Lale Devri Fox Tv

aynen :mymeka: kim kimle belli olmayacak yeşim anasını eski aşkıyla şimdi de eniştesiyle mi olacak bu ne ya dallas gibi

show tv de adet haline getirdi bunu sürekli imam nikahını küçümseyen sahneleri koymak zorundalarmı anlamıyorum? daha öncedende melekler korusun adlı dizidede uyuz ipek aynı şeyi yapmıştı valla pes! evlenmeden önce dizilerde hertürlü haltı yiyolar bu mübah dini nikah banel çok güzel valla bravo ne güzel mesajlar veriliyoralsanaalsanasmile

show tv de adet haline getirdi bunu sürekli imam nikahını küçümseyen sahneleri koymak zorundalarmı anlamıyorum? daha öncedende melekler korusun adlı dizidede uyuz ipek aynı şeyi yapmıştı valla pes! evlenmeden önce dizilerde hertürlü haltı yiyolar bu mübah dini nikah banel çok güzel valla bravo ne güzel mesajlar veriliyoralsanaalsanasmile

ekranda kaç tane dizi hatta program gençlerimize güzel mesaj veriyor ki canım:umursamaz:
çoğu kötü örnek
al birini vur ötekineşakkıdı

dizi bitmemiş yeni bölümleriyle devam edecekmiş ne zamana kadar ama:delphin:dizide lalenin kardeşi yeşim lalenin sevgilisine aşık olacakmış

zaten ilk bölümünde göz koymuştu adama yeşim denen kız.Ondan sonrada bakmadım hala tavlayamamışmı:roflol:

sonunu seyredemedim ya dizininne olduki başka

ilgazlar yaliya tasindi, o aksam yesim arkadasina cizdigi gelinlik modellerini goturdu bara orda sefikle karsilasti kavga ettiler cinarin arkadasida ordaydi haber verdi cinara yesim burda kavga ediyor diye..sefik yesimi tokatlarken cinar geldi..bi guzel patakladi sefigi sonra ciktilar eve giderken yesim kimse beni sahiplenmemisti falan dedi agladi sarilirmisin bana dedi kolunun altina girdi cinarin eve geldiler, havuz basina oturdu yesim cinara ben cok yanlizim kimsem yok dedi cinarda annen kardeslerin hep berabersiniz hep yanindalar dedi oda onlar benim kardesim degil kan bagi bile yok aramizda bi sen varsin bana yardim et dedi sarildi cinara, cinarda tamam yardim edicem sana dedi osa sarildi sonra yesim yapisti cinara optu orda bitti ama onklari izleyen bir goz vardi sanki kameradan oyle anlasildi

ilgazlar yaliya tasindi, o aksam yesim arkadasina cizdigi gelinlik modellerini goturdu bara orda sefikle karsilasti kavga ettiler cinarin arkadasida ordaydi haber verdi cinara yesim burda kavga ediyor diye..sefik yesimi tokatlarken cinar geldi..bi guzel patakladi sefigi sonra ciktilar eve giderken yesim kimse beni sahiplenmemisti falan dedi agladi sarilirmisin bana dedi kolunun altina girdi cinarin eve geldiler, havuz basina oturdu yesim cinara ben cok yanlizim kimsem yok dedi cinarda annen kardeslerin hep berabersiniz hep yanindalar dedi oda onlar benim kardesim degil kan bagi bile yok aramizda bi sen varsin bana yardim et dedi sarildi cinara, cinarda tamam yardim edicem sana dedi osa sarildi sonra yesim yapisti cinara optu orda bitti ama onklari izleyen bir goz vardi sanki kameradan oyle anlasildi

bayağı bir gelişmeler olmuş ya ılgazlar ne yapacak acaba o yalıda yemek kültürleri bile çok farklı çınarın ellerine sağlık iyi yapmış şefik hem zümrütü hem yeşimi idare ediyordu resmen ama yeşimde az değil yani bidse enişteye sulanıyor utanmadan var bişey bunlarda yeşim belkide zümrütün gayrımeşru çocuğu olabilir acaba kim gördü onları sağol canım ya özet verdiğin için opuyorumnanaktan

bayağı bir gelişmeler olmuş ya ılgazlar ne yapacak acaba o yalıda yemek kültürleri bile çok farklı çınarın ellerine sağlık iyi yapmış şefik hem zümrütü hem yeşimi idare ediyordu resmen ama yeşimde az değil yani bidse enişteye sulanıyor utanmadan var bişey bunlarda yeşim belkide zümrütün gayrımeşru çocuğu olabilir acaba kim gördü onları sağol canım ya özet verdiğin için opuyorumnanaktan

rica ederim :1hug:

arkadaşlar teşekkür butonumuz tekrar geldi a.s. iyi kullanımlar dilerim

kanalı savunmak bana düşmez ama bence siz yanlış yorumlamışsınız verilmek istenen mesajı. dizinin anlatmaya çalıştığı asıl hikaye farklı yaşam tarzlarına, değer sistemine sahip iki burjuva ailenin kapışması. bir aile için önemli olanın diğeri için hiçbir anlam ifade etmemesi...yani show tv birşeyi aşağılamıyor. eski burjuvalar aşağılıyor,show tv de o "cemiyet" denilen yapının içindeki insanların tavrını bize aktarıyor.
ama asıl yapılmak istenen batı yalakası eski burjuvalarla- anadolu kökenli yeni burjuvaların birbirerinden bir farkı olmadığı...hem lale'nin hem de çınar'ın annesi aslında burnu havada yoksul/ezik insanları aşağılayan, tüketim çılgını, gösteriş meraklısı tipler...aralarındaki tek fark bunu ifade ediş biçimleri ve nedenleri...
cevap yazarsanız tartışabiliriz senaryoyu...
daha önce "lale devri" hakkında fikirlerimi yazmıştım, aslında senaryonun alt metninde güncel göndermeler var demiştim. alanım gereği bu güncel mevzuları nasıldeğerlendireceklerini merak ettim için devam ediyorum diziye. şimdilik senaristler nötr görünüyor. iki ailenin de aynı oranda entrikacı,sonradan görme hezeyanlar içerisinde ve malın gözü içeriğine odaklanıp aradaki aşkı yüceltmeye çalışıyorlar...ama bundan sonra nasıl devam eder bilemem.
sevgilerimle

bazı bazı bakıyorumda, birazcık aşkı memnumsu, yalılar, yatlar, entirika

sadece entrika ve batı özentili hayatlar var bu dizide
bi tek müzikleri güzel onlarda araya gitmiş....

Back
X