LAF TAŞIYANA ne yapmalı...

Dedikodu yaptığınız için size laf sokarak giriş yapmaya hiç gerek yok, hangimiz yapmıyoruz. Ama o laf taşıyana açık açık söyleyin derim durumu bildiğinizi

Yüzüne karşı da söylerim gibi şeyler yaptığınızın mantıklı olduğu, ya da haklı olduğunuz anlamına gelmiyor. Diğer kişinin kulağına gitmiş ve hoşuna gitmemiş. Size basit gelen başkalarına gelmeyebilir.
Biri hakkında arkasından olumsuz konuşulan herşey dedikodudur.
Başka insanlar hakkında başka insanlarla konuşmazsanız ortada böyle sorunlar kalmaz. O lafı taşıyanın yaptığı doğru değil, ama sizinki de doğru değil.

Dedikodu yaptığınız için size laf sokarak giriş yapmaya hiç gerek yok, hangimiz yapmıyoruz. Ama o laf taşıyana açık açık söyleyin derim durumu bildiğinizi

Ben yapmıyorum mesela. Siz yapıyorsunuz diye herkes yapmak zorundamı? Kendi adınıza konuşun.

Ben yapmıyorum mesela. Siz yapıyorsunuz diye herkes yapmak zorundamı? Kendi adınıza konuşun.

Gerçekten hayatınız boyunca herkes için tatlı tatlı yorumlar mı yaptınız? Hiç kimse için tek bi kötü laf etmediniz? Dedikodu sadece arkadaşlarla yapılan bişey değildir onu da belirterek, eşiniz veya sevgilinizle - anneniz veya babanızla kimsenin hakkında olumsuz bişey konuşmadınız? Tebrik ederim dünyayıda kurtarabilirmişsiniz. He bu arada bu kadar saldırır tutumla yazan birininde herkese herşeye tozpembe baktığını düşününce.. Neyse diyorum.

Başlıktan hafif bi kurtlar vadisi polat edasıyla "Şimdi buna ne casıl ceza kesmeli" havası almadım değil.
Bayana burayı okutun, sonra da gözlerinizi kısıp bakın. Ben tırsardım.

Laf tasiyan ile dedikodusu yapilan yakinsa eğer bu durum oldukça normal.
Bir yerde teyzemin dedikodusu dönmüş bunu da bir yakinimdan duydum.
"Kaç yasina geldi niye evlenmiyorsa derdi neyse ne haltlar yediyse geçmişte " gibi cahil cühala konusmalar.
Konusmayi yapani çok tanimam ama teyzem iyi tanir aradim söyledim .
Teyzemde sinirlenince dunyayi yakar kadina demedigini birakmamis oh olsun.
Laf bulamayip teyzemi mi takmis diline.

ya yüzleştirin yada laf taşıyanın laf taşıdığına dair laf taşıyın bazı zamanda bazen doğrultulan silaha karşı aynı silah kullanmak gerekebiliyor.

yüzüne söyle valla..senin yardımseverliğine dicek lafım yok ama söylemene gerek yoktu kendimde halledebilirdim diyebilirsin..

yüzüne de söyleyebileceğiniz bişeyse dert etmezdiniz bence.
demekki öyle değilmiş.

taşıdığından eminseniz, işinize gelen şeyleri söyleyiniz
misal biz halamın babanneme itinayla laf taşıdığını biliyoruz,
halamın yanında döküyoruz içimizi, bikaç gün sonra bizimki surat kırk kat geliyo,
anacıma diyorumki, almış bu mesajı

O kadınında olduğu bi ortamda laf taşıyan var sanırım
Hiç hoşlanmam ağzı sıkı olmayan insanlardan diyip bir daha onun yanında dedikodu etmeyin.

sadece lafı taşıyanda değil lafı ortaya atanda da hata var bence.ortamda bulunmayan biri hakkında olumsuz yapılan her konuşma dedikodudur,yani sizin yaptığınızda dedikodu.

bence birisinin yüzüne söyleyemeyeceğiniz birşeyi arkasından da söylemeyin ve herkese güvenmeyin.

Böyle bişey yapmış insana ne bişey söylenir nede yapılır laftan anlyvak kadar anlayışlı olsaydı gidip laf taşımazdı

diğer kadının da oldugu bir zaman o güzel bozmalı.bak yüzüne de söyledim sen bu lafı taşımakla kendini rezil ettin demeli

Valla normalde yazılmaz böyle günah filan diye ama
benim bildiğim laf taşımak çok çok günah
o yüzden mümkün olduğunca sakınmak lazım
ayrıca ortalık karşıyor genelde bu tarz şeylerden aynen sizde olduğu gibi...
Uzak durun bence o kişiden açıkçası...huydur muhtemelen ki sizi sürekli gergin hissettirir..

Ağzına acı bıber sürmeli:)

Pişman olacağımız kelamı etmemektir çare ne laf biter nede laf taşıyan iki sükut bir kelam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…