Kzlar dnde taklan altnlar ne yaptnz?

benim takıları hiç takamadn düğün borcuna verdim sağolsun annesi bir kör iğne ne aldı ne taktı babasıda yok eşimin bende verdim eline kendi rahatım için ..sağolsun gene aldı onunlada ev alırken üstüne eklemesi için verdim ...

Ben altınlarımı evlendikden 3 gün sonra gördüm, düğünden sonra toplamış kayınvalidem evine götürmüş -tatlicadiarzu- Zaten konuşup duruyodu altınları benim kasaya koyarsınız filan diye. Bende anne sanki aşiret düğünümü kaçkişi gelcek ne takılcakki demiştim :kızgın: 3. Günün sonunda gittikde saydık ve eşim bana al yavrum koy çantana diyince kayınvalidem kala kaldı :dance: Sonra eşimin ve benim işsiz kaldığımız bir dönemde bozdurup bozdurup harcadık delikafadulden

toplam 200 kadar küçük altın ve 10 milyar para vardı... anneme gelenleri annem k.valideme gelenleri k.validem aldı yani öyle istedik biz eşimle...
evle ve eşyayla ilgili hiçbir borç ödemedik, balayı hediyeydi zaten ve harçlık olarak 1'er milyar verdiler...
ayrıca iki annem de borçlar dışında bizim için bi kıyıya para ayırmışlar, okullar halen devam ediyor diye (: ve ev alacağımız için tabii ki de (:
ayrıca k.validem 2 tane daha bilezik yaptı, zaten 4 tane aynından vardı.bi de günlük set gibi bişi yaptık (: zaten sevmem altını (:

allah şükür borçsuz evlendik ve altınlarım tam yerini buldu :sm_cool: . üzerini borçla tamamlayıp ev aldık şükür. şimdi onun borçlarını ödemeye çalışıyoruz.
an1cHo7-Vgx0000MzQ0fDc2Nzc2ZGxhfGJvcmN1bXV6ZGEgYml0ZWNlayBpbnMuYXoga2FsZGk.gif

allah olmayan herkese nasip etsin a.s

valla altinlarim setler bilezikler hala duruyor ama kucuk altinlar cogu bitti simdi yavas yavas altin lira yatirim yapiyorum ki cogalsin elimizde dursun nolur nolmaz

eşim tarafından takılanları kayınvalidemler aldı:kızgın::kızgın:hadi onlar neyse de bi de yetmiyomuş gibi benim tarafımdan takılanlarıda almak istediler.büyük bir şok yaşadım ve kendilerinden bi anda buz gibi soğudum.bu ne büyük terbiyesizlik.aklıma geldikçe sinir oluyorum.

benim altınlarım bileziklerim hepsini bozdurup ev aldık tabi yetmedi ama peşinat olarak verdik.sağolsun kaynanam o tür şeylere hiç karışmaz.

kızlar altın uçmuş ne olmuş öyle:1shok:
bozdurduklarımı düşündükçe hayıflanıyoru ama nafilesenağlama
sağlık olsun ne denir ki:delphin: en büyük zenginlik sağlıkyerimseniben

Takılan paralarla dugun salonunun gerı kalan odemesını yaptık.Kucuk altınların kırk tanesı ıle aldıgımız borcları verdık.Kalan 40ın 30 tanesı ıle kredı kartı borclarımızın bır kısmını odedık,on tane kalmıstı onunla catı tadılatını hallettık.13 bılezıgım 2kelepcem bı de gunluk takı setım bı kunyem kalmıstı ekım ayında kredı kartlarını odeyemeyecek duruma gelmıstık 6 tanesını bozup kredı kartlarını odedık.Gecen ay unıversıte harc param vardı bı tane bılezık daha bozdurduk onu odedık. Allaha sukur yıne de

Bizim düğünde çok fazla birşey birikmemişti (nedense anlayamadım) :) Toplanan paralar ile düğün salonunun ve fotoğrafçıların parasını ödedik. Çeyreklerin bir kısmını ve bileziklerin tamamını bozdurduk. Biz altın 26-27'lerdeyken almıştık kar ettik tabi ama şimdiye kalsa daha bir karlı olurduk :) bozdurduğumuzun %90lık kısmı ile araba aldık çünkü ben annemlere uzak oturuyorum.Gerisi bankada.
Hoş Kaynanamlara kalsa onlar idare ederlerdi ama neyseeeeeeee.

hayat çok zor ve insanlar çok acımasız.analar tahtı yapıyor ama bahtı yapamıyor be güzelim.teyzenin kolyesine çok üzülmüşsün belliki ama dur bakalım gün doğmadan neler doğar:Saruboceq:umarım herşey düzelir.bebek için ise acele etme.borçla inan çok zor.en doğru zamanda rabbim nasip etsin.

Merhaba arkadaşlar bende bir buçuk senelik evliyim.10 tane üçlü burma takılmıştı bana ama dügünden sonra kayınpederim ille benim kasada duracak dedi. Bende vermedim ama bana bir ton laf etti sonra bize güvenmiyomusun falan diye vermek zorunda kaldım.benim bir ton laf yedigim kaldı eşimin yanında tabi o da agzını hiç açmadı.sonra eve girdik dört aylık evliyken peşinatını ödemek için kayınpederim altınları getirdi oglunun evlenmeden önceki paraları da kayınpederimin hesabındaydı üzerine onuda koydu kendileri de beş milyar civarı para koydular yani toplam 34 milyar peşinat yatırdık tokiye daha ödemesi var. şimdi etrafada oglumuza ev aldık diyolar. Ama sagolsunlar altınları vermeyede bili,rlerdi ama bana hiç güvenilmedi kocam bu altınlar yatarsa benim hesabıma yatar onlar sadece senin degil ben evin erkegiyim derken onunda üzerine yatamadı. Her neyse ben anlayamadım şimdi benim kayınvaldemler iyi mi kötü mü? Biz allaha şükür eve girdik ama ben hiç sevinemedim. şimdi bende ikimizin üstüne olsun ev benimde hevesim var diyorum ama kesinlikle olmaz diyo benim üstüme olacak o böyle davrandıkça ben çok üzülüyorum bu yüzden çok tartıştık ama dedigim dedik biri. Neyse çok uzun yazdım hakkınızı helal edin. Benim sorunum maddiyat degil ama bana hiç güvenilmiyor hep ben onlara güvenmek zorunda kalıyorum allah bütün haksızlıga ugrayanlara sabır versin. Saglıcakla kalın

Bence de öyle ama işte evlilik bu heralde kadın dedigin susmayı bilecek:( bende allah nasip ederse çalışmaya başlayacagım yakında edebiyat ögr. Bitirdim yani bende ödeyecegim taksitini mecburen öyle iki kişinin üstüne olmazmış. Sonra tekrar alınca benim üstüme olurmuş. Biz tartıştık kırk gün babamın evinde kaldım gelmedim sonra mecbur geldim o sıra evin evraklarını babasının evine götürmüş teslim etmiş güya boşanırsak kaçırıyo benden işte o bana güvenmiyo ama ben ona güvenmek zorundayım yani o çok proplem ettigi için çok dokunuyo bana gerçekten güvense herşey onun üstüne olsun ama güvende karşılıklı . Neyse çok takınca bu maddi konuları kafaya kendimede sinir oluyorum bu ben degilim aslında ama karşındaki kişiye göre kişiliginde degişiyor heralde.

davetlılerden gelenlerı bozdurup hepsını hesap acıp bankaya attım :) Diğerlerını kullanıyorum arada

Benimde burgu bileziklerim çoktu Özellikle annemin tarafından takıldı Eşimin tarafındansa çok az çeyrek altın 2 tanede teneke bilezik takıldı:mymeka: Hala oldu konuşuruz, hem de en yakın akrabaların taktı yuh! diye. Neyse beni apar topar gelin odasına kayınpeder ve k.valide götürdü çeyrekleri paraları çantaya koydular Hemen oracıkta servislere şu kadar para verildi ben daha önce oğluma şu kadar para verdim çeyrek verdim diye toparlanıp içinden alındı Sonra annem geldi çantayı istedi kalanları işlerini halledip verdiler:1no2: Üstelik bana alınan gelinlik taktıkları bilezikleri bile eşim kredi kartıyla aldığı için ev eşyaları ve bu kredi kartı borçlarının tamamını yine altınları bozdurarak ödeyebildik. Evlendikten sonra "annem şöyle kolunda bileziklerle gelemedin ziyaretime" diye çok üzüldü hala söyler bunu, haklı da... Bekarken biriktirdiğim paralar bile ev masraflarımıza harcandı Annem bana kızmasında kim kızsın. Siz siz olun zorunlu olmadıkça vermeyin altınlarınızı paralarınızı sakın!!! Çevremdeki ev hanımlarının bile kollarında 20 tane bileziği köşesinde altınları hala duruyor 1 tane borç verdiyse 2-3 ay sonra yerine yine aldırıyorlar. Ben de araba aldık benim adıma aldırdım. Siz de ya o şekilde ya da başka türlü kaptırmayın kimseye, sonra çok zor yerine koyulması derim...yasakkelime

Nagehancım senin durumuna üzüldüm, Allah yardım etsin inşallah. Kredili evlerde ne yazık ki kim borcu ödüyorsa tapu onun üstüne oluyor. Ama altınların sana geri verileceğini de hiç düşünme tatlım ev alındı diyeceklerdir Taşınınca da oturuyosunuz işte fena mı oldu diyeceklerdir. Boş ver artık Allah pişmanlık hissi versinde keşke anlasınlar:Saruboceq: Anlamasalarda senin hakkının olanı, yuvanızda huzurunuz için set çek üstüne rahatla olur mu canım, üzme artık kendini... Bak o zaman daha mutlu olacaksınız.kaydirigubbakcemile3

Back
X