bir watsap grubunda öğretmen olmamalı bizim öğretmen bize söylemek istediklerini sadece sınıf annesine ümesaj çeker oda öğretmenden bilgi diye paylaşır ve öğretmenimiz her öğrenciye yapmamız gerekenleri bir kağıtla bize yollarVeli toplantısına bile gerek yok.
Whatsaptan bir toplu mesaj.
Okuldan sonrasında önemsiz sebeplerle beni rahatsız etmeyiniz.
Çocuklarınıza verimli olabilmek için dinlenmem gerekmektedir.
Uyarıma rağmen halden anlamaz bir kaç veli yüzünden gruptan ayrılıyorum.
Saygılarımla.
Ohh kafa rahat :)
Yazık gerçekten mühendis olmuş birine hiç yakışmayan cümleler,neden tatillerimiz sizi bu kadar rahatsız ediyor,mühendis olup çok çalıştığınız için hirsinizi bizden mi çıkarıyorsunuz.Bakıyorum da buraya yorum yazan her öğretmen siz de dahil sinir küpüsünüz.Nerden hangi velinin kötü bir davranışını yakalasam da haddini bildirsem modundasınız cahilsin diye yüzüne haykırmanın fırsatını kovalıyorsunuz.Size göre velilerin çoğu hadsiz hep ne bu cüret modundasınız.biz halk dilinde buna sen kimsinki benimle bu şekilde konuşuyorsun cümlesini kullanıyoruz.Rabbim siz ve sizin gibi veli ve öğrencileri üzerinden egosunu tatmin etmeye çalışan öğretmenlerden benim evladımı ve diğer yavrularımızı korusun.Evet Ben de bir çeşit veli gurubuna gerçekten kızıyorum kendi çocuğuna iyi davransın diye öğretmenine karşı gereksiz bir övme pohpohlama davranışına giriyorlar ve bu davranışı gören öğretmen de kendini kaf dağında sanıp başlıyor velileri her fırsatta hadsizlikle suçlamaya.Her mesleğin zorluğu vardır ve siz hadsizlikle suçlasanızda işinizin bir parçası da veli ile anlaşmanın bir yolunu bulmak.Evet tatilleriniz çok Türkiyedeki bir çok meslek grubuna göre çok daha çok yani öğrencilerinizi ve velilerinizi içinde bulundukları cahillik ve hadsizliklerinden kurtaracak vaktiniz bol.15 yıllık mühendisim her meslekten her yaştan insanla çalışıyorum ama malesef öğretmenlerimizin içinde bulundukları ego ve velilere had bildirme çabaları hiçbir meslek gurubunda yok.
Bakıyorum da buraya yorum yazan her öğretmen siz de dahil sinir küpüsünüz.Nerden hangi velinin kötü bir davranışını yakalasam da haddini bildirsem modundasınız cahilsin diye yüzüne haykırmanın fırsatını kovalıyorsunuz.Size göre velilerin çoğu hadsiz hep ne bu cüret modundasınız.biz halk dilinde buna sen kimsinki benimle bu şekilde konuşuyorsun cümlesini kullanıyoruz.Rabbim siz ve sizin gibi veli ve öğrencileri üzerinden egosunu tatmin etmeye çalışan öğretmenlerden benim evladımı ve diğer yavrularımızı korusun.Evet Ben de bir çeşit veli gurubuna gerçekten kızıyorum kendi çocuğuna iyi davransın diye öğretmenine karşı gereksiz bir övme pohpohlama davranışına giriyorlar ve bu davranışı gören öğretmen de kendini kaf dağında sanıp başlıyor velileri her fırsatta hadsizlikle suçlamaya.Her mesleğin zorluğu vardır ve siz hadsizlikle suçlasanızda işinizin bir parçası da veli ile anlaşmanın bir yolunu bulmak.Evet tatilleriniz çok Türkiyedeki bir çok meslek grubuna göre çok daha çok yani öğrencilerinizi ve velilerinizi içinde bulundukları cahillik ve hadsizliklerinden kurtaracak vaktiniz bol.15 yıllık mühendisim her meslekten her yaştan insanla çalışıyorum ama malesef öğretmenlerimizin içinde bulundukları ego ve velilere had bildirme çabaları hiçbir meslek gurubunda yok.
Valla benim kizim bu yil basladi ozel kreşe darliyorum ogretmeni yoksa olmuyor....Benim kızım 2 yaşında, kreşe başladığında inşallah öğretmeni sıkboğaz eden velilerden olmayız diyorum. Öğretmenlerin de işi zor, kendi etrafımdan da biliyorum, her şeyde öğretmeni darlıyorlar. Aynı zamanda inşallah iyi bir öğretmene denk geliriz
Çocukları sevmediğimi attığım topa tepki veren çocuğa bakış açımdan mi cikardiniz aslında ben şunu demek istedim kısaca anlatayım.Ben bu eski, tecrübeli, ilkeli sınıf öğretmenlerinin olduğu bir dönemde okudum, ilkokul hocamın üstümde davranış açısından emeği çok büyüktür. Bizim zamanımızda annelerimiz hiç okula zırt pırt gelip taciz etmezlerdi, hatta veli toplantıları ya da hastalandığım zamanlar haricinde bir defa geldiğini hatırlıyorum, onda da altıma yapmıştımDönemimiz velileri çocukları konusunda biraz buldumcuk olabiliyorlar o konuda gözlemlediğim kadarıyla hak veriyorum size. Ancak sizin özel hayatınızda yaşadığınız gelişmelerden bu velilerin niye haberi var? Bence bu konuda siz hatalısınız. Velilerin sizin özel hayatınıza saygı göstermeleri gerektiği konusunda sizinle hemfikirim, yalnız, bu çocuklar davranış açısından en şekillenmeye müsait yaşlardalar sonuçta, sizin çocuklara karşı tavrınız da biraz yanlış bence. Hafif top attım da kıyameti kopardı da... Başkasının çocuğunu sevemeyecek, ciddi bir çocuk sevgisi ve öğretme aşkını hissedemeyen insanlar bence ilkokul öğretmeni olmamalı. Zira ben ilkokul öğretmenlerinin lise öğretmenlerinden bile yeri geldiğinde çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Günümüzde eski veliler olmadığı gibi eski sınıf öğretmenleri de yok maalesef... Özveri istiyor, bu özveriyi göstermeyen de bu kadar çocuklarla iç içe bir meslek seçmemeli sanki, hani branş öğretmenliği daha mantıklı olur.
Sadece buraya yazdıklarınıza göre size yorum yapmak istedim. Bana metodlarınız çok doğru gelmedi. Velisi size geç kalacağını haber vermeyi unuttu diye küçücük çocuğu derse almamak hiç doğru değil bence. Ortaokul olsa tamam ama ilkokul daha onlar.Merhabalar,
Hepimizin en büyük sorunu bu bence. Ben de benzer şeyler yaşadım. Derste sınıfa girip çocuğun montunu asıp, sırasına çantasını bırakıp, öpüp iyi dersler diliyor. Geç kaldığı yetmez gibi bu şekilde davranıyor.
Benim çözümüm whats app grubuna ben dışında birsey yazan veliyi gruptan atıyorum.
Geç kalmalar konusunda çok cok sert oluyorum sabahtan bana haber vermediyse tenefüs zili calana kadar derse almıyorum, kapıda bekliyor.
Şikayetler hic bitmez. Veli toplantısı yapın. Rahatsız olduğunuz şeyleri kesin ve net tavırla dile getirin.
Bir sure sonra kurallara alışıyorlar. Öğrencilerinize tembih edin annelerden cok onlar dinliyor . Mesela benim öğrencilerim annesini sinifa getirtmiyor, geç kalmasını istemiyor. Aileler de çocukları daha cok dinliyor. Öğretmeni takan yok. Ben genelde birşey yaptırmak istediğimde cocuklarla konusuyorum. Geç kalani degil de erken geleni beslenmesi düzgün olanı alkislattiriyorum. O gün bir öğrenci gec kaldi ailesi negatif birsey yaptı diyelim, baska bir ogrenciyi erken geldigi duzenli oldugu kendi basina davrandigi icin ovuyorum. Diger.cocuklar da bu sekilde davranmak istiyor.
Davranis panosuna ödevi yapanlar, doğru davranis sergileyenler yıldız aliyor en cok yildiz alana rozet.
Aileler kendilerine verilen görevleri yerine getirmiyor. O yuzden cocuklar uzerinden düzen kurun derim. Ustelik yanlış davranisi olan.aileyi uyarinca sorun yasiyoruz. Uzun bir surec ama isimiz bu sabretmek.
Kolayliklar
Eğitimde dolaylı öğrenme denilen bir kavram var. Bunun hakkında bir bilginiz yoksa lütfen konuşmayınız. Öğretmenden daha iyi bilmediğiniz birşey hakkında konuşmanız absürd oluyor da o bakımdan söylüyorum.
Maşallah daha ilk cümlenizde kaf dağı öğretmenlerinden olduğunuzu belli etmişsiniz hemen başlamışsınız birşeyleri birilerine yakıştırmamaya ne o beni demi mi iki arada cahil gördünüz haddimi bildireceksiniz.Evet çok şükür çok çalışıyorum ve hiç de hırs duymuyorum çalışmaktan asıl sizin gibi 2 ay tatil yapıp öğrencilerinizin 2 ayda yüzünü bile unuturken her dakika mesleğimden şikayet etseydim rahatsızlık duyardım heralde.Tabi bunda eğitim sistemimizinde suçu var sizleri nir türlü memnun edemiyor.Yazık gerçekten mühendis olmuş birine hiç yakışmayan cümleler,neden tatillerimiz sizi bu kadar rahatsız ediyor,mühendis olup çok çalıştığınız için hirsinizi bizden mi çıkarıyorsunuz.
Bakın tekrar derdimi anlatayım umarım anlarsınız,benim 23 öğrencim var ve o sınıfa girdiklerinde hepsi bana emanet,benim isimde onlara eğitim öğretim vermek,fakat uyardığım halde çocuğu 5-10 dk geç kaldığı yetmiyor gibi bir de dersimi bolup yok çocugum su dersten zorlandı yok şöyle yok böyle sohbete başlıyor veli,peki soruyorum size bu veli diğer çocukları da rahatsız etmiş olmuyor mu,ya da teneffüste Velinjn ben yokken çocukları rahatsız etmeyeceğini nerdn bilebilirim.
Konumda da defalarca belirttim 23 veliden bir kaç tanesi öyle dedim ve cidden yetiyorlar sinirlerimizi bozmaya.
Dolayli yoldan ögrenmek, bir cocugu ebeveynin basarisi ile sinifta övmek degil. Hani o cocugun kendi basarasi olsaydi bir nebze derdim. O diger cocuk elinde olmayan birseyden dolayi asaglanmis oluyor. Dahasi kendi anne babasindan utanir.
Ve eger bu konu hakkinda konusmak isteseydin, seve seve. Bilgi alis verisi güzel oluyor. Ancak siz ögretemenim egosu ile atar yapiyorsunuz ve ben buna maruz kalmak zorunda degilim.
Iyi forumlar.
Bakıyorum da buraya yorum yazan her öğretmen siz de dahil sinir küpüsünüz.Nerden hangi velinin kötü bir davranışını yakalasam da haddini bildirsem modundasınız cahilsin diye yüzüne haykırmanın fırsatını kovalıyorsunuz.Size göre velilerin çoğu hadsiz hep ne bu cüret modundasınız.biz halk dilinde buna sen kimsinki benimle bu şekilde konuşuyorsun cümlesini kullanıyoruz.Rabbim siz ve sizin gibi veli ve öğrencileri üzerinden egosunu tatmin etmeye çalışan öğretmenlerden benim evladımı ve diğer yavrularımızı korusun.Evet Ben de bir çeşit veli gurubuna gerçekten kızıyorum kendi çocuğuna iyi davransın diye öğretmenine karşı gereksiz bir övme pohpohlama davranışına giriyorlar ve bu davranışı gören öğretmen de kendini kaf dağında sanıp başlıyor velileri her fırsatta hadsizlikle suçlamaya.Her mesleğin zorluğu vardır ve siz hadsizlikle suçlasanızda işinizin bir parçası da veli ile anlaşmanın bir yolunu bulmak.Evet tatilleriniz çok Türkiyedeki bir çok meslek grubuna göre çok daha çok yani öğrencilerinizi ve velilerinizi içinde bulundukları cahillik ve hadsizliklerinden kurtaracak vaktiniz bol.15 yıllık mühendisim her meslekten her yaştan insanla çalışıyorum ama malesef öğretmenlerimizin içinde bulundukları ego ve velilere had bildirme çabaları hiçbir meslek gurubunda yok.
Ağzınıza sağlık çok güzel özetlemişsiniz.işim geregi her meslekten insanla muhatap oluyorum fakat ögretmenler kadar herşeyi ben bilirimci,egosu tavan,en ufak birşeyde çemkiren şikayet eden bir grup daha yok inanır mısınız
asla çalısmak istemediğim müşteri kitlesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?