Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

ya çok ciddiyim AOK rabbim düşürmesin kimsenin eline.. ne evimde kimsenin çöpünü isterim ne de ben bir çöpümü birinin evine bırakırım hele gelin.. ama bu kadarı da insafsızlık artık yahu, hepi topu 1 hafta diyelim en en en fazla.. ayıp artık..
biz de uyuşma falan da oluyor görme kaybının yanında ya en büyük korkum o.. allah evimizi eksik etmesin kızım, sıkıntılı yoksa..

InsAllah siz ileride sizin gibi bir gelin ile karsilasmazsiniz. Kendi anneniz olsa da ayni seyi dusunur muydunuz?
Kendi annemize niye ayni seyi dusunucez kv kendi kizi gibi gorurmu gelini benim kv gormuyo ust katimda oturuyor lohusayken bakima ihtiyacim varken beni birakip kizinin yanina keyfi gezmeye gitti cocugum cok sıkıntili buyuyor annem evini birakip gelip bende kaliyor yardim icin annem varken sevgili kv zahmet edip bi kat assagi inip 2 dk torun seviyor gostermelik annem gidince 3-4 gun kapimi calmadigi oluyor bu kadin zorda olunca nasil benden yardim bekler ve ben buyuk konusmayim ama esimede soyledim hasta falan olursa sakin benden yardim beklemesin

Empati kurun sizin anneniz olsa esiniz boyle dusunse?

Tüm sevginizi ve ilginizi kızınıza verdiniz sanırım başkasına kalmamış. Hadi bebeğiniz 6 aylık olur 8 aylık olur hadi 1 yaşında olur anlarım ama 2.5 yaşında bebeği sanki ikiz 3 aylık bebek muamelesi yapmayın bence 2 gün olmaz 1 hafta idare edin ne olacak yemek mi yetiştiremiyorsunuz 1 çorba yapım yeter laf mı söylüyorlar çok biliyorsan gelip de yardım etseydiniz dersiniz yarın öbürgün damadınız da sizi istemezse siz ne yapacaksınız

Ben öyle altın falan da çok görmedim hatta geçen kv kaynima ev aldığını söyledi bozuldum mu evet yalan söyleyemem ama bu durum kv nin başına gelse evi kime aldıysa o baksın diyemem, babamı kaybedince delirecek gibi olmuştum eşimin de o olasılıkla karşı karşıya olduğu bir durumda ince hesaplara giremezdim

Ha çok mu hamaratım çok mu becerikliyim hayır, az dışardan az evden az annemden yemek gelirdi eşim de yardım ederdi, kv nin kardeşleri var onlara da söylerdim karnımdan konusmazdim

Öyleyse anne ben sana geleyim,sende kalalım kendi yatağında yatar, daha rahat edersin de. Ben sana gelip bakarım dersen,kimsenin kalbi kırılmamış olur..
onlarda klozet yokmuş o yüzden gelin de kalmak istiyor kv
Öf acilen kız çocuk doğurmak lazım gelinlerin bu yazdıkları ruhumu karartıyor cidden de. Kimse kimseye yardım etmek istemiyor zor günde yanımda olmayan hiçbir zaman yanımda olmasın valla.

neden oğlunuz hastalık durumunda sizinle ilgilenecek kabiliyete sahip değil mi? oğlunuz da ilgilenebilir, kıza ihtiyaç yok zira bakım kadın görevi değil

çok basitinden söyleyeyim, k.validem 3 kere ameliyat oldu.. eşimle ben kaldık yanında ve k.validemin her 2 lafından biri ofişim iyi ki buradasın dedi.. en basitinden kadına ped verilecek ya da saçları taranacak, üstü değiştirilecek, iç çamaşırı düzeltilecek yani bir kadının elinin değmesi gereken ihtiyaçları olacak.. bir erkeğin "olsa da olur olmasa da" diyeceği bir çok şeyi "olmalı" diye ben hallettim.. bugün (allah korusun) bir sıkıntısı olsa beni arıyor çünkü ben anlıyorum.. bu görev değil, ben görev olarak yapmadım o benim ailem.. tabi ki oğlu da ilgilenebilir, mesela gidip 1 ay annesiyle kalabilir peki konu sahibi bunu onaylar mı? hiç sanmıyorum.. ben hayatın destekle yürüdüğüne inananlardanım, o senin görevin- bu benim görevim dendiğinde sürünüyor işte..

evet son konumda ben ne yazılırsa yazılsın fikrim değişmedi
ama şöle birşey var anlatayım ve hatta ban yedim adamına göre
şimdi dedik ya konu da ne anlatılıyorsa ona göre yorum yapıyoruz öncesini sonrasını bilmoyoruz diye...
benim o konuma ben oldugu gibi yazdım
scarlet adında biri bana işte sen ne kadar kötüsün sen iğrencsin iğreniyorum senden yazdı
bunları yazıdığı için ban falan yemedi

sonra aradan günler geçti başka bir üye kaynanam görümcem bize geldi kaynanama klozet bozuk kullanma dedıgımız halde kullandı ev koktu, gorumcem makyaj malzemelerımı kullandı falan bir sürü sorunlar olan bir konu actı
baktım scarlet buna yazmış ama nasıl , işte klozeti kullanma dediğim halde kullanan o kaynana gerizekalıdır, evinden kov , evine alma,

ama bana sen iğrençsin iğreniyorum senin gibi insanlardan işte benim hastam olsa gerekirse piskolojik desteğimi de alırım bakarım altını temizlerim falan yazmıstı bana

sonra ben bu yazısını görünce dayanamadım yazdım
bunları sen mi yazıyorsun burda kaynanaya gerizekalı , evinden kov , evine alma yazdın benim konumda yaşlılar iyidir hasta bakmak sevaptır diye atıp tuttun yazdın dedim , valla anlayamadım dakkasında banlandım bunları yazdım dıye
ee sen başta anlatmadın ben nerden bileyim senin kaynananla sorunun oldugunu diyor :)
şimdi ben o konumda hata yapmışım
kaynanam şöööle kötüdür böööle kötüdür bunları bunları yaşattı bana
kadın yüzünden piskolojim bozuldu ilaçlar kullandım
şimdi bile kadın telefonda arayınca ekranda ismini görünce çarpıntım tutuyor falan diye konunun başında belirtip
ondan sonra yazsaymışım o zaman haklı olacakmışım
yani
burada iyi kayınvaldeye bakılmalı altı temizlenmeli ama kötü kayınvaldeye bakmamalı sokağa atmalı
bu konular çoook tartışmalı

benim de dedem alzheimer hastasıydı 5 ay kaldı annemde, 2 ay babam izin aldı (tabi yemekti yataktı üst baştı yine annem yaptı babam izin alıp bakmaya kaldığında bile) sonra sıra diğer kardeşlere geldi ve dedemi bakımevine yatırdılar. kızı ve diğer oğlu. kız yapayım diye de düşünmeyin, kızın da garantisi yok. insan alt temizliği öyle kolay bir iş değil. Allah hepimize sağlık sıhhat afiyet versin, kimseye muhtaç etmesin. sizde yine bir ihtimal bakacak oğul var bende o da yok , yaşlılıkta kendime güzel bir bakımevi seçerim artık

Dipnot: dedem bakımevine yattıktan sonra birkaç ay sonra vefat etti

Son düzenleme:
neden oğlunuz hastalık durumunda sizinle ilgilenecek kabiliyete sahip değil mi? oğlunuz da ilgilenebilir, kıza ihtiyaç yok zira bakım kadın görevi değil

Yok ben gelin seviyorum. Vurucam kırbacı vurucam kırbacı

office benim yerime cevap vermiş aynı fikirdeyim.

Ben kayınvalideye değil de çocuğa takıldım. Benim de 2 yaşında kızım var. İlk doğduğu günden itibaren yatağında yatıyor. 5.5 aylık olunca da odasına koydum yatağını. Kocamı da hiç salona atmadım çocuğum için. Konu sahibi @Lakito çocuk artık bağımsız bir birey olsun. Hatta yarım gün kreşe falan gidip sosyalleşsin. Kayınvalidene bakarsın bakmazsın o sana kalmış da çocuğun için bir şeyler yap artık...

ayy o konuda çok doluyum ben, babaannem şu an yatalak sürüyle halam ve babamdan sadece 1 halam bir babam bakıyor, diğer kızların mabadının umuru değil.. dediğin gibi alt değiştirmek, onun bağırmalarını kontrol etmek hiiiiiiç kolay değil allahım kimseye vermesin. ama babaannem keşke 3 oğlum daha olsaydı modunda ben geçen gün dedim eşime kendimize bakım evi bulalım gelin tribi çekemem ağzına çakarım iki tane diye

Bende 2 oğul var, eğer eşim ölür de kendime bakamaz durumda olursam bakımevi güzel seçenek diye düşünüyorum. Maddi olarak karşılayabilirsem pek düşünmem. İnsan her yaşta yaşıtları ile olmak ister diye düşünüyorum. Evlatlar da eşek değillerse arada bir ziyarete gelsinler.
Neyse konu dışı oldu...

Ayıp ediyorsunuz bence... Kendi anneniz bu ameliyatı geçirse ve evinde tuvaleti olmasa? Evet 2-3 günde toparlaması imkansız bunu kabul ediyorum, emrivaki gibi olmuş bu konuda da haklısınız ama bence siz teklif etmeliydiniz... görümceniz gelir destek olur zaten çalışmıyorsunuz. Kızınız artık çok çok küçük değil, bir kaç hafta idare edebilirsiniz. Allah rızası için insanlar tanımadığı insanlara bakıyor...

Kızın senden ayri uyuyamiyor ama sen de kocandan ayri uyuyorsun yapmayin yahu böyle seyler,ayri uyumaya alistirman gereken kızın kocan degil.
Kayinvalideye gelince,ameliyattan sonraki 2-3 günü sende gecirip gidecektir belki de dedigi gibi.öncelikle 2-3 sabretmeye bak,ki ameliyatli bir insanda evinden baska yerde en fazla 3 gün kalabilir,sonra kendi yatagini ister.ayrica siz kendi yataginizi vermek zorunda degilsiniz,yatak odasi size ozel bir yer kim olursa olsun yataginizi paylasmak zorunda degilsiniz.kayinvalidenizde kanepede yatabilir,kanepe rahatsiz bir yerdir diye birsey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…