Çok kötü . Hele şu tiktok . Allah yardımcınız olsun . Evlatla imtihan etmesin Rabbim. Ne hâle geldik toplum olarak.Hepsi birbirinden etkileniyor bence , benim 7. Sınıf öğrenci velilerimden de aynı şikayeti duyuyorum . Merhametsiz bir nesil yetişiyor. Ben size deyim . Bunlar yarın bir gün bizim fişimizi bile çekerler . Ne işe yarayacak bu moruk deyip .
Şimdi sosyal medyada çok zaman geçiren çocuklar , bir çok konuyu biliyor . Cinsiyet ayrımı yapmadan sevgili olabiliyor. Eh ailelerde ben görmedim kızım görsün , ben kısıtlandım kızım Özgür olsun , yakışıklı oğlum yesin içsin gezsin diye büyütüyor. Hiç hayır bilmiyorlar , hep ytabi evladım diyor veliler .
Geçen ay bir velim aradı hocam Allah rızası için akıl verin kızım uygunsuz resimlerini internete koyuyor dedi . Siz zamanında bana bu çocuğa akıllı telefon almayın dediniz , dinlememiştim. Ah kafam ah . Hakkınızı helal edin hatta bir çok yerde ayyy Özlem hoca da herşeye karışıyor demiştim dedi .
Yapılacak en mantıklı şey kararlarının sonuçlarına katlanması olur bence .
Amin . Ben sosyal medyada zaman geçirmesin ama video oyunlarından da geri kalmasın diye bir sürü para verip , oyun alıyoruz . Cihazı filan da var . Her gün kontrollü olarak oynuyorlar .Çok kötü . Hele şu tiktok . Allah yardımcınız olsun . Evlatla imtihan etmesin Rabbim. Ne hâle geldik toplum olarak.
Büyük ihtimalle. Ailelere çok iş düşüyorAmin . Ben sosyal medyada zaman geçirmesin ama video oyunlarından da geri kalmasın diye bir sürü para verip , oyun alıyoruz . Cihazı filan da var . Her gün kontrollü olarak oynuyorlar .
Bizim ailecek sosyal medya hesabımız yok . Evde en çok telefonla ben uğraşırım . Biraz da aileler olarak örnek oluyoruz sanırım .
Tikto yedi cocuklarin basini. Cocuk disardan cok uslu gibi geliyor, tiktoka sacma sapan videolar koymus. Tik tok neyse ne acayip programlar ,sayfalar cikti, parayla ciplak fotograf, video satilan. Cocuk odasinda ne yapiyor her dakina takip edemeyiz ki. Anne baba olmak eskiden zordu belki ama sosyal medya cikali daha bir zorlasti.Çok kötü . Hele şu tiktok . Allah yardımcınız olsun . Evlatla imtihan etmesin Rabbim. Ne hâle geldik toplum olarak.
Suçlu aranacaksa yanı başınızda zaten,eşiniz yeterli otoriteyi kuramamış maalesef.Baba yüz göz olmak istemiyormuş kızınla. O yüzden çok fazla müdahale etmiyor.Zaten ben gidemezsin dediğim yerlere baba izin verdigi için beni daha takmadi.
okumuyor mu kızınız?Odasınıda toplamıyor zaten.10 tane bardaği camın kenarına diziyor.elbiseleri yerde.makyaj malzeleri yatagin icinde çarşafları boyanmis.4,5 flört olsa keşke daha fazla.Yardım etmesini sağlığım yerinde olmadigi zamanlar söylüyorum.çünkü vücudum rahat değil.
ne kadar yapıcı bir yorumKızınız yolunda, yoluna çıkmış Allah bereket versin. Bu gidişle yatıya kalmalar malmalarla torun seversiniz 3 vakte.
Saygılarımla,
Buse
Allah yardımcınız olsun, özel mesaj yazamıyorum bana ulaşır mısınız?İyi akşamlar arkadaşlar.Benim 20 yaşında kızım var.Hiç söz dinlemeyen,dik kafalı,sorumsuz,anne ve babaya saygı nedir bilmeyen,hep kendini düşünen sadece hayatında arkadaşlarını aileden önde tutan,ağzı bozuk ve bana olmadık küfürleri söyleyen bir kız.Belki 99 tane görüştüğü erkek var.Hepsinle flörtleşiyormuş.Aralarından birini seçecekmişYakında olanlarla dışarıda.Uzakta olanlarla geç vakitlere kadar telefonla görüşuyor.Evde iş,yemek hiç birine yardım etmez.Kızım evi süpür dediğim zaman.Ben ne zaman istersem o zaman süpürürüm der beni odadan dışarı atar. Arada evi süpürür o kadar.1,2 sene önce şiddete meyilliydi.Gel gelelim bu son olay.Kızım her hafta arkadaşınin evine kalmaya gidiyordu.Bu kızın aileside kolu komşu görüsen,dikkat etmeyen insanlar.kızım pandemi var.Bu virüs gelirse ordan gelecek dedim ve öylede oldu.Arkadasinin ailesinden bize virüs bulasti.Her zaman uyarmama rağmen dinlemedi beni.Eşim ve kızım hafif atlattılar ama benim ciğerlerime indi.1 ay oldu hâlâ düzelemedim.3. Kutu antibiyotiğimi yiyorum.20 kan sulandırıcı iğneyi her gün tek tek kullanıyorum.Nefesim kesiliyor ve göğüsüm ağrıyor.Ve kızım bana şımarıklık yapıyorsun diyor.ıyilestin yalan söylüyorsun diyor,bana inanmıyor.Doktor ciğerlerinde haĺa hırıltı var ilaclarını kullan 10 gün sonra gel demesine rağmen bana inanmiyor.Ve bu halde evde yemek ve iş,çamasir hepsini ben yapıyorum.nefesim kesile kesile ,dinlene dinlene.Halden anlamayan evlat öyle zor ki.Hem virüsü bize gecirdi hemde arsız.Kızlar ne olur akıl verin.Ben evladıma nasıl davranmalıyım.öyle zor bir kız ki anlatamam.Sürekli evde bana ve kardeşine bağırıyor.koronadan önce çok gezerdi.şimdi evde ve bize huzur vermiyor.Çok fazla bunaltti beni.Bana sürekli. Hakaret ediyor.Bazen anniş diye sarılıyor,öpüyor.iki dakika sonra kavga çıkaracak bir konu buluyor.çift karakteri var.Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Yaşıda az değil ergenlikten çıkmıs olması lazim.Ne olur aklım yetmiyor bu kıza.Sizce ne yapmaliyim?
Buse hanım Allah yardımcınız olsun. Sizinde işiniz bayağı zor belli ki. Burnunuzu yüzünüzde tutmalısınız, insanları bu şekilde itham edip, alttan alttan "yolunda" diyerek kadına psikolojik şiddet uygulayıp insanların hayatına hadsizce yorum yapamazsınız. Kadın bize kızının "yolunda" olup olmadığını sormuyor, çözüm önerisi istiyor.Kızınız yolunda, yoluna çıkmış Allah bereket versin. Bu gidişle yatıya kalmalar malmalarla torun seversiniz 3 vakte.
Saygılarımla,
Buse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?