Sizi son kez alintiliyorum hanfendi,mesleğimle alakalı bir şikayette bulunmadim çok şükür mesleğimi de seviyorum,iki de bir tatiliniz 2 ay deyip durmanizda hakaret gibi ve bunun konumla hiç alakası yok özellikle neden belirttiğinizi de anlamış değilim.Maşallah daha ilk cümlenizde kaf dağı öğretmenlerinden olduğunuzu belli etmişsiniz hemen başlamışsınız birşeyleri birilerine yakıştırmamaya ne o beni demi mi iki arada cahil gördünüz haddimi bildireceksiniz.Evet çok şükür çok çalışıyorum ve hiç de hırs duymuyorum çalışmaktan asıl sizin gibi 2 ay tatil yapıp öğrencilerinizin 2 ayda yüzünü bile unuturken her dakika mesleğimden şikayet etseydim rahatsızlık duyardım heralde.Tabi bunda eğitim sistemimizinde suçu var sizleri nir türlü memnun edemiyor.
Cocugunuz olursa bizimkiler ne yapacak mi? Bunu gercekten soylediler mi ya? Pes... Sizinkileri buyutup evermeden valla yapmam deseydiniz... Seviye yerlerde. Sikayetlerini sinif annelerine iletsinler. Siz yalnizca sinif anneleriyle muhatap olun. Haftada bir gun veli gorusme gunleri ayarlayin. Gorus randevularini da sinif annesi araciligiyla tertip edin. Whatsapp veli grubu zaten vardir sanirim. Ama siz o grupta olmayin. Settinizi cekin. Yapacaginiz ilk toplantida da artik ilk muhataplarinin sinif annesi oldugunu duyurun. Oglumun sinifinda duzen boyle. Baska bir sey aklima gelmiyor.
Niye sürekli ogretmenlerin tatilinden dem vuruyorsunuz her seferinde. O aslında öğrencilerin tatili. Ne yapsın öğretmen öğrenci tatildeyken. Ki 1 ay da okula geliyor. Sanki biz insanların boğazına çöküp iki ay tatil verin demişiz gibi davraniyorsunuz.="minnos81, post: 55463527, member: 325689"]Maşallah daha ilk cümlenizde kaf dağı öğretmenlerinden olduğunuzu belli etmişsiniz hemen başlamışsınız birşeyleri birilerine yakıştırmamaya ne o beni demi mi iki arada cahil gördünüz haddimi bildireceksiniz.Evet çok şükür çok çalışıyorum ve hiç de hırs duymuyorum çalışmaktan asıl sizin gibi 2 ay tatil yapıp öğrencilerinizin 2 ayda yüzünü bile unuturken her dakika mesleğimden şikayet etseydim rahatsızlık duyardım heralde.Tabi bunda eğitim sistemimizinde suçu var sizleri nir türlü memnun edemiyor.
Benim ilk atandığım köy okulunda biz de boya badana temizlik yapardık,kaldığımız lojmanlar başımıza yikilirdi,tavan akardı,su zaten yoktu günde bir saat verilirdi,çeşmeden az su tasimadik ve 4 sene kaldım o köyde hani diyorlar ya en kolay meslek öğretmenlik diye özellikle yazmak istedim gerçi konumla ilgisi yok ama siz yazinca o günler geldi aklıma.Forumdaki öğretmenlere sesleniyorum okul tatillerinde okula gidelim, boş sınıflarda duralım,boş okul koridorlarında nöbet tutalım, o da olmadı okulu filan boyayalım,temizleyelim(yapmadığım şey değil,çok defa yaptım).
Tatillerde okula gidersek, tatillerimizi bu denli kafasına takan diğer meslek grupları belki biraz rahatlar.
He bir de kar tatillerimiz vardı bizim dimi
bosverin. Kendisi de mühendismis mesela. Biz diyor muyuz ne mühendisisin ne üretti..Alman mühendisler şunu şunu yapmis gibi. Demiyoriz çünkü cahilce görünür. Çoğu insan mühendislerin ne iş yaptığını bile bilmiyor eee haliyle kimse mühendisleri elestirmiyor. Öyle işini yaparken çok kişiyle de muhattap olmuyorlar. Eee bu durumda bizleri elestirebikirler tabii="masal3487, post: 55463843, member: 651214"]Sizi son kez alintiliyorum hanfendi,mesleğimle alakalı bir şikayette bulunmadim çok şükür mesleğimi de seviyorum,iki de bir tatiliniz 2 ay deyip durmanizda hakaret gibi ve bunun konumla hiç alakası yok özellikle neden belirttiğinizi de anlamış değilim.
Yeri geldiğinde velilerimin davetlerine katılıyorum,çoğuyla da aram çok iyi,bunuda konumun başından beri söylüyorum ve bir kaç Velimin laf anlamamasi artık canımı sıkıyor diye konu açtım.
İki ayda çocukların yüzünü unutuyorsunuz yazmissinizya ilk atandığım yerdeki ogrencilerimle bile görüşüyorum daha doğrusu onlar her bayram seyran da arıyorlar halimi hatrımı soruyorlar,üzerinden uzun yıllar gecse de unutulmayacak bağlar kurduk çok şükür,öğretmenliğin de en güzel yanı bir çocuğun yüreğine girebilmek ve yıllar sonra bile hatırlanmak,hiç bir meslekte olmayacak bir güzellik anlamanız imkansız.
o kar tatilleri için başka bir forumda başlık açılmısti. Öğretmenler kar tatilinde yollardaki karlari sürüşün diye:))) herhalde biz çalışınca diğer insanlar çalışırken daha az yoruluyor. Yoksa mantıklı bı açıklaması yok bunun.="Morcivert34, post: 55463734, member: 835339"]Forumdaki öğretmenlere sesleniyorum okul tatillerinde okula gidelim, boş sınıflarda duralım,boş okul koridorlarında nöbet tutalım, o da olmadı okulu filan boyayalım,temizleyelim(yapmadığım şey değil,çok defa yaptım).
Tatillerde okula gidersek, tatillerimizi bu denli kafasına takan diğer meslek grupları belki biraz rahatlar.
Benim ilk atandığım köy okulunda biz de boya badana temizlik yapardık,kaldığımız lojmanlar başımıza yikilirdi,tavan akardı,su zaten yoktu günde bir saat verilirdi,çeşmeden az su tasimadik ve 4 sene kaldım o köyde hani diyorlar ya en kolay meslek öğretmenlik diye özellikle yazmak istedim gerçi konumla ilgisi yok ama siz yazinca o günler geldi aklıma.
annem öğretmendi 8 yaşımda 1 sene köyde yaşadım annemle o yuzden su yoktu evet.cuma ders bıtınce ilçede ki asıl evimize gider pazar akşamüstü dönerdik .banyo yapabilmek için şehre gıderdik.ne çekti annem ne rahatlığıBenim ilk atandığım köy okulunda biz de boya badana temizlik yapardık,kaldığımız lojmanlar başımıza yikilirdi,tavan akardı,su zaten yoktu günde bir saat verilirdi,çeşmeden az su tasimadik ve 4 sene kaldım o köyde hani diyorlar ya en kolay meslek öğretmenlik diye özellikle yazmak istedim gerçi konumla ilgisi yok ama siz yazinca o günler geldi aklıma.
bana getırseler ya şu kısır börekleri ha ha memnunıyetle kabul ederdimKısır yapalım börek yapalım kısmına kahkaha attım yaa..Hepsi mi aynı olur vallahi kısır börek modundalar hep
Yaptiginiz tatil cok adaletsiz ama siz de haklisiniz yani is yokken bos koridorda ne yapacaksiniz ama devletin sizlere is vemesi lazim. Ögretmenlerin hali ortada her yil ayni müfradati ezberleyip ögrencilere sunuyor mesleki gelisim hic yok. Bu süreyi tatil olarak degil de gelisim olarak harcatsa ne iyi olurdu. Yanlis anlamayin istemeyip de kaydetmediginiz bir gelisimden bahsetmiyorum. Dönem icerisinde ögrenciler, ödevler, sinavlar derken zaten bunun icin zamaniniz yok ama ögrenci tatillerinde, ögretmenelere hadi sizde evlerinize demek yerine kariyer basamaklari falan yapsa, gelisim sinavlarina tabii tutsa, egitimler verse ne güzel olurdu devletimiz. Yok yani ögretmenler mükemmel kendilerini gelistirdiler hadi gidin dinlenin 3 ay mantigi cok sacma.Forumdaki öğretmenlere sesleniyorum okul tatillerinde okula gidelim, boş sınıflarda duralım,boş okul koridorlarında nöbet tutalım, o da olmadı okulu filan boyayalım,temizleyelim(yapmadığım şey değil,çok defa yaptım).
bizim sınıfta çocuk tuvalete gitmiş sınıfa çıplak gelmiş popomu silermisiniz demişş öğretmene bunu ailenin öğretmesi gerekir okadar haklısınızki hocamÇocukları sevmediğimi attığım topa tepki veren çocuğa bakış açımdan mi cikardiniz aslında ben şunu demek istedim kısaca anlatayım.
Ha benim özel hayatımdan da haberleri yok genç evli bir öğretmen olmamdan dolayı tahmin etmeleri takdir edersiniz ki zor değil.
Aslında o olayda şunu söylemek istedim maalesef zamane anneleri çocukları bağımlı,özgüven eksikliği olan,en ufak bir problem karşında bocalayan,ozbakim becerilerini yapamayan(ayakkabı bağcıklarını bile biz bağlıyoruz,ya da tuvalete gidecek düğmesini biz açıyoruz)yani burda sorun çocukta değil yetiştilme tarzında bunu eleştirmek için o örneği vermiştim.
Öğretmenler tabiki çocuk sevmeli merhametli olmalı,vicdani olmayan hiç bir insan öğretmen olmamalı ama şu da var biz anne ve babaları değiliz,o nedenle simarik davranışlarda bulunan çocuklari pohpohlamak bizim işimiz değil.
Yaptiginiz tatil cok adaletsiz ama siz de haklisiniz yani is yokken bos koridorda ne yapacaksiniz ama devletin sizlere is vemesi lazim. Ögretmenlerin hali ortada her yil ayni müfradati ezberleyip ögrencilere sunuyor mesleki gelisim hic yok. Bu süreyi tatil olarak degil de gelisim olarak harcatsa ne iyi olurdu. Yanlis anlamayin istemeyip de kaydetmediginiz bir gelisimden bahsetmiyorum. Dönem icerisinde ögrenciler, ödevler, sinavlar derken zaten bunun icin zamaniniz yok ama ögrenci tatillerinde, ögretmenelere hadi sizde evlerinize demek yerine kariyer basamaklari falan yapsa, gelisim sinavlarina tabii tutsa, egitimler verse ne güzel olurdu devletimiz. Yok yani ögretmenler mükemmel kendilerini gelistirdiler hadi gidin dinlenin 3 ay mantigi cok sacma.
Teknik liselerde yazilim ögretecek ögretmenler hayatlarinda hic yazilim gelistirmemisler, bir projede görev almamislar ama yazilim ögretiyorlar. Egitim sistemi eksik, ögretmenler yetersiz, her sey tam gibi 3 ay tatil ne.
Ayrica evet diger meslek gruplari tatillerinizi kiskaniyor:)) Yani kim kiskanmaz ki:)
Hocam sayin hocam konuyla hiccc alakasi yok ama benim kizimda 1.sinifİyi geceler kızlar,
1. Sınıflari okutuyorum şuan ve maalesef bazı veliler işimi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar,inanın çocuklar beni bu kadar yormuyorlar
Aranızda çok veli vardır ve bilirsiniz okul binasına ve sınıflara velilerin girmesi yasaktır,ama ben anlatamıyorum,inanın defalarca söyledim tersledim ama yok resmen anlamayan bir kaç veli var ve bunlar yüzünden ben uyarı alıyorum idareden.
Özellikle bir velim ders başladıktan 5-10 dk sonra çocuğunun çantası sırtında sınıfa giriyor bir de konuşmaya çalışıyor ben ders işlerken,çıkar mısınız şuan ders isliyorum diyorum bir kaç gün sonra yine aynı biktirdi resmen.
Başka bir veli de ben eve geçince whatsapptan yok kızımın saçını çekmişler,yok kızımın yiyeceğini almışlar,kızımı seni oyuna almayız demişler diye saçma sapan şikayetlerle rahatsız ediyor(önemli bir şey olmadıkça beni rahatsız etmeyin dediğim halde)
Bu aralar takmışlar aman hoca gençsin çocuğun olsa bizimkiler ne olacak(bir ay önce negatif tüp denemem oldu)bu iyice sinirlerimi bozdu.
Öyle yumuşak yüzlü de değilim ama anlamıyorum bu cesareti nereden alıyorlar ve artık nasıl davranacağımi ne diyeceğimi bilemiyorum hayatımda ilk defa
Bu konular okulda anlatılır evde pekiştirmek için ödevler verilebilir bu normal ama 20 sayfa değil 5 sayfa ödev vermek bile bana göre çok yanlış,en fazla 3-4 sayfa verilmeli,o da çocuğun tek başına yapabileceği zorlukta olup,gün için de işlenilen konuların tekrarı şeklinde olmalı.Hocam sayin hocam konuyla hiccc alakasi yok ama benim kizimda 1.sinif
Gunde 19-20 sayfa odev vermek aksam 5.5 da gelen cocugu saat 7 den 11e kadar odevlerle bogmak uzerine bi dunya sinir harbi yasamak normalmi?dogal guzellikler, acil durum numaralari veya guvenli internet kullanimiyla alakali konulari evde yaptirmak normalmi bunlar uygulamali okulda anlatilacak dersler degilmi?
Yakinda catliycaz 7 yasindaki cocukla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?