- 23 Şubat 2018
- 914
- 1.436
- 63
dahada bu var ve yayılarak çoğalıyor
insanlar birbirlerinin bebeğklerini sevmiyorlar
biri diğerine birşey in güzel diyemiyor
ben bile inançsız olduğum halde maşşallah diyorum karşıdakinin içi rahat etsin diye
bu toplumun bir yanlışında budur
bu mahvolmuş hayatlar üzerinden anlatmak istedim
sebebi bu
bende kadın adına mutluyumSizin çevrenizde çok fazla cahil var demekki İnanmadığınız halde size de maşallah dedirttiklerine göre.
İnançsız olduğunuzu ben de biliyorum artık, her yorumunuzda belirtiyorsunuz nedense.
Toplumun bazı kesimleri çok cahil, haklısınız, fakat bu cahillik burada nazarı-dini inanışları lanetleyerek aşılamaz takdir ederseniz.
Neyse, konudaki kadın adına mutlu oldum. Hayatı güzelmiş.
Hastanım idrak.. parti kur oy verelim.. halay kur halaya duralım..Hımm 9 yıl önceki sığırların cahilliklerini paylaşıp nazar inancını mı çürütmek istediniz. Şöyle ki, lavabo pompasına tapan iki insandan biri lavabo pompası tarafından çarpılacağına, öteki de sadece önünde eğilip dua etmesi gerektiğine inanabilir. Burada suç lavabo pompasında değil, insanın bakış açısındadır.
Nazar ya da kötü enerji. Adını ne koyarsanız koyun ben buna inanıyorum. Ancak hayatımın hiçbir döneminde bana Nazar değdi, falanca kişinin nazarı değiyor gibi cümleler kullanmadım. O kadar ilgili değilim başkalarıyla. Ve dahi kendi beceriksizliğimi yahut ihmalimi başkalarına mal etmiyorum. Mevzuda var olan insanlar cahil ve merhametsizler. Bunun başka açıklaması yok.
Oğlum bebekken bir kez bebek arabasından düştü. Neyse ki kafasının üstüne düşmedi. Oğlum çok güzel olduğu ve nazar değdiği için düşmedi. Ben kucağıma alıp yerine koyduğumda kemeri bağlamayı birkaç saniye geciktirdiğim için düştü. Oğlum da gayet güzel bir bebekti ve ben de nazara inanıyorum. Ancak sığır olmadığım için kendi ihmalimi nazara bağlamadım. Demek ki sorun inançta değil insanda.
Birtane daha vardı böyle konu. az evvel kapandı.
Amaçları nazarı vs dinle ilişkilendirip inanan insanları ''göya''küçümsemek.
Hep bu böbürlenmelerinden kaybediyorlar birgün idark yolları açılır umarım.
Hayır sen kim benim inandıklarımı küçümsemek kim..
trıskadan nağmeler !
senin inancını çürütmek gibi bir niyetim yoktu
nazar adı altında insanları itham etmek mimlemem doğru değil
burada açılmış bir konu üzerinden o günleri hatırladım
iki insanın hayatlarının mahfolduğunu biliyorum
bunun kılıfı nazardı
biri diğerini nazarın var diye itham ederse ispatla dersin
ispatı olmayan bir şeyden toplum birini linç edebiliyor
bu yanlıştır
bu benim için derttir yani
ve hassasiyet gösteriyorum
Hastanım idrak.. parti kur oy verelim.. halay kur halaya duralım..
yani katılıyorum
ben 2.5 yıldır araba kullanıyorum bir kere kaza yaşadım onda da şu oldu
yakın bir arkadaşım arabamı övdü övdü yaa ne güzel keşke benim de olsa dedi ben de inşallah kuzum filan dedim çok da iyi bir insandır bilerek yapmadığına da eminim ama nazarı değdi
arabaya bindim 5 dakika geçmedi arkadan bir araba bana bir çarptı arabanın bagaj kapısını değiştirmek zorunda kaldık o derece:) (hatalı çarpandı arkadan direk vurdu)
ben bunu arkadaşımla paylaşmadım bile üzülür diye ama nazardı bu da bir gerçek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?