- 8 Şubat 2017
- 222
- 109
- 103
- 44
ben de dogumun ertesi gunu kalbimden rahatsizlandim.nabzim 2.5 saat boyunca 185 attu.kv hastaneye geldi oglumu niye uzuyorsun dedi :)Şüphesiz bilerek yaptı. Bazı erkek annelerinin zihnine perde iniyor. Düşünemiyorlar blokeler malesef.
Ben doğumdan hemen sonra bir konuyla ilgili küçük çapta bir kriz geçirirken kv eşime dönüp oğlum sen sakın üzülme demişti. Nice zaman sonrada ekleme yaptı ben fenalık geçirirken kendine birşey olur diye de korkmuş.
Annemi kaybettikten bir ay sonra arkadaşım kanser teşhisi ile hastaneye yattı. O adar saldırgan bir kanser turuydu ki tedaviye baslayamadilar bile. Arkadaşımın eşi ve iki küçük çocuğundan başka kimsesi yoktu. Tüm acıma rağmen ona baktım. Daha doğrusu baktık. Hiç bir akrabalık bağı olmayan 3_4 arkadaş sırayla gece gündüz vefat edene kadar baktik. Bilinç yarı kapalıydı. Agdasından vücut temizliğine kadar her şeyi yaptık.görümce bakamam falan dememiş.konu sahibinden hiç öyle bir yorum okumadım.buradaki,üyelerden bazıları,kayınvalidenin klozet isteğini nasıl olduysa,oraya bağladılar.
54 yaşındayım.geçenlerde,beynimle ilgili bir sorun çıktı.malum ,araştırmalar,yapılırken,(tümör şüphesi vardı)tek düşündüğüm şey.ameliyat falan olursam,bana kim bakar,gelinim,ne düşünür.bana birşey olursa,anneme ve babama ne olur,onlara kim bakardı.hep derler ya büyükler,"allah yatırıp,kapılara baktırmasın"hep böyle dua ederim.
vicdan sahibi olmak başka birşey.kimse,kayınvalidesinin kulu kölesi,hizmetçi olsun denmiyor.alt tarafı,hasta bir insana bakılacak.komşu bile bakar,bir tas çorba kaynatır.burada ki gelin kayınvalide konuları bana çok şey öğretti.şimdiden yaşarsam,yaşlılığımı planlamaya başladım.
benim kayınvalidem 57 yaşında aniden vefat etti.eşimin yaşadığı acıyı yıllar geçsede unutamam.keşke,yaşasaydı,hasta olsaydı.sırtımda taşısaydım der,hep.allah evladın hayırlısını versin.evladınız hayırlı olursa,eşi de ona göre hürmet ediyor size.aksi takdir de,evladın saygı duymuyorsa,gelin ne yapsın.konu sahibinden çok,oğlunun düşüncesi ilgilendiriyor beni. oğlu da,eşine hak vermiş.söylenecek söz yok o zaman.
Artık hiç şaşırmıyorumben de dogumun ertesi gunu kalbimden rahatsizlandim.nabzim 2.5 saat boyunca 185 attu.kv hastaneye geldi oglumu niye uzuyorsun dedi :)
Allah sizede bakanlar bulunsun vayy be dedirttinAnnemi kaybettikten bir ay sonra arkadaşım kanser teşhisi ile hastaneye yattı. O adar saldırgan bir kanser turuydu ki tedaviye baslayamadilar bile. Arkadaşımın eşi ve iki küçük çocuğundan başka kimsesi yoktu. Tüm acıma rağmen ona baktım. Daha doğrusu baktık. Hiç bir akrabalık bağı olmayan 3_4 arkadaş sırayla gece gündüz vefat edene kadar baktik. Bilinç yarı kapalıydı. Agdasından vücut temizliğine kadar her şeyi yaptık.
Şimdi tüm bunları okuyunca şaşırıyorum.
Son durum nedir pekiBen artık birşey yazmak açıklamak istemiyorum. Sadece ameliyattan sonra son durumu yazacağım merak edenler için.
Ben de öyle hissettim nedense.Bu konu zeynepguven olayına dönecek gibime geliyor.
Annemi kaybettikten bir ay sonra arkadaşım kanser teşhisi ile hastaneye yattı. O adar saldırgan bir kanser turuydu ki tedaviye baslayamadilar bile. Arkadaşımın eşi ve iki küçük çocuğundan başka kimsesi yoktu. Tüm acıma rağmen ona baktım. Daha doğrusu baktık. Hiç bir akrabalık bağı olmayan 3_4 arkadaş sırayla gece gündüz vefat edene kadar baktik. Bilinç yarı kapalıydı. Agdasından vücut temizliğine kadar her şeyi yaptık.
Şimdi tüm bunları okuyunca şaşırıyorum.
Arkadaslar kv grip olmusda ona bakicak zannediyorlarKonu sahibi zaten eşiyle konuşmuş. Bebeğiyle ilgilenemeyecek. Bunun için bakıcı tutup annenin evine klozet yaptırıp (sadece klozet için geleceğini söylemiş çünkü) arada bir de gitmeyi teklif etmiş. Kadının evi var annesi kocası ve hemşire kızı var. Evdekilerin umursamadığını kendisinin aranmadan gelinin evine gitmesine karar verildiği için sinirlenmiş. Detayları okumadan tü tü tarzında yorumlar vicdansızlıkla suçlayanlar o kadar garip ki. Açık kalp ameliyatı benim büyükannem oldu. Beş ay evde yattı. Aynı şekilde kilolu ve şeker hastasıydı yemesi içmesi özel ilgisi özel banyosu herşeyiyle ilgilendik kalabalıktık. Erkek çalışırken nasıl izin alacak. Bunun yanında bebeği huysuz bir kadın bunları nasıl yapacak. Mantık biraz. Ben bu yönde tavsiyede bulunurken bana bile vicdansız diyen çıktı. Hasta bakmak çorba pişirip yatırmaktan geçmiyor. Okuyarak sağlıklı yapıcı ve konuya yardımcı yorumlar yazmak gerekli bence.
Beni de tğmörun oldugu yer sebebıyle( yurume yetımı kaybedıcektım) acıl anelıyata aldılar. Kv amelıyat sınrası ben yarı narkozluyken " cabuk kalk ıkıncıyı alıcaz" ve " şimdi Amanımıydı ramazanda yemeksız kaldı oglum" dedi.Artık hiç şaşırmıyorum
Bir türlü anlatamadık burada vicdansızlıkla itham eden arkadaşlara... ben sadece tek bi konuya takıldım görümceniz yeterli ilgiyi göstermediğini düşünüyorum anne kız ilişkisi çok farklı yeterince izin alamayabilir ama illaki bir süre alabilirdi bu teklif bile edilmemiş gerçi hiç bişey danışılmamış size ya neyse... annem gizli kalp krizi geçirmiş, geçirmiş diyorum çünkü kendisi bile farketmemiş daha sonra ortaya çıktı öğrendiğimde üzerinden baya geçmişti bana söylememiş bile... nasıl gittim yanına inan hatırlamıyorum(farklı şehirlerdeyiz) orda aldım soluğu... izin olayı bana saçma geldi yinede herşeyin yolunda olmadına sevindimKv ise şuan bende :) Ameliyatı ertelenmiş bir üç sene. Bize geldi hastaneden çıkınca. Enfeksiyon çıkmış. Ameliyat yerine başka bir işlem yapılacakmış. Ve sonrasında bizde kalacak çünkü bakımı ameliyat gibi zor birşey değil.
Evet ben hiçbir mesajımda görümcem ilgisiz demedim. Bilakis oldukça ilgili ama malum iş. O kadar izin alamaz. Eşim ise hiç alamaz.
Kv'yi de severim yani bir sorunumuz yok. İyi biridir. Beni sever.Ufak tefek şeyleri görmem ben. Aslında konumda duygusal şeyler yazmak istememiştim.
Benim tüm paniğimin sebebi benim fikrimin alınmaması, bilgim olmadan emrivaki yapılması, benim eşim ve görümcem olmadan bu kadar büyük bir sorumluluğu alamayacak olmam, şartlarımın uygun olmaması, klozet var mantığı ile üç gün diye gelinip aylarca kalkamayacağını bilmem, paniklemem, neden ben demem, ayrıca evi de olması falan filan.
Eşim de sorumsuz değil. Çünkü kv'yi duygusallık değil iyi bakım, iyi şartlar, profesyonelce bakım iyileştirecekti. Çünkü buradan hastanın günde dedalarca yürütülmesi gerektiğini ve kaldırış şeklinin bile çok önemli olduğunu öğrendim.
bu msjin neyini begendi 12 kisi aceba ? ne garip bir sey evimde olurse diye korkardim... cok tuhaf..2-3 günse ses etmezdim. Eşinizin annesi, çocuğun babannesi sonuçta. Gelsin kalsın ne olacak.
Lakin haklısınız şeker astım kalp yazmışsınız, evimde ölür mü acaba diye korkardım.
Bu zeynepgüven olayı palavereydi değil mi?Bu konu zeynepguven olayına dönecek gibime geliyor.
biz de durumu ağır sanmıştık.Kv ise şuan bende :) Ameliyatı ertelenmiş bir üç sene. Bize geldi hastaneden çıkınca. Enfeksiyon çıkmış. Ameliyat yerine başka bir işlem yapılacakmış. Ve sonrasında bizde kalacak çünkü bakımı ameliyat gibi zor birşey değil.
Evet ben hiçbir mesajımda görümcem ilgisiz demedim. Bilakis oldukça ilgili ama malum iş. O kadar izin alamaz. Eşim ise hiç alamaz.
Kv'yi de severim yani bir sorunumuz yok. İyi biridir. Beni sever.Ufak tefek şeyleri görmem ben. Aslında konumda duygusal şeyler yazmak istememiştim.
Benim tüm paniğimin sebebi benim fikrimin alınmaması, bilgim olmadan emrivaki yapılması, benim eşim ve görümcem olmadan bu kadar büyük bir sorumluluğu alamayacak olmam, şartlarımın uygun olmaması, klozet var mantığı ile üç gün diye gelinip aylarca kalkamayacağını bilmem, paniklemem, neden ben demem, ayrıca evi de olması falan filan.
Eşim de sorumsuz değil. Çünkü kv'yi duygusallık değil iyi bakım, iyi şartlar, profesyonelce bakım iyileştirecekti. Çünkü buradan hastanın günde dedalarca yürütülmesi gerektiğini ve kaldırış şeklinin bile çok önemli olduğunu öğrendim.
Bu zeynepgüven olayı palavereydi değil mi?
Kazen ortaya çıkardı ya.Başka üyelikle de konu açmış,sahteydi konuları.o konuda çeşitli söylentiler var
bence konu ve kadın gerçekti yani yaşadıkları gerçekti tıpkı bu konu sahibi gibi.ancak konusu ilgi gördükçe zeynep de daha da ilgi görebilmek için yalan dolan kattı.konu da patladı.bu konu ise normal ilerliyor şu an.
ve bence mügehatun da öyle.daha önce konusunda da demiştim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?