• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv'ye yardım etmek ya da etmemek

Bence iyi niyetine karşılık yapın. Elti için onun kalbini kırmaya değmez. Yazık o da demekki sizleri kızı gibi seviyor ses cıkarmadıgı ıcın baksana. Arada birşey istemiş çok mu. Seni kullanmadığı sürece bence mutlu et. Ablanı da bosver :) bazen cok yakın biri olsa da, kendisinin arası iyi olmadığj için herkesin öyle olmasını isteyenler oluyor.

Elti de sinir bişey hazıra konucak ayıp kimse kimsenin hizmetçisi değil ki. Kalk bi işin ucundan tut dimi? Mesela ben hazıra yediğimde çok utanırım kimsenin bana hizmet etmesini istemem. Allahtan eltim de öyle... bir gün düğüne gidicekti hazırlanıyordu, yemek yaptık kayınvalidem le çağırdım kapısına gittim. Ağladı ben birşey yapamadım aklımdan çıkmış diye... maşallah diyeyim :))
Cok sagolun gercekten öyle. Benim eltimde bana gelir. Biz kv ile mutfakta oluruz. Siz mutfaktasiniz ya bana gerek yok der oturur tv izler

Bu kadar iyi bir kv için, ya görev haline gelirse diye hesap yapmak hoş değil bence.
Gelirse o zaman düşünürsünüz. Bir tatlı yapılmış, bir bulaşık yıkanmış çok mu.. Ne güzel iyi de bir insanmis..
Eltinizin yapmadıklarına kv ses etmiyorsa sizde etmeyin.
Siz sonuçta kv için birşeyler yapıyorsunuz, o da bunu görüyordur. Ben olsam öyle yapardım :)
Geçen söyledi. Esimin ve kp yaninda Kırılıyorum halimi görüyorsunuz bi isin ucundan tutmuyor diye. Eşim zaten eltime laf söyletmez onuda oyle kabul edelim belki beyzaninda kötü huylari vardir dedi onu överken beni yeriyor sanki

Bence tatlı yapın sonucta kv ile aranız iyi.eltinizi boşverin .sz onun için yapmıyorsunuz.üzerinizede yapısacagını sanmıyorum.

Valla canım ben 6sene olucak yan yanayım ne yememe karışır ne giymeme o söyler yaparım duamı alırımm çok şükürrr rabbim bozmasınn eltilerime çektirmiş ama banaaa sübhanallah çektirmedii geçimim iyi çünküü alttan almadını bilicenn arada öyle yani canımmmm
Maşallah size. Herşey karşılıklı. Ben anne şunu yapalim mi diye danisinca kadin mest oluyor. Ama arkadaslarim ve cevrem sen karistirma ne istiyosan yap diyor

Siz sonradan size annelik eden birini bulmuşsunuz onu kaybetmeyi göze alıyorsanız eltiniz gibi davranın.Ki kv niz belli bir anlayış ve merhamete sahipmiş bunu sizin göreviniz olarak görmez siz müsait olmadığınızda bunu ona rahatlıkla dile getirebilirsiniz.Allah huzurunuzu daim etsin inşallah...

Cok sagolun gercekten öyle. Benim eltimde bana gelir. Biz kv ile mutfakta oluruz. Siz mutfaktasiniz ya bana gerek yok der oturur tv izler
Siz gidince ne yapıyor peki ,siz yardım ediyormusunuz,böyle bir tanıdığım var da kendi gittiğinde ıturduğu yerden kalkmaz ama evine gelenlere iş buyurur sen şunu yap sen bunu yap diye.

Eltinide senin yönlendirmen lazım. Siz içerde yemek hazırlarken masayı hazırla diyebilirsin bence. Okadar millet varken yok demeyecektir herhalde. Yavaş yavaş başlamalısın
Yapmaz ki. Çocuğun uyku saati gelir o geçer uyur içerde.

Ben hiçbirsey yapmıyorum ondan da istemem asla ama kv rica etsem bi tatlı yapardım heralde. Eltiyi boşver in sofraya vs yardım edin. Bi de eltim böyle gıcık olsa esime söyler kvye eltim yokken giderdim
Eşim laf söyletmez yengesine. Bi kere ima ettim fesatlik yapma dedi. Sonuna kadar hakli oldugum bi konuydu. Tabi sonra annesi de bu durumdan rahatsız oldugunu soyleyince bisey diyemedi esim

Kimse ile yarışa girme herkes kendi kalitesini gösterir bu yüzden sen güzelce tatlını yap olay bu kadar net ve basit kv de salak değil görüyordur herşeyi

Siz gidince ne yapıyor peki ,siz yardım ediyormusunuz,böyle bir tanıdığım var da kendi gittiğinde ıturduğu yerden kalkmaz ama evine gelenlere iş buyurur sen şunu yap sen bunu yap diye.
Benim cocugum yok onun var. Eşi cok yardimci eltime büyük cogunlugu da kaynim yapiyodu cay servisi tatli servisi falan. Kv ve bende girip mutfaga yardim ediyoruz. Biz gittiğimizde yemek yapmiyo zaten disardan söylüyo davetkar bi insan degilm Cay icsem evinden kalkarken bardagi asla sehpada birakip gitmem gotururum koyarim makineye.

Bizde kadin yapar erkek oturur durumu yok eşim ya da kaynim da eşine cok yardimci. Ben yapmasam eşim yardim eder annesine ama bu durumda ben utanirim

şimdi o zaman şöyle, kaynınız yardım ediyor ama elti etmiyor öyle mi?

ben kendimi düşündüm, ben genelde çocuklarla ilgilenirim, eşim yardımcı olur sofra kurulup kaldırılırken.
mesela böyle bir durum mu?

kv için kötü tabi bu durum da, ben de açıkçası eltime hizmet etmek istemem, o sebeple sizi anlıyorum. ama eşi yapıyorsa onları ortak sayabilirsiniz.

Eltimin yapıp yapmaması beni ilgilendirmez ben kayınvalide ile olan ilişkime bakarım.En fazla 3-4 kaşık tabak fazla yıkamış olurum.
Yerinizde olsam bulaşık yıkanacağı zaman X hadi gel birimiz yıkayıp birimiz durulayalım annem zaten yeterince yoruldu derdim.
Baktım o şekilde anlamıyor herkesin içinde daha sivri bir dille söylerdim.
Ama o cocukluymus benim cocugum yokmuş onla ben birmiymisim. Hicbi engelim yokmus. Tam masa toplanacakken cocugun uyku saati gelir nedense :)

kv için bence tatlıyı yap o sana yardım ediyormuş sen de ona et. Eltin konusunda da servis anında örneğin x gel birlikte hazırlayalım annem yorulmuştur vs.diyerek çağır.

çok saçma buldum ben bu konuyu. tabiki yardım etmen gerekir sokakta aç birini görünce yardım edemeden durur musun? bir çocuk montsuz gezse ona montunu vermeden durabilir misin, iyilik kesinlikle içten gelen bir şeydir ve hiçbir şartla şurtla engellenemez. sana biraz daha içine, maneviyatına dönmeni tavsiye ederim, o zaman böyle kıyas ve muhalemeler kalmayacak hayatında ve sorularına biz burdaki üyeler değil vicdanın cevap verecektir. O KADINA YARDIM ETMEN GEREKİR, SANA ÇOK BÜYÜK KÖTÜLÜK YAPSA BİLE.

valla böyle kv herşey yapılır ,

merak etme kv herşeyi görüyordur ama sen eltiden lafını esirgeme kalk yardım et falan de şakayla karışık ,

Sana zor gelmiyorsa, planını bozup bu işleri yapmıyorsan yapmaya devam et bence. Ama başka işin olduğundada açıkça planım var yetiştiremem demeyede alıştır.

Benim cocugum yok onun var. Eşi cok yardimci eltime büyük cogunlugu da kaynim yapiyodu cay servisi tatli servisi falan. Kv ve bende girip mutfaga yardim ediyoruz. Biz gittiğimizde yemek yapmiyo zaten disardan söylüyo davetkar bi insan degilm Cay icsem evinden kalkarken bardagi asla sehpada birakip gitmem gotururum koyarim makineye.
Ben olsam aynı muameleyi yaparım , hiç bir işe elimi sürmem ,ikramlıklarıda hazır alırım onlar gelince.niye yorayım kendimi hakettiği gibi davranırım.kayınvalideniz zaten farkındaymış ona karşı siz yardımınızı esirgemeyin,ama eltinize mümkün mertebe onun davrandığı gibi davranın.

Back
X