Kvye ahlaklı ol demeyi düşünüyorum

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.191
158
İyi günler, düğünde eşime takılan altın ve paralar alınmayacak dendiği halde alındı, bileziklerimi zor kurtardım diyebilirim, bayramda eşimin almanyadaki halası altın takacakmış, bize değilde ailesine verir diye korkuyorum, eşime söyledim eğer alırlarsa yüzlerine bakmam ve susmam öz oğlunuzu bu kadar aptal yerine koymayın artık derim dedim, eşimin tek dediği altınları geri ödeyecekler, yani hala umrunda değil, kv me ahlaklı ol diyeceğim

Bence yapma canım kvnin yaptığı davranış yanlış olabilir ama bu tarz bi söylemle sen daha yanlış yapmış olursun ve eşinin gözünde paragöz üstüne de saygısız bir insana dönüşürsün. Bu tarz durumlar unutulmaz ve sürekli karşına çıkar. Eşine durumun yanlış olduğunu belirttiysen o da durumun farkındaysa yeter.

Bence yapma canım kvnin yaptığı davranış yanlış olabilir ama bu tarz bi söylemle sen daha yanlış yapmış olursun ve eşinin gözünde paragöz üstüne de saygısız bir insana dönüşürsün. Bu tarz durumlar unutulmaz ve sürekli karşına çıkar. Eşine durumun yanlış olduğunu belirttiysen o da durumun farkındaysa yeter.
Ama bu ahlaksızlık değil mi? Üstelik kredi kartı borcumuz var, kp ise yaklaşık 7 bin maaş alıyor, ona rağmen bizim bir altınımıza göz dikerlerse, hepsini aldıkları halde, çıldırmayıp ne yapayım, resmen oğullarını aptal yerine koymak

Ya birşey söyleyeceğim, nedir bu altın merakı ben anlamıyorum.
Kayınvalidene ahlaklı ol diyince ahlaklı olacak mı? Kadın yine bildiğini yapacak. Yüz göz olma bu kadar. Evlenmişsiniz kaç zaman geçmiş hala aklın alınan altınlarda. Keşke o zaman cingar çıkartıp altınlarını isteseydin. Şuan verecekler denmesine bakma, emin ol vermeyecekler.

İyi günler, düğünde eşime takılan altın ve paralar alınmayacak dendiği halde alındı, bileziklerimi zor kurtardım diyebilirim, bayramda eşimin almanyadaki halası altın takacakmış, bize değilde ailesine verir diye korkuyorum, eşime söyledim eğer alırlarsa yüzlerine bakmam ve susmam öz oğlunuzu bu kadar aptal yerine koymayın artık derim dedim, eşimin tek dediği altınları geri ödeyecekler, yani hala umrunda değil, kv me ahlaklı ol diyeceğim
Siz daha evli degil misiniz ?

Ya birşey söyleyeceğim, nedir bu altın merakı ben anlamıyorum.
Kayınvalidene ahlaklı ol diyince ahlaklı olacak mı? Kadın yine bildiğini yapacak. Yüz göz olma bu kadar. Evlenmişsiniz kaç zaman geçmiş hala aklın alınan altınlarda. Keşke o zaman cingar çıkartıp altınlarını isteseydin. Şuan verecekler denmesine bakma, emin ol vermeyecekler.
5 ay geçti, yeterince çıngar çıkarttım, karşı tarafta ahlak olmayınca olmuyor, düğünde takılan altınlar gelin ve damada hediyedir me demek altın merakı, elbette parama sahip çıkmaya çalışacağım!

Ama bu ahlaksızlık değil mi? Üstelik kredi kartı borcumuz var, kp ise yaklaşık 7 bin maaş alıyor, ona rağmen bizim bir altınımıza göz dikerlerse, hepsini aldıkları halde, çıldırmayıp ne yapayım, resmen oğullarını aptal yerine koymak
Düşüncen doğru tabi ki yaptıkları yanlış ama senin de söylemin veya belli etme biçimin yanlış canım onu söylemeye çalışıyorum.. bu şekilde haklıyken haksız olursun kv ben de eşini doldurma fırsatı verirsin bana saygısızlık yapıyor işte paragöz bak görüyor musun vs gibi Canım :KK200:

5 ay geçti, yeterince çıngar çıkarttım, karşı tarafta ahlak olmayınca olmuyor, düğünde takılan altınlar gelin ve damada hediyedir me demek altın merakı, elbette parama sahip çıkmaya çalışacağım!
Yalnız param dediğiniz şey size gelen hediye.
Evleneli bu kadar zaman olmuş, gidin isteyin demek istedim. Eğer istediğiniz halde vermiyorlarsa karakterleri böyleymiş. Ama size birşey söyleyeyim mi, sizin kocanızda da iş yok. Eğer kocanız ailesinin karşısında dimdik durabilse altınları 2. Gün verirlerdi. Kayın ailenize bu yüzü eşiniz veriyor kusura bakmayın.

Sen ahlaklı ol dersin kayınvaliden öyle bir mağduru oynarki herkes seni ahlaksız bulur ...seçtiğin üsluptan dolayı....bence borcumuz var ihtiyacımız var dardayız diye yaygara koparın...şirin mağdurcuk rolünü siz kapın ...
Haklı ve edepsiz olmaktansa
Haklı ve mağdur olursanız siz kazanırsınız
Mağdurlar sevilir haklılar değil

Aslında eşinizin halasını tanıyorsanız altını onlara vermemesine direkt size takmasını isteyebilirsiniz
Bir arkadaşım öyle yapmıştı bana altın takmak isteyen getirip bana versin kaynanama başkasına verilen altını bana verilmiş saymıyorum diye bir düğünde haber salmıştı

Bana da aynısını yaptılar malesef gelmiyo emin olun benim bileşiklerde altınlarda gitti nakit para da ama annelerine bisi dedik mi hemen oğulları ahkam kesiyorlar savunmaya geçiyorlar hicbisi demeyin 2 3 ay bekleyin en iyisi odemezlerse dersiniz

Bileziklerin sendeymis işte daha kurcalamayin bence sonuçta bir yuva kurulmuş ona odaklanmalisiniz her evlilikte oluyor böyle şeyler her olana bu kadar takilirsaniz mutlu olamazsınız ha ama bu durumda mesafe koymak hakkınız esinize diyin yaptıklarından dolayı mesafeli olucam diye daha güzel iste soğuk davranmaya bahane olmuş

Yalnız param dediğiniz şey size gelen hediye.
Evleneli bu kadar zaman olmuş, gidin isteyin demek istedim. Eğer istediğiniz halde vermiyorlarsa karakterleri böyleymiş. Ama size birşey söyleyeyim mi, sizin kocanızda da iş yok. Eğer kocanız ailesinin karşısında dimdik durabilse altınları 2. Gün verirlerdi. Kayın ailenize bu yüzü eşiniz veriyor kusura bakmayın.
Eşime söyledim ne yapabiliyorsan yap dedim, ben evi tek başıma düzdüm üstüme düşeni, oda öyle yapıp borç var diyemeyeceklerdi, ama kendi yapmadı ailesi yaptı sonuç altınlar gitti!

Back
X