Laftan anlamayan veliler:(

Ben de sınıf öğretmeniyim ve 1. Sınıf okutuyorum. Haftasonu bir velim evine davet etti. Ben de gelemem işim var dedim. Ne işiniz var diyo. Velilerle çok samimi olmayın derim, resmiyet olsun aranızda.

hadsizliğe bakın ya. şok oldum.

Allah sabır versin. Öğretmen değilim ama veliyken ben bile sinir oluyordum o çok bilmiş velilere.

öğretmen hanım çocuklarımız 1.sınıfa başlıcak çok tedirginiz zarar gelebilir diye korkuyoruz. öğretmenler dahi ruh hastası sapık vb çıkabiliyor. o yüzden gözetim altında tutmaya çalışıyoruz. benim oğlum daha 3 yaşında ama ben şimdiden napıcam dıye düşünüyorum. bu sene velileri hoş görseniz olmaz mı

Kıyaslama yok ki ayse yapiyor fatma sen neden yapmiyorsun diye direkt olarak söylenmiyor. İyi davranış alkislatiriliyor.
Evet ödül ceza onerilmiyor ne yapacagiz peki nasıl dogru davranışı kazandiracagiz

Iyide fatma kendini ne kadar kötü hisceder biliyormusun? Üstelik kendisi sorumlu olmadigi halde. Ebeveynik sorumsuzluğunu çocuga yüklenilmez. O çoçuk nasil ailesinszn utanir, üzülür.

Yaptiğiniz hiç bir şekilde doğru değil. Bu küçük yaşta kiyaslanmak çok kötü. Bu yaşra bile rekabetin olmasi.

Düzen istiyorsaniz veli üzerine oynamaniz lazim. Kural onlara işleyecek. Mesela geç gelenler bir sonraki saat, tenefüste girebilir olayi iyi yapiliyor.

Lütfen çocuklarkin üzerine oynamayi birak ama.

Allah kolaylık versin zor bir durum ama her sınıfta 2,3 öyle veli çıkıyor . Veli toplantısında konuşmanız gerekiyor. İlkokula inanın cocuklar daha kolay alışıyor ama veliler ......

Oğlum 3. sınıfa gidiyor, 1. sınıfa giderken öğretmen toplantı yapmıştı ve çocuklardan çok bazı velilerden şikayet etmişti. Her gün gelip bana çocuğunun durumunu soran veliler var. Daha yeni başladık harfleri öğreniyorlar diyorum ertesi gün yine gelip yine soruyor bu konuda bazıları gerçekten sabrımı zorluyor hayır yani her gün sormanın ne anlamı var dün harfleri öğrenen çocuk bugün atomu parçalama evresine geçmedi herhalde değil mi dün nasılsa bugünde aynı demişti. Adamı nasıl canından bezdirdilerse artık :)

Çünkü okul hayatın küçük bir provası ve herkes anne-baba olmamalı. Sırf toplumun gazıyla hop evlen,
hop çiftleş ve üre, hoppp en iyi çocuğu sen yetiştir diye topa girersen böyle anne-baba olursun. Böyle insanların çocukları da komple uyum problemli ve akademik olarak başarısız. Onlar da benim ilgi alanım maalesef.

ilkokul lise farketmiyor artık.. lisede görev yapıyorum gece gündüz belli değil.. biz insan değilmişiz gibi aramalar mesaj atmalar.. ben bazı velileri engelledim artık o derece saçma sapan şeyler için arıyorlar ben hep okuldayım okula gelebilirsiniz diyorum.. bir kaç dengesiz yüzünden diğerlerine de yazık oluyor ama durum bu maalesef..
geçen gün akşam saat 8 de oğlumun öğretmenine mesaj atmak zorunda kaldım onda bile nasıl çekindim ve eşimde kızdı rahatsız etmeseydin keşke diye..

Yorum yapan öğretmenlere bakıyorum da resmen velilere düşman kesilmişler.Sınıf mevcutları artık maximum 30-35 kişi ve velilerin çoğu eskiye göre daha bilinçli ve hocam eti senin kemiği benim ne yaparsan kabulumuzdur zihniyeti bitti artık.
Bir öğrenci yetiştirirken tabiki velilerin desteği ve görüşleri alınmak veliler dinlenmek zorunda.Ben sadece öğrencimi bilirim velisinin fikri beni bağlamaz zihniyetli öğretmenlik 80'li yıllarda kaldı.Türkiye'de öğretmenlerimizin çalışma saatleri, tatilleri bir çok mesleğe göre çok daha rahat.Bırakın velilere daha okulun ilk günü duvar örmeye çalışmayı da bence veliler ile sık sık iletişime geçecerek öğrencinin durumunu nasıl daha fazla geliştirebilirize kafa yorun.Öğretmenler ile bu diyologları yaşamamak adına şartlarımı zorlayarak oğlumu bu sene özel okula yazdırdım ilkokul için.Oğlum seneye okula başlayacak ama daha şimdiden öğretmeni belli olduğu için öğretmeni ile tanıştık ve herzaman birlikte oğlumu yetiştireceğimizin güvenini verdi bana.

Yüzgöz olmayacaksınız .Nöbet günümde sikayetleri ve görüsmeleri tenefüste alayım diyeceksin ve hizmetli giris kapıdan veli almayacak .Bi okulda velilerden biri tuvalette beklemis ve vs vs......taciz .

bu sene 1. sınıf velisiyim
valla velilerden nefret ettim
bu kadar her şeye karışılmaz ki
yok öğretmen şöyle yapsın, yok öğretmen böyle yapsın
bir de gerçekten ses çıkarılacak şeylere kimse gık demiyor, küçücük şeyler için bıdı bıdı bıdı bıdı
kadın ısrarla diyor ki para göndermeyin, uyarı üstüne uyarı
veli gruba mesaj azıyor "ama çocuğumun canı çok cips çekiyormuş, o yüzden hergün 50 kr gönderiyorum, küçük paket cips alıyor, ya siz de gönderin alsınlar yazık ya"
kadın ısrarla diyor ki, gelmeyin, sınıfa girmeyin, güvenlik de var, veliler güvenliği nasıl atlatırız da sınıfa gireriz peşinde
neymiş, merak ediyorlarmış çocukları, tabi ya okulda yerler çünkü çocuğu
şiir okunacak aaaaaaaaa kısır yapalım börek yapalım
anneler günü aaaaaaaaaaaa kısır yapalım börek yapalım
karne alınacak aaaaaaaaaa kısır yapalım börek yapalım
böyle biiiiiiir sürü saçma sapan şey
bizim öğretmenin de hatalı olduğu şeyler var ama veliler akıl alır gibi değil yani

valla bir 1. sınıf velisi olarak
kesinlikle katılmıyorum size
her şeyin bir yolu yordamı var
devlet okulundaki öğretmenlerden de üslubuyla görüşme talep ettiğinizde gayet de güzel gidip görüşebiliyorsunuz
öğrencinin durumu hakkında da her türlü bilgiyi alabiliyorsunuz
çalışma saatleri kısa olabilir, yeri geliyor 1 çocuğa dayanamıyor anneler
aynı anda saatlerce 25-30 çocukla uğraşmak kolay mı Allah aşkına

Siz ogretmen olarak nedrn whatsapp grubundasiniz ki ben de bunu anlayamadim

Benim oglan 4.sinifta ve 3.okulumuz , hicbir okulda veli grubunda ogretmen yoktu , cikin gruptan neden ugrasiyosunuz ki
Allah'ım konuyu okudunuz mu acaba? Ben whatsapp gurubunda değilim,velilerde numaram var ben vermedim ama illaki iletişim gerekiyor(1. Sınıf) oradan var çoğunda numaram WhatsApptan kadın yazıyor,çoğu zaman cevap vermiyorum bile

Kizim anaokuluna gidiyor. Almaya gittigimde bir suru veli kapinin onunde yigiliyorlar resmen. Cocuklar onlar yuzunden cikamiyor. Mudureden uyari da aliyorlar. Ogretmenlerin isi zor gercekten. Sabirlar diliyorum...

O velilerin çocukları çok özgüvensiz oluyor bağımsız çalışamıyorlar ve iç disiplinleri gelişmiyor.
Ayrıca bunca taciz tecavüz olaylarından sonra okullara elini kolunu sallayarak girilip çıkılmasına nasıl izin veriliyor.
Herhangi biri ben veliyim diye içeri rahat rahat girer

Konum veli öğretmen kavgasına dönüşsün istemiyorum 23 velim varsa yarısından çoğu çok ama çok iyi sağolsun kar,bir kaç tane laftan anlamayan var tüm veliler onlardan şikayetçi zaten,üstelik sorun veli olmaları da değil sorun kişilikleri laf anlamamalari,3 çocuğum bu okulda okul benim diyen veliye nasıl laf anlatılır ki zaten.

ya aklıma geldi yazayım banlanmadan :) oğlum 1. sınıftayken öğretmen dönemde 1 kere toplantı yapıyordu.. bir iki tane veli vardı, arkadaş bir insan her dersten, her çalışandan, her detaydan nasıl bu kadar şikayetçi olabilir ya.. kızının çorabı düşüyormuş'dan başladı, çantası düşüyor arkadaşı almıyor, parmak kaldırıyor öğretmen görmüyor pihiiii..

iyi ki öğretmen değilim ya, yoksa go to cezaevi

Sınıfına hadsizce girip dersimi bölen veliye anlayış gostermem mümkün değil,Velinin sapik olmadigini nereden bileyim,o çocuklar bana ters emanet korumakta dersimi işlemekte benim asli görevim bunu engellemeye çalışanlara da anlayış gosteremwm hangendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…