Kv'nin Fikri...

İyi de oğlu adına karar vermemiş ki sadece fikir belirtmiş. Büyük ihtimalle ilk oğlu evlenirken düğüne yapılan masrafın gereksizliğini gördü, sizin akıllıca davranmanızı istiyor. Ne var yani bunda? Yok benim içimde kalır diyorsanız yine yapın düğününüzü, sadece fikir belirtmiş sonuçta kv'niz.

Düğünü aile mi yapacak? Öyleyse masraf azalsın diye düşünüyor olabilir. Düğün de abartıya kaçmadan yapılınca öyle aman aman masraflı bir iş değil. Yemekli olmaz düğün gayet nikah fiyatına gelir mesele bütçe ise. Ben açık havada nikah istiyordum , düğünlerden hiç hazetmezdim ayarlayamadık benim istediğim şekilde. Düğünden daha masraflı oluyordu çünkü. Düğün olsun yemekli olmasın diye karar verdik. Hiç içimde kalmadı benim, içimde kalacak bir insan değilim düğün nikah vs işlerin. Ama bize kimse karışmadı , eşimle fikrimiz böyle oldu. Birinin karışması sinir bozucu olan. Kv sana niye söylüyor ki bu fikrini? Oğluna söylesin madem tatlı tatlı.

Eve her zaman harcarız ama düğünü her zaman yapamayız diyebilirsiniz, siz nişanlınızla nasıl istiyorsanız öyle yapın , anne baba, kv kp hiçbirini (eğer maddi yardımları olmayacaksa ) karıştırmayın. Bakalım hayırlısı , hele bir vakit yaklaşsın bakarız tarzı cevaplar verin , sonra da biz böyle istedik dersiniz.

Ya işte ele güne karşı mahçup olmayalım olayına girilmese hiç ne kadar da eğlenceli oluyor herşey. En basiti davetiyenin tanesi 5 lira olanı vardı ,50 kuruş olanı da. Ve 5 lira olanın üzerine kocaman iğrenç bir taş yapıştırmışlar zevksiz mi zevksiz birşey. Ben 50 kuruşluk olana aşık oldum resmen. 5 lira olana da kim seçer bunu be diye baktım , 1 hafta sonra bir akrabanın düğün davetiyesi o şekilde geldi Zevk meselesi o ayrı ama kaldırılıp çöpe atılacak bir kağıt parçası için masrafı 10 kat arttırmaya ne gerek var? Yada düğün yemeği. Yemekli olsun uzaktan gelen insanlar acıkmış olabilir vs diyordum yakın arkadaşımın düğünü benimkinden 1 ay önceydi , onun düğün yemeğini yiyince milleti zehirlemeye gerek Yok yemeksiz yapalım en iyisi diye düşündüm , 10 kat da ordan uyguna gelmiş oldu Ne bileyim pronovias tan 20 bine gelinlik alacağıma yaşadığım yerde gayet de beğendiğim markasız gelinliği bin liraya kiraladım 20 kat da burdan uyguna geldi derken kredi çektik evet ama elimizde kenara atılan tek kuruş olmadığından çektik , miktar da düşük olunca birkaç ayda toparladık çok şükür. Düğünde yaptık işte

Ailesinin biraz katkısı olacak. O yüzden dedi sanırım.
Ailece otururken söyledi ilk. Daha nişan olmadan.
Sonra bana söyledi.
Niye bana söylüyorsun yani, evet. Kırıcı bence.
Abartıya kaçmadan yemeksiz bir düğün halledeceğiz. Nişanlımda istiyor düğün.
Gidip 10 bin TL'lik salon tutacak halimiz yok.
Kırıcı olmadan cevap veririz.
Hayırlısı.

"Eve çok eşya almayın. Abinler heves etti aldı şimdi koyacak yer yok, boşa masraf" dedi.
Bu dediklerine alınmadım mesela.

Kadın, "benim fikrim" demiş.
Kapıların arkasında gizlice oğluna söylememiş, samimi bir şekilde ortada konuşmuş.
"Bana verin parayı" da dememiş, "evinize harcarsınız" demiş.
3 kez söylediyse, net cevap alamadığından, bunu da seçenek olarak değerlendirebileceğinizi sandığındandır muhtemelen.
O zaman siz de "o zaman şunu niye söyle yaptın" diye, esas konuya cevap olmayan şeyler söylemeyin.
Net cevap verin, esas konuyu havada bırakmayın. Sakin kibar ama kesin bir şekide, "düğün yapacağız" deyin, kapansın konu.

Tamamen kişisel kanaatim, kadın haklı. Kendi evladım bugün evlenecek olsa, bire bir aynı şeyi ben de tavsiye ederim.

Kız annesiyim.

Şimdiden mutluluklar dilerim :)

Kadın size dayatmamış illa böyle yapın diye. Fikir de mi veremiycek bu oğlan anaları bilmiyorum.. buluttan nem kapıyosunuz hemen.. düzgünce annecim biz böyle düşünmüyoruz diyebilirsiniz.. eğer 2.veya 3.ye tekrarlarsa bu konudaki fikrimi söylemiştim ısrar etmeyin dersiniz olur biter.. hayır ortada bi şey yok yani.. kızın annesi her olayın içinde ama oğlan annesi gık demiycek yok böyle bi dünya

:) Teşekkür ederim.

"Eve çok eşya almayın. Abinler heves etti aldı şimdi koyacak yer yok, boşa masraf" dedi.
Bu dediklerine alınmadım mesela.
Bu konuda da haklı alınıp da kullanılmayan öyle çok şey oluyo ki..

Bi oğlan annesi olarak dut yemiş bülbül gibi köşeme sinmem gerekiyo galiba.. ya da öleyim ben gelinin kafası rahat olsun :))

Kızın ailesi hiçbir şey demiyor.
Düğün yapıp veya yapmayın gibi! Bize bırakıyorlar. Nasıl mutlu olacaksanız diyor kızın annesi.
Kv mi de severim o da 2.annem. Nedense kv'nin "düğün yapmayın" fikrine rahatsız oluyormuş insan.

Bu konuda da haklı alınıp da kullanılmayan öyle çok şey oluyo ki..

Bi oğlan annesi olarak dut yemiş bülbül gibi köşeme sinmem gerekiyo galiba.. ya da öleyim ben gelinin kafası rahat olsun :))
Haklı evet alınmadım ona mesala.

İleride bende belki oğlan annesi olacağım Allah bilir. :)))

Cok mantikli biri bence. Sirf elalem dugun yapti desin diye ugrasmiyor, sizin faydaniza olan bir sey soyluyor. Hem sadece fikrini belirtmis, ila bu sekilde olacak demiyor ki.

Kız annesi mevzusunu genel anlamda söyledim.. hani kendi annelerinden alınmayıp kv nin her söylediğine gücenen gelinler var ya..

Net cevaplar vererek mevzuyu kapatabilirsiniz.. içinize atıp rahatsızlıklarınızı konuşmazsanız bu ilişki sevgisiz hatta nefret boyutuna varan noktalara gelir.. konuşunca laftan anlıycak bi kadına benziyo.. kendinizi doğru ifade etmeniz yeterli olacaktır

Cok mantikli biri bence. Sirf elalem dugun yapti desin diye ugrasmiyor, sizin faydaniza olan bir sey soyluyor. Hem sadece fikrini belirtmis, ila bu sekilde olacak demiyor ki.
Düğün bitince benim evime inip elimi öpüp kendi evinize geçin demeyi biliyor :))
Yine elaleme eve gelin geldi mantığı bu!

Bence gerçek düşüncesi şu: ilk oğlunda yorulmuş. Kız evine git gel... Ki aynı şehirdeler.

Takılıyorum.
Doğru diyorsunuz.
Yani bizde baktık masraf kısmında, işin içinden çıkamazsak düğün yapmayıveririz.
Biraz sessizdir kv, politikdir de. 'Aman tadımız bozulmasın' diye laf demez kimseye. O yüzden direttmiyor bir şey.
Hatta benim annem kaynanalardan beter o yüzden kv bana melek gibi geliyor. :) Çok şükür. Kendi kendime kurup cephe almak istemiyorum. Yine de yüzüme demese iyiydi olsun.

Sizin önceki konularınızı da hatırlıyorum. Kendi kendinizi nişanlınızın yakın ailesine karşı birer birer dolduruyorsunuz şimdiden. Bu kimseye değil, sadece size ve evliliğinize zarar verecek emin olun. Eşinizin kardeş tarafıyla arayı bozdunuz bile. Şimdi annesinin sıradan lafları dert oldu. Siz sanıyor musunuz ki bu işin sonu huzurlu bir evlilik olacak? Bence bu evliliği iyice bir düşünün. Kadının dedikleri ele avuca gelir meseleler değil, sorun ettiğiniz şeyler sizin sorun odaklı olmanızdan kaynaklanıyor. Böyle giderse sakat bir evliliğe adım atacaksınız, ona göre ölçün tartın davranışlarınızı.

Hayatinda 1 kere evleniceksin benim nikahim ve düğünüm ayri ayri oldu ikisinide tattim ama aklimda kalan hos anilarin cogu dugunumden kalma ( hatta 2 ilde 1 düğün yapıldı eşim öyle istedi) Öyle de boylede bu yola girince kesenin agzini acmak zorunda kaliyorsun :) düğün icin ekstradan birde salon parasi oduyorsun zaten bunun disinda diger harcamalron hepsi mecburi ( davetiye, gelinlik, damatlik ev tutma esya alma vb.). Kesenize uygun bir salon kiralarsaniz fazla zorlayacagini dusunmuyorum

Doğru diyorsunuz. Teşekkür ederim. Sorun etmemeliyim her şeyi. Farkında olmadan dolduruyorum sanırım kendimi.
Ama bu kardeş mevzusunu kabullenemem lütfen! Abisi eşine uyup küstü kardeşi ile. Uzun süre konuşmaz abisi. Herkesin keyfi bilir.

Eminim abisine sorsak, o da tüm bunların kaynağı diye sizi gösterir, çünkü sorunlar zincirinin en başında payınız var. Daha ilk günden yüzgöz oldunuz bile.
Onlar abi kardeş. Bugün kavga ederler, yarın barışırlar. Et-tırnak. Ne demişler, kardeş kardeşi bıçaklamış, sonra dönmüş yine kucaklamış. Onlara bir şey olmaz. Olan size olur. Dışarıda kalan siz olursunuz. O yüzden, kimseyle sorun yaşayıp küslük çıkarmayın diyorum. Yarın eşiniz " ama o benim kardeşim" der, aralarında her şey yoluna girer, ama sizin kimseyle öyle bir bağınız olmadığı için yine dışlanır, hor görülürsünüz o ailede, bu da önemli ölçüde evliliğinize yansır. Abisi konusunda kraldan çok kralcı olmamanız hayrınıza olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…