Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

Zaten öyle bir hak olsa sokakta evsiz insan mı kalır? Düz mantık git hastanede yat. Hasta olup gidince bile devlet hastanesinde zar zor yatak bulunuyor. Bir de keyfi olarak kalmaya izin verecekler...

Özel hastane değildi kaldığımız tıp fakültesiydi ve hiçbir ayrıcalığımız yoktu. Kendini iyi hissetmediğini evde rahat edemeyeceğini düşündüğü için bu kararı aldı oda var kalabilirsiniz dendi. yaka paça sokağa atmıyorlar tabii ki bir kalma süresi vardır kalacak yeri olmasa bile çıkarıldığını biliyorum.

kaldı ki bu konuda anne bakacak kimsem yok burda kalayım dese o evlatları kaldır çöpe at yani, o kadar da değil, konu çok alakasız olarak buralara geldi

Hanımlar lütfen üsluplara dikkat edelim, polemiğe girmeyelim.

Kayınvalide kızı, eşi, oğlu varken bakacak kimsem yok deyip hastane de kalmamalı, kimsesiz olsa amenna ama ailesi var, konu sahibesi tek başına bakamaz elbette fakat eşi izin alabilir ve birlikte bakabilirler, 3-5 gün veya 1 ay hastalık ve ağır bir ameliyat söz konusu, gelini tabii ki bakmak zorunda değil lakin vicdanen bir süre idare edilebilir.

Hasta haklarından söz etmişsiniz, eşim 18 yıl evvel trafik kazası geçirdi ve kazada yaralananlar arasında en ağır yaralı o'ydu, başına ve iç organlarına aldığı darbe yüzünden beyin kanaması ve iç kanama riski vardı, hastanede yatması gerekiyordu ama tüm sorumluluğu üstlendiğine dair bir kağıt imzalayarak tüm itirazlara rağmen çıktı, hastanede ne kadar yatacağınıza doktorunuz karar veriyor, yengem açık kalp ameliyatı sonrası evde bakacak kimsesi olmamasına rağmen 3-5 günde hastaneden çıkarıldı.

Dediğim gibi bu hasta hakkı değil, hastanenin veya doktorun insiyatifidir.
Konuyu ısrarla hasta hakkına getirirseniz yanlış olur. Öyle bir hak yoktur.

18 yıl öncesinden bahsetmişsin ben şuan için diyorum ozaman neden çıkarken kendi iseğimle taburcu oluyorum diye kağıt imzalatıyorlar
tedavim bitmiştir diye...
kendi kızımnda neden kalmıyorda bebekli bir kadına emrivaki yapıyor..
yazık günah değil mi ağır hastalık

birde bişey söyleyeceğim kk klübünde sen ayrımcılık yapıyorsun herşeyde bir yasaklama köpek konusu vardı geçen sevmiyoruz dedik diğerleri gaddar gözüyle baktı hemen beni yasakladın bu konuda özeleştri yapmanın vakti geldi
ha benden memnun değilsin atarsın olur biter burasıda demokratik olmayan biryer olarak kalır gözümde...sevgili mune herkes aynı düşünmek zorunda herkes uymak zorunda herkes beyazımı sevmek zorunda siyahı sevenlerde var...benim bir konum vardı herkes bana saldırdı sen yine beni yasakladın saçma

Hala tedavisi devam eden hasta çıkmak isterse, bu durumda hastaya kağıt imzalatılır. "Kendi isteğimle çıkıyorum ve olabilecekler konusunda sorumluluğu alıyorum" anlamını taşır.

Konu sahibi kayınvalidesine bakamaz. Çünkü 100 kg ağırlığında, kendi başına yürüyemeyecek birini yürütemez. Yürütmek için kendini zorlarsa kendi sakatlanır, muhtemelen bel fıtığı veya zorlamaya bağlı başka bir şey olur.

Kayınvalide oğlunun evine gelse, kayınvalideye gelini bakmaya çalışır. Oğlu maksimum 1 hafta izin alır. 3-5 ay izin alıp bakamaz. Konu sahibi bunları öngörüp çözüm bulmaya çalışıyor. Kimse konu sahibinin eşinin annesi iyileşene kadar 3 ay izin alıp annesine bakacağına inanıyor olamaz. Adamın kendisi bile inanmıyor ki başka çözüm bulmaya çalışıyor.

Konu sahibi çocuğu kreşe başlayınca çalışmaya başlasa, birkaç ay sonra Allah korusun eşinin çalıştığı işyeri kapansa, eşi işsiz kalsa, bir süre sonra Allah korusun konu sahibinin babası açık kalp ameliyatı geçirecek olsa, adamın evde karısı ve oğlu olsa ama o kızının evine klozet sebebiyle gelmek istese, yani gündüzleri konu sahibinin kocası bir yandan çocukla ilgilenip, temizlik yapıp, çamaşır katlayıp, yemek yaparken bir yandan da kayınbabasına bakmak zorunda bırakılsa, ve bu rica bile edilmese, sadece tebliğ edilse ve o bu durumun klozet sebebiyle 2-3 gün değil en az birkaç ay süreceğini bilse, o da karısına "babanların evine klozet taktıralım, hep lazım olur, steril ortam da lazım, bakıcı tutalım" vs derdi. En kibar bunu derdi. Bir de, en kibarı bile hafta sonları bakmaya gideyim demezdi. Bunları anlatıp dert yandığı hiçbir hemcinsi onu topa tutmazdı, baksan ne olacak vicdansız demezdi. Hem de adam güçlü kuvvetli olduğu halde.

Ama bunları bir kadın deyince, üstüne hafta sonları bakarım da dediği halde hemcinslerinden böyle tepki alabiliyor. Neden? Çünkü Türkiye, çünkü ataerkil, çünkü haksızlık, çünkü adaletsizlik.

Hanımefendi, tedavinin bittiğine hasta ve yakınları değil hekim karar verir. Tedavinin bitişi kararı hastaların yada yakınlarının yeteneği ve bilgisinin üstündedir. Taburculuk için de gerekmez ve alınmaz. Sizin dediğiniz tedavisi bitmeden ayrılmak isteyen hastalar için alınan, doktorun üstünde hukuki yükümlülüğü kaldıran bir belgedir. Bu dediğim de 18 yıl önceki durum değil, bu gün için geçerlidir.

Türkiye'nin en büyük hastanelerinden birinde uzman hekimim. Aynı zaman da ikinci üniversite olarak hukuk eğitimi alıyorum. Bu yazdığınız konuda uzman olduğum için göz göre göre kimsenin yanlış bilgilenmesini istemedim. Muhtemelen siz bir olayı veya konuyu yanlış anladınız.

Yorumum üyeleri yanlış bilgilendirmemek adındır. Konu ile alakası yok. O yüzden konu sahibinden de özür diliyorum. İyi günler dilerim.

hanımefendi çıkarken neden kendi isteğimle çıkıyorum diye kağıt imzalatıyorlar buna açıklık getirirmisiniz...yani ben bu sebeten böyle düşünüyorum
ayrıca tebrik ederim ikisi bir arada okuyorsunuz enerjiniz çok ya da branşınız yorucu değil
not:kolay kolay kimseyi tebrik etmem:)

Ağzınıza sağlık.Konunun başından beri bu söylediklerinizi anlatıyor ve soruyorum.Ama kimse bu noktaya değinmiyor, hastanedeyken birkaç kolundan tutup kaldırmayı bile bu bakımla aynı tutabiliyorlar, hayret ediyorum inanın, kadın daima bakıcı konumunda ve kadınlar kendileri bile sorgulamıyorlar bunu.Kaldı ki hasta bakmak kolay bir şey değil, kişinin hayatının büyük bir bölümünü vermesi lazım bunun için.Kızı bakmak zorunda olduğu kadar oğlu da bakmak zorunda diyorlar, tamam da oğlu bakmıyor ki, oğlunun karısı bakıyor.Sonrada eee kocanın hiç mi hatrı yok, senin kocanı doğurup büyütmüş sana koca yapmış bir kadın o filan diyorlar ya işte o noktada iyice sinirlerim bozuluyor, hayır bu nasıl bir bakışaçısıdır.kadının annesi için hiç böyle bir cümle kurulduğunu duymadım.Erkekler altından sanki.

Hanımefendi, tekrar yazıyorum. Sizin cümlenizde de geçtiği gibi kendi isteğinizle tedavi bitiminden önce çıktığınız için gelişebilecek sağlık sorunlarından hukuki anlamda sıkıntı yaşamamak için imzalatılan belgeyi söylüyorsunuz. Kendi isteğinizle tedavi bitiminden önce çıktığınız için imzalatılmış. Muhtemelen tam olarak mahiyetini anlamadan yada size tam olarak anlatılmadan imzaladınız.

Iki üniversiteyi bir arada okumuyorum. Medikal eğitimim çoktan bitti, dediğim gibi uzman olarak çalışıyorum artık. Hukuk fakültesinde devam mecburiyeti olmadığından şu an bir sıkıntı yok. Branş olarak pediatristim. Çocuklarla bir arada olunca bizde çocuklar gibi enerjik oluyoruz haliyle :) Ama hayat felsefem her dakikamızın bize verilen eşsiz bir hazine olduğudur. Bunun bir saniyesini bile boşa geçirmek çok yazık. Zaten boşa geçirdiğimiz zamanlarda neler yapılabileceğini herkes fark ederse çok şaşırır :) Yeter ki isteyelim. Özellikle biz kadınlar...

Aynen. Bu durumlar olmadan kayınvalideye sorsanız aynı durumda oğlu olsa ne yapmalı diye, "kayınpederin evine klozet yapılsın, bakıcı tutulsun, benim oğlum dışarıda çalışmıyor diye evde köle mi. Zaten yemek yapıyor, evi temizliyor, çamaşır asıyor, çocuğa bakıyor. O adam oğlumdan 40 kg daha ağır, oğlum onu kaldırırken kendi sağlığı elden gider. Bir de rica bile etmemişler, tebliğ etmişler. İnsan yerine bile koymuyorlar. Ne biçim bir aileye düşmüşüz" vs der.

Geçmiş yaşantılarım etkiler yorumum klozetmiş miş diyenler içindi.
Diğer yazılanlar zaten çirkin. Eş annesi de olması gerekmez. Bir insana karşı düşünülmesi hoş değil.

Teşekkürler.yani k.valideyi hastaneye bırakma önerisi gibi muhteşem bir öneri çöpe gitti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…