- 26 Eylül 2011
- 1.213
- 2.537
- 333
Ya işte ele güne karşı mahçup olmayalım olayına girilmese hiç ne kadar da eğlenceli oluyor herşey. En basiti davetiyenin tanesi 5 lira olanı vardı ,50 kuruş olanı da. Ve 5 lira olanın üzerine kocaman iğrenç bir taş yapıştırmışlar zevksiz mi zevksiz birşey. Ben 50 kuruşluk olana aşık oldum resmen. 5 lira olana da kim seçer bunu be diye baktım , 1 hafta sonra bir akrabanın düğün davetiyesi o şekilde geldiDüğün bizim toplumumuzda maalesef ki en berbat şekilde organize edilen ve amacının tamamen dışında gelişen bir olay.
Ele güne karşı,mantığıyla yapılmış bir olay.
Ev için vs anlarım da sırf düğün için kredi çeken var yahu
Ailesinin biraz katkısı olacak. O yüzden dedi sanırım.Düğünü aile mi yapacak? Öyleyse masraf azalsın diye düşünüyor olabilir. Düğün de abartıya kaçmadan yapılınca öyle aman aman masraflı bir iş değil. Yemekli olmaz düğün gayet nikah fiyatına gelir mesele bütçe ise. Ben açık havada nikah istiyordum , düğünlerden hiç hazetmezdim ayarlayamadık benim istediğim şekilde. Düğünden daha masraflı oluyordu çünkü. Düğün olsun yemekli olmasın diye karar verdik. Hiç içimde kalmadı benim, içimde kalacak bir insan değilim düğün nikah vs işlerin. Ama bize kimse karışmadı , eşimle fikrimiz böyle oldu. Birinin karışması sinir bozucu olan. Kv sana niye söylüyor ki bu fikrini? Oğluna söylesin madem tatlı tatlı.
Eve her zaman harcarız ama düğünü her zaman yapamayız diyebilirsiniz, siz nişanlınızla nasıl istiyorsanız öyle yapın , anne baba, kv kp hiçbirini (eğer maddi yardımları olmayacaksa ) karıştırmayın. Bakalım hayırlısı , hele bir vakit yaklaşsın bakarız tarzı cevaplar verin , sonra da biz böyle istedik dersiniz.
"Eve çok eşya almayın. Abinler heves etti aldı şimdi koyacak yer yok, boşa masraf" dedi.İyi de oğlu adına karar vermemiş ki sadece fikir belirtmiş. Büyük ihtimalle ilk oğlu evlenirken düğüne yapılan masrafın gereksizliğini gördü, sizin akıllıca davranmanızı istiyor. Ne var yani bunda? Yok benim içimde kalır diyorsanız yine yapın düğününüzü, sadece fikir belirtmiş sonuçta kv'niz.
:) Teşekkür ederim.Kadın, "benim fikrim" demiş.
Kapıların arkasında gizlice oğluna söylememiş, samimi bir şekilde ortada konuşmuş.
"Bana verin parayı" da dememiş, "evinize harcarsınız" demiş.
3 kez söylediyse, net cevap alamadığından, bunu da seçenek olarak değerlendirebileceğinizi sandığındandır muhtemelen.
O zaman siz de "o zaman şunu niye söyle yaptın" diye, esas konuya cevap olmayan şeyler söylemeyin.
Net cevap verin, esas konuyu havada bırakmayın. Sakin kibar ama kesin bir şekide, "düğün yapacağız" deyin, kapansın konu.
Tamamen kişisel kanaatim, kadın haklı. Kendi evladım bugün evlenecek olsa, bire bir aynı şeyi ben de tavsiye ederim.
Kız annesiyim.
Şimdiden mutluluklar dilerim :)
Bu konuda da haklı alınıp da kullanılmayan öyle çok şey oluyo ki.."Eve çok eşya almayın. Abinler heves etti aldı şimdi koyacak yer yok, boşa masraf" dedi.
Bu dediklerine alınmadım mesela.
Kızın ailesi hiçbir şey demiyor.Kadın size dayatmamış illa böyle yapın diye. Fikir de mi veremiycek bu oğlan anaları bilmiyorum.. buluttan nem kapıyosunuz hemen.. düzgünce annecim biz böyle düşünmüyoruz diyebilirsiniz.. eğer 2.veya 3.ye tekrarlarsa bu konudaki fikrimi söylemiştim ısrar etmeyin dersiniz olur biter.. hayır ortada bi şey yok yani.. kızın annesi her olayın içinde ama oğlan annesi gık demiycek yok böyle bi dünya
Haklı evet alınmadım ona mesala.Bu konuda da haklı alınıp da kullanılmayan öyle çok şey oluyo ki..
Bi oğlan annesi olarak dut yemiş bülbül gibi köşeme sinmem gerekiyo galiba.. ya da öleyim ben gelinin kafası rahat olsun :))
Kız annesi mevzusunu genel anlamda söyledim.. hani kendi annelerinden alınmayıp kv nin her söylediğine gücenen gelinler var ya..Kızın ailesi hiçbir şey demiyor.
Düğün yapıp veya yapmayın gibi! Bize bırakıyorlar. Nasıl mutlu olacaksanız diyor kızın annesi.
Kv mi de severim o da 2.annem. Nedense kv'nin "düğün yapmayın" fikrine rahatsız oluyormuş insan.
Düğün bitince benim evime inip elimi öpüp kendi evinize geçin demeyi biliyor :))Cok mantikli biri bence. Sirf elalem dugun yapti desin diye ugrasmiyor, sizin faydaniza olan bir sey soyluyor. Hem sadece fikrini belirtmis, ila bu sekilde olacak demiyor ki.
Takılıyorum.Kız annesi mevzusunu genel anlamda söyledim.. hani kendi annelerinden alınmayıp kv nin her söylediğine gücenen gelinler var ya..
Net cevaplar vererek mevzuyu kapatabilirsiniz.. içinize atıp rahatsızlıklarınızı konuşmazsanız bu ilişki sevgisiz hatta nefret boyutuna varan noktalara gelir.. konuşunca laftan anlıycak bi kadına benziyo.. kendinizi doğru ifade etmeniz yeterli olacaktır
Sizin önceki konularınızı da hatırlıyorum. Kendi kendinizi nişanlınızın yakın ailesine karşı birer birer dolduruyorsunuz şimdiden. Bu kimseye değil, sadece size ve evliliğinize zarar verecek emin olun. Eşinizin kardeş tarafıyla arayı bozdunuz bile. Şimdi annesinin sıradan lafları dert oldu. Siz sanıyor musunuz ki bu işin sonu huzurlu bir evlilik olacak? Bence bu evliliği iyice bir düşünün. Kadının dedikleri ele avuca gelir meseleler değil, sorun ettiğiniz şeyler sizin sorun odaklı olmanızdan kaynaklanıyor. Böyle giderse sakat bir evliliğe adım atacaksınız, ona göre ölçün tartın davranışlarınızı.Düğün bitince benim evime inip elimi öpüp kendi evinize geçin demeyi biliyor :))
Yine elaleme eve gelin geldi mantığı bu!
Bence gerçek düşüncesi şu: ilk oğlunda yorulmuş. Kız evine git gel... Ki aynı şehirdeler.
Doğru diyorsunuz. Teşekkür ederim. Sorun etmemeliyim her şeyi. Farkında olmadan dolduruyorum sanırım kendimi.Sizin önceki konularınızı da hatırlıyorum. Kendi kendinizi nişanlınızın yakın ailesine karşı birer birer dolduruyorsunuz şimdiden. Bu kimseye değil, sadece size ve evliliğinize zarar verecek emin olun. Eşinizin kardeş tarafıyla arayı bozdunuz bile. Şimdi annesinin sıradan lafları dert oldu. Siz sanıyor musunuz ki bu işin sonu huzurlu bir evlilik olacak? Bence bu evliliği iyice bir düşünün. Kadının dedikleri ele avuca gelir meseleler değil, sorun ettiğiniz şeyler sizin sorun odaklı olmanızdan kaynaklanıyor. Böyle giderse sakat bir evliliğe adım atacaksınız, ona göre ölçün tartın davranışlarınızı.
Eminim abisine sorsak, o da tüm bunların kaynağı diye sizi gösterir, çünkü sorunlar zincirinin en başında payınız var. Daha ilk günden yüzgöz oldunuz bile.Doğru diyorsunuz. Teşekkür ederim. Sorun etmemeliyim her şeyi. Farkında olmadan dolduruyorum sanırım kendimi.
Ama bu kardeş mevzusunu kabullenemem lütfen! Abisi eşine uyup küstü kardeşi ile. Uzun süre konuşmaz abisi. Herkesin keyfi bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?