmak özel şeyler gerektiren bütün vaktinizi ona adamanızı gerektiren aylarca süren evden bile çıkamamanıza sebep olabilen bir durum. Bilip bilmeden asıp kesen yorumlar yazmayın. Kızı,ailesi ilgilenmemiş bile bu durumla düzgün. Kadın bunu anlatmış dert yandığı bu. Kendi evladı kocası bakar çocuklu bir kadın bu yükümlülüğü devamın ardını bildiğinden almak istemez en doğal hakkıdır. Vicdanla zerre ilgisi de yok ayrıca.
Aklıma zeynepgüvenin kv konusu geldi,kv bakımıyla ilgili konuları çok seviyoruz nedense.
Bir de farklı bir yönden ele alayım.Bakıma gelince kız da evladı o da baksın diye düşünüyor gelinler.Ama diyelim miras konusu olsun ,kız evladı üvey muamelesi görüyor veya aile ile ilgili bir konu olduğunda söz söyleyince ,dış kapının mandalı ,karışamaz deniliyor.
Aklıma zeynepgüvenin kv konusu geldi,kv bakımıyla ilgili konuları çok seviyoruz nedense.
Bir de farklı bir yönden ele alayım.Bakıma gelince kız da evladı o da baksın diye düşünüyor gelinler.Ama diyelim miras konusu olsun ,kız evladı üvey muamelesi görüyor veya aile ile ilgili bir konu olduğunda söz söyleyince ,dış kapının mandalı ,karışamaz deniliyor.
1 oğlu 1 kızı olsun. Ama oğlu vefat etmiş olsa kadın sonra ölse kimse mirası geline yedirmezAklıma zeynepgüvenin kv konusu geldi,kv bakımıyla ilgili konuları çok seviyoruz nedense.
bunu diyenler islerine nasıl geliyorsa oyle davrananlar bence:)) simdi soyle dusunuyorum ben neticede kayınvalide kız evladı daha yakın onun bakması daha dogru geliyor bana ben annemi geline bırakmazdım mesela hic kızı olmaz ozaman tabiki gelinler bakar yada bakıcı tutulur evde o kisi ilgilenirAklıma zeynepgüvenin kv konusu geldi,kv bakımıyla ilgili konuları çok seviyoruz nedense.
Bu konuyla alakalı demiyorum ,genel olarak diyorum.Çoğu kız evlat bakmak istese de,nasıl gelin bakmak istemiyorsa ,damat da bakmak istemiyor.Nasıl şimdi kızı baksın deniliyorsa ,o zaman da damat da oğlu var O baksın diyebiliyor.bunu diyenler islerine nasıl geliyorsa oyle davrananlar bence:)) simdi soyle dusunuyorum ben neticede kayınvalide kız evladı daha yakın onun bakması daha dogru geliyor bana ben annemi geline bırakmazdım mesela hic kızı olmaz ozaman tabiki gelinler bakar yada bakıcı tutulur evde o kisi ilgilenir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?