Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

ha evet o mesajlar.bunları yazanların çoğu anne üstelik.

kızı kadar oğlu da bakmak zorunda.ama bir arkadaşın dediği gibi oğlu sadece karısına bırakamaz bu bakma işini,izin alıp kendisi de yardım edecek.

ayrıca öyle dediğin gibi yazan,düşünen üyelere kendileriyle aynı kafada gelinler diliyorum :)

Yanlış biliyorsunuz bu konuda çok inatlaşmışsınız ama kendimizden örnek vereyim. Kayınvalidem 1 ay hastanede yattı diyaliz gördü sağlığına kavuştu çıkabilirsin dedi doktor ama kendisi içi rahat etmediği için birkaç gün daha kalmak istedi hatta bir haftaya yakın ve kalabilirsiniz dediler. Eğer yatak yoksa sıkıntı varsa evet o zaman çıkarmamız gerekiyor diyorlar ama böyle bir sıkıntı yoksa kalınabiliyor. Birazda hastane insiyatifine kalmış bir durum belki de.

Hastaların öyle bir hakkı yok ki
Hastane otel değil, bir hastanın ne zaman yatıp ne zaman çıkacağına doktoru karar verir.

ben de seni çağıracaktım yaz diye ki sen yazmışsın zaten

tedaviyi reddetme hakkı var da ben daha iyileşmedim burada yaşayayım nasıl denir

o zaman kimse hastaneden çıkmaz gerçek tedaviye ihtiyacı olana da yer kalmaz

Yaa di mi bir de anneler diyince daha kötü. Zaten şimdi buradaki bütün gelinlere sorsan aman oğlum evlenince bizden uzak olsun, onlar mutlu olsun yeter der ama kolay mı ne zorluklarla büyüttüğün evladının evlendi diye araya set koyması. 20 sene sonra çok merak ediyorum buraları

bu bir inisiyatif hasta hakkı değil, olayın çıkışını okursan hasta hakları diyo arkadaş

Evet olabilir. Ama o zaman isterse kayınvalidesinde kalabilir. Yine kızıyla birlikte kalır. Bir yandan da kayınvalidesine bakabilir. Eve klozet takılır, bir de yardımcı tutulur olur biter. Önemli olan orta yolu bulmak istemekte bence.

şu metni biriniz atsanız şuraya merak ettim
  • Sağlık hizmetlerinden faydalanma
  • Eşit hizmet alma (Dil, din,ırk,etnik köken, cinsiyet vb ayrımlığa uğramadan hizmet alma)
  • Güvenlik
  • Hizmet alacağı kurumu seçme
  • Hizmet göreceği personeli seçme, değiştirme
  • Tedaviye rıza
  • Tedaviyi reddetme
  • Mahremiyet
  • Bilgi edinme
  • Ziyaretçi
  • Refakatçi
  • Rahatlık
  • Dini ibadet
  • Başvuru, şikayet ve dava açma
Metin bu. Öyle ben hastaneden çıkmak istemiyorum diye bir hak yok.
Bu arada 4 yılımı hastanelerde geçirmiş, ailesinde sağlık çalışanı bulunan biri olarak böyle bir hakkın olmadığını zaten biliyordum.
Yukarıdaki bilgi wikipedia'dan alınmıştır.

Doktorunuz insiyatif kullanmış. Öyle ben iyileşmedim yatayım diye bir hak yok. Ha hastaneyle anlaşırsınız (ki muhtemelen özel hastane olur) parasını verir istediğiniz kadar yatarsınız. Ama devlet hastanelerinde böyle bir uygulama olamayacağı gibi hasta hakları dediğiniz ve evrensel olan haklar içinde de hastaneden çıkmama hakkı diye bir hak yoktur.

öyle olsa evsiz adam kalmazdı bu karda kışta, bakacak kimsem yok bana bir yatak, olur mu yani, mantıken 2 sn düşünmek yeterli

Ama kayın valide evine klozet takılmasını istemiyor?

Millet hastayken zor yer buluyor tedavi olmak icin hastanelerdebir de iyilesmis hastayi tutacaklar he gercekten komik
Aynen öyle, benim annemin serumla tedavisi biter bitmez çıkış verildi hastaneden. Ayağının üstünde bile duramiyordu

öyle olsa evsiz adam kalmazdı bu karda kışta, bakacak kimsem yok bana bir yatak, olur mu yani, mantıken 2 sn düşünmek yeterli
Yani biraz mantıkla çözülemeyecek şey değil.
Özel hastaneye söylerseniz tabiki sizi yatırır. Her gününüz paradır. Ayrıca bu özel hastane için bir ticarettir.
Ama devlet hastanesinde asla böyle birşey olmaz.
Ayrıca hasta haklarında böyle bir madde yoktur.
Bir hastanenin bunu yapması, bunu hasta hakkı yapmaz. İddia edenler muhtemelen yapılan bu ticareti hasta hakkı sanmışlar.
Google amca gerçeği söylüyor bir tık yeter bazen.

ben böyle yaptım bir denesin dese anlardım üstelemezdim ama hasta haklarında bu var siz benim kadar hastane işinde oldunuz mu denince insan yazma gereği duyuyo

yoksa özel hastanede otel gibi kal ki o da hak değil para gücüdür

Normal servisi bilmemde benim yasadigim sehirde ozel hastanelerin yogun bakimlari bile dolu.iki ay once bir aile buyugumu kaybettim devlet hastanesine kaldirildi kirmizi alanda bekletildi.bir yogun bakim yeri acilsin diye.iki gun bekledi sansina ozel bir hastanede yer bulundu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…