• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv'ye yardım etmek ya da etmemek

çok saçma buldum ben bu konuyu. tabiki yardım etmen gerekir sokakta aç birini görünce yardım edemeden durur musun? bir çocuk montsuz gezse ona montunu vermeden durabilir misin, iyilik kesinlikle içten gelen bir şeydir ve hiçbir şartla şurtla engellenemez. sana biraz daha içine, maneviyatına dönmeni tavsiye ederim, o zaman böyle kıyas ve muhalemeler kalmayacak hayatında ve sorularına biz burdaki üyeler değil vicdanın cevap verecektir. O KADINA YARDIM ETMEN GEREKİR, SANA ÇOK BÜYÜK KÖTÜLÜK YAPSA BİLE.
Kötülük helede BÜYÜK kötülük yapana kimse yardım etmez, zaten etmemeliki oda kötülüğünü anlasın bence.
Şükür konu sahibinin böyle bir durumu yokmuş.

şimdi o zaman şöyle, kaynınız yardım ediyor ama elti etmiyor öyle mi?

ben kendimi düşündüm, ben genelde çocuklarla ilgilenirim, eşim yardımcı olur sofra kurulup kaldırılırken.
mesela böyle bir durum mu?

kv için kötü tabi bu durum da, ben de açıkçası eltime hizmet etmek istemem, o sebeple sizi anlıyorum. ama eşi yapıyorsa onları ortak sayabilirsiniz.
Yok eltim oturur ya da icerde yatip uyur. Ben masayi toplarim bazen kaynimi alip icerde omzuna yatip tv izlerler. Benim cocugum olmadigi icin her olayi cocuklu olmaya bagliyor. Çocuğu varmış benim yokmus engelim yokmus. Ama nedense cocugun altini bile kaynim değiştirir.

Ben olsam aynı muameleyi yaparım , hiç bir işe elimi sürmem ,ikramlıklarıda hazır alırım onlar gelince.niye yorayım kendimi hakettiği gibi davranırım.kayınvalideniz zaten farkındaymış ona karşı siz yardımınızı esirgemeyin,ama eltinize mümkün mertebe onun davrandığı gibi davranın.
Kaynim benim yaptigim şeyleri cok begeniyo. Eşim de abim şunu seviyo yaparmisin der kıramıyorum cunku onunla bi problemim yok.

Yok eltim oturur ya da icerde yatip uyur. Ben masayi toplarim bazen kaynimi alip icerde omzuna yatip tv izlerler. Benim cocugum olmadigi icin her olayi cocuklu olmaya bagliyor. Çocuğu varmış benim yokmus engelim yokmus. Ama nedense cocugun altini bile kaynim değiştirir.

ben olsam eltine yardımı dokunacak durumalrda hiç kendimi yormazdım, mümkünse onalrla beraber gitmezdim bile kv ye. Ama kv iyi bir insanmış ondan yardımı esirgeme.

Yani kadından memnunsunuz.
Eltiyi rafa kaldırıyorum yaptığı ayıp ve saçmalalık!
Sizin içinde diyeceğim emin olun bu kadar yardım sever kv'deme o söylemeden ben sorarım anne ne yapayım sana diye.

Hak edene hak ettiğini vermek lazım.
Bana ne eltiden bundan şundan!!
Birde diyelim ki bir aradasınız eltiniz kalkmıyor hadi x yardım edermisin sofra kurmaya ve kaldırmaya diyebilirsiniz.
Ha yok mu diyecek yapmıyor mu tüm ortamda kendi terbiyesini göstermiş olacak.
Yapmaz ki. Is oldugu zaman o hemen cocuk uyutur gecer cocukla birlikte uyur. Bi kere iftara eltimin anneleri gelecekti kv'me. Biz is yaparken eltim yattı uyudu. Çünkü gece sahura kadar arkadaslariyla disardalarmis. Gece uyumamis yatti uyudu. Kv kaynima cagir gelsin yardim etsin dedi. Kaynim cagirdi cocukla ilgileniyo dedi eltim gelmedi. Biz kaynimla hazirladik sofrayi. Masaya tabak catal koydum eltimin gözü onunde. Kalkip catali tabağın yanina bile koymadi. Misafir onun annesiydi kendi de misafir gibi oturdu

Kötülük helede BÜYÜK kötülük yapana kimse yardım etmez, zaten etmemeliki oda kötülüğünü anlasın bence.
Şükür konu sahibinin böyle bir durumu yokmuş.
çok yanılıyorsun canım.. çok .. büyük kötülük edenlere bile şu yaşıma kadar merhametimi iyi niyetimi kaybetmedim Allah da kaybettirmesin kimseye.. asıl böyle iyi insan olunur. kötülüğe kötülükle bir yere varınılmaz.

ay olmaz öyle tabi ki.
ama yine de cezayı kv ye kesmeyin.
eltiniz yemek hazır değil mi dediğinde de verin cevabını ama, susmayın, birlikte vakit geçirmek istiyorlarsa onlar da bir işin ucundan tutsunlar.

Yapmaz ki. Is oldugu zaman o hemen cocuk uyutur gecer cocukla birlikte uyur. Bi kere iftara eltimin anneleri gelecekti kv'me. Biz is yaparken eltim yattı uyudu. Çünkü gece sahura kadar arkadaslariyla disardalarmis. Gece uyumamis yatti uyudu. Kv kaynima cagir gelsin yardim etsin dedi. Kaynim cagirdi cocukla ilgileniyo dedi eltim gelmedi. Biz kaynimla hazirladik sofrayi. Masaya tabak catal koydum eltimin gözü onunde. Kalkip catali tabağın yanina bile koymadi. Misafir onun annesiydi kendi de misafir gibi oturdu
Ama gözünün önünde demişsiniz yani x hadi bunuda sen yaparmısın yetişemiyorum diye çağır.

çok yanılıyorsun canım.. çok .. büyük kötülük edenlere bile şu yaşıma kadar merhametimi iyi niyetimi kaybetmedim Allah da kaybettirmesin kimseye.. asıl böyle iyi insan olunur. kötülüğe kötülükle bir yere varınılmaz.

kötülüğe kötülük değil belki ama kötülüğü yapanı göz ardı etmek bana uygunu.
Ben pek kötülüğe iyilik kıvamına gelemedim.

Mumkun degik ki. Esim ve kaynim görüşmek istiyor

Eşine belki şikayetlenmek gibi değilde dertleşmek gibi çok yoruluyorum hep birlikte olunca tabi onunda çocuğu var ama her iş annele bana kalıyo falan desen. Sİz kvyi size çağırıp ayrıca görüşseniz.
Bilemedim valla benimde eminim çok sinirime dokunurdu böyle bir konu. İçerde tv izlemek yatmak falan ilginçmiş eltin.

kv kör degildir, birgün birsey olsa senden taraf olur. iyiliklerini unutmaz

Benim iki eltim var ve büyük eltim gerçekten acayip biri bence, şahane senaryolar yazar. Herkes durumunun farkındadır. Küçük eltime takıktır ve durduk yere kavgalar çıkartır. En sonunda aralarında ipler koptu ve kayınvalidesine kendi annesi gibi davranan küçük eltimi tutan olmadı maalesef. İki aile arasında ayrılık oldu ve ikisi de benim çocuğum napalım moduna girdiler kv ve kp.
Keşke herkese hak ettiği değer verilse ama maalesef öyle olmayabiliyor.

Konu sahibi, yerinizde olsam kv me yardım ederdim ama eltinizden rahatsız olmanızı da gayet iyi anlıyorum. Onu gözardı ederek hareket edin, yoksa kendinizi yıpratırsınız.

Bole kv oldugu icin op tepene koy oncelikle.. otururken is yapmayan kiz kardes bile goze batiyorki eltiye gicik olursun:)

Ama kv ye tatliyida yap, yardimda et:) cunku yaptigin kv ye eltine degil. Eltinin evi olsa farkli birsey solerdim ama kadinada yazik.. onca iyilik etmisken sana kucuk bi ricayi yerine getirmezsen yazik edersin.

Pazar günü gelecek misafirler aileden mi? Yani siz ve eltiniz de orada mı olacaksınız? O kısmını anlayamadım ben tam olarak. Eltilik bir durum yoksa tatlı yapmanızda sakınca yok ki. Kayınvalideniz iyi bir insanmış, kızı gibi davranmış size, ayırmamış, ezmemiş, dışlamamış. Zor bulunan bir şey bu. Sırf bu nedenle bile bana kalırsa yardım isteğini geri çevirmemelisiniz.

Görev olur, üstüne kalır diyenlerin de haklılık payı var elbet ama sizin aile yaşantınızı doğrudan gözlemlemeden bizler bilemeyiz. Size bunları diyenler de bilemez. Biz uzaktan yorum yapıyoruz. Emrivaki yapılırsa, işiniz zaten buymuş gibi davranılırsa hissedersiniz zaten, o zaman da önünü almak sizin elinizde. Çeşitli bahanelerle ya da doğrudan söyleyerek görev olmasını engelleyebilirsiniz. Gerçek bir aile sıcaklığı varsa göze batmaz bunlar, insanın zoruna da gitmez yardımda bulunmak.

Eltinizin olduğu ortamlardaysa şunu da sen yapar mısın diye söylemekten çekinmeyin. Tabi insan imkanı varken yardım etmeyen birine hizmet etmek istemez. Bu konuda sizi anlıyorum ama kayınvalidenizin bunda bir suçu yok. Bence aklınızdan bile geçirmeyin onun yardımını geri çevirmeyi.

İlk önce kv niz size yardımcı olduğu için istediğini yapıp götürün. Eltinize gelince toplandığınız da ona hizmet etmeyin. Çayını kahvesini kendisi alsın siz hizmetçi değilsiniz. Ama kvnize yardım edin ayıp olur sonuçta sizden büyük ve iyiliği var.

Allah aşkına haftada 2 gün de sofra kurun kaldırın sanki ne olacak ki? Kadın ne kadar iyiymiş, kalkıp kötü olur da her şey bana kalırsa diye düşünmeniz çok çirkin.
En başta o da öyle düşünseydi de size hiç destek olmasaydı ne olurdu? Söyleyeyim çok kötü kaynana olurdu ki kadın hala iyi olamamış, yazık günah daha ne yapsın? Madem yapmak istemiyorsunuz gitmeyin.
Sorun eltinizle sizin aranızda. Ona kalk sen de şunu yap diyebilirsiniz. Neden her şeyi ben yapıyorum diyebilirsiniz. Ama kaynananıza kayınpederinize yaptığınız gözünüze batmamalı sanki ne olacak?
Ne ara böyle olduk anlam veremiyorum ki. 2 tabak kurup kaldırmak neden bu kadar zor oldu? Evimizde de yapıyoruz sanki incilerimiz mi dökülecek?
Kötü insan olsalar neyse de kadın iyi ya bunun için bile yapılır ki her gün yapmıyorsunuz.

Allah aşkına haftada 2 gün de sofra kurun kaldırın sanki ne olacak ki? Kadın ne kadar iyiymiş, kalkıp kötü olur da her şey bana kalırsa diye düşünmeniz çok çirkin.
En başta o da öyle düşünseydi de size hiç destek olmasaydı ne olurdu? Söyleyeyim çok kötü kaynana olurdu ki kadın hala iyi olamamış, yazık günah daha ne yapsın? Madem yapmak istemiyorsunuz gitmeyin.
Sorun eltinizle sizin aranızda. Ona kalk sen de şunu yap diyebilirsiniz. Neden her şeyi ben yapıyorum diyebilirsiniz. Ama kaynananıza kayınpederinize yaptığınız gözünüze batmamalı sanki ne olacak?
Ne ara böyle olduk anlam veremiyorum ki. 2 tabak kurup kaldırmak neden bu kadar zor oldu? Evimizde de yapıyoruz sanki incilerimiz mi dökülecek?
Kötü insan olsalar neyse de kadın iyi ya bunun için bile yapılır ki her gün yapmıyorsunuz.
Sorun iki tabak kaldrmk degil galiba, eltinin bunu enayi yerind koymasi

Şimdi konu kv ve onun sizden bir ricası. Ve anlattığınız kadarıyla zaten çok iyi bir kadın ve size yardıma hazır biri. Bu hususta eltiyi neden karıştırıyorsunuz ki? Yok ama elyim şöyle biri demenin hiç mantığı yok, siz sonuçta kv ye yapacaksınız ve yapmalısınız bence. Ayrıca ablanız da çok yanlış düşünüyor ne demek eltin oturuyorsa sen de otur? Kv hizmet etsin size yani? Bence eltinizi kavga etmeden hadi x gel sen de şunu yap hadi şuna yardım et vs diye diye işlere sokun. Özellikle eşinin yanında yapın bunu ki hayır demesin ya da derse kocası bişey der belki

Sorun iki tabak kaldrmk degil galiba, eltinin bunu enayi yerind koymasi
Eltiye yapmasın. Çay servis mi edecek ona getirmesin, sofra mı kuracak ona tabak getirmesin. Hiçbir şey demeden otursun. Ben öyle yaparım. Ki ben konuşurum, bi sorun varsa söylerim. İnsanlar konuşmadıkları için hep bu sorunlar çıkıyor. Hiçbir şey demeden yapıyorsa elti de ne de olsa hizmet eden var diye düşünür.

Eltiye yapmasın. Çay servis mi edecek ona getirmesin, sofra mı kuracak ona tabak getirmesin. Hiçbir şey demeden otursun. Ben öyle yaparım. Ki ben konuşurum, bi sorun varsa söylerim. İnsanlar konuşmadıkları için hep bu sorunlar çıkıyor. Hiçbir şey demeden yapıyorsa elti de ne de olsa hizmet eden var diye düşünür.
Haklisin, genede bu tarz kisilere cok gicik oluyorum

Back
X