- 19 Temmuz 2018
- 1.888
- 6.009
- 73
- Konu Sahibi Less-is-More
-
bi dahakine donsuz geleceğim bebişim demeliydiniz.Bugün eşimin dayısının bahçesine gittik. Benim üzerimde kısa kollu bir bluz ve altımda da uzun şalvar tarzı bir pantolon vardı. Eşimin dayısının eşi askılı bir bluz ve şort giymişti. Kızı da aynı şekilde giyinmişti. KV de yine askılı bir t-shirt ve altına kapri boyunda bir eşofman giymişti. Bunları yazıyorum çünkü ortamda aslında en göze çarpmayan giyim tarzı benimdi. Göze de carpabilir, herkes istediğini giyinmekte özgür. Ben de ne istersem giyerim. Ama eve geldik ve KV " bugün üstündeki hep poponun arasına giriyordu, dayın böyle şeylere dikkat eder, bir dahakine öyle olursa çek kenardan hemen" gibi beni durduk yere sinir eden bir uyarıda bulundu. Öyle birşey hissetmedim. Olsa bile pantolon siyah renkte ve sen nasıl fark ettin. Bir de yabancı insanların olmadığı bir ortamdayiz. Niye bu kadar dert edindin kendine? Millet kendi haline bakmadan böyle saçma sapan uyarılar yapınca bende salterler atıyor. Hiç iyi niyetli gelmedi. Senin gözün benim popomda mı? Ne ara fark ettin? Çok sinir oldum ya. Surat astim, cevap vermedim. Bilmiyorum benim mi tepkim gereksiz sizce?
Keşke yapabilsem. Çok çabuk sinirleniyorum. Ses tonunu bile değişiyor. Suratım kizariyor sinirden.Daha serti de yersiz olurdu. Ben bi sey demedim ki sadece tatli dille uyardim der siyriliverirdi
Onun yaptigi gibi alttan alttan sokmak lazim
Ayy çok güldüm ya :) siz çok yasayinbi dahakine donsuz geleceğim bebişim demeliydiniz.
Bak bu da bir fikirBelki de sizin popoyu kıskanıyordur kv , gözü hep ondan sizin popoda olmuş olabilir
Yazık adamcağızi da alet ediyor ya :)
Bunun üzerine biraz pratik yapmalıyım. Dan dan söylüyorum ben, sonra suclu ben oluyorumşöyle şaşkınlıktan dilini yutmuş bir ifadeyle sakin sakin söyleseydin keşke.
yok falan dediğinde de ay annecim hiç öyle bir adama benzemiyor diyecektin.
korkudan konuyu kemdi kapatırdı.
Bunun üzerine biraz pratik yapmalıyım. Dan dan söylüyorum ben, sonra suclu ben oluyorum
Zaten hep iyilik meleği ama ben anlayamıyorum. Bu yaşıma kadar ne kadar salakmisim ki insanların aslında ne yapmak istediklerini bir türlü öğrenememisim. Dediğiniz gibi olmayı deniyorum ama bir bakıyorum sesim bir ton yükselmiş, suratim yine kulaklarıma kadar kızarmış.dinsizin hakkından imansız gelir demişler.
aynı tarzda tatlı tatlı cevap ver. salağa yat.
dan dan ve yüksek tonda söylersen kadın ben ne dedimki senin iyiliğin için dedim der sıyrılır.
Bence hiç hoş değil. Herkes sınırını bilmeli. Bir tek eş uyarabilir o da eğer bariz bi dekolte vs varsa...onun dışında kimseye kıyafetimi yargılamak düşmez.Bugün eşimin dayısının bahçesine gittik. Benim üzerimde kısa kollu bir bluz ve altımda da uzun şalvar tarzı bir pantolon vardı. Eşimin dayısının eşi askılı bir bluz ve şort giymişti. Kızı da aynı şekilde giyinmişti. KV de yine askılı bir t-shirt ve altına kapri boyunda bir eşofman giymişti. Bunları yazıyorum çünkü ortamda aslında en göze çarpmayan giyim tarzı benimdi. Göze de carpabilir, herkes istediğini giyinmekte özgür. Ben de ne istersem giyerim. Ama eve geldik ve KV " bugün üstündeki hep poponun arasına giriyordu, dayın böyle şeylere dikkat eder, bir dahakine öyle olursa çek kenardan hemen" gibi beni durduk yere sinir eden bir uyarıda bulundu. Öyle birşey hissetmedim. Olsa bile pantolon siyah renkte ve sen nasıl fark ettin. Bir de yabancı insanların olmadığı bir ortamdayiz. Niye bu kadar dert edindin kendine? Millet kendi haline bakmadan böyle saçma sapan uyarılar yapınca bende salterler atıyor. Hiç iyi niyetli gelmedi. Senin gözün benim popomda mı? Ne ara fark ettin? Çok sinir oldum ya. Surat astim, cevap vermedim. Bilmiyorum benim mi tepkim gereksiz sizce?
Size katılıyorum. İnsanlar başkalarının hayatlarına bu derece dahil olmaya bayılıyor.Bence hiç hoş değil. Herkes sınırını bilmeli. Bir tek eş uyarabilir o da eğer bariz bi dekolte vs varsa...onun dışında kimseye kıyafetimi yargılamak düşmez.
Haddi olmayarak mudahale eden de cevabıni alır. NetSize katılıyorum. İnsanlar başkalarının hayatlarına bu derece dahil olmaya bayılıyor.
Bilmiyorum belki de sizin dediğiniz gibi iyi niyetli ama zaten akşama kadar çocuğun pesindeydim. Doğru düzgün orda durmadim bile. Bir de cidden dikkat çeken birşey olsa eşim kesin fark ederdi ve söylerdi. Bana sanki yer aramış gibi geldi. Annem söylese ona da tepki verirdim ama kötü niyetli olduğunu düşünmezdim tabi ki. Sonuçta annemle benim aramda öyle birşey olamaz ki. Onun zaten üzerimde bir otoritesi kac yaşıma gelirsem geleyim vardır. Ama KV böyle bir otorite kurmaya kalkarsa bana iyi niyetli gelmez.Bunda bu kadar büyütülecek ne var anlamadım. Tabii kayınvalide ile sorunlu bir ilişkiniz varsa bilemiyorum ama "dayın böyle şeylere dikkat eder" gereksizliği dışında iyi niyetli bir uyarı gibi geldi bana.
Ben şort, mini etek vs giyerim, kimsenin giyimime karışmasına da izin vermem ama pantolonun araya girmesi farklı bir durum. İyi niyetle uyarmak istemiş olabilir. Tabii oradayken uyarsa daha iyi niyetli olurdu. Sonradan söylemek amaçsızca olmuş.
Böyle bir şeyi anneniz söylese "aa öyle mi hiç farkında değilim" der geçersiniz. Kayınvalide söyledi diye hemen kötü niyete yormaya gerek yok.
Kusura bakmayın ama o dayıda evine gelen akrabanın kıçına mı bakıyomuşki kayınvalideniz böyle bi uyarıda bulunuyo. Dayın dikkat eder demek ne demek allasen bu şu demek olmuş “ dayının gözü pis, kendine dikkat et” bu zihniyetteyse zaten gerçekten giyiminize dikkat edin.Aynen öyle. Oram buram açılmamış sonuçta. Yani fark etmem bir yerim açılır, sokulur uyarirsin da bu ne yani şimdi?
Yok dayı asla öyle bir insan değil. Tamamen kv'nin isguzarligiKusura bakmayın ama o dayıda evine gelen akrabanın kıçına mı bakıyomuşki kayınvalideniz böyle bi uyarıda bulunuyo. Dayın dikkat eder demek ne demek allasen bu şu demek olmuş “ dayının gözü pis, kendine dikkat et” bu zihniyetteyse zaten gerçekten giyiminize dikkat edin.
Eğer dar, üzerime yapisan bir şey giyseydim dediğiniz gibi dikkat çekerdi. Siyah zemin üzerinde küçük beyaz çiçek desenli bir pantolondu ve kimsenin önünde popom dönük bir şekilde dikilmedim. Kim nereden nasıl görmüş, soktayim yaniBence kıyafetinin dikkat çekiciliğiyke alakalı değil şort giymek ayrı bu denilen ayrı şahsen ben rahatsız olur uyarılmak isterim kaldı ki yalnizken sizi uyarmış ven iyi niyetli gördüm..
Kıyafetle alakalı değil demek istiyorum yani elbise de olsa pantolon da olsa şalvar da olsa demek araya girmiş ki kadın söylüyor,yoksa görmedigi şeyi gördüm diye mi söylüyor orasını siz bilirsiniz..ama bu usturuplu giyinmekle alakalı degil onu demek istiyorum onlar şortlu atletliydi demişsin ya..Eğer dar, üzerime yapisan bir şey giyseydim dediğiniz gibi dikkat çekerdi. Siyah zemin üzerinde küçük beyaz çiçek desenli bir pantolondu ve kimsenin önünde popom dönük bir şekilde dikilmedim. Kim nereden nasıl görmüş, soktayim yani
Söyleyiş tarzı da önemli değil mi? Hani o an fark Edip çaktırmadan uyarsa asla kötü niyet aramam ama böyle dayiyi da araya katıp söylemesi beni sinirlendirdi açıkçası.Kıyafetle alakalı değil demek istiyorum yani elbise de olsa pantolon da olsa şalvar da olsa demek araya girmiş ki kadın söylüyor,yoksa görmedigi şeyi gördüm diye mi söylüyor orasını siz bilirsiniz..ama bu usturuplu giyinmekle alakalı degil onu demek istiyorum onlar şortlu atletliydi demişsin ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?