Kzlar dnde taklan altnlar ne yaptnz?

gidenler altınlarınız en azından kendi mobilyalarınız yada düğün masrafları için ya benimkiler eşimin akrabası gelin konvoyunda kaza yaptığı için araba tamir masrafına gitti ...neymiş bizim düğünde kaza yapmış diye kendi dikkatsizligi ama masrafı yine biz ödedik ..neyse çok şükür ölen olmadı ...ama halen altınlarıma içim yanar...

yeni evli birisi olarak yazıyorum : hiçbişecikler kalmadıfisfisfis bir iki bileklik ve alyanslarımız o kadar.hepsini düğün mobilya borçlarımıza verdik.eşimin ailesinden beş kuruş yardım görmedik:oklava: önce kızdım ama şimdi de seviniyorum.hayatım boyunca hiç eyvallahım olmayacak..giden altın olsun.alırız yeniden:içelim::içelim::içelim:

benimkilerde bi kısmı balayına bi kısmı eşimin ailesine en son kalanlarlada borçlarımızı ödedik.ben cok severim takı takmayı ama istediğim hiç bi zaman olmadı.yerine geleceğini de sanmıyorum..

Daha düğündeyken zarflarda toplanan parayı kayınpederim aldı.Eşim üstümüzdeki paralardan fotoğrafçı ve kameraman parasını ödedi.Evimize geldik 2 gün sonra hediye bilezikler ve küçük altınlar bozdurulup mobilya takstlerini ödedik.İlerleyen günlerde eşimin akılsızlığı yüzünden diğer kalan bileziklerim de gitti.Neyse dedim en azından setim künyelerim var.Sonra yine eşimin iddaa merakı yüzünden borçlandık ve alyansım hariç herşeyim gitti.Bu arada daha 9 aylık evliyim.Eşimin ailesinin oturduğu şehre taşındık eşim hepsine yalan söyledi altınlar bankada kasada diye.ve her sefrinde bana soruyolar neden takmıyosun bankadan alın da takın diye.Aslında altın takmayı çok severim ama hepsine takmayı sevmiyorum diyorum.Ve bu kadar altınım gitmesine rağmen 20 milyar borcumuz var.Ailesi bunların hiçbirini bilmiyor.Düğün oluyo ben bişey takmadan gidiyorum herkes ilk kolllarıma bakıyo.Artık bıktım yalan söylemekten benim suçum değil ki.göya eşim temmuza kadar 200 gram altın alacakmış bana ama pek inanmıyorum önce borçlarımız ödensin altın olmasa da olur.Evlendiğimden beri sürekli altın sorunu yaşıyoruz.Ama keşke biraz akıllı davransaydım da vermeseydim şimdi çok zor zamanlar geçiriyoruz ama alyansımdan başka hiç bişey yok yani kötü gün için de bişey bırakmadı kenarda...

Daha düğündeyken zarflarda toplanan parayı kayınpederim aldı.Eşim üstümüzdeki paralardan fotoğrafçı ve kameraman parasını ödedi.Evimize geldik 2 gün sonra hediye bilezikler ve küçük altınlar bozdurulup mobilya takstlerini ödedik.İlerleyen günlerde eşimin akılsızlığı yüzünden diğer kalan bileziklerim de gitti.Neyse dedim en azından setim künyelerim var.Sonra yine eşimin iddaa merakı yüzünden borçlandık ve alyansım hariç herşeyim gitti.Bu arada daha 9 aylık evliyim.Eşimin ailesinin oturduğu şehre taşındık eşim hepsine yalan söyledi altınlar bankada kasada diye.ve her sefrinde bana soruyolar neden takmıyosun bankadan alın da takın diye.Aslında altın takmayı çok severim ama hepsine takmayı sevmiyorum diyorum.Ve bu kadar altınım gitmesine rağmen 20 milyar borcumuz var.Ailesi bunların hiçbirini bilmiyor.Düğün oluyo ben bişey takmadan gidiyorum herkes ilk kolllarıma bakıyo.Artık bıktım yalan söylemekten benim suçum değil ki.göya eşim temmuza kadar 200 gram altın alacakmış bana ama pek inanmıyorum önce borçlarımız ödensin altın olmasa da olur.Evlendiğimden beri sürekli altın sorunu yaşıyoruz.Ama keşke biraz akıllı davransaydım da vermeseydim şimdi çok zor zamanlar geçiriyoruz ama alyansımdan başka hiç bişey yok yani kötü gün için de bişey bırakmadı kenarda...

canım bu konuda aileler yanlış yaparlar senin de eşin yapmış.ne demek iddiay yatırmak:kızgın: Allah sabır versin canım..en kısa zamanda düzelir inşa.s.

eşimin ailesinden hiçbir sey görmedim...daha dogrusu ailesinide 1-2 kere gördum...çok ince uyduruk 1-2 bileklik takdılar...oda bozdursanda para etmezdi...annemlerin ve akrabalarımın taktıklarıylada acil ödemeleri yaptık...şimdi 3 yıllık evliyim ve aslında bize hiç bir yardımlarının olmadıgından dolayı çok mutluyum, herseyi kendimiz yaptık...evimizide kendimiz yaptırıyoruz...
altın olarak eşimin aldıgı hediyeler, babamın aldıgı hediyeler ve kendi aldıklarım var...onlarda gunluk takılabilecek şeyler...4 ay sonra dogumum var ve gelirlerse ne yapacaklar çok merak ediyorum...

canım bu konuda aileler yanlış yaparlar senin de eşin yapmış.ne demek iddiay yatırmak:kızgın: Allah sabır versin canım..en kısa zamanda düzelir inşa.s.

canım düğünümüz için eşimin ailesi de pek bişey yapmadı kıytırık bi kaç eşya zaten eşim önce onların borcunu ödemek için bu kadar açıldı.Ama soran olursa onlar oğullarını evlendirdiler.kolumda hiç bişey yok teyzemin nişanımda taktığı çok güzel bi kolye vardı onu bile bozdurdum asla aynısını bulamam ve teyzem sorsa niye takmıyosun diye sölücek bişeyim yok.eşim şimdi kafasını taşlara vuruyo ama iş işten geçti evliliğimizin en güzel zamanları bu sorunlarla geçti.Ailesinin durumu olmasa anlarım ama durumları iyi.şimdi diyorum bu kadar borcumuz var söyle yardım etsinler en azından bi ev alsınlar kiradan kurtulalım(diğer kardeşlerine ev verdiler)o da söylemiyo biz kendimiz elele verip halledicez diyo ama nasıl bilmiyorum.iddaa oynamayı bıraktı şimdi ya da parası yok diye oynamıyo.ben bi ara onun bu sorumsuzluğu yüzünden hayatta en çok istediğim şey olan bi bebekten bile vazgeçtim tedavi görmem gerekiyo doktora bile gidemiyorum.Belki de Rabbim bidiği için vermiyo bi bebek bu kadar borçla nasıl bi çocuk dünyaya getiririm.İnşallah düzelir ne diyeyim

ya ne kadar sinir bozucu aileler var ya hayret birsey gerçekten !
obursirin, seninde esinin yaptiklarina uzuldum, oda hayret edici vallahi...
ne diyim yaa, allahim iste goruyor herseyi
bakalim biz neler yasayacagiz...bir iki birsey duydum da...acaba mi diyorum
hayirlisi...

Birazını kaynım ev alıyodu ona verdik baktık geri kalanıda alacaklar bizde marmarise balayına gidip hepsini afiyetle yedik:teytey::teytey:

kızlar takılarımı zamnla borç olunca bozdurduk kafama bile takmıyorum emekli olunca inşallah gelir umarım.

vermeseydim diyosunda o zaman elinden vermekten baska bişi gelmiyoki.bende sonrdan cok pişman oldum vermeseydim diye ama.elinden bişi gelmiyo valla.vermesen kavga cıkacak.o kadar borç var nası ödeceyez felan diye.eşin sorumsuz olunca böyle oluyo işte.bizide zor durumda bırakıyolar.:1no2::kızgın:

nişanda ve düğünde takılan çeyrek altınların hepsini bozmuştuk balayı için kullandik bir kisminida haşlık yapmıştık
hediye gelen bileziklerim 43 taneydı (kayinvalidem ve ailemin taktıkları harıç) kimi çok inceydi kimi çok çirkindi, bitek anne tarafım teyzem dayımlar yani hepsi aynı model almişlar onlar güzeldi ama 43ünüde bozduk üstünede biraz katarak 12 tane tek model kalın bilezik yaptık. ve diğer tüm bilezik ve setlerimlen birlikte bankada kasada duruyor.
zor günler için sakliyoruz altında gitikçe değerleniyor zaten iyi karar vermişiz yani.

bende düğünden sonra kasaya bırakmak istiyorum..ama banka şartları ne oluyro ücreti nekadar neresi daha güvenli bilgi veririmiisn rica etsem

benimkileride kaynanam aldı.. önceleri vermek istemedim. eşimi doldurdu.. 2 hafta küs kaldık.. annem kaynanan bi kere göz koymuş o altınlara almazsa kocanla huzurunuz iyice bozulur ver gitsin dedi.. yuvam dağılmasın diye istemeye istemeye verdim.. kaynanamda kendi üzerine arsa aldı.. birde orda burda laf ediyomuş kız tarafı bişey takmadı diye.. annemler çok üzüldü.. ama benimde içime oturdu.. her gece beddua ediyorum inşallah hayrını göremez diye..

birkaç bilezik,setler,kelepçeler hariç geri kalan bütün altın ve bilezikleri sattık araba aldık hemen..kimse bizim altınımıza göz dikmedi..ne annemler(ki asla öyle bişey yapmaz) ne de kayınvalidemler...tek takı merasiminden sonra eşimin halaları üstündekileri alıp çantaya koyup memlekete götüreceklermişmiş...ama kocam hayır ben onları eşime vereceğim demiş...yengem olaya şahit olmuşta..halalarda morarmış tabi...:roflol:...bazı arkadaşları okuyorumda çok üzüldem yaa...Allah iyi insanlarla karşılaştırsın..

Ben düğünde takılan paralarıda altınlarıda ne olduğunu hatırlamıorum.Tek hatırladığım bileziklerim baya bi vardı eşim bozdurup araba almıştı.İnanın bu yazı üzerine o kadar kafama takıldıki eşime sordum.O da hatırlamıorum dedi ama büyük olasılıkla sevgili kayınvalidemlere gitti.Evlendiğimde o kadar saftımki daha 18 yaşındaydım üzerinden 14 sene geçti şimdiki aklım olsa kimseye zırnık koklatmazdım.

Back
X