Kzlar dnde taklan altnlar ne yaptnz?

3.5 senelik evliyim son 2 aya kadar bütün takılarım duruyordu çok şükür ama iki ay önce ev aldık hepsi gitti üstüne bide borçlandık:teselli:
üstünde oturuyoruz şimdi :)

sağolsun eşimin aileside kendi ailemde düğünümüzü maddiyatları el verdikçe en güzel şekilde yaptılar hatta takı seti istemesemde eşimin ailesi almış bana süpriz yaptılar şimdi elimde bi o var zaten.

benim nikah yüzüğüm bile kalmadı bebeğime bez ve mama aldım

canım yaptığın büyük fedekarlık insan mutluluğu ve saadeti bulunca paranın pek ehemmiyeti kalmıyor ama herkezde yapamaz herhalde

inşallah daha fazlasıyla geri döner sana bu fedekerlığının ödülüopuyorumnanaktan

benim düğünde ben değil kaynanam evlendiği içn hepsini o aldı ZEHİR ZIKKIM olsun delikafadulden

Ben takmadım onlar ole durdu modası gectı

Sonra esım ıstedı bende aslında bellı etmesemde uzule uzule verdım

Aksama madem takmıyosun onlar senın bı ısıne yarasın dıye bozdurdum uzerını tamamladım dedı

Eeee dedım arabanın anahtarını verdı artık kavga etmeyız senın dedı

Bu duruma gore soru degısıyo Takılarla alınan arabaya ne oldu?

Kayınvalıdemın bı suru gereksız hal ve tavırları yuzunden satıldı.

Altın da yok arabada ole para bankadaydı ıhtıyac oldukca koyarız yerıne fıkrıyle cekıldı...

eşimin ailesine kaptırdım,hem de sessiz sedasız.bekliyorum bakalım ödüyoruz alın işte dedikleri günü.

dugunde cok bilezik ve ceyrek yarim altin takildi zaten cogunu ailem ve akrabam takti annemlerin kasasina koyduk esim nisanlilik doneminden evlilige kadar 3 set ve pirlanta yuzukler almisti birde ailemde yadigar takilan zumrut bir setim var bende kizima sakliyorum bunlari yanimda gelirken getirdim gecen sene arabami degistirdim o yuzden kasadakilerin tamamini arabama yatirdim kaynanam oldu kahrindan heralde ona vericem saniyordu ogluna baslik olarak ama malesef arabama gomdum ohhhhh sefam olsun

10 tane çeyrek altın haricinde hepsini bozdurup bankaya yatırdık.2 sene sonra da ev aldık hepsi ona gitti

bileziklerim ve setim duruyor takılan altınlar ve paralar elime bile geçmedi kaynanam altınları aldı kaynatamda paraları benim babam iş adamı çevresi çok geniş herkes altın taktı ama benim hakkım olanı onlar aldı o kadar kızgınım ki bizim düğünümüzden iki gün sonra eltimin kardeşinin düğünü vardı kaynanam altınları aldı pranın içindende bi miktar aldı bunu yengene vericem kendine harçlık yapsın dedi ölürmüsün öldürürmüsün bizimde evimize gelirken cebimizde 200 milyon para kaldı haaaaaaa o yetmedi bir de düğünde 10 milyar kredi çekmişler eşimin üzerine şuanda onu ödüyoruz allaj büyük ne diyeyim canımız saolsun eşimin canı saolsun hiç bişey istemem onlarında gözü doysun her gelmelerinde borcu kapatıcaz diye söz veriyolar ama faaliyet yok nedense neyse ya canım sıkıldı yine

gelenekten olduğu gibi takılan altınlarıda paralarıda bileziklerimide tekrar ödeyecez diye kaynatamlar aldılar 5 sene oldu halen ödeyecekler :mymeka:
lafını bile etmiyorlar :oklava: ya gelin senin altınları aldık ama ödeyemiyoruz deseler ona yanmayacam :umursamaz:
tek söyledikleri laf kocan alsın sanki kocam borcum var dedi de aldı elimden :umursamaz:
neyse kocamın canı saolsun huzurumuz mutluluğumuz olsun gerisini ALLAH'a bırakıyorum haklıyıda haksızıda rabbim ayırır elbet

o kadar üzülüyorum ki böyle şeyleri okuyunca ama maalesef var böyle insanlar. acaba bilmiyorlar mı ki kul hakkına giriyorlar. O aldıkları gönül rızası dışında olunca haramdır onlara.
Aynı şeyi evlenirken annem de yaşamış. Düğünden sonra amcamlar anneciğimin bileziklerini istemişler borç diye. Ama aradan 28 yıl geçmiş, hala duruyor o borç nedense. Sözünü bile eden yok. Annem ediyormu hakkını hayır tabi ki ben olsam ben de etmezdim. Boşver anne diyorum bu dünyanın bir de ahireti var. Orda alırsın burda alamadığını.
Ben anneme çok üzüldüğüm için evlenmeden önce yemin etmiştim vermeyeceğim kimseye diye. Çok şükür isteyen de olmadı olsaydı da vermezdim. Bir ara altın yükselince bozdurup bankaya yatırdık biz. Zaten olsa takıp takıştırmazdım sevmiyorum çünkü. Kötü gün için derler ya ben o gözle bakıyorum onlara.

biz altın ve bileziklerimiz ve takılan paraları hepsini birleştirip kendimize bir araba aldık çok şükür ne annem ne de kayınvalidemler karışmadılar

Bızde hepsiyle borçlarımızı ödedik. Nikah tazelesek yine takarlar mı acaba ? kaydirigubbakcemile3

ben altinlarimdan yana hic kismetli olamadim...dugunde takilan paralar ,dugun borclarina gitti,altinlarda ilk sene kayanamin kasasindaydi.sonra korktum vermez diye aldim geri...cok sukur geri verdi ama, sagolsun esim yarisini goturup kardesinin borclarina verdi.o kadar uzuldum ki halen bile cok uzgunum....cunku 4 senlik evliligimde sahip oldugumuz tek seylerdi ve gelecege dair bir garanti idi bizim icin...ama maalesef gitti ve zannetmen geri gelecegini...bir taraftan takilan altinlar o kadar iyi olmasalarda neden boyle olsun ki diye uzuluyor...en cok ta kayinpederimin, o altinlari sen kazanmadin,biz taktik demesi zoruma gidiyor......insanlar neden bu kadar acimasiz hic anlamiyorum...

biz nakde çevirdik ve bankada duruyo şu an kısmetse ev almak için kullanacağız,ama bazı altınlarım ve setim duruyo

bileziklerim ve setim duruyor geri kalan çeyrek ve paralarla araba aldık kendimize bide balayına gittik

eşimin memleketinde takılan takıları düğün masrafını karşılamak için kaynatamlar aldı
bana takılan takılar ise bendeydi düğündne sonra bi kısmyla borçlarımızı verdik
çeyreklerimle bilezik yaptım diğer bileziklkerimide kalınlaştırdım
şimdi elimde kalan ise 8 bilezikten 3 ü ve setim
ne yapalım sağlık malık olsun sempatiksalakcinni

hepsinin üstüne soğuk bir su içtim
aç kaynanam bozdurup bankaya attğımız altıon paralarını balayında iken arayıp istedi huzursuzluk çıkarttı ne yaptı etti aldı
borç aldı güya ama hala verecek seneler gecti

Back
X