Kv'nin Fikri...

ben gec evlenen ve de evlilik hayali olmayan biriyim; eşim düğün konusunda (ki kendisinin 2. evliliği) daha ısrarcıydı. peki dedim; ben gelinliği bile kendi basıma gidip hızlı bişekilde en ekonomik olanından aldım , hatta gelinlikçi sasırmıstı yalnız mı geldiniz diye. meger insanlar kv gorumceleriylen felan gidermiş:)) sehirde yeniydim arkadasım bile yoktu yani:)) usul erkandan hiç anlamadım; o nedenle de süper oldu düğün. karısanımız edenimiz olmadı.hatta eşimin ailesi hiç birseye dahil olmadı gibi bişey ama eşim herşeyi elinden geldiğince güzel gerçekleştirdi. yani lüks bisey değil ama bir tören iyi oluyor. yasarken farkına varmıyorsun ama dönüp baktıgında iyi ki yapmısım dersin.

Bence söylediği mantıklı,siz diğer elitinizle kıyasladığınız için mi inada bindirdiniz acaba:) ısrar etmemiş nasılsa istediğiniz gibi evlenirsiniz cephe almayın bu yüzden kadına :)

iyi niyetle söylenmiş birşey ise neyse de
eğer ilkinde ceremesi bize çıktı bu sefer akıllandım şeklinde
fikrini ince ince işlemeye çalışıyorsa kötü
kavga çıkarmadan söylüyor üstelik sert çıksanız fatura size patlayacak

Önemli olan senin ve eşinin fikri, siz karar verdiyseniz o fikrini söylesin bunda bişey yok
Biz karar verdik diyip kestirin atın

İleride daha ne kırıcı laflar duyacaksınız:)
Bunda birsey yok bosverin

Kayınvalide doğru söylemiş. Aslında senin de fikrin böyleymiş, neden yadırgadın ki ? Bence de çok gereksiz bir masraf.
İlk oğluna düğün yapmış olabilir ama belki ne kadar gereksiz olduğunu daha iyi anlamıştır. Bir de düğün sonrası bakıyorsun kimse memnun olmamış, herkes birşeyleri eleştiriyor. Böyle şeyler yaşamış olabilir.

Adı kaynana ya ne derse yaranamiyor galiba. Çoook mantıklı çok güzel bir teklifte bulunmus, israr da etmemiş ustelik bu sefer yine bahane... Ne ayıp kendine yapsaymis, oğluna yapsaymis... Fikri de mı değişemez insanın... O kendi kp KV sine laf mı anlatabilirdi bakalım... Valla ben herkesi ikna ederim de benim de KV keşke bu kafada olsa kurtulsam su düğün sacmaligindan.

Yapmak istiyorsanız yapın. Kadın kötü birsey söylememiş, mantıklı konuşmuş. Sade nıkah dıyınce "deger verılmıyor bana" diye düşündünüz ve triplere girdiniz galiba siz.
Borca filan girerek düğün yapmak hakikaten saçmalık geliyor bana. Benim düğünüm oldu ama masraf eşim ve bana ait değildi, olsaydı asla düğün yapmazdım.

Sade nikah yapma canım. O gelinlik ile 15-20 dk sürecek bir organizasyon sonra üzücü olur. Düğün yap ama bütçene göre yap. Her bütçeye göre alternatif var sonuçta. Ayrıca düğün konusunda da kimseyi dinleme nasıl arzu ediyorsan öyle yap. Yani hayallerini gerçekleştirmeye bak.

Fikrini söylemesinde sıkıntı yok biz böyle istiyoruz diyebilirsiniz. Önemli olan ısrar edip işinize karışmaması. Iki anne içinde geçerli bu erkek annesi değil sadece.

İnsan hayatında bir kez evleniyor bu yüzden düğün olmalı. Sonuçta evlenecek olan sizsiniz.. bu arada nişanlınız ne diyor bu duruma ?
Bir defa evleneceğiz düğün yapalım tabi ki diyor.
Başta nikah sıcak gelirken artık düğün yapma fikri daha sıcak geliyor. 8bin 10bin lik salon tutmayacağız neticede!
Borç yiğidin kamçısıdır :)

Siz kvnizi boşverin evlenen sizsiniz o kendi hakkını kullanmış bu sizin hakkınız.

Evlilik işleri daha çok " gelin " endeksli olduğu için erkek anneleri bunu kullanabiliyo .

Gelin odası, gelin başı, gelin arabası, gelin çiçeği, gelinlik, gelin ayakkabısı belkide daha fazlası erkek için ne var ? damatlık damat traşı bitti gitti.

Zaten herşey geline ohhh çakallığın dibine vurayım da az olsun oluyo.

Benim kv " Trişkacım düğüne gerek yok ona okadar para verene kadar balayına gidin " parayı vericek olan ben evlenen ben birde lutüf edip bana akıl veriyo ya düğün yap ya balayına git hatta düğün yapma . Düğünde yaptım balayıda ben ödedim

" Trişkacım şu minibüs gibi araçlar var ya hah işte ondan tutun ( gelin arabadı için )" Çünki kendi kurulucak içine . Ben ne yaptım klasik araç kiraladım bir allahın kulunuda almadım içine

" Trişkacım nikah şekerine gerek yok artık kalmadı öyle şey sen çok istiyosan 10-15 tane yaptıralım halalara amcalara veririx" Bu nedemek git şekerini yaptır gittim herkese 1 tane düşücek şekilde yaptırdım

Sana sen yap diyo kadın kısaca salla onu işi çakallığa vuruyo . Ayrıca okadar masraf yapıp bir düğünden mi tasarruf ediceksin haftaiçi yap az kişiyle yap.

Bende diyorum kivinin fikri ne alaka
Uyusam iyi olucak :)

Ben de düğünü çok gereksiz bulanlardanım
Hatta düğünümü 1 yıl sonra kayınpederin ısrarıyla yaptık yoksa düğün gelinlik vs hiç hevesli değildim...
O yüzden kaynanaya hak verdim ...düşüncesine yani
Ama senin işi inada bindirmeni anlayamadım onunla hemfikir iken...
Bence içini temiz tutmaya bak
İnat işleri pek bir yere vardırmıyor haksız olunca

Yapsin düğününü... ne o oyle bana masraf cikarmayin der gibi... sen ne istersen o... benimkide bana zamaninda kaynimin oglunun sunnetiyle dugunu bir yapalim maddi gucum yok demisti. Sanki dugunu de sunneti de kendisi yapacakmis gibi... ogullari adina konustu da hic sallamamistik onu

Nisanlin ne diyo oyle aval aval annesini mi dinliyo ya nisanljni ikna et yada nisan at anneci erkek cok sıkıntı

Keşke bana da düğün yapma dese birileri :/
Düğün fikri beni korkutuyor
Hayır bide bikere yaptım biliyorum, hiçbir esprisi yok. O zaman da nikah istemiştim yine olmamıştı. Ne anlıyorlar düğün işinden anlamıyorum bana eziyet geliyor..gereksiz masrafı da cabası...

Nisanlin ne diyo oyle aval aval annesini mi dinliyo ya nisanljni ikna et yada nisan at anneci erkek cok sıkıntı
Nişanlım da düğün istiyor. Düğün yapacağız.
Yok ben, kv.nin cimriliğinden böyle dediğini düşünüyorum. Maddi açıdan sürekli düşünürsem bir yere varamıyorsun. Yaranılmıyor insanoğluna. Ben istemedikçe hiçbir şey yapası da yok. Tamam zorlamıyoruz kimseyi ama yüzüme karşı da denilmez ki; "bana kalırsa nikah yapın parayı eve harcayın"
Düğün yapacağımızı belirttik. Biz böyle düşünüyoruz dedik. Şimdi de düğün salonlarını sıralıyor bize gidin bakın şurada şu salon iyiymiş diyor :)
İlk oğlunun düğün yaptığı salonunu da önerdi, gidin bakın diye. Fiyatı baya uygun ya o yüzden diyor :) dandik bir salon.
'ben' merkezciyim, eşimde kendi bildiklerini okur.
Para hesabı yapan insanlardan hoşlanmıyorum.
İnatlaşmış gibi oluyor ama bir üye aynı fikirken ona inat fikir değiştirmeniz çocukça dedi ama olsun. Çocukça olsun.
İnsanları düşündükçe yaranılmıyor.
Bizim kararlarımız önemli.

Ne dediği değil nasıl söylediği önemli...Dediğinize göre diretme yok,bir tavsiye sadece ister uygulayın ister uygulamayın,ayrıca ben de sadece nikahla evlenmiş biri olarak kv.nize katılıyorum hiçbir art niyet yok sizin de gördüğünüz gibi,ama evlenmeden kv fobisi edinmişsiniz gibi duruyorOnun söyledikleri şimdiden rahatsız etmeye başlamış sizi,kv gibi değil de sanki bir teyzeniz halanız fikir veriyor gibi düşünün bence...

Bence fikri mantıklı da olsa mantıksız da olsa söylenmemeli sorulmadan. Siz bilirsiniz demeleri lazım eğer masraf onlardan çıkıyorsa. 5 yaşındaki çocuk değilsiniz sonucta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…