- 15 Temmuz 2016
- 8.660
- 14.596
- 248
İlk ameliyatı devlette oldum Haseki hastanesinde yapamadılar.Siz özelde mi oldunuz devlette mi bnde ameliyat olacam da zor mu nasıl bi süreç bana da anlatabilirmisiniz
Çok geçmiş olsun bnde doktoruma güveniyorum bu konuda ama özel olduğu için çok fiyat isterler diye korkuyorum allah hepimizin yardımcısı olsun bebek varmıİlk ameliyatı devlette oldum Haseki hastanesinde yapamadılar.
Ölümden zarla zorla döndürdüler.
(Ben idrar yolları enfeksiyonu geçirmişim.
Belirti vermemiş karın zarlarımı birbirine yapıştırmış, rahmimi karın zarına yapıştırmış, sol tüpümü hidroselpenk yapıp bağırsağıma yapıştırmış. Ve doktorlar karın zarımı delip kanama başlatmışlar kanama durmayinca amelîyatıma hocalarını çağırıp hocalarına devrediyorlar. Hocaları da durduramayınca kapalı ameliyatı açık ameliyata çeviriyorlar.
Fakat hiç bir müdahale yapmamışlar daha doğrusu yapmamışlar 2 saat sadece kanama durdurulup hayata döndürülmeye çalışılmışım)
Sonra çok iyi hekime / laparoskopi alanında çok çok iyi bı hekime oldum.
Hiç bir sorun çıkmadı.
Sol tüpümü rahme en yakın yerden bağladı.
Rahimi karın zarı yapışıklığından ayırıyor.
Ekstra olarak rahim önyüzde miyom görüyor alıyor.
Sağ açık tüpümün tam orda kist oluşmuş onu da alıyor. Fakat laparoskopi ile alamayınca rahmimi yukarı kaldırıp kisti patlatarak alıyor.
Ve ben bu kadar müdahaleye rağmen hiç bir ağrı sızı, problem yaşamadım. Ameliyattan iki saat sonra WC ye kaldırdı hemşireler içimden kan, pelte ve parçalar geldi. Ve ben sanki ameliyat olmamış gibi gayet rahat yürüyor WC ihtiyaçlarımı gideriyor. Eşimle hastane koridorlarında sanki hasta ziyaretine gelmiş gibi dolaşıyorduk.
Bu operasyon öyle basite alınacak bir operasyon asla değil, yumurtaliklara dokunulmaması gerekiyor ameliyatta, tüpün rahme en yakın yerden kesinlikle bağlanması gerekiyor, benim gibi içinizde bilinmeyen sorunlar olabilecegi için laparoskopiyi çok iyi bilen doktor olması gerek.
Fiyattan önce sizin sağlığınız önemli bu operasyon çok riskli batın bölgesi operasyonları büyük tecrübe ister.Çok geçmiş olsun bnde doktoruma güveniyorum bu konuda ama özel olduğu için çok fiyat isterler diye korkuyorum allah hepimizin yardımcısı olsun bebek varmı
Aminn inşallahFiyattan önce sizin sağlığınız önemli bu operasyon çok riskli batın bölgesi operasyonları büyük tecrübe ister.
İnşallah çok kolay bı şekilde Operasyonunuzu Rabbimin izniyle atlatırsınız.
Operasyondan sonra sorunlar giderilince ve tüpten rahme sıvı akışı da kesildiği ve en önemlisi tüpümün alınmaması. Doğal yolla gebe kaldım.
İnşallah Rabbim en kısa sürede, bu yolda uğraş veren hakkıyla isteyen tüm ailelere doğal yolla doktor eline düşünmeden evlat nasip eyler.
Ben Yücel Karaman'a ameliyat oldum. Rezerv azalması olmadı. Bana böyle bir problem olacağından da bahsetmemişti doktorum. Tüp bebek tedavisi öncesi oldum.Siz hangi dr da ameliyat oldunuz memnun kaldinizmi?rezerv azalmasi oldumu daha sonra
İlk ameliyatı devlette oldum Haseki hastanesinde yapamadılar.
Ölümden zarla zorla döndürdüler.
(Ben idrar yolları enfeksiyonu geçirmişim.
Belirti vermemiş karın zarlarımı birbirine yapıştırmış, rahmimi karın zarına yapıştırmış, sol tüpümü hidroselpenk yapıp bağırsağıma yapıştırmış. Ve doktorlar karın zarımı delip kanama başlatmışlar kanama durmayinca amelîyatıma hocalarını çağırıp hocalarına devrediyorlar. Hocaları da durduramayınca kapalı ameliyatı açık ameliyata çeviriyorlar.
Fakat hiç bir müdahale yapmamışlar daha doğrusu yapmamışlar 2 saat sadece kanama durdurulup hayata döndürülmeye çalışılmışım)
Sonra çok iyi hekime / laparoskopi alanında çok çok iyi bı hekime oldum.
Hiç bir sorun çıkmadı.
Sol tüpümü rahme en yakın yerden bağladı.
Rahimi karın zarı yapışıklığından ayırıyor.
Ekstra olarak rahim önyüzde miyom görüyor alıyor.
Sağ açık tüpümün tam orda kist oluşmuş onu da alıyor. Fakat laparoskopi ile alamayınca rahmimi yukarı kaldırıp kisti patlatarak alıyor.
Ve ben bu kadar müdahaleye rağmen hiç bir ağrı sızı, problem yaşamadım. Ameliyattan iki saat sonra WC ye kaldırdı hemşireler içimden kan, pelte ve parçalar geldi. Ve ben sanki ameliyat olmamış gibi gayet rahat yürüyor WC ihtiyaçlarımı gideriyor. Eşimle hastane koridorlarında sanki hasta ziyaretine gelmiş gibi dolaşıyorduk.
Bu operasyon öyle basite alınacak bir operasyon asla değil, yumurtaliklara dokunulmaması gerekiyor ameliyatta, tüpün rahme en yakın yerden kesinlikle bağlanması gerekiyor, benim gibi içinizde bilinmeyen sorunlar olabilecegi için laparoskopiyi çok iyi bilen doktor olması gerek.
Amh değerin kaç cnm.merhaba canım çok bilgi dolu yazılar yazmışsın bunlar için çok teşekkürler..
benimde 1 dış gebelik ve 2 tüpümde tıkalı doktor almamız gerek 2sinide snra tüp bebek yaparız dedibnmkiler zaten tıkalı sence ne yapmak lazım . yaşadıkların seni belli bir tecrübe sağlamış ondan senin fikirlerini duymak isterim
Amh değerin kaç cnm.
Önce hormonlarına baktır. Amh, Fsh, Tsh, lh, Prolaktin, E2 değerlerine. Bu testleri devlette yaptırabilirsin. Tüp bebek ünitesi olan devlet hastanesine git iki tüpün de kapalı olduğunu için hemen raporda çıkarırsın.Bilmiyorum hiç bakmadılar :/
Önce hormonlarına baktır. Amh, Fsh, Tsh, lh, Prolaktin, E2 değerlerine. Bu testleri devlette yaptırabilirsin. Tüp bebek ünitesi olan devlet hastanesine git iki tüpün de kapalı olduğunu için hemen raporda çıkarırsın.
Eşin sperm testi yaptırsın İstanbulda isen en iyi yer Andromed labaratuvarı ve Düzen labaratuvarları.
Eğer amh değerin çok düşük ise iyi bı merkezde yumurtalarını toplat sonra tüplerinden ameliyat ol.
Benim tek tüpüm problemliydi, tüpümü aldırmadım bağlattim. Başka sorunlarda görüldü onlarda giderildi. Tüp bebek denedim tutmadı. 1.5 ay sonra doğal yolla gebe kaldım.
Ayın 1.de doğum yaptım. Sezeryandan sonra ameliyata girdim. bağlı olan tüpümü aldırdım (doktor doğum yapınca tüpümü aldır demişti) çünkü benim ki genişlemiş şekli bozulmuş içi sıvı doluyordu ve o sıvı bı sure sonra enfeksiyon olarak rahme akıp hamile kaldığımda embriyonun üzerine akıp gebelik sonlaniyordu.
Eğer tüpün hidroselpenk değil sadece tıkalı ise aldırma rahme en yakın yerden bağlat.
Benim gibi hidroselpenk ise aldırmanı tavsiye ederim.
Tüpler alınınca yumurtalık rezervinin azalma ihtimali var.
Benim tüp doğumdan sonra alındı artık o kadar kötü olmuş ki kistleşmiş, tüp tüplükten çıkmış, ve rahmimde bağırsağıma yapışmış ayrıldı.
Kesinlikle rapor alırsın cnm.eğer rapor alabilrsem çok iyi onda yaş sınırlaması felan varmı. antalyada yaşıyorum. doktor hsg çektikten sonra sıvıyı verdiğimizde rahme geri akıyor. ameliyat yapmadan tüp bebk yaparsak. sıvı tekar akar ve bebek düşer dedi... sağ tüpüm şişmiş sucuk olmuş yani. ama dediğin gibi devlete gidip hem değerlerime hemde rapor çıkarmayı denicem
Kesinlikle problem olmayan tüpünüzü aldırmayın.Benimde tek tüpüm hidroselpenks ve diğeride büyük ihtimalle tikali. Hidrosalpenk olan taraftan ameliyat olacagim ama alacaklar mi yoksa baglayacaklar mi henuz bilmiyorum. Bazi doktorlar tek tupte bile hidroselpenks olsa digeride baglanmali digerinede sicramistir ve ileride birdaha ameliyat olman gerekmesin diye ikisini birden baglama taraftari. Siz ne düşünüyorsunuz kizlar sizce 2sidemi baglanmali?
Benim 2 tüpümde kapaliydi ama. Ameliyatla açildi ikiside. Ardindan birinde bu tikanikliga bagli olarak hidroselpenk gelişmiş.Digerindede olusma ihtimali cok yuksek sanirimKesinlikle problem olmayan tüpünüzü aldırmayın.
Benim sol tüpüm hidroselpenk ve bağırsağıma yapisikti. Ben aldırmadım bağlattim.
Sağ taraf tüpüm sağlıklı problemsiz.
Ben doğal yolla gebe kaldım.
Hiç sağlıklı tüp alınır mi?
Sıçrama gibi bişey olmaz.
Kesinlikle rapor alırsın cnm.
23/40 yaş arası 1 yıllık evli olmak ve tüp bebek gereken sorun varsa sorunsuz rapor çıkarılıyor.
Sucuk gibi şiş ise tüpün hidroselpenk yani benim gibi sorunun.
Zaten sorun tüplerde sıvının birikip akamayıp rahme enfeksiyonlu sıvı olarak geri akmasından kaynaklanıyor.
Ameliyatını olmadan önce hormonlarına baktır ki ona göre hareket et.
Devlet 3 defa tüp bebek hakkı tanıyor. İster devlette yaptır, ister devlette yaptırmayıp rapor çıkarıp devlet raporunun geçerli olduğunu özel iyi bir merkezde indirimli olarak tüp bebek deneyebilirsin.
Ben iki hakkımı kullandım. İlkini devlette ikincisini özelde. Sonra gerek kalmadan doğal yolla gebe kaldım. Artık doğum yaptığım için son hakkımı kalmadı.
Antalya'da çok iyi merkezler varmış.
Tavsiyem sakın kafana çok takma, tabi ki takıyor insan ama bı yerden sonra kafanı boşalt. Ben böyle yapmaya başladığım ay doğal yolla gebe kaldım ve tüp bebekle hamile kalan arkadaşlarimda kafalarını boşalttıklari denemede hamile kaldılar.
Tavuk yemeyin.
Karanlık odada yatın.
Şu an aklıma gelenler bunlar.
Ve emin ol Allahın izniyle bebeğin olacak ve sen haber vereceksin mucizem doğdu diye.
Haklısın cnm.Benim 2 tüpümde kapaliydi ama. Ameliyatla açildi ikiside. Ardindan birinde bu tikanikliga bagli olarak hidroselpenk gelişmiş.Digerindede olusma ihtimali cok yuksek sanirimhenuz doktorumla gorusmedim fakat bende aldirmak yerine baglatip tup bebege geçecegim.
Cnm benim sende tüp bebek yaparsın ve Rabbimin ol demesiyle olur.çok güzel bilgi dolu konuşuyorsun canım. zor zamanlardan geçmişsin ve allah sana emeklerinin karşılığında bir evlat vermiş şükürler olsun ki. ve en büyük avantajın 1 tüpünün sağlıklı olması. benim öyle bir durumum yok. 2side kapalı diyor. ilaç tedaviside uygulamak istemedi. bnde başka doktorlara götüreceğim sonuçları bakalım hakkımda hayırlısı. inşallah dediğin gibi bir mucizem olur. çünkü doktor bana senin normal yolla hamile kalman bir mucize dedi
Haklısın cnm.
Valla nereden geldi bunlar başımıza.
Ben mikrop kapmışım ve bu mikrop idrar yolu enfeksiyonu yaparken hiçbir ağrı belirti vermezmiş. benim sol tüpümü hidroselpenk yapıp bağırsağıma yapıştırmış, karın zarlarımı birbirine yapıştırmış ve rahmini karın zarina yapıştırmış.
Bana tüpünü aldırma bağlat, doğum yaptığında mutlaka aldır dediler.
Bende geçen hafta sezeryan doğumdan sonra ameliyatım yapıldı, sol tüpüm alındı ama tüp iyice tüplükten çıkmış, şekli tamamen bozulmuş, bı kısmı tamamen kistleşmiş, bağırsağıma zaten yapisikti.
Ayrıca rahmimde bağırsağıma yapismis oda ayrildi.
Amh değeri düşme ihtimali olmasa aldiracaktim bağlatmayip ama baglatinca da daha kötü olma ihtimali var.
İyi ki hamileliğimde tüp başıma iş açmadı.
Cnm benim sende tüp bebek yaparsın ve Rabbimin ol demesiyle olur.
Doktorlar sadece vesile bunu sakın unutma.
Ayrıca mucizeler var ve Rabbim yeter ki istesin.
Bana doktorlar neler dedi. Yok iki tüpünü de alırım diyen doktor mu istersin, yumurtam olduğu halde yok yumurtan az diyen doktormu istersin ( en son tüp bebek denememde 6 tane 5. Gün embriyom oldu, 4 ü döndürüldü), yok 38 yaşına kadar doğur 38 den sonra şöyle olur böyle olur diyen mi, doğal yolla gebe kalman zor diyen mi, daha neler neler.
Sakın kulak asma.
İnan bana Rabbimin izniyle bebeğin olacak.
Hidroselpenk de ilaç tedavisi fasa fiso hiç etkisi yok, benim sürekli yeşil akıntı problemim vardı ilaç kullan kullan bı hafta idare eder tekrar başlardı. Bağlattım inan gene kurtulamadım. Şimdi alındı sol tüpüm inan logusayim tamam kanaman var ama hissediyorum akıntı problemi bitti.
Doktorlara git akıl danış, hormonlarına baktır eşinde sperm testi yaptırsın yolunu cizeceksin.
Bebek iyi cnm ayın 1 rinde 7 aylık olacak.canım selam nasılsıın bebişin nasıl :) artık büyümüştür tabi
sana bir yazmak istedim ben laraskopi ameliyatı oldum doçent bir dr'a hidro olan tüpümü aldı diğer tüpümünde alınıp alınmamasına ameliyatta karar vercekti durumuna göre. ama onda da yapışkanlık varmış ve hiç geçiş yokmuş. zaten ilk gebeliğimde bu yüzden dış gebeliğe dönmüştü. şimdi 24 yaşındayım ve 2 tüpümde yok. Ameliyattan önce yumurtlamama baktırdım dr çok güzel dedi. amh hariç diğer hormon testlerimi yaptı onda da sıkıntı yok güzel dedi. ve 2 ay sonra tüp bebek için gel dedi. eşimde kasımın 25ine randevu aldık sperm testi yaptırcak. hakkımda hayırlısı inşallah hamileyim die haber verdiğim günler gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?