Kzlar dnde taklan altnlar ne yaptnz?

düğünümde takılan altınları kaptıkaçtı gibi daha salondan ayrılmadan aldılar üstümden altınlar bi üstümdeydi bide bakmışım yok olmuş :kızgın:

neyseki bilezikler bende kaldı düğünden 2 haftaq sonra ankaraya bayrama gitmiştik akıllılık ettim bilezikleri takmadım evde bırakmıştım (hem uzun yol milletin gözü üstümde olur hemde kayınbabamın gözü üstünde alır diye) neyse girdik eve daha hal hatır sormadan kızım bileziklerin nerde dedi takmadım evde bıraktım dedim düştü morali getirseydin alırdım senden kredi borcuma yatırırdım dedi bunu duydum bi ohhhh çektim eşime dedim senin aklına uyup bilezikleri takacaktım onlarında üstüne oturacaktı baban dedim
bizde evimize döner dönmez bilezikleri bozdurup bi araba aldık kayınbabam deyim yerindeyse kudurdu neymiş eşim kendi kafasına göre iş tutmuş çatladı patladı
bilezikleri kurtardık ellerinden:sm_cool:

düğünüm henüz olmadı ama nişanımda...
takılanların hepsini nişanlım+annem+ben tam altın yaptırdk bilezikler aynen duruyor tabi.
bizim evde annem saklıyor düğünde de kasaya koyucaz iki aile de kalmayacak tabi ev alırken elimizde avcumuzda kalırsa

madem alıcaklar altınları ne diye takıyorlar o zaman altınları ? takmasınlar ..millete gösteriş olsun diye mi takıyor sonradan geri almayı düşünenler...???

eşimin ailesinde emanet aaltın takmak gelenek haline gelmiş eltimin oğlan sünnet oldu kaynanam eltime düğün günü bilezik taktı düğün hediyem dye milletede geline bilezik taktık diye övündü bileziği ertesi gün kuyumcuya geri götürdüler böyle sahtekarlar işte

düğünde takı merasımı sonrası kayınvalıdem hepsını almöak ıstedı arkadaşıom sorla çektı elinden :)) aldı anneme verdı annemde bana verdı hepsi kasada
düğünde takılan paralarla düğün için harcıcaklardı vermedım ohh iyi oldu :)))
zaten düğünü falan eşim kendı yapmıştı

biz de bilezikleri ve çeyreklikleri bankaya koyduk kendi kullandığım takılar evde duruyor arada takıyorum. araba almayı düşünüyorduk vazgeçtik altınların üzerine biraz daha para biriktirip ev almayı düşünüyoruz.

bozdurduk,çok bişey yoktu ama yinede azda olsa bi takım borçlarımızı kapattı.üzülmedim,Allah bilek gücü versin kocama,daha iyilerini daha güzellerini yaparız.bu arada şu takılan altınlara el koyan kaynanalarda çok sinir bozucu.ne büyük bi terbiyesizlik yaa:kızgın:insan açlığından ölse tamah etmez oğluna gelinine takılan paraya altına.

Çeyrekleri vs. kayınvalidemler aldı borçları kapatmak için..Bizimde kredi borcumuz var az bişi ama ödeyebiliyoruz çok şükür.
18 tane bileziğim oldu kasa kiralayamadık kayınpederimin kasasında duruyorlar. Kısa zamanda almak istiyorum kendi kasamız olsun istiyorum.

ben daha evlenmedim ama kuzenimin düğününde kaynanası takılan tüm altınları anında alıp bez bi çantaya koyuyordu sinir olmuştum inşallah benim başıma ve kimsenin başına öyle şeyler gelmez.

Eşim adıma bankada kasa aldı ve içinde duruyor hepsi. bir tanesine bile dokunulmadı onlar senin sen ne istersen onu yapıcaksın dedi :)

benim düğünümn ertesi gunu 124 çeyrek altınımı ve 12 tane 13 grmdan bıleziğimi aldı kaynanam borç ödicekmış ağlayarak istedı en kısa zamanda odıcem dedi vermek zorunda kaldım ödıcem dedı ödemedii hakkımı helal etmiyorummm....

düğünde takılanları herkes kendi aldı. erkek tarafı kendine takılanı kız tarafı kendine takılanı aldı. bende hediye bilezikler set ve nişanda takılan bilezikler falan kaldı.. bu arada bişi sorcam bankada diosunuz ya bende vermek istiyorum ama nasıl oluyo. yani ücreti ne kadar aylık mı yıllık mı.. ve istediğiniz zaman alabiliyomusunuz diyelim iki ayda bir düğün var alıp tekrar koymak olabiliyor mu?

düğünde takılanları herkes kendi aldı. erkek tarafı kendine takılanı kız tarafı kendine takılanı aldı. bende hediye bilezikler set ve nişanda takılan bilezikler falan kaldı.. bu arada bişi sorcam bankada diosunuz ya bende vermek istiyorum ama nasıl oluyo. yani ücreti ne kadar aylık mı yıllık mı.. ve istediğiniz zaman alabiliyomusunuz diyelim iki ayda bir düğün var alıp tekrar koymak olabiliyor mu?

canım başta bir depozito alıyorlar sonra ücreti yıllık istediğin zaman da gidip istediğinkısmını alıp geri koyabiliyorsun kiralarken senden resim istiyorlar sana bir anahtar veriyorlar kasaya iinmek istediğinde bir görevliyle seni indiriyorlar bir anahtar da onda oluyor çift anahtarla açıyorsun çünkü görevli kendi anahtarını çevirip seni yalnız bırakıyor sen istediğini alıp kapatınca çağırıyorsun yine beraber kitliyorsunuz ben altınlarımı kasaya koyduktan bir ay sonra evime hırsız girdi şükrediyorum iyi ki koymuşum yoksa hepsi gitmişti - hoş ben takılan altınları düğün masrafına verdim ben de sadece setim annemin taktığı inci takım ve nişanda takılanlar falan kaldı verdiğim kraya değmez aslında değeri ama manevi değeri yüksek-

yalnız şı oldu ben üşeniyorum bankaya gitmeye o yüzden düğün de olsa takmıyorum hiç bişi :))

Back
X