- 8 Nisan 2017
- 57.175
- 303.193
- 698
Bence toplantı yapıp idare nin şikayeti olduğunu söyleyin bende memnun değilim deyin bundan sonra girilmemesij istendiğini söyleyinİyi geceler kızlar,
1. Sınıflari okutuyorum şuan ve maalesef bazı veliler işimi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar,inanın çocuklar beni bu kadar yormuyorlar
Aranızda çok veli vardır ve bilirsiniz okul binasına ve sınıflara velilerin girmesi yasaktır,ama ben anlatamıyorum,inanın defalarca söyledim tersledim ama yok resmen anlamayan bir kaç veli var ve bunlar yüzünden ben uyarı alıyorum idareden.
Özellikle bir velim ders başladıktan 5-10 dk sonra çocuğunun çantası sırtında sınıfa giriyor bir de konuşmaya çalışıyor ben ders işlerken,çıkar mısınız şuan ders isliyorum diyorum bir kaç gün sonra yine aynı biktirdi resmen.
Başka bir veli de ben eve geçince whatsapptan yok kızımın saçını çekmişler,yok kızımın yiyeceğini almışlar,kızımı seni oyuna almayız demişler diye saçma sapan şikayetlerle rahatsız ediyor(önemli bir şey olmadıkça beni rahatsız etmeyin dediğim halde)
Bu aralar takmışlar aman hoca gençsin çocuğun olsa bizimkiler ne olacak(bir ay önce negatif tüp denemem oldu)bu iyice sinirlerimi bozdu.
Öyle yumuşak yüzlü de değilim ama anlamıyorum bu cesareti nereden alıyorlar ve artık nasıl davranacağımi ne diyeceğimi bilemiyorum hayatımda ilk defa
Bizimde her yıl 2 dönem sonunda karne almaya hala veliler geliyor o kadar sıkıntı veriyor ki bu bana bı kere gitmedim oglum herkes geldi sen gelmedin anne diye ağladı
Bı kaç veliye dedim çocuklar artık büyüdü hala gidimese karne törenine
Birinin cvp i aynen şöyle üniversiteye kadar giderim ben :/
Şu velilerin buldumcuk halleri beni bile sinir ediyorkenn bı öğretmenin en az 20 tanesiyle uğraşmasını düşünemiyorum
Benimde kızım birinci sınıfta canım ilk dönem devlet okulundaydı saat 3 te eve geliyordu dediğin gibi sayfalarca ödevi oluyordu.çocuk yarım saat dinlenip hemen ödevin başına oturuyordu saatlerce ödev yapıyorduk.bu dönem özelde saat 4,5 ta çıkıyor okuldan ve sadece bir iki sayfa ödevi oluyor.çocuğun kolları ağrıyordu yazı yazmaktan Allah'tan severek isteyerek yapıyordu yoksa çok zor küçücük çoçuğa o kadar ödev yaptırmak.o kadar alışmış ki ilk dönem şimdi hemen bitiyo anne öğretmen keşke biraz daha ödev verse diyoHocam sayin hocam konuyla hiccc alakasi yok ama benim kizimda 1.sinif
Gunde 19-20 sayfa odev vermek aksam 5.5 da gelen cocugu saat 7 den 11e kadar odevlerle bogmak uzerine bi dunya sinir harbi yasamak normalmi?dogal guzellikler, acil durum numaralari veya guvenli internet kullanimiyla alakali konulari evde yaptirmak normalmi bunlar uygulamali okulda anlatilacak dersler degilmi?
Yakinda catliycaz 7 yasindaki cocukla.
yemin ederim deli olacam artık ödevlerdenBenimde kızım birinci sınıfta canım ilk dönem devlet okulundaydı saat 3 te eve geliyordu dediğin gibi sayfalarca ödevi oluyordu.çocuk yarım saat dinlenip hemen ödevin başına oturuyordu saatlerce ödev yapıyorduk.bu dönem özelde saat 4,5 ta çıkıyor okuldan ve sadece bir iki sayfa ödevi oluyor.çocuğun kolları ağrıyordu yazı yazmaktan Allah'tan severek isteyerek yapıyordu yoksa çok zor küçücük çoçuğa o kadar ödev yaptırmak.o kadar alışmış ki ilk dönem şimdi hemen bitiyo anne öğretmen keşke biraz daha ödev verse diyo
O kadar ödev normal değil maalesef hırslı öğretmenler olabiliyor, ben de şöyle bir durum yaşadım az ödev verdiğim için(1-2 sayfa)veliler ek kitaplar almışlar,hatta geçen bir tanesi diyor ki kizim çok istekli çarpma gösteriyoruz evde,yok artık dedim,bu yaşta ne bu acele ne bu hırs profesormu yapacaksınız,yemin ederim deli olacam artık ödevlerden
konuştum hocam çok fazla dedim yetiştiremiyoruz
bakın ben çalışıyorum dedim(sınıftaki veliler arasından sadece iki kadın çalışıyor)
akşam yetişemiyoruz e sabahta işe gidiyorum
hadi gitmesem öğlene kadar yine yaptırayım ama yok
stresten mahvolduk çocukta bende
geçen akşam bi etkinliğe katıldık yapamadık ödevleri
çocukta bende öyle tedirgin oldukki anlatamam
ama öğretmen hala normal olduğunu hatta az olduğun söylüyor
cinnete az kaldı
Size o kadar katiliyorum ki. Herkes ogretmenlerin tatiline, calisma rahatligina falan takmis. Boyle diyenleri gercekten alip koyacaksin bir sinifa gorecekler gunlerini. 1 yıl ucretli ogretmenlik yapma deneyimim oldu. Hayatimin en yorucu zamaniydi. Haftalik 22 saat dersim vardi nerdeyse hicbir sey. Ama boyle bir yorgunluk yoktu. İyiki de deneyimledim diyorum simdi. Deneyimledim ki ogretmenligin asla bana gore olmadigina karar verdim. Gercekten kolay bir sey zannediyorlarZ ama bence dunyanin en zor mesleklerinden bir tanesi. Karsinda hicbir sey bilmeyen insanlar ve onlara bir sey ogretmeye calisiyorsun. Cok zor. Aldiklari para da tatilleri de az bence.Ne zaman ögretmenli ogrencili bir konu olsa bu konu hemen ögretmenin tatiline geliyor.Ne alaka ise.Neden tatil konusu bu kadar sorun oluyor anlayamıyorum.Yani sorunlarımizin temeli bu tatiller mi veya tatiller yüzunden mi üzerimize gelme hakkı buluyor veliler..Neyse.Ben de hem ögretmen hem de veliyim.Oglumu sartlar geregi özel okula yazdirdim.Ne zaman gorsem oglumun ögretmeni çalışıyor özel okul ögretmeni sonuna kadar degerlendiriyor yani.Bende ögretmen oldugum icin kendi ögretmenimizin bu kadar calistirilmasinin performansini olumsuz etkileyecegini ciddi bir tatil süresi verilmesi gerektigini düşünüyorum.Tatilini yapsin dinlensin ki iyi bir performans sergilesin çünkü bu iş evrak işi değil insan yetistirme gelistirme işi ve detaylar önemli.Yorgun bir beyin bu detayları yakalayamaz yaptığı işten keyifte alamaz vs..Ödev konusuna gelince de bu konuda her ogretmenin tavri farkli örnegin ben sırf veliler istiyor diye 1 sayfa ve basit bir ödev veriyorum.Çocuklarim okulu sevsinler istiyorum odevlerle degil ders ici calismalarla basarili olunacagini düşünüyorum.Bir baska arkadasim ise tam tersi düşünüyor.Bu konudan da genelleme yapmayin degerli veliler gidin öğretmeninizle konusun.Fikirlerinizi paylasın bir hal caresine bakin.Ayrica ögretmenleri begenmeyenlere söylemek istedigim bir sey var.Ögretmen olun kurtarın çözün sorunlari inanin bunu yapmak adına hic bir engeliniz yok her tc vatandası bu hakka sahip.
sorma sormaO kadar ödev normal değil maalesef hırslı öğretmenler olabiliyor, ben de şöyle bir durum yaşadım az ödev verdiğim için(1-2 sayfa)veliler ek kitaplar almışlar,hatta geçen bir tanesi diyor ki kizim çok istekli çarpma gösteriyoruz evde,yok artık dedim,bu yaşta ne bu acele ne bu hırs profesormu yapacaksınız,
Benimde kızım birinci sınıfta canım ilk dönem devlet okulundaydı saat 3 te eve geliyordu dediğin gibi sayfalarca ödevi oluyordu.çocuk yarım saat dinlenip hemen ödevin başına oturuyordu saatlerce ödev yapıyorduk.bu dönem özelde saat 4,5 ta çıkıyor okuldan ve sadece bir iki sayfa ödevi oluyor.çocuğun kolları ağrıyordu yazı yazmaktan Allah'tan severek isteyerek yapıyordu yoksa çok zor küçücük çoçuğa o kadar ödev yaptırmak.o kadar alışmış ki ilk dönem şimdi hemen bitiyo anne öğretmen keşke biraz daha ödev verse diyo
sorma sorma
bizede bir yayın aldırdı
6 kitaptan oluşuyor
matematik olan akla zarar ben çözemedim
çocuğa nasıl anlatayım
hatta aynı soruyu bi kaç kişi daha çözememiş watsap grubuna atmışlar cevabı ne diye
görsen atom parçalıycaz yakında
velilerde isyan ediyor ama ben hariç kimse ses çıkarmıyor
hepsine ayrı bir ifil oluyorum
ya gelin diyorum konuşalım birlikte yada gerekiyorsa müdüre gidelim ha olmazsa meb e yazalım yok tık yok kimsede
lafa gelincede car car ötüyorlar
Eski okulumda benim de sınıfıma sudan sebeplerle giriyorlardı giren Kışı çıkıncaya kadar susup o gidinceye kadar göz ile takip ediyordum kendilerini rahatsız oldular böyl böyle daha da girmediler içeri.İyi geceler kızlar,
1. Sınıflari okutuyorum şuan ve maalesef bazı veliler işimi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar,inanın çocuklar beni bu kadar yormuyorlar
Aranızda çok veli vardır ve bilirsiniz okul binasına ve sınıflara velilerin girmesi yasaktır,ama ben anlatamıyorum,inanın defalarca söyledim tersledim ama yok resmen anlamayan bir kaç veli var ve bunlar yüzünden ben uyarı alıyorum idareden.
Özellikle bir velim ders başladıktan 5-10 dk sonra çocuğunun çantası sırtında sınıfa giriyor bir de konuşmaya çalışıyor ben ders işlerken,çıkar mısınız şuan ders isliyorum diyorum bir kaç gün sonra yine aynı biktirdi resmen.
Başka bir veli de ben eve geçince whatsapptan yok kızımın saçını çekmişler,yok kızımın yiyeceğini almışlar,kızımı seni oyuna almayız demişler diye saçma sapan şikayetlerle rahatsız ediyor(önemli bir şey olmadıkça beni rahatsız etmeyin dediğim halde)
Bu aralar takmışlar aman hoca gençsin çocuğun olsa bizimkiler ne olacak(bir ay önce negatif tüp denemem oldu)bu iyice sinirlerimi bozdu.
Öyle yumuşak yüzlü de değilim ama anlamıyorum bu cesareti nereden alıyorlar ve artık nasıl davranacağımi ne diyeceğimi bilemiyorum hayatımda ilk defa
1. Sınıfta hocam ayşe yemeğini yemiyor siz kızın da yesin diyen velim vardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?