Kzlar dnde taklan altnlar ne yaptnz?

ben kaçarak evlendim eşimin ailesi bi saat ve bi künye taktı...kaçanlara yapılmıyo malesef ben eşimden bişiler beklerdim açıkçası ama hiç bişi yapmadı üstelik 10 bilezik mehir belirlemiştik evlenmeden önce demiştim ne zaman durumun müsait olursa alırsın...künki daha yeni öğretmen olmuştu ailesininde durumu iyi diildi....evlendik mehiri unuttu ben öle bişi hatırlamıyorum dedi....napayım kafamamı takayım keçarak en büyük hatayı kendime ben yaptım..

valla benimkilerde hepsi duruyo saolsun dokunmadılar bile üstüne yapmayada çalışıyoz kayınvalidemde bozdurmayın der her zaman

tabiki de hepsini esimin ailesi aldi.borclarini kapatacaklarmis ohaoldumsmile. neyse alsin gitsin de niye hala sizi evlendirdim diye her firsatta basimiza kakiyor onu anlamadim.....

hiç bişi yapamadık maalesef.. k.validem ve annemler dugunde takılanları aldılar..
annem sadece kucuk orta ve cumhuriyetleri aldı (annemın tarafından),bilezik,kunye,seti almadı onları bana verdi bende balayı zamanı k.valideme verdım (istedi) neyse..
k.validem ise onların taraftan takılan kucuk altınlar..bilezikler..setler ne varsa aldı geride vermedi biz eşimle dımdızlak kaldık ortada nolsun.. (allahtan bırcumuz yoktu..borcsuz yaptık dugunu bizim karımız bu)

Bir kısmı duruyor bir kısmını da bazı özel ve zaruri ihtiyaçlarım için harcadım..

Verilen ,takılan altınlar nasıl alınır ya,hayret birşey.Terbiyesizlik bence.Madem geri alacaklardı niye takıyorlar ? Elaleme gösteriş olsun diye mi ?
Tövbe tövbe ..
alsanaalsanasmile

Bir miktarını hırsız aldı. Geri kalanınıda kaynanamlar aldı köye ev yaptırmak için kendilerine tabi. Bana kala kala bir bilezik kaldı. Altınların yerine arsa verdiler bu arsa sizin dediler ama arsanın satılacağı yok. Evlendim evleneli satılacak. Ev alacaktık oda olmadı. Bu arada arsa sizin sadece dedeler ama son zamanlarda görümcemlerde ortak olmaya çalışıyo galiba. Ama bir olsunlar çıngar çıkaracam yapabilirsem tabi... Mahvettiler hayatımı....................

kendım aldıklarımın ve kocamın aldıgı takıların borcunu ben odedıgım halde gorumcek cadısı ıstedı altınlarımı
neden evınde kasa varmısta bız sahıp cıkamazmısız alsanaalsanasmile
pehhhh
dugun salonunda sıkıstırmaya basladılar esımı verın altınları dıye
gelın odasında cektım kenara ben kendıme de malıma da sahıp cıkabılecek kapasıtedeyım kımsenın boyunduruguna ıhtıyacım yok dedım
verdırmedım altınları
kustuler cokta tındı :1closedeyes:
4 yıl boyunca dugun borcunu bıtırdıkten sonra kardeslerının her turlu borcunu odedım
ve kaynıma para ve kredı kartı kaptıran kocama kızsamda kaynımın yedıgı paraları da odedım
hala da benden kotusu yok
sımdı kendı yakınımdan bırıne borc olarak verdım takılarımı

evlendikten sonra bana takılan altınları istediler yüzsüzce nymişş geri götüreceklermiş yerlerine ne gerek varmış bizde kalmasnmış borçmuş onlar
eltimden de istemişmiş eltim vermemiş de set almış lüzumsuzmuş bir sürü masraf olmuş eltim falan diye daha 3 günlük gelinken başımın etini yediler ben de verdim alsınlar da başlarına çalsınlar dedim eşime pinti senin ailen dedim o da biliyorum boşver onları uğraşmayalım ver gitsin dedi verdik.

bileziklerimi taılarımı da aldığı kuyumcuya koydurdu zorla kayınbbam neymiş kuyumcu bize karını verecekmi,ş işletip biz sahip çıkamazmışız bi sene sonra onlara hiç söylemeden gittim kuyumcuya takılarımı her şeyimi aldım oradan bankaya koydum kuyumcu da hiç kar vermedi

evlendikten 2 sene sonra bir gün kayınvalidem aradı neymiş altınları verecekmişim ben de kaynıma dükkan alacaklarmış oğlunun kendine ait dükkanı olsunmuş çok kira ödüyormuş eşim de dedi onlar benim değil hoyaya sormalıyım dedi bana da sakın verme dedi abim onlarla altlı üstlü yaşasın yeme içme elektrik su vs.. her şeyini babam ödesin o kazandığını biriktirsin ben de onu dükkan kirasından mı kutarayım yazıklar olsun onlara n<sıl utanmadan istiyorlar dedi
tabii ki vermedim bozdurup bankaya attım arada soruyorlar size ne benim paramdan diye şakayla karışık söyleyip geçiyorum

evlendikten sonra bana takılan altınları istediler yüzsüzce nymişş geri götüreceklermiş yerlerine ne gerek varmış bizde kalmasnmış borçmuş onlar
eltimden de istemişmiş eltim vermemiş de set almış lüzumsuzmuş bir sürü masraf olmuş eltim falan diye daha 3 günlük gelinken başımın etini yediler ben de verdim alsınlar da başlarına çalsınlar dedim eşime pinti senin ailen dedim o da biliyorum boşver onları uğraşmayalım ver gitsin dedi verdik.

bileziklerimi taılarımı da aldığı kuyumcuya koydurdu zorla kayınbbam neymiş kuyumcu bize karını verecekmi,ş işletip biz sahip çıkamazmışız bi sene sonra onlara hiç söylemeden gittim kuyumcuya takılarımı her şeyimi aldım oradan bankaya koydum kuyumcu da hiç kar vermedi

evlendikten 2 sene sonra bir gün kayınvalidem aradı neymiş altınları verecekmişim ben de kaynıma dükkan alacaklarmış oğlunun kendine ait dükkanı olsunmuş çok kira ödüyormuş eşim de dedi onlar benim değil hoyaya sormalıyım dedi bana da sakın verme dedi abim onlarla altlı üstlü yaşasın yeme içme elektrik su vs.. her şeyini babam ödesin o kazandığını biriktirsin ben de onu dükkan kirasından mı kutarayım yazıklar olsun onlara n<sıl utanmadan istiyorlar dedi
tabii ki vermedim bozdurup bankaya attım arada soruyorlar size ne benim paramdan diye şakayla karışık söyleyip geçiyorum

Allahım yarabbim ya.Kaynına açacakları dükkan için gelinin altınlarına göz dikilir mi ya ? kusura bakma canım ama kayınvalden de bir garipmiş.Hem dini olarak da geline takılan altınlar gelinindir.Çok ayıp ya hemde çok..:1ninca:

Allahım yarabbim ya.Kaynına açacakları dükkan için gelinin altınlarına göz dikilir mi ya ? kusura bakma canım ama kayınvalden de bir garipmiş.Hem dini olarak da geline takılan altınlar gelinindir.Çok ayıp ya hemde çok..:1ninca:

eşim vermeyeceğiz zaten aklıma yatmadı dedi kayınvalidem de ben sizin hakkınızı bırakmam her ay kira parası yollayack size abin dedi yani altınları vermeyecek kira ösdeyecek bana biz de kira mira ödemeyin istemiyoruz seninb oğlunu kiradan kurtaralım tam rahat etsi,n siz gurbette ne yapıyorsunuz demeyin hiç dedi

eşim vermeyeceğiz zaten aklıma yatmadı dedi kayınvalidem de ben sizin hakkınızı bırakmam her ay kira parası yollayack size abin dedi yani altınları vermeyecek kira ösdeyecek bana biz de kira mira ödemeyin istemiyoruz seninb oğlunu kiradan kurtaralım tam rahat etsi,n siz gurbette ne yapıyorsunuz demeyin hiç dedi

aman iyi olmuş.eşin mantıklı düşünmüş.kaynın senin altınların olmadan yapsın ne yapacaksa.aklım almıyor bu durumları.son derecede ayıp çünkü.

bizede ev alacaklarmış (yani bizim adımıza değil, oturmamız için kendi adlarına) o yüzden daha ev mevzusu gündeme geldiği an düğünde takılanları alıcaz dendi. bakalım 27 Hazirana kadar sorunsuz bi şekilde gelirsek ve olur da evlenirsek nolduğunu o zaman yazarım.

Son düzenleme:
gelinliğimi bile kendim aldım. o günü hiç unutamam cebimde son parayı vermiştik. yoksa gelinliğimi alamıyordum yani. doru düzgün bişeyde takmadılar ya .... düğünden 2 ay sonra eşimin memleketinde bir kırtasiyeye girmek istedi eşim görümcemle ortak olarak. vermek istemedim. ama eşim çok istedi içinde kalmasın dedim verdim. ordan da hiçbişey görmedik. eğer benim hakkımla bişeyler yapıyolarsa hakkımı yedi cihanda helal etmiyorum. şimdi devredicez orayı hala müşteri bekliyoruz. eşimde anladı ama bu sürede ben yıprandığımla kaldım. hayırlısıyla devredilsinde başka bişey istemiyorum.

ben zaten takmam yani takı sevmem hepsini bankada kasa kiralayıp oraya koydum sanki yokmuşlar gibi hayatıma devam ediyorum.

düğünde takılan 4 burma ve 6 hediyelik bilezik ten hediyelikler gıttı 19 kucuk altın bozudruldu 6,5 mılyar hepsı borca harca gitti elimde suan 4 burma alyans ve küpelerim var güya 2 tane daha burma yapacaklar bakalım bekliyoruz...

Back
X