- 12 Ekim 2017
- 278
- 334
- 23
- 40
Kötülük helede BÜYÜK kötülük yapana kimse yardım etmez, zaten etmemeliki oda kötülüğünü anlasın bence.çok saçma buldum ben bu konuyu. tabiki yardım etmen gerekir sokakta aç birini görünce yardım edemeden durur musun? bir çocuk montsuz gezse ona montunu vermeden durabilir misin, iyilik kesinlikle içten gelen bir şeydir ve hiçbir şartla şurtla engellenemez. sana biraz daha içine, maneviyatına dönmeni tavsiye ederim, o zaman böyle kıyas ve muhalemeler kalmayacak hayatında ve sorularına biz burdaki üyeler değil vicdanın cevap verecektir. O KADINA YARDIM ETMEN GEREKİR, SANA ÇOK BÜYÜK KÖTÜLÜK YAPSA BİLE.
Yok eltim oturur ya da icerde yatip uyur. Ben masayi toplarim bazen kaynimi alip icerde omzuna yatip tv izlerler. Benim cocugum olmadigi icin her olayi cocuklu olmaya bagliyor. Çocuğu varmış benim yokmus engelim yokmus. Ama nedense cocugun altini bile kaynim değiştirir.şimdi o zaman şöyle, kaynınız yardım ediyor ama elti etmiyor öyle mi?
ben kendimi düşündüm, ben genelde çocuklarla ilgilenirim, eşim yardımcı olur sofra kurulup kaldırılırken.
mesela böyle bir durum mu?
kv için kötü tabi bu durum da, ben de açıkçası eltime hizmet etmek istemem, o sebeple sizi anlıyorum. ama eşi yapıyorsa onları ortak sayabilirsiniz.
Kaynim benim yaptigim şeyleri cok begeniyo. Eşim de abim şunu seviyo yaparmisin der kıramıyorum cunku onunla bi problemim yok.Ben olsam aynı muameleyi yaparım , hiç bir işe elimi sürmem ,ikramlıklarıda hazır alırım onlar gelince.niye yorayım kendimi hakettiği gibi davranırım.kayınvalideniz zaten farkındaymış ona karşı siz yardımınızı esirgemeyin,ama eltinize mümkün mertebe onun davrandığı gibi davranın.
Yok eltim oturur ya da icerde yatip uyur. Ben masayi toplarim bazen kaynimi alip icerde omzuna yatip tv izlerler. Benim cocugum olmadigi icin her olayi cocuklu olmaya bagliyor. Çocuğu varmış benim yokmus engelim yokmus. Ama nedense cocugun altini bile kaynim değiştirir.
Yapmaz ki. Is oldugu zaman o hemen cocuk uyutur gecer cocukla birlikte uyur. Bi kere iftara eltimin anneleri gelecekti kv'me. Biz is yaparken eltim yattı uyudu. Çünkü gece sahura kadar arkadaslariyla disardalarmis. Gece uyumamis yatti uyudu. Kv kaynima cagir gelsin yardim etsin dedi. Kaynim cagirdi cocukla ilgileniyo dedi eltim gelmedi. Biz kaynimla hazirladik sofrayi. Masaya tabak catal koydum eltimin gözü onunde. Kalkip catali tabağın yanina bile koymadi. Misafir onun annesiydi kendi de misafir gibi oturduYani kadından memnunsunuz.
Eltiyi rafa kaldırıyorum yaptığı ayıp ve saçmalalık!
Sizin içinde diyeceğim emin olun bu kadar yardım sever kv'deme o söylemeden ben sorarım anne ne yapayım sana diye.
Hak edene hak ettiğini vermek lazım.
Bana ne eltiden bundan şundan!!
Birde diyelim ki bir aradasınız eltiniz kalkmıyor hadi x yardım edermisin sofra kurmaya ve kaldırmaya diyebilirsiniz.
Ha yok mu diyecek yapmıyor mu tüm ortamda kendi terbiyesini göstermiş olacak.
Mumkun degik ki. Esim ve kaynim görüşmek istiyorben olsam eltine yardımı dokunacak durumalrda hiç kendimi yormazdım, mümkünse onalrla beraber gitmezdim bile kv ye. Ama kv iyi bir insanmış ondan yardımı esirgeme.
çok yanılıyorsun canım.. çok .. büyük kötülük edenlere bile şu yaşıma kadar merhametimi iyi niyetimi kaybetmedim Allah da kaybettirmesin kimseye.. asıl böyle iyi insan olunur. kötülüğe kötülükle bir yere varınılmaz.Kötülük helede BÜYÜK kötülük yapana kimse yardım etmez, zaten etmemeliki oda kötülüğünü anlasın bence.
Şükür konu sahibinin böyle bir durumu yokmuş.
Yok eltim oturur ya da icerde yatip uyur. Ben masayi toplarim bazen kaynimi alip icerde omzuna yatip tv izlerler. Benim cocugum olmadigi icin her olayi cocuklu olmaya bagliyor. Çocuğu varmış benim yokmus engelim yokmus. Ama nedense cocugun altini bile kaynim değiştirir.
Ama gözünün önünde demişsiniz yani x hadi bunuda sen yaparmısın yetişemiyorum diye çağır.Yapmaz ki. Is oldugu zaman o hemen cocuk uyutur gecer cocukla birlikte uyur. Bi kere iftara eltimin anneleri gelecekti kv'me. Biz is yaparken eltim yattı uyudu. Çünkü gece sahura kadar arkadaslariyla disardalarmis. Gece uyumamis yatti uyudu. Kv kaynima cagir gelsin yardim etsin dedi. Kaynim cagirdi cocukla ilgileniyo dedi eltim gelmedi. Biz kaynimla hazirladik sofrayi. Masaya tabak catal koydum eltimin gözü onunde. Kalkip catali tabağın yanina bile koymadi. Misafir onun annesiydi kendi de misafir gibi oturdu
çok yanılıyorsun canım.. çok .. büyük kötülük edenlere bile şu yaşıma kadar merhametimi iyi niyetimi kaybetmedim Allah da kaybettirmesin kimseye.. asıl böyle iyi insan olunur. kötülüğe kötülükle bir yere varınılmaz.
Mumkun degik ki. Esim ve kaynim görüşmek istiyor
kv kör degildir, birgün birsey olsa senden taraf olur. iyiliklerini unutmaz
Sorun iki tabak kaldrmk degil galiba, eltinin bunu enayi yerind koymasiAllah aşkına haftada 2 gün de sofra kurun kaldırın sanki ne olacak ki? Kadın ne kadar iyiymiş, kalkıp kötü olur da her şey bana kalırsa diye düşünmeniz çok çirkin.
En başta o da öyle düşünseydi de size hiç destek olmasaydı ne olurdu? Söyleyeyim çok kötü kaynana olurdu ki kadın hala iyi olamamış, yazık günah daha ne yapsın? Madem yapmak istemiyorsunuz gitmeyin.
Sorun eltinizle sizin aranızda. Ona kalk sen de şunu yap diyebilirsiniz. Neden her şeyi ben yapıyorum diyebilirsiniz. Ama kaynananıza kayınpederinize yaptığınız gözünüze batmamalı sanki ne olacak?
Ne ara böyle olduk anlam veremiyorum ki. 2 tabak kurup kaldırmak neden bu kadar zor oldu? Evimizde de yapıyoruz sanki incilerimiz mi dökülecek?
Kötü insan olsalar neyse de kadın iyi ya bunun için bile yapılır ki her gün yapmıyorsunuz.
Eltiye yapmasın. Çay servis mi edecek ona getirmesin, sofra mı kuracak ona tabak getirmesin. Hiçbir şey demeden otursun. Ben öyle yaparım. Ki ben konuşurum, bi sorun varsa söylerim. İnsanlar konuşmadıkları için hep bu sorunlar çıkıyor. Hiçbir şey demeden yapıyorsa elti de ne de olsa hizmet eden var diye düşünür.Sorun iki tabak kaldrmk degil galiba, eltinin bunu enayi yerind koymasi
Haklisin, genede bu tarz kisilere cok gicik oluyorumEltiye yapmasın. Çay servis mi edecek ona getirmesin, sofra mı kuracak ona tabak getirmesin. Hiçbir şey demeden otursun. Ben öyle yaparım. Ki ben konuşurum, bi sorun varsa söylerim. İnsanlar konuşmadıkları için hep bu sorunlar çıkıyor. Hiçbir şey demeden yapıyorsa elti de ne de olsa hizmet eden var diye düşünür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?