konu sahibinin dışında öyle çirkin yorumlar yapılıyor ki sanki yardım bekleyen eşinin annesi değil de bir taş bir duvar tepkim ona aslında.
bırak hastanede kalsın,bırak yardım etme,sana ne kızı baksın,senin çocuğun var boş ver vs vs
bu kadın da bir zamanlar küçük çocuğu olan tıpkı konu sahibi gibi bir anneydi, kocasının annesi bunu nasıl unutur insanlar?
görümce bakamam mı demiş orasını bilmiyorum niye bakamıyor orasını da okumadım ama kendi içinde vicdan karmaşası yaşayan kadınların konu sahibine boş ver mesajları çok nahoş.
görümce kızı konu sahibinin kocası da oğlu.biri diğerinden daha çok bakmakla yükümlü değil.
özel hastanedeyse haklısınız,otel gibi kullanıp,istediği gibi kalabilir evet. ama o dediğiniz devlet hastanelerinde mümkün değil.ha doktoru ikna edersiniz.2-3 gün daha kalabilirsiniz o ayrı ama öyle kafama göre,benim canım çıkmak istemiyor,15-20 gün daha kalacağım.yok öyle.Yanlış biliyorsunuz bu konuda çok inatlaşmışsınız ama kendimizden örnek vereyim. Kayınvalidem 1 ay hastanede yattı diyaliz gördü sağlığına kavuştu çıkabilirsin dedi doktor ama kendisi içi rahat etmediği için birkaç gün daha kalmak istedi hatta bir haftaya yakın ve kalabilirsiniz dediler. Eğer yatak yoksa sıkıntı varsa evet o zaman çıkarmamız gerekiyor diyorlar ama böyle bir sıkıntı yoksa kalınabiliyor. Birazda hastane insiyatifine kalmış bir durum belki de.
İsterse 1 ay kalsın ne olacak sağlığına kavuşsun yeterki hem torunu oğlu ile daha kolay atlatır belki o süreci. Bir sürü hastalığı olsa ne olur zaten düşmüş hastahane ellerine ameliyat olacak yazık Allah yardımcısı olsun. Tabi size de zor gelebilir hasta bakmak ama bu dünya bu gün ona yarın sana dünyası. Bence güzel ilgilenin sevaptır hemMerhaba hanımlar. Hemen ön bilgi verip sorunuma geçeyim.
Ben İstanbul'da yaşıyorum. 28 aylık bana sın derece düşkün ve tüm zamanımı alan bir kızım var. O nedenle halen işe dönüş bile yapamıyorum.
Kv de İstanbul'da yaşıyor. O, Avrupa yakasında; ben ise Asya. Evde annesi (sağlığı gayet yerinde), emekli kocası ve kızı ile birlikte. Görümcemde çalışıyor.
Kv'nin bu hafta içi açık kalp ameliyatı ile kalp kapakçığı değişecek. Ayrıca kendisinin ileri derece astım, kansızlık, şeker, tansiyon sorunu var ve en az 100 kilo.
Bugün telde bana ameliyattan sonra bana gelip iki üç gün bende kalacağını, sonra evine geçeceğini söyledi. Sebebi ise bizim evde klozet var onlarda yok. Moralini bozmak için birşey demedim ama sonradan canım sıkıldı. O kadar ciddi ve sağlık sorunları olan bir kişinin bende iki gün kalıp eve geçeceğini söylemesini aklım mantığım almadı. Kaldı ki görümcem sağlıkçı.siz olsanız kabul eder miydiniz?
Kalsın nolck... cokk abartiyosunMerhaba hanımlar. Hemen ön bilgi verip sorunuma geçeyim.
Ben İstanbul'da yaşıyorum. 28 aylık bana sın derece düşkün ve tüm zamanımı alan bir kızım var. O nedenle halen işe dönüş bile yapamıyorum.
Kv de İstanbul'da yaşıyor. O, Avrupa yakasında; ben ise Asya. Evde annesi (sağlığı gayet yerinde), emekli kocası ve kızı ile birlikte. Görümcemde çalışıyor.
Kv'nin bu hafta içi açık kalp ameliyatı ile kalp kapakçığı değişecek. Ayrıca kendisinin ileri derece astım, kansızlık, şeker, tansiyon sorunu var ve en az 100 kilo.
Bugün telde bana ameliyattan sonra bana gelip iki üç gün bende kalacağını, sonra evine geçeceğini söyledi. Sebebi ise bizim evde klozet var onlarda yok. Moralini bozmak için birşey demedim ama sonradan canım sıkıldı. O kadar ciddi ve sağlık sorunları olan bir kişinin bende iki gün kalıp eve geçeceğini söylemesini aklım mantığım almadı. Kaldı ki görümcem sağlıkçı.siz olsanız kabul eder miydiniz?
görümce bakamam falan dememiş.konu sahibinden hiç öyle bir yorum okumadım.buradaki,üyelerden bazıları,kayınvalidenin klozet isteğini nasıl olduysa,oraya bağladılar.
54 yaşındayım.geçenlerde,beynimle ilgili bir sorun çıktı.malum ,araştırmalar,yapılırken,(tümör şüphesi vardı)tek düşündüğüm şey.ameliyat falan olursam,bana kim bakar,gelinim,ne düşünür.bana birşey olursa,anneme ve babama ne olur,onlara kim bakardı.hep derler ya büyükler,"allah yatırıp,kapılara baktırmasın"hep böyle dua ederim.
vicdan sahibi olmak başka birşey.kimse,kayınvalidesinin kulu kölesi,hizmetçi olsun denmiyor.alt tarafı,hasta bir insana bakılacak.komşu bile bakar,bir tas çorba kaynatır.burada ki gelin kayınvalide konuları bana çok şey öğretti.şimdiden yaşarsam,yaşlılığımı planlamaya başladım.
benim kayınvalidem 57 yaşında aniden vefat etti.eşimin yaşadığı acıyı yıllar geçsede unutamam.keşke,yaşasaydı,hasta olsaydı.sırtımda taşısaydım der,hep.allah evladın hayırlısını versin.evladınız hayırlı olursa,eşi de ona göre hürmet ediyor size.aksi takdir de,evladın saygı duymuyorsa,gelin ne yapsın.konu sahibinden çok,oğlunun düşüncesi ilgilendiriyor beni. oğlu da,eşine hak vermiş.söylenecek söz yok o zaman.
Geçmiş olsun. Bir şey çıkmamıştır inşallah
Ya tamam benim de aşırı derecede psikolojik vaka bir kaynanam var ama siz iki gün gelmesine bile tahammül edemiyorsunuz onun doğurur besleDigi çocuğu sizin kocanız yaptığınız çooook ayıp hiç doğru bulmadim yaptığınızı ne var sanki kadın iki gün oğluna misafirlere gelseMerhaba hanımlar. Hemen ön bilgi verip sorunuma geçeyim.
Çok geçmiş olsun. Umarım kolaylıkla atlatırsınız sıkıntılarınızıteşekkür ediyorum.beyinde birşey çıkmadı ama kan da problem var.şiddetli baş ağrıları ve kanda lokosit miktarında düşüş var.araştırmalar çok yönlü devam ediyor.hastaneler de geçiyor ,şu sıralar vaktim.haliyle sinirlerim yıprandı.psikayatr tedavisi de başlandı bu arada.
şu aşamada,henüz eşim ,ben ve çok yakın arkadaşım dışında kimse birşey bilmiyor.çocuklara birşey söylemedik,üzülmesinler diye.burası sanal ortam diye açıkladım.yoksa,kimse üzülmesin diye sıka sıka bu hale geldim zaten.
Çok geçmiş olsun. Umarım kolaylıkla atlatırsınız sıkıntılarınızı
+++++++111111111111111111111111111111111111111111. Bakacaksa oğlu baksın işten izin alıp. Yemeğini o yapsın, banyosunu o yaptırsın, nazını kaprisini o çeksin. Allah aşkına kaç tane damat kp bakıyor? Sevapsa onlara da sevap. Bir tek gelinlere mi sevap? Şu var; eğer konu sahibinin kocası konu sahibinin babasına gık demeden bakacak karaktere sahipse konu sahibi adamın annesini tabii ki alıp bakmalı ama aksi halde hiçbir mecburiyeti yok. Yapılacak şey bakıcı tutup bakıcıyı kontrol etmek. Daha önce de yazdım hasta bakmak herkesin kaldırabileceği bir sorumluluk değil. Konu sahibi tabii ki kendi annesine bakacak. Kv anne kadar fedakarlık yapmış mıdır? Hiç sanmıyorum. Yarın öbür gün Allah korusun konu sahibi rahatsızlansa kv kadar üzülecek mi? En fazla oğlum aç kalıyor diye üzülür. Öyle bir durumda konu sahibine kv değil annesi babası kardeşi destek çıkacak tabii ki. Olmadı o da parasıyla bakıcı tutacak kendine. Burada bir tek şöyle bir ayrıntı var; eğer kv gerçekten konu sahibini kızı yerine koyduysa, her sorununda, probleminde yanında olduysa, maddi manevi karşılıksız yardım ettiyse o zaman işin rengi değişir. O zaman konu sahibinin yaptığı vicdansızlık olur. Erkekleri anaları doğuruyor; bakıyor; büyütüyor ama kız anneleri zaten nehirden tutuyor çocuğu.Ağzınıza sağlık.Konunun başından beri bu söylediklerinizi anlatıyor ve soruyorum.Ama kimse bu noktaya değinmiyor, hastanedeyken birkaç kolundan tutup kaldırmayı bile bu bakımla aynı tutabiliyorlar, hayret ediyorum inanın, kadın daima bakıcı konumunda ve kadınlar kendileri bile sorgulamıyorlar bunu.Kaldı ki hasta bakmak kolay bir şey değil, kişinin hayatının büyük bir bölümünü vermesi lazım bunun için.Kızı bakmak zorunda olduğu kadar oğlu da bakmak zorunda diyorlar, tamam da oğlu bakmıyor ki, oğlunun karısı bakıyor.Sonrada eee kocanın hiç mi hatrı yok, senin kocanı doğurup büyütmüş sana koca yapmış bir kadın o filan diyorlar ya işte o noktada iyice sinirlerim bozuluyor, hayır bu nasıl bir bakışaçısıdır.kadının annesi için hiç böyle bir cümle kurulduğunu duymadım.Erkekler altından sanki.
Bide emrivaki yapıp gelmek istemesi ayrı bir dert benim kızım hemşire olacak geline böyle bişey diyeceğim.... Allah akıl fikir versin bu kvlere+++++++111111111111111111111111111111111111111111. Bakacaksa oğlu baksın işten izin alıp. Yemeğini o yapsın, banyosunu o yaptırsın, nazını kaprisini o çeksin. Allah aşkına kaç tane damat kp bakıyor? Sevapsa onlara da sevap. Bir tek gelinlere mi sevap? Şu var; eğer konu sahibinin kocası konu sahibinin babasına gık demeden bakacak karaktere sahipse konu sahibi adamın annesini tabii ki alıp bakmalı ama aksi halde hiçbir mecburiyeti yok. Yapılacak şey bakıcı tutup bakıcıyı kontrol etmek. Daha önce de yazdım hasta bakmak herkesin kaldırabileceği bir sorumluluk değil. Konu sahibi tabii ki kendi annesine bakacak. Kv anne kadar fedakarlık yapmış mıdır? Hiç sanmıyorum. Yarın öbür gün Allah korusun konu sahibi rahatsızlansa kv kadar üzülecek mi? En fazla oğlum aç kalıyor diye üzülür. Öyle bir durumda konu sahibine kv değil annesi babası kardeşi destek çıkacak tabii ki. Olmadı o da parasıyla bakıcı tutacak kendine. Burada bir tek şöyle bir ayrıntı var; eğer kv gerçekten konu sahibini kızı yerine koyduysa, her sorununda, probleminde yanında olduysa, maddi manevi karşılıksız yardım ettiyse o zaman işin rengi değişir. O zaman konu sahibinin yaptığı vicdansızlık olur. Erkekleri anaları doğuruyor; bakıyor; büyütüyor ama kız anneleri zaten nehirden tutuyor çocuğu.Konu sahibi kimseye bakmak zorunda değil. Bu işler gönülsüz yapılacak işler değil. Gönlünden geçiyorsa yap konu sahibi. Yoksa hem sana hem kvye hem de kocana işkence olacak.
Bide emrivaki yapıp gelmek istemesi ayrı bir dert benim kızım hemşire olacak geline böyle bişey diyeceğim.... Allah akıl fikir versin bu kvlere
Evet hemşire şimdi başka bir bölümde çalışıyormuş ama eskiden ameliyat hemşiresiymiş öyle okudumGörümce hemşire miymiş birde???????Şok üstüne şok
Ben o bölümü kaçırmışım. Kv nin yaptığı bana biraz gösteriş gibi geldi. Kızım hemşire amaaaa oğlum karısına söz geçiriyor; bir lafımla evlerinde kaldım demek istiyor gibi. Hele gene kızı hemşireyse... Benim hemşire kızım olacak niye sağlıktan anlamayan geline gideyim ki?Evet hemşire şimdi başka bir bölümde çalışıyormuş ama eskiden ameliyat hemşiresiymiş öyle okudum
Yazdığınız bir şeye ekleme yapmak isterim. Benim arkadaşım yatak döşek hasta yatarken kv bir tencere yemekle gelip oğlum aç kalmasın dedi. Ben şahit oldum.+++++++111111111111111111111111111111111111111111. Bakacaksa oğlu baksın işten izin alıp. Yemeğini o yapsın, banyosunu o yaptırsın, nazını kaprisini o çeksin. Allah aşkına kaç tane damat kp bakıyor? Sevapsa onlara da sevap. Bir tek gelinlere mi sevap? Şu var; eğer konu sahibinin kocası konu sahibinin babasına gık demeden bakacak karaktere sahipse konu sahibi adamın annesini tabii ki alıp bakmalı ama aksi halde hiçbir mecburiyeti yok. Yapılacak şey bakıcı tutup bakıcıyı kontrol etmek. Daha önce de yazdım hasta bakmak herkesin kaldırabileceği bir sorumluluk değil. Konu sahibi tabii ki kendi annesine bakacak. Kv anne kadar fedakarlık yapmış mıdır? Hiç sanmıyorum. Yarın öbür gün Allah korusun konu sahibi rahatsızlansa kv kadar üzülecek mi? En fazla oğlum aç kalıyor diye üzülür. Öyle bir durumda konu sahibine kv değil annesi babası kardeşi destek çıkacak tabii ki. Olmadı o da parasıyla bakıcı tutacak kendine. Burada bir tek şöyle bir ayrıntı var; eğer kv gerçekten konu sahibini kızı yerine koyduysa, her sorununda, probleminde yanında olduysa, maddi manevi karşılıksız yardım ettiyse o zaman işin rengi değişir. O zaman konu sahibinin yaptığı vicdansızlık olur. Erkekleri anaları doğuruyor; bakıyor; büyütüyor ama kız anneleri zaten nehirden tutuyor çocuğu.Konu sahibi kimseye bakmak zorunda değil. Bu işler gönülsüz yapılacak işler değil. Gönlünden geçiyorsa yap konu sahibi. Yoksa hem sana hem kvye hem de kocana işkence olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?