Özel okulda kafanıza estikçe gidip durum sorabileceğinizi, dersin ortasında lap diye sınıfa dalabileceğinizi, çocuğunuzun çantasını sınıfa kadar çıkartıp öpüp sarılıp asker uğurlar gibi göndereceğinizi falan düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Her şey belirli bir düzene tabiidir. 30 öğrencinin 30 velisi kafasına göre öğretmeni ararsa, kuralları hiçe sayarsa, benim çocuğum en önemli derse okul olmaktan çıkar orası.Yorum yapan öğretmenlere bakıyorum da resmen velilere düşman kesilmişler.Sınıf mevcutları artık maximum 30-35 kişi ve velilerin çoğu eskiye göre daha bilinçli ve hocam eti senin kemiği benim ne yaparsan kabulumuzdur zihniyeti bitti artık.
Bir öğrenci yetiştirirken tabiki velilerin desteği ve görüşleri alınmak veliler dinlenmek zorunda.Ben sadece öğrencimi bilirim velisinin fikri beni bağlamaz zihniyetli öğretmenlik 80'li yıllarda kaldı.Türkiye'de öğretmenlerimizin çalışma saatleri, tatilleri bir çok mesleğe göre çok daha rahat.Bırakın velilere daha okulun ilk günü duvar örmeye çalışmayı da bence veliler ile sık sık iletişime geçecerek öğrencinin durumunu nasıl daha fazla geliştirebilirize kafa yorun.Öğretmenler ile bu diyologları yaşamamak adına şartlarımı zorlayarak oğlumu bu sene özel okula yazdırdım ilkokul için.Oğlum seneye okula başlayacak ama daha şimdiden öğretmeni belli olduğu için öğretmeni ile tanıştık ve herzaman birlikte oğlumu yetiştireceğimizin güvenini verdi bana.
atlet değişiyordum ben 1. sınıfta o kadar söyleyeyimya aklıma geldi yazayım banlanmadan :) oğlum 1. sınıftayken öğretmen dönemde 1 kere toplantı yapıyordu.. bir iki tane veli vardı, arkadaş bir insan her dersten, her çalışandan, her detaydan nasıl bu kadar şikayetçi olabilir ya.. kızının çorabı düşüyormuş'dan başladı, çantası düşüyor arkadaşı almıyor, parmak kaldırıyor öğretmen görmüyor pihiiii..
iyi ki öğretmen değilim ya, yoksa go to cezaevi
öğretmen hanım çocuklarımız 1.sınıfa başlıcak çok tedirginiz zarar gelebilir diye korkuyoruz. öğretmenler dahi ruh hastası sapık vb çıkabiliyor. o yüzden gözetim altında tutmaya çalışıyoruz. benim oğlum daha 3 yaşında ama ben şimdiden napıcam dıye düşünüyorum. bu sene velileri hoş görseniz olmaz mı
atlet değişiyordum ben 1. sınıfta o kadar söyleyeyim
1. sınıf öğretmenlerinin asli görevleri:ya ilkokulda benim de öğretmenim kontrol ederdi de annem havlu koyardı onu çekerdi bir tek sağolsun
Okul idaresinin okula veli girmesi ile ilgili bir politikasının olması,bunun velilere duyurulması ve nöbetçi öğretmen/idareci isbirligiyle uygulanması lazim
1. sınıf öğretmenlerinin asli görevleri:
-çorap ve atlet değiştirmek
-hastaysa ilacını içirmek
-beslenmesini yemesini sağlamak, yemiyorsa türlü şaklabanlıklar yapmak
-ailenin gün boyu "çocuğum gece ateşlendi şimdi durumu nasıl" sorularına cevap vermek
-annemi istiyorum diye ağlayan çocuğu eğlendirmek
-ayakkabı bağı bağlamak
-alaturka tuvalet kullanamayan çocuklara yardımcı olmak
-el yıkamaya giderken kollarını ıslanmasın diye kıvırmak
-diş fırçalamayı öğretmek
-saç bağlamak,örmek
-mont giydirmek
-çantayı sırtına takmak
.
.
.
uzayıp gider
Ilk gun haric veliler cocuklari bahcede birakip gitmeli, cocuk kac yasinda olursa olsun kendi sinifini bulup girmeli.. yonetim okulun her yerine tabela assin, gerekirse guvenlik koysun millet baska turlu anlamaz.. 1. Sinif cantasi ne kadar agir olabilir ki annesi tasiyor? Ya iyi ki ogretmen degilim yeminle cinnet mahali gibi ya..
valla bizimkiler öyle ağır ööööyle ağır ki
çünküüüü sevgili mini mini birlerin velileri gıcır gıcır dolaplarımız olduğu halde tutturdular aaaaayyy benim oğlum dolabı açıp kapayamaz, ayyy onlar minicik nasıl doğru kitabı alsınlar, öğretmenim ne olur tüm kitaplar eve gelsin biz hergün göndeririz öğretmenim öğretmenim diyeeeeeeee diyeeeeeeeee öğretmen de kabul etti dolaplar süs oldu!
hergün dünyanın bi dolu kitap defter gidip geliyor eve.
ben şiddetle karşı çıktım kötü veli oldum, sorumluluktan kaçan veli
Sınıfına hadsizce girip dersimi bölen veliye anlayış gostermem mümkün değil,Velinin sapik olmadigini nereden bileyim,o çocuklar bana ters emanet korumakta dersimi işlemekte benim asli görevim bunu engellemeye çalışanlara da anlayış gosteremwm hangendi
valla bizimkiler öyle ağır ööööyle ağır ki
çünküüüü sevgili mini mini birlerin velileri gıcır gıcır dolaplarımız olduğu halde tutturdular aaaaayyy benim oğlum dolabı açıp kapayamaz, ayyy onlar minicik nasıl doğru kitabı alsınlar, öğretmenim ne olur tüm kitaplar eve gelsin biz hergün göndeririz öğretmenim öğretmenim diyeeeeeeee diyeeeeeeeee öğretmen de kabul etti dolaplar süs oldu!
hergün dünyanın bi dolu kitap defteri gidip geliyor eve.
ben şiddetle karşı çıktım kötü veli oldum, sorumluluktan kaçan veli
sonra bu çocuk neden kambur? bu çocuk neden kendi yemeğini yiyemiyor? bu çocuk neden kendini koruyamıyor.. yemin ederim düzeltmeye velilerden başlasak ülke kurtulur, bütün öğretmen konularından anladığım bu..
öğretmen çocuklara demiş ki
perşembe günleri herkes istediği tshirtü giyebilir
çocuk eve gitmiş annesine söylemiş, anne böyle böyle
veli whatsapp grubunda kıyameti koparıyor, neymiş böyle şey çocuğa mı söylenirmiş, çocuk ya annesine söylemeyi unutursaymış, böyle şeyler veliye söylenirmiş (ki çocuk unutmamış!!!)
yahu bu çocuk nasıl sorumluluk alacak peki?
ilk hafta unutsa ikinci hafta söyleyecek annesine, böyle böyle unutmamayı öğrenecek, yok nerdeeee
çocuk 40 yaşına geldiğinde sırtına hırkayı verip "evladımla ilgileniyorum" diye övünen bir milletiz biz.. o yüzden hiçbir işi çocuğa bırakmayız, çocuk da nasıl olsa annem yapıyor diye salar.. ne kendine güveni olur, ne sorumluluk alır.. ardından sultanahmette büfeden alışveriş yapan çocuklara bakıp "bak sen yapmıyorsun, git arkadaş ol, konuş" diye iteleriz..
Olmadı evde fanusun içine koyup kendiniz eğitin neme lazım kötü bir öğretmene denk gelireyvah eyvah
bu sene kreşe yollayım obur senede anaokuluna da alıssın barı bırıncı sınıfta bocalamasın bebe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?