LAF TAŞIYANA ne yapmalı...

Bildigin laf taşımayı geçmiş o arkandan işlerde çevir şimdi o biraz uzak derim ben .Bugun laf taşıyan ilerde neler söyler arkandan senin için sen o kişiden uzak dur

Eline küreği alacaksın arkadaşım böyle ağzına ağzına vuracaksın, başka da bir şey söylemene gerek kalmaz zaten.

agzina bakla veriyim bakalim tutabilecek misin derdim..
masallah isik hizi yaninda halt etmis diye laf sokmayi unutmazdim..

Ben huyunu öğrendiğim kişilerin yanında konuşmamayı tercih ediyorum.
Benim yanımda başkasını konuşan, ben yokken de konuşur sonuçta.

Bu konuda bir şey yapamazsın. Sadece bu tür laf açarsa suskun kalırsan o zaten anlar.

KK süper hatunları toplanmış yine :) Eminim kimse burada samimi gördüğü birine başkasıyla ilgili ufacıkta olsa rahatsızlık duyduğu bir davranışı, düşünceyi ve benzeri şeyleri söylememiştir..
Benim için dedikodu, gözünüzle görmediğiniz, sadece birinden duyduğunuz ya da emin olmadığınız konularda eminmiş gibi ya da tahmin yürüterek birinin arkasından konuşmaktır..Ve bu tarz şeyleri yapanında yatacak yeri yoktur gözümde..
Amma velakin ben yeri gelir annem hakkında bile hoşlanmadığım bir durumu gidip ablamla paylaşabilirim..
Arkadaşımın beni kırdığı bir durumda onun yüzüne o an söyleyemediysem sırf içimi dökmek için eşime anlatabilirim..
Ya da bir arkadaşımı samimiyetsiz buluyorsam bunu dostum dediğim insanlarla paylaşabilirim..
Benim için bunlar herkesin hayatında az da olsa yaptığı şeyler..
Hiç mi eve gelip iş arkadaşınız ya da patronunuz hakkında dert yanmıyorsunuz..Ya da bunu yakın gördüğünüz biriyle paylaşmıyorsunuz???
Konuya gelince bence laf taşıyanla bir daha hiçbir şey paylaşmayın ve sinirinizi de ona mesafe koyarak belli edin bu en güzel ceza bence..

Nedense hep "yüzüne karşı da derim" derler ama hep arkasından derler.
Bu resmen dedikoduuuuuu.

Sirtindan vurana kizma,Ona guvenip arkani donen Sensin,arkadan laf tasiyanada kizma,onu Adam yerine koyan Yine Sensin tatlim malesef bazi insanlar laf yetistirmekten kendilerini yetistirmeyi unutuyorlar..bos zamani cok demekki malzeme aramis..bisey soylesende umursicak bi tip oldugunu sanmiyorum oyle olsa ztn soylemezdi ..

Katılıyorum.
İnsanlar gıybet ile hakkında konuşma kavramlarını karıştırıyorlar.

Ben de yeri geliyor bir ablamla öteki ablam hakkında konuşuyorum. Annemle diğer aile üyelerimle ilgili konuşuyorum.
Bunlar kendisiyle de konuşulacak şeyler oluyor zaten. Konu sahibinin yüzüne söylemekten kastı bu bence.

Ama kalkıp da olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek, bire bin katarak anlatmak, kendi yorumunu katmak gıybet yani dedikodudur. Bu yüzden cinayet bile işleniyor. Çok ciddi bir konu bu.

İnsanlar birine güvenip bir anlık gafletle özel bir şeyini anlatıp sonra bunu başkasından duyması laf taşımaktır. Bunu yaşayıp görenlerdenim. Neyse ki çabuk verdim o şahsın notunu.

dilinin kökünden kopartmalı..
var böyle densizler..tamam sen yüzünede söylenecek lafı arkadasından demişsin..ama o arada laf taşıyana ya denmeyecek bir laf deseydin o da yemeyip içmeyip gidip yetiştirseydi.
senin düşmanınmış bu laf ebesi..sakın bir daha söyleme..

lafı taşıyana mutlaka nedenini sorar, aramıza da aşılmaz duvarlar koyarım.

Laf in yerine gittigini bildiginize gore birileri de size laf tasiyor.

Lafi soyleyen mi suclu, lafi soyleten mi, lafi tasiyana kizan mi.

laf tasidiysa hayatinizdaki yerini belirlemelisiniz.icinde mi disinda mi buna karar verip o sekilde.davranmalisiniz. ..

o laf taşıyan kişiye mutlaka bir şey deyin ki böyle sıkılsın , utansın biraz
sonra da hayatınızdan tamamen silin
hızlıymışsın demeyi düşünmüşsün gayet iyi bence.

peki lafın sahibine gittiğini nasıl öğrendiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…