Laftan anlamayan veliler:(

Sizi son kez alintiliyorum hanfendi,mesleğimle alakalı bir şikayette bulunmadim çok şükür mesleğimi de seviyorum,iki de bir tatiliniz 2 ay deyip durmanizda hakaret gibi ve bunun konumla hiç alakası yok özellikle neden belirttiğinizi de anlamış değilim.

Yeri geldiğinde velilerimin davetlerine katılıyorum,çoğuyla da aram çok iyi,bunuda konumun başından beri söylüyorum ve bir kaç Velimin laf anlamamasi artık canımı sıkıyor diye konu açtım.

İki ayda çocukların yüzünü unutuyorsunuz yazmissinizya ilk atandığım yerdeki ogrencilerimle bile görüşüyorum daha doğrusu onlar her bayram seyran da arıyorlar halimi hatrımı soruyorlar,üzerinden uzun yıllar gecse de unutulmayacak bağlar kurduk çok şükür,öğretmenliğin de en güzel yanı bir çocuğun yüreğine girebilmek ve yıllar sonra bile hatırlanmak,hiç bir meslekte olmayacak bir güzellik anlamanız imkansız.

Niye sürekli ogretmenlerin tatilinden dem vuruyorsunuz her seferinde. O aslında öğrencilerin tatili. Ne yapsın öğretmen öğrenci tatildeyken. Ki 1 ay da okula geliyor. Sanki biz insanların boğazına çöküp iki ay tatil verin demişiz gibi davraniyorsunuz.

Benim ilk atandığım köy okulunda biz de boya badana temizlik yapardık,kaldığımız lojmanlar başımıza yikilirdi,tavan akardı,su zaten yoktu günde bir saat verilirdi,çeşmeden az su tasimadik ve 4 sene kaldım o köyde hani diyorlar ya en kolay meslek öğretmenlik diye özellikle yazmak istedim gerçi konumla ilgisi yok ama siz yazinca o günler geldi aklıma.

bosverin. Kendisi de mühendismis mesela. Biz diyor muyuz ne mühendisisin ne üretti..Alman mühendisler şunu şunu yapmis gibi. Demiyoriz çünkü cahilce görünür. Çoğu insan mühendislerin ne iş yaptığını bile bilmiyor eee haliyle kimse mühendisleri elestirmiyor. Öyle işini yaparken çok kişiyle de muhattap olmuyorlar. Eee bu durumda bizleri elestirebikirler tabii

Mune abla insalar bilmediği meslek hakkında yorum yapıp öğretmenlerimizi kötülüyorlar. bi bakar mısın

o kar tatilleri için başka bir forumda başlık açılmısti. Öğretmenler kar tatilinde yollardaki karlari sürüşün diye:))) herhalde biz çalışınca diğer insanlar çalışırken daha az yoruluyor. Yoksa mantıklı bı açıklaması yok bunun.

Tatillerimiz var bizim, yapacağız tabii herşeyi... Hatta ögrencilerimizin yüzünü unutmayalım diye evimizin duvarlarina öğrenci ve velilerin fotolarini asalım ve hatta okulun damına çıkıp bizim tatilimiz vaar, gelin bu damdan aşağı atın bizi diye bağıralım

annem öğretmendi 8 yaşımda 1 sene köyde yaşadım annemle o yuzden su yoktu evet.cuma ders bıtınce ilçede ki asıl evimize gider pazar akşamüstü dönerdik .banyo yapabilmek için şehre gıderdik.ne çekti annem ne rahatlığı

Yaptiginiz tatil cok adaletsiz ama siz de haklisiniz yani is yokken bos koridorda ne yapacaksiniz ama devletin sizlere is vemesi lazim. Ögretmenlerin hali ortada her yil ayni müfradati ezberleyip ögrencilere sunuyor mesleki gelisim hic yok. Bu süreyi tatil olarak degil de gelisim olarak harcatsa ne iyi olurdu. Yanlis anlamayin istemeyip de kaydetmediginiz bir gelisimden bahsetmiyorum. Dönem icerisinde ögrenciler, ödevler, sinavlar derken zaten bunun icin zamaniniz yok ama ögrenci tatillerinde, ögretmenelere hadi sizde evlerinize demek yerine kariyer basamaklari falan yapsa, gelisim sinavlarina tabii tutsa, egitimler verse ne güzel olurdu devletimiz. Yok yani ögretmenler mükemmel kendilerini gelistirdiler hadi gidin dinlenin 3 ay mantigi cok sacma.
Teknik liselerde yazilim ögretecek ögretmenler hayatlarinda hic yazilim gelistirmemisler, bir projede görev almamislar ama yazilim ögretiyorlar. Egitim sistemi eksik, ögretmenler yetersiz, her sey tam gibi 3 ay tatil ne.
Ayrica evet diger meslek gruplari tatillerinizi kiskaniyor:)) Yani kim kiskanmaz ki:)

Öğretmen arkadaşlar hepinizi çok iyi anlıyorum benim eşimde polis memuru eşiminde görevi bittiğinde gece 11de yada 1 de arıyorlar adam kemeri takmamış,içki içmiş,kırmızı ışıktan geçmiş sonra başka bir polis memuru durdurduğunda ceza yazılacağında arayıp ceza yazmamasını istiyorlar hatta telefonu ordaki polise veriyorlar konuşsun diye halbuki bilseler polisler sizin can sağlığınızz için o cezayı yazıyor valla eşimde o polise yaz ağbi diyor benide kimse aramasın kemer takmıyan babamda olsa yazarım der, bizim arabada 3 çocuk arka koltukta 3 üde takar eşim uyarır takın diye ve alıştılar,mesela bir örnek daha vereyim, kask takmayan motor sürücüsü ceza yememek için kaçar halbuki kaza yaptığında kafası yere çakılır ve param parça olur her mesleğin bir zorluğu vardır,

Benim 2kızımda fen lisesinde okuyor kesinlikle öğretmenleri rahatsız etmem eşimden dolayı biliyorum,eğerki benim çocuğum bir yaramazlığı varsa öğretmen beni arar söyler saten öyle birşey olmadığı içinde öğretmeni sürekli uygunsuz saatlerde aramaya gerek yok ,biz çocuklarımızı okul kurallarına uymakla yetiştirdik ben okula gittiğimde öğretmenleri kendileri övmeye başlar ,

2nci sınıfa giden oğlum var ,dün ödevi tam bitirmemiş bana bitti dedi öğlen servis gelecek anne kitaptaki boş kalan sayfalarıda yapmamız lazımmış dedi okula gitmek istemedi hayır dedim yapmadıysan öğretmenin görecek ne kural vermesi gerekiyorsa verecek sende ödevi zamanında yapmasını öğreneceksin dedim,
bizim öğretmenimiz yazısı çirkinse benden dersine çıkarmaz oğlumu kaç kere uyardık güzel yaz diye bizi dinlemiyordu öğretmende sınıfta çirkin yazanları çıkarmamış sınıfta bırakmış oğlumda içinde var tabikiii o beden dersi içinnn güzel yazmaya başladı kendini düzeltti valla bu konuda öğretmene teşekkür ettim toplantıda

Son düzenleme:
İlk dönem devlet okulundaydı kızım.orada WhatsApp gurubu vardı.ay dediğiniz gibi saçma sapan muhabbetler.ben mecbur kalmadıkça yazmıyordum.bu dönem özel e verdik burada WhatsApp gurubu yasak hocası bişey olursa yazıyor.bende önemli birşey olmadıkça yazmıyorum.yazdığım zamanda sağolsun uzun uzun cevaplıyor.bizimki bekar ama belki ondandır:) okula da ilk dönemde sayılıdır gittiğim. Bu dönemde sanırım bir sefer gittim.ama ilk dönem çoğu Veli okuldaydı sürekli gurup konuşmalarından biliyorum herşeyden haberdardılar.benim eşim bırakıyor okula kapıdan.bazı veliler gerçekten bi acayip.ilk dönem öğretmenler günü için para toplanmıştı ben okula sürekli gitmediğim için şu gün vereyim dedim guruptan.onlarda tamam dedi.eşim okula gidince eşimden istemişler parayı sabahın köründe eşimde saf saf 100 l uzatmış bu seferde bozuk yok demişler.bi acayip bazı veliler gerçekten.

bizim sınıfta çocuk tuvalete gitmiş sınıfa çıplak gelmiş popomu silermisiniz demişş öğretmene bunu ailenin öğretmesi gerekir okadar haklısınızki hocam

Buarada tatilimiz kime göre,neye göre adaletsiz? Öğretmen olmak isteyip de durun öğretmen olamazsınız mı denildi bazılarına?
He bir de bizim tatilimiz 3 ay değil, 2 ay
Ögrencilerin tatili 3 ay.

Valla okuldan geldikten sonra 12 saat çalışan biriyle eşdeğer yorgunlukta oluyorum oyüzden tatiller ilaç gibi geliyor, arınmış bir şekilde başlıyoruz yeni eğitim- öğretim yılına. Ama şuna katılıyorum gercekten verimli olabilecek çeşitli eğitim ve seminerler olsa hepimiz seve seve katılırız. Ama sınav olayına katılmıyorum çünkü her meslek grubunda olsun o halde böyle bir sınav..

Aklıma gelmişken bir animi daha yazayım,daha önce çalıştığım okullardan birinde Velinin biri gelip,"ya hocam yanlış anlamayın dün orttugunuz şal size hiç yakismamisti aynen böyle olmustium"

Tekrar tekrar belirteyim,çok değerli,saygılı,hanfendi veliler asla üzerine alınmasın çok şükür ki cogunluktalar ve onlarda böyle velilerden benden daha fazla sikayetciler.

Hatta geçen eşim almaya gelmişti,sorunlu velilerden biri beni yine çıkışta tuttu,diğer veliler de kendi aralarında "eşi orda bekliyor,kadın bir türlü bırakmadı öğretmen hanimi"diye söylenmisler.Cidden bir ara hergun çıkışta çocuğun durumunu soruyordu,yani bir günde ne değişebilirki.

Hocam sayin hocam konuyla hiccc alakasi yok ama benim kizimda 1.sinif
Gunde 19-20 sayfa odev vermek aksam 5.5 da gelen cocugu saat 7 den 11e kadar odevlerle bogmak uzerine bi dunya sinir harbi yasamak normalmi?dogal guzellikler, acil durum numaralari veya guvenli internet kullanimiyla alakali konulari evde yaptirmak normalmi bunlar uygulamali okulda anlatilacak dersler degilmi?
Yakinda catliycaz 7 yasindaki cocukla.

Konu yine donup dolasip tatillerimize gelmis

Dokumanlarindan faydalandigim bir site geri sayim sayaci koymus sitenin kosesine. Sıkın dişinizi hocalarim.

Son 70

Bu seminer memleketlerde bayram dolayisiyla diye tahmin ediyorum.Seminerin 1 haftasi da bayramla gecicek sanirim.Son ver elini 70 küsür gün tatill

Oğlumu yabancı eğitim sistemine uyarlanmış iyi bir okul zincirinin anaokuluna gönderiyorum,içime sindiği için tüm cüzdanı döküyorum,ama öğretmenin telefonu bende yok.Olmasın zaten neden olsun bunu anlamıyorum.Bir defter var önemli birşey varsa yazıyır öğretmen.Görüşmek istersem randevu talep ediyorum.Okula bırakırsam kapıdan bırakıyorum,sınıfa falan çıkmak diye birşey yok.Sadece öğlen yemezse bana yazar mısınız dedim,her çocuğun yediğini bakıp yazamayız dediler bitti.Çocuk daha 3,5 yaşında bu arada.

Tatile gelince ben de kuskanıyorum eve yazın 2 ay olsa tatilim keşke.Ama her mesleğin bırakın artısı da olsun eksisi de.Arkadaşlarımdan biliyorum 2 ay tatil bar ama başka izinleri de yok.He ben doktorum izin nedir unuttum o ayrı.Ne yapayım kin mi tutayım.Ne manyaklık.Eğitimli insanlara kinimiz nedir.Doktorları dövelim,öğretmenlere de kar küretelim,yaşasın kötülük.

Bu konular okulda anlatılır evde pekiştirmek için ödevler verilebilir bu normal ama 20 sayfa değil 5 sayfa ödev vermek bile bana göre çok yanlış,en fazla 3-4 sayfa verilmeli,o da çocuğun tek başına yapabileceği zorlukta olup,gün için de işlenilen konuların tekrarı şeklinde olmalı.

Bu durumu öğretmeniyle konusmalisiniz,yazık günah ya daha minicikler şimdiden yıldırmanin ne anlamı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…