Laftan anlamayan veliler:(

Bizim zamanimizda hergun veliler cocuklariyla gelirdi, bunu yeni ogrendim.
Boyle olmasi cok iyi olmus.
Aklima geldi 3.sinifa giderken arkadasimin tokasina dokunuyorum diye annesi resmen beni azarliyordu...
Psikopat insanlarla ugrasmak zor,Allah kolaylik versin..

7 yaşından önce kesinlikle 1. Sınıfa başlamamalı bence. Ben 7yas bir sınıfı mezun ettim cok daha iyilerdi. Bu sınıfım da davranışla uğraşmaktan derse gecemedik
Aynen çoğu zaman miniklerin nazlariyla uğraşmaktan derse vakit kalmıyor,en ufak bir cizikte ağlayan mi desen,tuvalette arı gördüğü için gitmeyip altına kaçıran mi desen,bana ters bakıyor diye şikayete gelen mi desen:)) gerçi bunlar yaşla ilgili değil bence yetistirilme tarzıyla alakalı belki benim çocuğum olsa ben de öyle yetistiricem(Allah korusun)

Mesela geçen bahçede top oynuyoruz ben çocuklara atarken birinin omzuna degdi(top yumuşaktı) çocuk bas bas ağladı diğerleri çocuğun başina toplandı ayy tam bir rezillik ti(cidden acıtacak bir top değildi ve sertte atmamistim)

Onlar bu cesateti ne sizden, ne ikul yonetiminden alıyorlar, onlarinkine "cahil cesareti" deniyor ve henüz bu cesaretin.onune geçecek birşey keşfedilmedi..
Veli watsap gruplarından öğretmen ve müdürler de şikayetçi, okul sorunlarından çok benim çocuğum şöyle, onun çocuğu bunu yapmış muhabbetleri dönüyormuş.
1. Ci sınıfların üzerine pek bi titrerler veliler diye biliyorum. Ama anlaşılan bunlar baya abartmişlar.
Yoo küçükken nasılsa büyüyünce de öyle oluyorlar. Çocuklar değil canım veliler..

Ablam Türkçe öğretmeni 5. Sınıftan bir veli arayıp akşam 10 da ablamdan o gün işlenen konuyu telefonda kendisine anlatmasını istedi. Oda çocuğuna anlatacakmış tekrar :)))) ablam da bir daha böyle bişey için beni atarsınız siZi savcılığa şikayet ederim dedi :)))

Bu aralar takmışlar aman hoca gençsin çocuğun olsa bizimkiler ne olacak(bir ay önce negatif tüp denemem oldu)bu iyice sinirlerimi bozdu.
Lütfen takmayın ya onları moralinizi yüksek tutun sizinde anne olmaya doğal olarak hakkınız var

Okul idaresinin okula veli girmesi ile ilgili bir politikasının olması,bunun velilere duyurulması ve nöbetçi öğretmen/idareci isbirligiyle uygulanması lazim

Watsap grubu kurmak zorundamisiniz.Ben ozelden toplu msj atiyordum.Mesai disi asla cvp vermiyorum. Veliler kendi aralarinda iletiseme gecti mi Allahhhh Dedikodu kazanina donuyor. Emin olun o cok sorunlj anneler evdw cocuguyla duzgun ilgilenmiyorlar,esiyle vs.. yasadigi sorunu gucu yettiginden cikarmaya caliyorlar. Kocasi ayri sehirde olan velimin her gun attigi mesjlardan artik illallah gelmisti. Cocugu ayni kendi karakterinde olamasina ragmen arkadaslari degistirdigini dusunuyordu
Bir sekilde cozduk ama arsizlarda var.Umursamayin ilgisiz tavirlar gosterin yada mudure sikayet edin veya rehber ogretmenle konusun ,izah etsin

Bir veli olarak okudum. Whatsap grubumuz basından beri yok ogretmen toplu mesaj atıyor birsey oldugu zaman.. Kendı adıma soyleyım sene basından beri sadece 2 sey ıcın mesaj atmak zorunda kaldım onda bıle kusura bakmayın hocam vs vs diyerek.

Geçen gun gezileri varmıs ve sınıflarında bir kız kaybolmuş. Ben oglumu rahatsız dıye gondermedım.. Cocuk annesine gelince ben kayboldum demıs. Ogretmen hıcbısekılde haber vermemıs aileye. Aile de sorunca cocugu yaramaz olmakla suclamıs yani yaramaz oldugu icin kayboldu cocuk..
Bazı ogretmenler de velileri baya baya gormezden geliyor.. Cocugumun basına gelmıs olsaydı asla tepkisiz kalmazdım sahsen..

Sınıfa giren surekli cocugunu soran ozel ilgi bekleyen velilere bende gıcık oluyorum.. Ogretmenı gordugu yerde yapısan veli gorunce tuylerım diken diken oluyo.. Bızım zamanımızda bu kadar ogretmene mudahale edilmezdi.

çocukları kıyaslamak eğitim anlayışına ters tir ödül ceza yöntemini de önermez eğitim uzmanı psıkologlar

Bu yapılanda bir yanlış yok
Sınıf içinde istendik davranışı ödüllendirirseniz bandura nın sosyal öğrenme kuramına göre diğer öğrenciler de bundan etkilenir ve olumlu davranışları pekişir.

Ilk gun haric veliler cocuklari bahcede birakip gitmeli, cocuk kac yasinda olursa olsun kendi sinifini bulup girmeli.. yonetim okulun her yerine tabela assin, gerekirse guvenlik koysun millet baska turlu anlamaz.. 1. Sinif cantasi ne kadar agir olabilir ki annesi tasiyor? Ya iyi ki ogretmen degilim yeminle cinnet mahali gibi ya..

Binaya giren veli için sizin idareyi sorgulamanız lazım, o ların sizi değil.
Kapıda görevli yok mu, almayacak.
Görevli yoksa da okulun yolgeçen hanı olmasının cezasını size kesmeyecek idare.

Benim veliler de whatsapp grubu istediler ama asla kurmam, benimkiler ortaokul tabii sizde daha farklı.
Ama ben olsam sanırım sınıf annesine grup kurdurur ben girmezdim, mesajlarımı sınıf annesiyle iletirdim.
Tam bir çözüm değil ama gereksiz mesajları okumamış olursunuz.

Whatsapp gurubuyla alakalı sıkıntım yok kızlar genelde yazılmış o nedenle söylemek istedim,ben guruba dahil değilim,gurup ödev,duyuru,acil şeyler falan paylaşılıyor onunla alakalı bir sorun yok yani.

Kapıda güvenlik var,veliler çocukları bahçeye getiriyorlar,çocuklar sıraya giriyor onlarda arkada bekliyorlar,güvenlik onları dışarı çıkarıyor,nasıl oluyorsa bir kaç tanesi hep aradan sıyrılıp içeri giriyorlar,bir tanesi erkek veli kaç kere uyardım adamı yok anlamiyor,bir de her geldiğinde yok matematik yapamıyor,ne yapalım diye sohbete başlıyor ben ders islerken,şuan dersteyim diyorum eve geçince de arıyor açmıyorum.

Benim sınıf annemin uyardığı Veli'nin cevabı da 3 çocuğum bu okulda okul benim,daha ne denir ki.

En son kapıya yapistiricam artık veliler sınıfa giremez diye.

Guvenlikten falan kaytarip giriyorlarsa dediginiz gibi kapiya..veliler iceri giremez..seklinde yazi yazin.

Ya da veli sinifa girmeye calisirken hemen kapiya ona dogru ilerleyin, cocugu iceri alir almaz kapiyi kapamaya calisin veliye gule gule deyin sadece.
Konusmasina firsat vermeyin.
Susturun hemem kapiyi kapayin
Kapiyi suratina kapar gibi birsey yapin yani.

Ah tam benlik konular
Ben ogretmen olacaktim ki..

Siz ogretmen olarak nedrn whatsapp grubundasiniz ki ben de bunu anlayamadim

Benim oglan 4.sinifta ve 3.okulumuz , hicbir okulda veli grubunda ogretmen yoktu , cikin gruptan neden ugrasiyosunuz ki

Ben de bir 1. Sinif velisiyim. Bizim öğretmenimiz erkek ancak sinifimizda bazı arkadaşlar bunu bile önemsemeyen o kadar seviyesiz durumlara giriyorlar ki ben kendi adıma utanıyorum bazen böyle bir sınıfta olmaktan. Adamcağız ne yaparsa yapsın bu insanlar bu huylarından vazgeçmiyor. Allah yardımcınız olsun. Kişisel tavsiyem akşam olunca velileri engellerin ve telefonları açmayın. Bir anne akşam vakti çocuğunun öğretmenini aramaz bu ne sebeple olursa olsun. Çok önemliyse sabah arayıp söyler.

Bir veli olarak ben bile bazı tip velilerden tiksinmiştim.
Sonuna kadar haklısınız. Daha sert tavır koyun bence.

Acilne toplantı yapıp kurallarınızı net bir şekilde belirtin. Whatsaptan yazıldığında da şu anda okulda değilim yazın sadece. Baktınız bir sonraki gün devam ediyor o zamanda görün ama cevap yazmayın. Sınıfa geç gelen veliyede belirtin 3 kez daha arka arkaya böyle geç gelecek olursa o derse öğrenciyi alamayacağınızı söyleyin. Ayyy okurken sinir oldum. İlkokulda böyleler. Lisede asıl veliye ihtiyaç duyduğumuz noktada yoklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…