Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

Ben mesela konu sahibinin hiç tatile gidip gitmediğini merak ettim. Kendi yatakları dışında hiçbir yerde yatmıyormuş ya çocuk. Çocuk 3 yaşında olsa 3 yıldır hiç mi şehir dışına çıkmadılar? Kendisine de sordum ama cevap vermemeyi tercih etti

Böyle gelinleri derken konu sahibine haksızlık etmiyor musunuz?
Onu tanımıyoruz.
Ayrıca yapı olarak herkes hasta bakamaz o da bir özelliktir.
Mesela ben hastanın yanında daha çok hasta oluyorum

k.valideyi de tanımıyoruz ama buradaki çok sevgili gelinler ay tek derdi tuvaletmiş miş evet evet kesin öyledir gibi yargılamalar da bulunabiliyor.

Yanlış anlamışsınız?

Habersiz derken ameliyat olacağından habersiz demedim. Aylar önceden karar verilmiş bir ameliyatmış, tabii ki kadının haberi var. Ama hastaneden çıkınca kendisinin evine gelineceğini, kayınvalidesinin kendisinde kalacağını son dakika öğreniyor. Kayınvalide, kayınpeder ve görümce üçü karar veriyorlar, ameliyata iki gün kala kadına diyorlar ki annem sizde kalacak. Koca biraz karşı çıkar gibi oluyor, kocayı da susturuyorlar!

Kadıncağız bir de demeliymiş ki kocacığım annen nasıl kullanacak alaturka tuvaleti? Kayınvalide kendi kendine diyecekti ki "ben bu halimle üstelik ameliyatlı, nasıl kullanırım bu tuvaleti? " Kendinizi önce siz düşüneceksiniz. Aylar öncesinden belli ki ameliyat olacaksınız, yaşlısınız ve aşırı kilolusunuz. O tuvaleti kırdırıp klozet yaptırmak en fazla iki gününü alırdı, kurumasıyla beraber. Evini ona göre hazırlasın, düzenlesin. Ameliyata gidiyor. Kendi hazırlığını yapsın, ondan sonra tabii ki insanlardan yardım beklesin. Yapmazsa o zaman suçlu olurlar onlar da.

Eskinin yaşlıları hiçbir konuda kimseye muhtaç olmamak için ellerinden ne gelirse yaparlarmış. Kefen parası biriktirirlermiş kimseye yük olmamak, ortada kalmamak için. Şimdikiler emrivaki ile kendilerine baktırmayı çok forslu birşey sanıyorlar. Altın günlerinde birbirlerine nispet mi yapıyorlar artık nedir bana gelinim baktı sana bakmadı diye nedir. Anlamadım gitti.

Konu sahibi açıklama yapmıştı bu konuda gözünüzden kaçtı sanırım. Çok zor hamile kalabildiğini ve belkide tek çocuğu olduğunu onun için onunla ayrı yatmak istemediğini söylemişti o nedenle yanından ayırmak istemiyormuş.

Ben bu durumda erkek evladı kız evlattan daha ilgili buldum.

Kayınvalide oğlumda 2-3 gün kalır, sonra dönerim diyor. Eskiden yoğun bakım hemşiresi olan, şeker hastalığından olabilecek komplikasyonları da bilen sağlıkçı kızı da demiyor ki "Anne ne 2-3 günü. Senin aylarca bakıma ihtiyacın olacak. 2-3 gün klozet kullanıp, 4. günde alaturka tuvalete çömelebilecek durumda olamayacaksın. 4. günde seni bizim eve transfer etmek de zor olur. Biz en iyisi eve klozet taktıralım. Benim iznim bitince bakımında babama yardım etmesi için bir bakıcı da tutalım. Sağlığını hiç riske atmayalım."

Sağlıkçı olduğu için annesinin 4. günde normal tuvalet kullananamacağını, durumunun ağır olacağını biliyor olması lazım. Bilmiyorsa bile insan doktora sorar veya internetten ameliyat sonrası için araştırır.

Günahını almayayım ama bana annesinin orada 2-3 günden fazla kalacağını biliyor ve sesini çıkartmıyor gibi geldi. Annesi orada kalınca çok kilolu olan annesini (100 kg) gelin yalnız başına yürütemez, 2-3 gün değil, haftalar aylar geçince gelin gerilebilir, annesine çok iyi bakamayabilir, hatta bakmak istese de çocukla ilgilenirken farkında olmadan ihmal edebilir vs. Bunlar hep olabilecek şeyler.

Bir evlat bunları düşünmez mi? Erkek evlat karısının bulduğu bilgileri duyunca düşünüyor. Bu bilgilerden sonra bence karısını değil annesini düşündüğü için klozet yaptırmayı ve bakıcı tutmayı düşünüyor. Annesi en iyi şekilde bakılsın diye. Karısını düşünse en başta düşünürdü. Keşke bu bilgileri kendi araştırıp bulsaydı ama en azından öğrenince çözüm bulmaya çalışıyor.

Kayınvalideye sorsan kızı daha hayırlı evlâttır. Ama bence "bizde klozet yok" gibi saçma bir bahaneyle çocuklu evde, yürütemeyecek, muhtemelen yeterli bakımı yapamayacak birine emanet eden kız evlattansa, en iyi, en sağlıklı çözümü bulmaya çalışan erkek evlat ve gelin daha iyi. Sağlık için de daha iyi.

Kayınvalidesine bakmak zorunda değil net. Siz kendiniz kayınvalidenize zevkle bakabilirsiniz herkes aynı yapıda olmak zorunda değil. Herşeye tek mantıkla bakmanın alemi yok. Hasta bakmak özel şeyler gerektiren bütün vaktinizi ona adamanızı gerektiren aylarca süren evden bile çıkamamanıza sebep olabilen bir durum. Bilip bilmeden asıp kesen yorumlar yazmayın. Kızı,ailesi ilgilenmemiş bile bu durumla düzgün. Kadın bunu anlatmış dert yandığı bu. Kendi evladı kocası bakar çocuklu bir kadın bu yükümlülüğü devamın ardını bildiğinden almak istemez en doğal hakkıdır. Vicdanla zerre ilgisi de yok ayrıca.

valla görümceye laf yok bu konuda nedense:))
görünen o ki üzerinden atmak için sessiz kalmış.
gelin evde nasılsa bakıverir diye düşünmüş.
annesinin titizlikle bakılması gerektiği filan umrunda değil anlaşılan o ki.
yoksa bu konu kaç aydır aile içinde konuşulmazmıydı_?
son güne bırakıp ta telefonda geline emrivaki yapılmasını nedne hoşgörüyor bazı arkadaşlar acaba?
kız evlat hayırlıdır diye de bişey yok.
gördüm ben kendi görümcemden iki ay yatan annesinin yanında bir gece kalmadı.
ama kv ye göre çok kıymetli kendisi.
çantasına varana kadar ben hazırladım herşeyini.

2-3 gün,hadi olmadı 8-10 gün yaşlı ve hasta kayinvalideyi evde misafir etmek,insana ne kaybettirir,ne kadar zor olabilir?
Velev ki kayınvalide evine klozet yaptırmayı düşünmemiş olsun,velev ki kendini gelinine baktırmak isteyen kötü niyetli bir insan olsun...Bu ağır bir ameliyat geçireceği,bir süre klozete oturamayacagi gerçeğini değiştirmiyor.
Sebep ne olursa olsun,varsin emrivaki yapmis olsun,orada kalmak istemis...Hepi topu 3-5 gün,bu kadar tantana yapmaya gerek var mı ?
İstiyoruz ki hic konforumuz rahatimiz bozulmasın,hiç keyfimiz kaçmasın ,rutinimiz etkilenmesin.
Çünkü biz hep bu yasimizda, sağlıklı ,dinç,ekonomik açıdan sorunsuz bir şekilde sonsuza kadar kucuk çocuklarımızla yaşayacağız.

Hep şaşırmışım evli olupta kaynanayla alakalı şeylerden dolayı uzak kalmak isteyen gelinleri herhalde kıskandığımdan evlendim evleneli onu red etme durumum olmadı , tabiki gelip kalacak kendine baktıracak
gayet normal seni seçmiş itaraz etmen yanlış olur ve asla unutulmaz bu vefasızlığın

ooo bu ne sert bir mesaj böyle.

önce sakin olun sonra benimle iletişime geçin olur mu?

ya ben kendimi dusunuyorumda evde kızım varken ogluma gitmem.. kadınım benimle kim ilgilenecek gelinim mecburmu degil ustelik emrivaki size gelicem olayı cok yanlıs neticede oraya gidince o insan bana bakıcak sor bakalım istiyormu musaitmi insanın oz annesi bile yapmaz bunu kayınvalidenin hic yapmaması lazım hastaya bakmak hic kolay degil ustelik agır ameliyat bu gozu korkmus olabilir haliyle

Aklıma zeynepgüvenin kv konusu geldi,kv bakımıyla ilgili konuları çok seviyoruz nedense.
Bir de farklı bir yönden ele alayım.Bakıma gelince kız da evladı o da baksın diye düşünüyor gelinler.Ama diyelim miras konusu olsun ,kız evladı üvey muamelesi görüyor veya aile ile ilgili bir konu olduğunda söz söyleyince ,dış kapının mandalı ,karışamaz deniliyor.

Bence alta kaçırmadığı sürece bakılabilir gibi eşin ne diyor merak ettim

Bu konu haberde vardı gelini görümceler dövmüştü 1 dönem tarlayı kv geline bıraktığı için ama kızları hasta annelerine bakmamıştı,

Benim de aklıma nedense o geldi.
İlk mesajda az bilgi vermesi (gerekçe: klozet idi mesela, sonradan diğerleri çıktı)
Ortalık karıştıkça gelip az az yazması
Konunun kv bakımı ile ilgili olması
Kv hasta olması

Benziyor

1 oğlu 1 kızı olsun. Ama oğlu vefat etmiş olsa kadın sonra ölse kimse mirası geline yedirmez

bunu diyenler islerine nasıl geliyorsa oyle davrananlar bence:)) simdi soyle dusunuyorum ben neticede kayınvalide kız evladı daha yakın onun bakması daha dogru geliyor bana ben annemi geline bırakmazdım mesela hic kızı olmaz ozaman tabiki gelinler bakar yada bakıcı tutulur evde o kisi ilgilenir

Bu konudada çekişmeli fikirler var sağlığında herkes istediğine malı bağışlar diye öteki yandan çacuklarında mirastan gizli pay almaya sahip hakları varmış eğer almak istiyorlarsa deniyor

Bu konuyla alakalı demiyorum ,genel olarak diyorum.Çoğu kız evlat bakmak istese de,nasıl gelin bakmak istemiyorsa ,damat da bakmak istemiyor.Nasıl şimdi kızı baksın deniliyorsa ,o zaman da damat da oğlu var O baksın diyebiliyor.
Benim kv üst katta .Geçen sene hasta oldu.Birkaç gün sürdü,dedim her zaman inip çıkamıyorum ,iyileşene kadar ben de kal.10 gün falan kaldı.Arada görümce geldi.Damadı,kızı biraz da bize gidelim dedi.Kv oraya gitmedi.Oğlu bakmadı da gidiyor derler dedi.Bizim toplumumuzda bu var ne yazık ki.Eğer kız evinde kalırsa oğlu bakmıyormuş gibi algılanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…